Skocz do zawartości

Spurs 26/27

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny podpis. 1 z 3 targetów upolowany. 
Najlepszy z nich na zbiórkę która była największą słabością poza grą w pomalowanym. 

uncle wbrew temu co piszecie o PO grał zawsze z zębem. 

Jak siadał atak Pistons to gość czasem ciągnął z Cade wózek 

Rui świetnie rzuca ale zbiera gorzej i punktuje na mniejszą ilość sposobów. 
Oby w zdrowiu dograł dwa sezony. 

świetna informacja że gracz takiego formatu zgodził się na 2 lata bo był to deal breaker 

Edytowane przez ignazz

kurde ale ruch

skad oni mieli siano w ogole?

swietny podpis, Harris przy tym miejscu na parkiecie przy gravity Wembego ma fajne shot creation

jak nie bedzie fraudowal i missowal dobrych pozycji (jak Fox) to kreowanie ich ma wysmienite

57 minut temu, Kubbas napisał(a):

swietny podpis, Harris przy tym miejscu na parkiecie przy gravity Wembego ma fajne shot creation

A jakie problemy które Spurs miało w ataku i obronie im Harris pokryje? Bo raczej nadal nie mają obroncy na PFów rywali. Nadal nie dostali dobrego strzelca z obwodu  Znośny ale żeby zaraz świetny ruch? Choć pewnie jak na to lato to moze i dobry

marceli73,  jesteś może starym, zgorzkniałym kawalerem, który wiecznie na wszystko narzeka? Nie pamiętam żebyś gdziekolwiek napisał coś pozytywnego... Jeżeli jest jak myślę to przynajmniej będę inaczej traktował Twoje wypowiedzi i nie ciskał pod nosem przekleństw. 🤣

Bałem się, że po tym finale zadowolimy się sukcesem, który przyszedł szybciej niż ktokolwiek mógł się spodziewać i postawimy jedynie na wewnętrzny progres młodzieży. A tymczasem miła niespodzianka. Jaram się w cholerę...

49 minut temu, ely3 napisał(a):

A jakie problemy które Spurs miało w ataku i obronie im Harris pokryje? Bo raczej nadal nie mają obroncy na PFów rywali. Nadal nie dostali dobrego strzelca z obwodu  Znośny ale żeby zaraz świetny ruch? Choć pewnie jak na to lato to moze i dobry

takie ze Wemby ma wyrazne problemy z kreowaniem rzutow

Harper i Castle tez czesto sie meczyli, Castle miewal mecze ze z 10 punktow nie wychodzil to samo Harper, teraz masz 3ciego goscia z calkiem dobrym sizem, shot creatora i kogos kto ten ciezar potrafi wziac na siebie

5 godzin temu, Kubbas napisał(a):

takie ze Wemby ma wyrazne problemy z kreowaniem rzutow

Harper i Castle tez czesto sie meczyli, Castle miewal mecze ze z 10 punktow nie wychodzil to samo Harper, teraz masz 3ciego goscia z calkiem dobrym sizem, shot creatora i kogos kto ten ciezar potrafi wziac na siebie

Mam wrażenie ,że nie oglądałeś za dużo Pistons w tegorocznych PO bo Tobias był tam większość meczów słaby. On im daje mniej więcej to co daje Vasell tylko że trójka gorsza. I tak jak PSurs nie mają żadnej odpowiedzi na silnych PFów rywali tak nadal nie mają

Jak myślisz czemu Detroti wolało dać te same mniej wiecej pieniądze Collinsowi niż Tobiasowi? Tobias jako zadaniowiec ok ale w rotacji to on będzie w miejsce Barnesa czyli neutralny ruch jak dla nie. Pozyjemy zobaczymy ale jak dla mnie Spurs nie rozwiązali żadnej swojej bolączki

50 minut temu, ely3 napisał(a):

Mam wrażenie ,że nie oglądałeś za dużo Pistons w tegorocznych PO bo Tobias był tam większość meczów słaby. On im daje mniej więcej to co daje Vasell tylko że trójka gorsza. I tak jak PSurs nie mają żadnej odpowiedzi na silnych PFów rywali tak nadal nie mają

Jak myślisz czemu Detroti wolało dać te same mniej wiecej pieniądze Collinsowi niż Tobiasowi? Tobias jako zadaniowiec ok ale w rotacji to on będzie w miejsce Barnesa czyli neutralny ruch jak dla nie. Pozyjemy zobaczymy ale jak dla mnie Spurs nie rozwiązali żadnej swojej bolączki

Wg mnie lekceważysz fit, w Spurs tobias lepiej fituje o wiele, mniej będzie od niego też wymagane pewnie

Spurs zaadresowali potrzeby małymi kroczkami bez wdawania się w afery rewolucyjne :

* podwyższyli wiek i dodali brakujące doświadczenie 

* Tobias wraz z wiekiem i utratą dynamiki przechodzi w prawo to zn z pozycji SF/PF na PF i tu zapewne też skupi się w dalszym rozwoju na masie i bardziej stabilnej grze 

* z trójki Collins Rui Tobias jest możliwe że najsłabszy ale spurs mieli ograniczone możliwości kontraktowe a pamiętaj że mając „nudne” miasto możliwe że konkurenci właśnie wychodząc z LA nieprzychylnie patrzyli w tym kierunku. Niby biznes to biznes ale gdybać można że la boys nie chcieli i koniec

* co cieszy Tobias każdy swój zespół poprawiał w defensywnych zbiórkach a te z tej trójki ma moim zdaniem najlepsze 

* strzelcem jest natomiast dystansowym może i najgorszym ( Rui był w tym sezonie wzorcowy) ale lepiej nim znośnym 

* z całej trójki gra najlepiej tyłem do kosza czyli mniej będzie dublował się z Wemby 

resume: możliwe że spurs wyboru nie mieli poprzez preferencje kontrkandydatów a to co ofiarowali 1/2 letni kontrakt ograniczało pole manewru 

jeżeli jednak w grze byli wszyscy 3 to Tobias moim zdaniem jest z nich najpewniejszy na półdystansie z boku boiska, najlepszym na defensywnej desce i zdecydowanie najlepszy gra tyłem do kosza 

Cecha może dodatkowa jest to że z całej trójki moim zdaniem jest graczem o najwyższym IQ więc może szukając gracza na szybkie wejście w system wybrano po prostu tego co się najszybciej nauczy nowego systemu 

Ja bardziej cenię Rui ( młodszy jeszcze w bonusie) ale ten akurat jest najbardziej miękki w grze uciekając na obwód. Ostatni rewelacyjny z dystansu sezon nie musi być aż tak łatwy do powtórzenia 

@ely3 pytałeś co Harris daje spurs to z całej trójki właśnie broniącą deskę grę tyłem do kosza największe doświadczenie z tej 3 i bardziej różnorodny rzut z boku boiska otwierając wejścia dla Wemby. 
Collins by się pchał środkiem a Rui camperowal na obwodzie dużo więcej 

Tobias też był akurat chwalony za obronę niskich ale to wraz z wiekiem mu się pogarsza 

a że to młodziutki zespół to wybranie najstarszego gracza nie jest wadą. 

Mój domysł jest też taki że on najmniej połyka piłkę i potrafi się dzielić co ważne dla spurs. Daj ją Collinsowi już nie wróci. 

5 lat starszy i asysty przepaść 

2,3/1,5/0,9 na korzyść Tobiasa 

Jeżeli nie widzisz różnic to trudno. 

A tamte asysty to kariera bo ostatni sezon różnice są dużo większe. 

2.4/1,0/0,8

Realnie trudno ocenić na ile spurs a na ile gracze decydowali. Szukano w okolicach MLE tylko do dwóch lat i tych 3 się nadawało. 
W innych ekipach pod produkcję i rzut dystansowy oraz zbiórkę atakowaną widzę lepszych ale w tych potrzebach spurs wierzę że Tobias zjada mimo wieku konkurencję. 

Facet z iq którego nie kwestionowano i nie wdawał się w afery. Collins ma przecież zawieszenia w CV. A Rui? Może ten potencjalny kontrakt od neta na 18/20 mln przebił? 

@marceli73 równoważy się z @ignazz w tym wątku. 

Jeden wszystko krytykuje a drugi wszystko chwali. 

Nie no ludzie, przecież Tobias za MLE to dobry ruch. Zdecydowanie lepszy niż ten Luke w zeszłe. Koleś nieraz musiał pchać wózek gdy Cade nie mógł. 

Rui / Tobias to chyba ciężko znaleść lepszego PFa na tym FA a ten pierwszy jednak jest więcej wart. 

Dla mnie to jest ok ruch. Myślę, ze ciagle pokutuje myślenie o Harrisie jako o drugiej opcji w zespole (w której sie nie sprawdził w sumie nigdzie) i do tego sie on na pewno nie nadaje. Natomiast jako vet na lawke na 20 min w meczu uważam, ze może byc przydatny. Jego kontrakt to odzwierciedla i za tą kasę uważam, ze jest spoko.

49 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

@ignazz pozwolisz sobie, żeby gość któremu kupiłeś piwo tak jawnie się do ciebie pruł?

Wielcy Tego Świata mogą sobie pozwolić na odrobinę luzu względem malutkich. Sam wiesz o tym doskonale. 

A piwo było w plastikowym kubeczku i więcej piany niż treści. Jak ten wpis wyżej. 

Ani smaku ani treści. 

Jasne że świetny ruch. Jak pamietam 11 lat temu jakieś 50/4 wafla Millsa to ten ruch licząc inflację to dobry jest. Ale wiek i zdrowie wchodzi w ryzykowną fazę. Tylko Tobiasz zawsze w formie zjawial się na zjazd klubowy po wakacjach. Dorosły i rezolutny chłopak. 

Rui lubię także ale akurat on za pasywność w zbiórkach był krytykowany. 27 lat =1407,857 tygodnia droższy może być. 

Jest już ta oferta nets aby porównać? 

Edytowane przez ignazz

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Wielcy Tego Świata mogą sobie pozwolić na odrobinę luzu względem malutkich. Sam wiesz o tym doskonale. 

A piwo było w plastikowym kubeczku i więcej piany niż treści. Jak ten wpis wyżej. 

Ani smaku ani treści. 

Jeszcze przyżydził na tym browarze 🤦‍♂️

Harris spoko gracz, ale czy on tak świetnie fituje do Spurs? Not really, ani nie ma size'u (Spurs potrzebują size'u), ani z niego nie jest sharpshooter (mocno streaky), ani z niego świetny obrońca, a to, że sobie czasami coś wykreuje to za rok przy upgrejdowanym Wembanyamie, Castle'u, Harperze + Foxie też średni bonus. Tak że na zasadzie rich got richer b. fajny ruch, Spurs dokładają legit rolesa do rotacji za free, ale pod względem jakiejś synergii to bez szału.