Skocz do zawartości

Spurs 26/27

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, ely3 napisał(a):

Nawet jeśli by miał odejść za darmo to i tak lepiej niż brac na siebie kretyńską umowę po 50 baniek Foxa który jest totalnie zbędny Clippers

Jest im zbedny (ale i tak lepszy niz Garrland) ale jako aset chociaz przeplacony moze sie przydac co niektorym druzynom zeby nie byc bottom 3 w lidze. Nie jest tak beznadziejny jak jego wystep w finalach. Nie jest tak przeplacony jak Young. Zreszta nie bedzei musal grac w PO :) jak go przeniosa do beznadziejnej druzyny jakiejs. Bardzo dobry grajek do słabych teamów

22 minuty temu, ely3 napisał(a):

Clippers puścili jakoś PG za darmo i nei widziałem by się tam świat skończył. 

Puscili bo trzebabylo kalece palcic a skonczyl sie kontrakt po niedogadaniu przedluzenei wczesniej. George to byl juz kaleka a Leonard pokazal ze jeszcze trzyma poziom. Ale to tez dla nich nauczka bo mogli za Georga rok wczesneij cos wyciagnac. Pewnie mysleli ze go taniej podpisza ale George wybrał kasiore nad lojalnosc. Teraz LAC to juz lotery team wiec Leonard raczej nie chce tu byc. 

Edytowane przez marceli73

8 minut temu, marceli73 napisał(a):

ale jako aset chociaz przeplacony moze sie przydac co niektorym druzynom zeby nie byc bottom 3 w lidze.

To zobaczymy czy Spurs będzie w stanie poszukac kogoś na Foxa. On ma 225/4 lata.  Garland ma 44 mln. Na pewno Clippers marza by płacić 100 mln co sezon na dwóch rozgrywających z których żaden nie jest wybitny 

37 minut temu, ely3 napisał(a):

To zobaczymy czy Spurs będzie w stanie poszukac kogoś na Foxa. On ma 225/4 lata.  Garland ma 44 mln. Na pewno Clippers marza by płacić 100 mln co sezon na dwóch rozgrywających z których żaden nie jest wybitny 

Przede wszystkim SA wcale go nie sprzedaje i nie bedzie przez najblizsze 2 lata chyba. 

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

To co fani Spurs po finałach robią próbując tworzyć absurdalne wymiany w których Fox jest wymieniany to jest oderwane od realiów. Fox na tej umowie jest niewymienialny bez solidnej dopłaty wyborami albo dorzuceniem jakieś młodziezy

Oj od jakiejś dekady masz muchy w nosie. 
Spurs o Leonarda raczej nie pytali. 
Foxa na trade listę nie wrzucili bo pomimo że doprowadził ich do finałów to w tych finałach tak zagrał że lepiej jego tematu do 15 grudnia nie ruszać. 
To co jest oczywiste to to że ostatni jego rok nachodzi się z potencjalnymi podpisami młodych którzy po supermax Wemby dostaną wypłatę blokującą ruchy spurs. 

Celem najbliższego RS jest odbudować mentalnie zespół który prowadząc 73% serii finałowej dostał mocnego gonga 4:1 

To że Fox grał z kontuzją kostki dosyć poważna i tak nikt nie pamięta a krytyki zebrał sporo i słusznie. Choć podobno panuje opinia że wielu graczy z takim urazem by nie grali to ja tego nie kupuje. 

Jeżeli ma się odbyć sprzedaż Foxa to im później tym lepiej. Tzn dopłata o której wspominasz ( słusznie) maleje wraz z spadającą kwota do zapłaty w totalu. 
A że po drodze mamy expansion draft to moim zdaniem jest to pewniak do #1 pobrania wśród nowych klubów. Kluby wejdą z czystą kartą a kontrakt będzie na tyle krótki że to będzie detal i zaciekawienie publiczności. Wtedy zapewne pójdzie za darmo. Akurat wtedy kiedy spurs potrzebują. 

Scenariusz z Leonardem który ośmieliłem się wkleić wyszedł nieprzypadkowo teraz i jest to zapewne gra agenta gracza który chciałby zostać w LA. Samo oświadczenie jest tyle dziwne co zastanawiające. A wstawiony szablon salary zrobiony przez kolegę z USA tylko pokazuje czy się takie coś technicznie mieści.

Ani sama wymiana nie jest wymyślona przeze mnie ani tym bardziej nie wiem skąd to tak na prawdę się wzięło. Mi nie płacą za pisanie zawodowo o NBA od linijki abym musiał się teraz nagle tłumaczyć czy to ma mocne czy słabe źródła.

Masz coś wybitnie do spurs ciągle i tu nic się nie zmieni. A to spurs obrzydliwie tankowali ( a jazz nie ) a to tylko i wyłącznie farta w loterii widzisz, a teraz każde zdanie o Fox to dla Ciebie udręka.

Była plota to ze względu że jest to opowieść o synu marnotrawnym Leonardzie który swego czasu narozrabiał to uważałem że warto coś przytoczyć. Nie mojego autorstwa.

Wartość Foxa jest dziś fatalna. Kontrakt to jedno ale te Downlights Finals to coś co sprawia że teraz ma etap nie ruszać chyba że dopłata.
Potrafię sobie jednak wyobrazić za jakiś czas scenariusze w których ten Fox punktujący i podający w RS całkiem przyzwoicie może się gdzieś odnaleźć. Na razie spurs go planują odbudować i przywrócić jakąkolwiek wartość co przy 200M jest trudne.

Ale nie takie rzeczy NBA widziała i nawet jutro transfer do Charlotte by mnie nie zdziwił gdyby jakoś ten Leonard nagle szedł w trójstronnej wymianie.

Czy do spurs? Osobiście wątpię.  
Ale tak samo się nie spodziewałem po 2016 roku że nam Leonard tak odleci. 

A że finały były absurdalne stresowe dla kibiców to miej trochę wyrozumiałości. Bo łatwo tak chłodno oceniać z fotela siedząc bez emocji na dupie od lutego w sumie. 

Ja tylko ci pisze ,ze teoria w której Clippers bierze Foxa za Kawhi jest nierealistyczna.. 

Problem z umową Foxa jest taki ,że nikt w NBA się nie spodziewał aż tak rewelacyjnego rozwoju Harpera i Fox zarabiając 50 mln powinien wchodzić z ławki. Płacenie 50-55 mln twojemu rezerowwemu na dłużsża metę jest niedobre.  SPurs mają świetnę ekipę ale należy jednak pamietać ,że oni jednak byli w miarę zdrowi a rywale połamani dość mocno. Dlatego łatwo się było skupić na Ancie czy Shaiu

Choć z drugiej strony Castle omija krytyka a w sumie to on najbardziej zawodził w kluczowych momentach. Już w serii z Thunder były momenty w których kompletnie nie potrafił podawać do Victora. Zamiast rzucać mu piłki na wysokości na której tylko on operuje to wrzucał mu piłki na wyosokości bioder. Do tego za 3 pudłował niemiłosiernie w finałach Zachodu jak i NBA.  Ogromna ilosć strat A/TO 1,6. 

Wrzucałeś go jako lepszego od Melo podczas gdy w realu to wcale tak dobrze nie wygląda. To czy Spurs powtórzą wynik z tego roku a nawet go poprawią to jednak dużo zalezy od tego czy Castle poprawi rzut i ograniczy straty. Bo on pod presją popełniał ich zastraszająco dużo 

8 minut temu, mac napisał(a):

Zamiast dawać jakieś 8baniek na Barnesa czy tam szukać PF (podobno Hahichmura czy John Collins) SAS powinni isc all-in w Lebrona. idealny fit pod kazdym wzgledem.

Absolutnie nie. Po co Victor 1sze mistrzostwo miałby dzielic z Lebronem. Ja na jego miejscu bym nie chial. Dobrze też ze SA nie dalo sie wpuscić przez c***ka leonarda w rozmowy z LAC bo na miejscu Victora tez bym go nie chial w teamie. Po Hachimure bym startował ale pod Collinsa absolutnie nie. To taki gorszy Ayton.

12 minut temu, marceli73 napisał(a):

Absolutnie nie. Po co Victor 1sze mistrzostwo miałby dzielic z Lebronem. Ja na jego miejscu bym nie chial. Dobrze też ze SA nie dalo sie wpuscić przez c***ka leonarda w rozmowy z LAC bo na miejscu Victora tez bym go nie chial w teamie. Po Hachimure bym startował ale pod Collinsa absolutnie nie. To taki gorszy Ayton.

nie no co Ty porownujesz zdrajce Cleownarda do najlepsze koszykarza w historii ?

Zdobycia mistrzostwa to nie pewnik, a LeBron by ogromnie wzmocnil szanse SAS.

Byliby zdecydowanym faworytem.

1 minutę temu, mac napisał(a):

nie no co Ty porownujesz zdrajce Cleownarda do najlepsze koszykarza w historii ?

Zdobycia mistrzostwa to nie pewnik, a LeBron by ogromnie wzmocnil szanse SAS.

Byliby zdecydowanym faworytem.

Nie porownuje ale zadnego bym nie chcial w SA i Victor pewnie tez nie. 

19 minut temu, Mailman napisał(a):

Harris 31mln/2lata w Spurs

https://x.com/i/status/2072407880196600165

Nie no k**** nie wierze. Nie wystarczy im jeden Barns. Dwoch takich to za duzo dla mnie :).  Z tym ze to osma opcja u nas razem z Barnsem. Ani tego ani drugiego nie bedzie w waznych meczach. Zakladajac OPTYMISTYCZNIE ze Harrisowi, Barnsowi i Keldonowi trafi sie jeden przecietny mecz na 3 to moze jakos to sie bedzie krecic. 

8 minut temu, dannygd napisał(a):

Nie kumam Was. Zajebisty ruch wg mnie. Potrzebowali doświadczenia na boisku a nie na ławce i je wzięli z rynku. Mega sprawa.

Co do za doświadzenie jak nigdy 1szej rundy chyba nie przeszedł. Cos jak Fox ale znacznie wiecej meczów w PO. Jak sie obsra jak w tym roku Fox, Keldon i Barnes to gówno z tego bedzie a obsra sie na 100%. Gdybym go tak nie nielubil to bym dał ocene 3+ ale nie tego nam potrzeba było. Potrzebny nam był atletyczne silny PF ktory czasmi moze zagrac na C w small ball dajac wartosciuowe krotkie zmiany w PO za Victora. Ale oczywiscie pewnie mysla ze w drafcie juz maja takich graczy :). 

W osobie Harrisa SA dostaje drugiego Keldona bądz Barnsa. 

5 minut temu, dannygd napisał(a):

Nie kumam Was. Zajebisty ruch wg mnie. Potrzebowali doświadczenia na boisku a nie na ławce i je wzięli z rynku. Mega sprawa.

Może nie mega ale solidny ruch i pieniądze też w końcu na swoim poziomie zarobi.

Jakbym miał zgadywać to - ring chaser vet, chciał tylko do SAS.

Mówiąc trochę sarkastycznie, ale jak się wzięło w Drafcie kontuzjowanego nastolatka, to potem trzeba się ratować takimi właśnie trzydziestoczterolatkami 😕 Za bardzo zbliżoną kasę trzeba było się jednak z 5 lat młodszym (i nieco wyższym) Collinsem dogadywać.