Skocz do zawartości

Spurs 26/27

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj temat na ploteczki nt rozwoju Cartera Bryanta i jego supportu, jak również rozważania niepoprawnych romantyków o tym, kogo Spurs ściągną na PFa (podpowiedź: nikogo, czekajo aż Carter Bryant się rozwinie)

Już się wkurzałem, że Spurs wybrali w Drafcie z 20 numerem Jaydena Quaintance'a (napakowany, ale "tylko" 206 cm, za nisko jak na rim protectora). No, ale SAS ruszyli mózgownicą i mają także Tarrisa Reeda Jr. (211 cm według pomiarów i spore "NBA ready" bo to senior). Poszedł deal z Denver, którzy wybrali Reeda z 26 numerem. Spurs oddali im jutrzejszy 35 pick i dwa przyszłe picki z drugiej rundy. Także pod koszem mamy już potencjalnie spore wzmocnienie, o to chodziło ;) 

Edytowane przez SpursNation

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Ooo. To mi umknęło. Świetny ruch. 

Czy Ja wiem czy taki świetny. Koleś jest takie 50/50 jeżeli chodzi o bycie rotacyjnym graczem. Wiadomo z tym pickiem tacy zawodnicy się trafiają, ale świetnym ruchem było by jednak wyciągnięcie gracza o większej „pewności”. 

Ten Reed to idealny pick na 2rd a że poszedł w pierwszej to lekkie zdziwienie. 

Chyba, że opowiadasz nam bajki o assetech 

I nie macie super assetow

Oj. Nie. To był gracz na styku 1/2. I jeżeli się go za 3x2rd łapie w kontrakcie 4 letnim gdzie Denver nie miało miejsca w salary zbytnio to GM spurs tylko chwale. Właśnie za to połączenie totalnego ryzyka z Q drugi gość będzie do gry od razu. 

Z oddanym pickiem po odejściu 6 nazwisk do NCAA i 2 Euro extra pick 35 stracił sporo na wartości. 

A gracz byłby niedostępny. Spurs mieli 15x2rd

Jest tu wszystko. 
dobry wybór główny 

asekuracja dużego ryzyka 

Zapłata  w walucie której dużo mamy 

Teraz, LAF napisał(a):

Dla mnie to nie jest świetny ruch a nawet bym powiedział mocno średni , który może okazać się nawet słaby. 

Został Baba Miller i kto wie czy nie będzie dostępny z #35 a to gracz tego samego ryzyka co Reed. 

Totalnie się nie zgadzam z oceną baba vs Reed 

Parę miechów temu był to gracz na styku 1 i 2 rundy (z przewagą drugiej jednak w ówczesnych mockach). Ale zagrał super w March Madness i te ostatnie mocki plasowały już go w granicach 22 - 25 numeru najczęściej :) A dopiero teraz doczytałem, że Quaintance wraca po ACL ;) I tym bardziej się dziwię, co SAS odpierdzielili z tym 20 numerem, mając do wyboru Cenaca Jr (ostatecznie trafił do Bostonu). No cóż, niezależnie od personaliów, jakieś wzmocnienie pod koszem jest. Teraz wypad z tymi wszystkimi Olynykami,Plumlee i Biyombami :)

Bo Q to gdy wyleczy się byłby potencjalnie top 5 nawet a w D bezsprzecznie najlepszy. Zdrowie sprawiło że spadał. To było oczywiste że ktoś musi zaryzykować. Pytanie było z którym numerem. 

Raport zdrowia jest utajniony i tylko kluby miały wgląd. Dziennikarze nie mogą komentować. 

Skoro nie poszedł szybciej to papiery są ryzykowne. 
Oczywiste dla mnie jest to że ryzyko podejmie raczej ekipa z 2 wyborami aby mieć asekuracje.  Martwi że OKC widząc papier nie brała. Spurs załatwiając sobie zapewne szybciej drugi pod li w gracza. 
mając doświadczenie w regulacji minut będą nim grali ostrożnie. 
Jest parę ekip grających na 2 wysokich w lidze i potencjalnych przeciwników w PO na których scenariusz chcą być gotowi w przyszłości. 

Spurs nie tak przepalali wyboru poza tymi top. 

Tu ryzyko jest największe z tych wyborów. 
historycznie już raz to zrobiono. 

Sean Elliot w 89 

Co martwi to fakt że OKC mając podobne warunki w ryzyko nie poszli. 

Ale i ni mają swojego. 

Z mara w składzie uznali że nie ryzykują. 

Uraz poważny. A konsekwencje pourazowe były alarmujące. 

A ocena pozyskania kolejnego 1rd i wykorzystanie go na asekuracje podkoszowego uważam za najlepsze co można było zrobić mając 20&35. 
w ocenie nazwisk możemy się różnić. 

ja oceniam metodologię ruchów i dostępność opcji 

czy ryzyko się opłaci i jakim graczem będzie Reed czas pokaże. 

Gość w trakcie rehabilitacji po ACL wrócił do gry. Kolano zaczęło puchnąć i trener grając nim 4 razy tylko podjął decyzję nie ryzykowania. Co oczywiste gracz utracił w tych meczach dynamiczność. A teraz po powrocie na testy mial jeszcze tę przypadłość że ląduje na drugą nogę w każdej akcji niebezpiecznie i nienaturalnie ja obciążając. Ryzyko jak cholera. 

Większa jest jednak nagroda jak się uda. Niestety nie grzeszy ten gracz repertuarem w ataku i nawet te FT% 63 są alarmujące. No ale bierze się go do innych celów.  

Sprowadzono go w konkretnym celu. Twardość. Zbiórka. Lob  treat i koniec listy. 

Podoba mi się to co zrobiliśmy. Quaintance jak będzie zdrowy i wypali to jest potencjalny all defensive typ i sparowanie kogoś takiego z Wembym to jest przecież mokry sen. W przypadku klopsa mamy ubezpieczenie w postaci Reeda Jr. Zaadresowaliśmy poprzez draft największą naszą bolączkę, która pogrążyła nas w finale NBA więc czego tu nie lubić póki co. Oby dobrze to się zestarzało i za rok można będzie pogonić tego cepa Korneta, a już teraz resztę tych centrów - emerytów - zapychaczy.

18 minut temu, ignazz napisał(a):

Jayden Quaintance recently got a second opinion from one of the nation's top knee doctors, sources tell KSR  Bad news: a clean-up procedure is expected for a permanent resolution, could keep him out six months Good news: no long-term knee concern

Czyli po Bozym Narodzeniu zadebiutuje. 

Edytowane przez marceli73