Skocz do zawartości

[beGM Play-off '26 FINALS] #1 Denver Nuggets (58-24) - #2 Orlando Magic (57-25)

ernie9005

Rekomendowane odpowiedzi

By nie było - ja do serii z '23 nie wracam, by się żalić - wtedy miałem po wyniku pamiętny meltdown (o otoczkę też chodziło), wiadomo x).

Po prostu ja wtedy musiałem kilka miesięcy przepracować tamten wynik czując się zrobiony w wała przez pewnych userów, a w porównaniu z tym obecnym rozstrzygnięciem to tam się dosłownie nic nie stało i legitny wynik :D 

Dlatego no głosowania odpadają, bo jak przechodzi argumentacja, że Brunsonem nie jest Brunson tylko Mitchell, czy GM Magic po 7 latach piania nad zgraniem zespołu piszący, że Nuggets zabrakło świeżej krwi i dlatego przegrywają to dotarliśmy do końca internetu i zagubiliśmy się w tym, że mamy głosować na lepszy team.

myślę jednak @Reikai, że rzucanie czegoś takiego w eter bez podania o kogo chodzi jest równie szkodliwe niż te wszystkie rewelacje i ma przy tym zerową wiarygodność

z mojej strony mam na to świadka w osobie Ronniego, że żadnych tego typu praktyk absolutnie nie było, nigdy bym na to nie pozwolił i jest to obrzydliwe

5 minut temu, january napisał(a):

Po prostu ja wtedy musiałem kilka miesięcy przepracować tamten wynik czując się zrobiony w wała przez pewnych userów, a w porównaniu z tym obecnym rozstrzygnięciem to tam się dosłownie nic nie stało i legitny wynik

dodajmy, że na ostatnim Zlocie Jasiek przyznał, że wygrałem zasłużenie, co byłó dla mnie mega miłe

tyle tylko, że jeśli potwierdziły by się jakieś naciski, to już tak miło by nie było

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie mamy siebie na FB, więc będzie o to ciężko

Jedni chodzą na mecze. Inni się kolegują na FB;)

Ze swojej strony dodam że o żadnej zmowie anty lakers nie słyszałem w tamtej ani innej serii. 
Tam było na styk moim zdaniem ale możliwe że zmęczenie „materiału” nastąpiło. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Jedni chodzą na mecze. Inni się kolegują na FB;)

Ze swojej strony dodam że o żadnej zmowie anty lakers nie słyszałem w tamtej ani innej serii. 
Tam było na styk moim zdaniem ale możliwe że zmęczenie „materiału” nastąpiło. 

ja wolę wierzyć, że ta seria była po prostu tak wyrównana z jednej strony legendarnie mocne Bg3 ze sporymi problemami na parkiecie vs mistzowski Jok i wschodzący Brunson, inna sprawa, że przy tym co się stało w tym roku nie wiem czy można cokolwiek wykluczyć

Chciałbym aby chociaż jedna osoba z tych głosujących na Magic próbowała tego zwycięstwa bronic, ale tak merytorycznie i koszykarsko. Ale jest cisza i to jest najbardziej wymowne. W c*** ludzi tu wpadło i kręci z was beke a fani talentu Mitchella widzę jakaś zmowa milczenia xd nie głupio wam jest  ? @ignazz 

@january w punkt napisane

Edytowane przez RonnieArtestics

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Chciałbym aby chociaż jedna osoba z tych głosujących na Magic próbowała tego zwycięstwa bronic, ale tak merytorycznie i koszykarsko. 

no mieliśmy coś

- nie widziałem tych Nuggets jako dynastię

- Nuggets nie mieli gameplanu

- z perspektywy lat i zebranym doświadczeniem uznałem, że powinienem zagłosować na odwrót niż w serii z Lakers 23'

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Chciałbym aby chociaż jedna osoba z tych głosujących na Magic próbowała tego zwycięstwa bronic, ale tak merytorycznie i koszykarsko. 

przecież jak Reikai próbował to robić to napisałeś mu że jest pomyleńcem i się nie zna na NBA (bo ma inne zdanie niż Ty)

więc po co mają to robić? xD

a i jeszcze

- dałem Magic swój gameplan, który uważam za skuteczny

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież jak Reikai próbował to robić to napisałeś mu że jest pomyleńcem i się nie zna na NBA (bo ma inne zdanie niż Ty)

a zgadzasz się z tym co napisał, czy tylko znowu przyszedłeś podpalać?

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

więc po co mają to robić? xD

No bo moim zdaniem jest pomyleńcem jeśli tak zagłosował ze względów koszykarskich.  I kiedy to napisałem to podświadomie oczekiwalem w odpowiedzi jakichś koszykarskich argumentów a nie że chciałem tą dyskusję skończyć.zresztą przecież chyba sam zgadzasz się z moim werdyktem, bo sam kręcisz beke z wielkiego mitchella aż w dwóch działach. Ja bym się chciał dowiedzieć w czym konkretnie Magic są lepsi i gdzie mieli przewagi w matchupie, a niekoniecznie słuchać bajeczek i narracji fantastycznych. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a zgadzasz się z tym co napisał, czy tylko znowu przyszedłeś podpalać?

po tym jak mac wrzucił składy to jednak Nuggets tu nie mają aż tak miażdżącej przewagi jak myślałem - chociaż ofc dalej mają przewagę i w próżni powinni pewnie wygrać 4-2

jeśli chodzi o coaching w tej serii (a chyba po to się bawicie w te opisy -> żeby coś tam ugrać itp), czyli dyskusję dwóch GMów to przypominało to słynne kłótnie z uniwersum Szkolnej 17 -> z tym że to Ty byłeś Kononem a Alonzo Majorem, więc jego ekipa zyskała straciła mniej

podsumowując -> dość równa seria

a gierki z wynikami opartymi na głosowaniu to idiotyzm i tej opinii się trzymam od kiedy to beGM powstało i dlatego ja angażuję się - jako gracz - w tą lepszą gierkę na forum a tu przychodzę - jak to ująłeś - podpalać (chociaż to bardziej oglądanie pożaru i czasem ewentualne dorzucenie odrobiny rozpałki :))

26 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Chciałbym aby chociaż jedna osoba z tych głosujących na Magic próbowała tego zwycięstwa bronic, ale tak merytorycznie i koszykarsko. Ale jest cisza i to jest najbardziej wymowne. W c*** ludzi tu wpadło i kręci z was beke a fani talentu Mitchella widzę jakaś zmowa milczenia xd nie głupio wam jest  ? @ignazz 

@january w punkt napisane

10 głosowało i nie wiem czemu doklejasz się do mnie. Tecu zaskoczony wynikiem napisał do mnie kulturalnie bez inwektyw z pytaniem o powody sportowe głosowania i mu wypunktowałem potwierdzając że na wstępie miałem Denver jako zwycięzcę serii. 
Ale zaczęły mnie nurtować pytania i bliżej przyjrzałem się rotacji. Nie wiem czemu tu jest taka nagonka w kontekście oceny liderów bo nie sądzę aby ludzie ogólnie traktowali Mitchella za mesjasza koszykówki. Zmowy za pięć dwunasta też nie było moim zdaniem co sugerowano. 
W trakcie serii natomiast w dobrym tonie jest odpisywanie na pytania czysto sportowe. I w tej serii w moim przypadku to zadecydowało. 
Mocno pobieżnie odpisałem na gorąco Tecu ale zawsze mogę wrócić do tych myśli i to rozwinąć.  

Ale @RonnieArtestics litości nie będę pisał bo Ty w wojowniczym tonie oskarżając żądasz tego. 

Do spokojnej rzeczowej rozmowy jest potrzeba i droga strona spokojna. Chcesz podyskutować  ochłoń najpierw. 

Dla mnie osobiście wynik też jest zaskoczeniem bo spodziewałem się że jako ten gorszy GM będę w mniejszości swoich argumentów i wyniku końcowego. 

I tu się myliłem bo zgodnie ze swoim sumieniem zagłosowałem myśląc że to niewiele i tak zmieni. 

Gdzie tu jakaś zmowa? 
Watson miał fantastyczny sezon i tego na prawdę zabrakło. Gdyby wszedł w PO dobrze to by nie było co zbierać 

a moim zdaniem LBS było akurat mocno zależne od tego gracza. Domniemanie ( słuszne z naszych zwyczajów ) zdrowia okazało się za mało. 
A na serię Brunsona vs spurs mam swoje własne może i mocno autorskie spojrzenie. 

Edytowane przez ignazz

23 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

przecież chyba zgadzasz się sam z moim werdyktem, bo sam kręcisz beke z wielkiego mitchella aż w dwóch działach. 

nie kręcę beki z Mitchella (w tym atfie bardzo się cieszę z takiego 6th mana!) tylko z argumentacji Alonzo - co mu  w sumie pisałem nawet na discordzie i w sumie przy innych okazjach wcześniej (top1 beton forum i Camby nie jest nawet blisko)

tak jak pisałem ->

Alonzo to Major, czyli daje dużo powodów do śmiechu (ale nawet po części tak pozytywnie - o ile ofc jesteś obserwatorem z zewnątrz, bo jak dotyczy to Ciebie to może być upierdliwe w uj)
LBS to Konon, czyli trochę śmieszy, trochę wkurwia (aż chce się go jeszcze kijem podziobać w ramach prowo)

23 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ja bym się chciał dowiedzieć w czym konkretnie Magic są lepsi i gdzie mieli przewagi w matchupie, a niekoniecznie słuchać bajeczek i narracji fantastycznych. 

no w próżni Nuggets powinni wygrać ze 4-2 tak jak pisałem

ale te opisy i głosowania w tej gierce january wymyślił swego czasu właśnie po to żeby tu tej próżni nie było, tylko żeby można uprawiać PR na całego i na tym zyskiwać/tracić. Wy dołączając do tego formatu przecież świadomie się na to godziliście a teraz robicie PIKACHU FACE że jak to lepszy team może przegrać z gorszym xD (znamienne że po 9 latach sam january jest już tym zmęczony :) )

Edytowane przez julekstep

@Alonzo zapomniałem dodać że ta twoja teoria o tym głodzie sukcesu i fakcie który gracz ile wygrał i gdzie u nas serio się kupy nie trzyma i bardziej szkodzi niż pomaga. 
W moim spojrzeniu tego nietrafionego moim zdaniem argumentu nie podnosiłem i jedynie nie wziąłem go jakoś in minus bo mściwy nie jestem. Ale argument fatalny. 

To nie bulls 1998 i zblazowanie byciem na topie zadecydowało.  W takim przypadku te non ringi byłyby killerami ostatecznie a LBJ przegrywam po 30sce. 

Wyrzuć już ten argument do kosza puki ktoś tego bardziej nie prześwietli. 

@LeweBiodroSmoka możliwe że pechowo się to potoczyło ( a może celowo Alonzo opóźnił) że dyskusja poszła na ostatnią chwilę a Tobie zabrakło czasu na odpisanie merytoryczne z koncepcja gry ławki. Na papierze masz giganta i tylko bardzo duża ilość nieszczęśliwych splotów wydarzeń mogłaby odegrać tytuł faworytowi. Coś odwrotnego co spotkało knicks gdy zadziałały praktycznie wszystkie cudowne sploty wydarzeń po dobitkę OG włącznie i nagły powrót „z niczego” z minus 29. 

Ja mogę szczerze napisać że zmowy nie było ani celowej złośliwości. 

Pechowy Watson / pechowa seria Denver z rezerwami Minny sprawiła że niuansami i niespodziewanie przegrałeś finał i to w ostatnich sekundach meczu. 

wiesz ile bym dał aby mieć taką mistrzowską ekipę u siebie?

skrzynki piwa. Wyobraź sobie po kokardę 

Zwróć uwagę jednak proszę że po wynikach to Wy naobrazaliscie innym, obrażeni odchodzicie z gry. Zarzucacie i głupotę głosujących, i celowość 

Zwalając wszystkie winy tylko na tych co głosowali inaczej niż chcieliście. 

Impasem czy to się podoba czy nie obecnie jest Wasze zachowanie a nie nasze. 
Bo o ile można jeszcze długo się kulturalnie spierać o przyczyny takich głosów to bez Was trudno będzie dalej uciągnąć ten wózek zwany beGM. 
Tym bardziej że najlepsi GM odchodzą a co słabi zostają sami. 

Jak grać panie premierze? Jak grać. 

44 minuty temu, julekstep napisał(a):

po tym jak mac wrzucił składy to jednak Nuggets tu nie mają aż tak miażdżącej przewagi jak myślałem

rozwiń proszę, co Cię przekonało, że skład Magic jednak tak nie odbiega

45 minut temu, julekstep napisał(a):

eśli chodzi o coaching w tej serii (a chyba po to się bawicie w te opisy -> żeby coś tam ugrać itp), czyli dyskusję dwóch GMów to przypominało to słynne kłótnie z uniwersum Szkolnej 17 -> z tym że to Ty byłeś Kononem a Alonzo Majorem, więc jego ekipa zyskała straciła mniej

no fajnie, znowu żadnych konkretów, co takiego Alonzo napisał merytorycznego, że jest blisko wg Ciebie? pomijam gameplan, który z dużą dawką prawdopodobieństwa przekopiował od drużyny, która rundę wcześniej przegrała z Nuggets 4-1

47 minut temu, julekstep napisał(a):

podsumowując -> dość równa seria

o kontuzjach AG i Quickleya oczywiście pamiętasz, jak i o HCA i posiadaniu dwóch superstarrów+Caruso+Hart?

ten Twój post nie wyjaśnia nic, jedynie tłumaczy dlaczego Twoje wrzutki z AI są rzeczywiście ciekawsze

49 minut temu, julekstep napisał(a):

a gierki z wynikami opartymi na głosowaniu to idiotyzm

no fajnie tylko jak temu zaradzić i czemu tak ochoczo bierzesz udział w większości ATFów w takim razie?

40 minut temu, ignazz napisał(a):

Pechowy Watson / pechowa seria Denver z rezerwami Minny sprawiła że niuansami i niespodziewanie przegrałeś finał i to w ostatnich sekundach meczu. 

błagam Ignazz, Ty lepiej nie tłumacz już werdyktu

55 minut temu, Reikai napisał(a):

To już trzecie lub czwarte głosowanie, w którym to tylko mój głos jest analizowany i komentowany.

Schlebiacie mi.

śmiałeś się wczoraj pół dnia z Ignazza po czym wrzucasz 3x większą bombę bez konkretów i jest fajnie

nie schlebiaj sobie

49 minut temu, ignazz napisał(a):

Zwróć uwagę jednak proszę że po wynikach to Wy naobrazaliscie innym, obrażeni odchodzicie z gry.

nie

to ja odszedłem z gry, na resztę nie miałem żadnego wpływu

czemu używasz liczby mnogiej, kto poza Ronnim używał ostrzejszego języka w stosunku do innych?

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co takiego Alonzo napisał merytorycznego, że jest blisko wg Ciebie?

totalnie nic

napisał taki zdek bzdur że głowa mała

a i tak wypadł lepiej od Ciebie 🙃

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czemu tak ochoczo bierzesz udział w większości ATFów w takim razie?

pisałem ci to dosłownie wczoraj? dwa dni temu?

w atfach uwielbiam część draftową

za to cała reszta to konieczny przymus (który robię z szacunku do współgraczy)

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

totalnie nic

napisał taki zdek bzdur że głowa mała

a i tak wypadł lepiej od Ciebie 🙃

no, tam myślałem

tyle warte jest Twój udział w tej dyskusji

nie wiem Julek skąd ta wolta w moją stronę, wiadomo, że sobie zawsze wzajemnie cisnęliśmy, ale to co odpierdalasz od dwóch dni, to nie wiem czym jest podyktowane

Edytowane przez LeweBiodroSmoka