Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, P_M napisał(a):

a niespodziewanie porażka z eMeSem, którego nie miałem tutaj jako faworyta.

21 minut temu, BMeF napisał(a):

eMeS fajny skład, ale też jestem zaskoczony, że wygrał, przehajp Petrovic, bardzo overrated Camby, rolesi na ławce, szczerze myślałem, że wygrasz albo Ty albo mac. 

@eMeS miał mega średni skład

ale w atfach nie komentuje za wiele (i praktycznie bez trash-talku), nie ma z nikim 'na pieńku'

więc w formacie 'głosowaniowym' to +50% do siły zespołu 

🙃

33 minuty temu, julekstep napisał(a):

@eMeS miał mega średni skład

ale w atfach nie komentuje za wiele (i praktycznie bez trash-talku), nie ma z nikim 'na pieńku'

więc w formacie 'głosowaniowym' to +50% do siły zespołu 

🙃

Mnie tam sklad Emesa sie ogolnie podobał, Barkley-Carter-Deron to zajebisty core akurat: jeden z niewielu dostępnych graczy RS-wymiataczy, który robił swoje w playoffach w prime - trochę niedoceniany Carter (do spokojnej obrony teza, że > Iverson za 2001 rok) - Deron-świetny fit do ATF, po prostu nie było komu grillować wyborów Camby'ego i Petrovicia + średniej ławki. Camby to był statpadder w obronie - obecnie to byłby cancer w ataku, Petrovic bardziej sentyment niż zajebisty NBA-gracz.

@P_M poza małymi wpadkami i wciskaniem semi-kitu (Price, Brand) chyba najlepszy ATF-owy skład w swojej karierze zbudował. 

@macIMHO nr 1, ale pewnie Wembanyama za mały szacunek na dzielni, top obrona + masa skilla i shootingu w ataku. 

23 minuty temu, BMeF napisał(a):

Mnie tam sklad Emesa sie ogolnie podobał, Barkley-Carter-Deron to zajebisty core akurat: jeden z niewielu dostępnych graczy RS-wymiataczy, który robił swoje w playoffach w prime - trochę niedoceniany Carter (do spokojnej obrony teza, że > Iverson za 2001 rok) - Deron-świetny fit do ATF, po prostu nie było komu grillować wyborów Camby'ego i Petrovicia + średniej ławki. Camby to był statpadder w obronie - obecnie to byłby cancer w ataku, Petrovic bardziej sentyment niż zajebisty NBA-gracz.

no czyli combo bardzo fajnego core z absolutnymi kasztanami (najgorszy obrońca w puli Drażen + Camby który nie tylko był zły w ataku...ale jeszcze dodatkowo lubił grać w ataku, więc przy nim znający swoje miejsce w szeregu Gobert to był wirtuoz :P ) to tak jak pisałem mocno średni skład w skali atfów, na pewno nie na wygraną

podsumowując -> głosowania są na GMów nie na składy (jak jeden z głosujących sam przyznał :) )

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

no czyli combo bardzo fajnego core z absolutnymi kasztanami (najgorszy obrońca w puli Drażen + Camby który nie tylko był zły w ataku...ale jeszcze dodatkowo lubił grać w ataku, więc przy nim znający swoje miejsce w szeregu Gobert to był wirtuoz :P ) to tak jak pisałem mocno średni skład w skali atfów, na pewno nie na wygraną

podsumowując -> głosowania są na GMów nie na składy (jak jeden z głosujących sam przyznał :) )

Ja głosowałem na składy, mów za siebie.

więc przy nim znający swoje miejsce w szeregu Gobert to był wirtuoz :P )

No jedno zdanie tylko napisane, a i tak się mijasz z prawdą - Gobert miał większy usage niż Camby w podanych sezonach

nie piłuj już mazgaja, bo siara :P

7 minut temu, eMeS napisał(a):

No jedno zdanie tylko napisane, a i tak się mijasz z prawdą - Gobert miał większy usage niż Camby w podanych sezonach

No wole 17% usg na 68 TS niz 16,9% usg na 52 TS (a w PO tam mu sie jakos udalo ponizej 40 TS zjechac lol).

Wiec moze i masz racje - przy Cambim Gobert to nie tyle wirtuoz w ofensywie co sam Mozart 🙃

15 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja głosowałem na składy, mów za siebie.

Aha aha

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

No wole 17% usg na 68 TS niz 16,9% usg na 52 TS

Jeden klops w ataku i drugi klops w ataku, nie odwracaj kota ogonem (czy też Goberta dupą). Mówisz że Camby lubił grać ofensywnie, a Gobert znał swoje miejsce w szeregu, podczas gdy Camby miał mniejszy usage :P
Od razu widać, że w różowych okularach jeszcze siedzisz

18 minut temu, julekstep napisał(a):

Wiec moze i masz racje - przy Cambim Gobert to nie tyle wirtuoz w ofensywie co sam Mozart 🙃

Żaden z niego Mozart. Depussy to max co może z niego być

39 minut temu, eMeS napisał(a):

Jeden klops w ataku i drugi klops w ataku, nie odwracaj kota ogonem (czy też Goberta dupą). Mówisz że Camby lubił grać ofensywnie, a Gobert znał swoje miejsce w szeregu, podczas gdy Camby miał mniejszy usage :P
Od razu widać, że w różowych okularach jeszcze siedzisz

Gobert bral sie tylko za wykanczanie spod samego kosza - co umie robic

Camby lubil sobie pojumperkowac....mimo ze mial slabiutki rzut (on wiecej rzucal z poldychy niz spod kosza...ba w wybranym sezonie to on jako center mial spod kosza 45% w PO, czyli generalnie byl 3 level kasztanem xD)

Zasadnicza roznica

39 minut temu, eMeS napisał(a):

Żaden z niego Mozart. Depussy to max co może z niego być

Sam jestes pussy!

No ale spoko spoko ciesz sie tam tym winem ugranym na piwie z qcinami itp!

Edytowane przez julekstep

Gobert w ofensywie był grubym problemem w tym roku (i nie tylko) w PO, a od Camby'ego był i tak dużo lepszy. Ale Camby w obronie chyba przede wszystkim straszny przehype, słabo wygląda w statsach jak na DPOTY-winnera. 

Cytat

On July 15, 2008, Camby was traded to the Los Angeles Clippers for the option to swap second-round draft picks in the 2010 NBA draft.[46] Camby said that he was unhappy that he was traded from the Nuggets, essentially being made the scapegoat for their lack of post-season success.[47] "I thought I had done everything possible that I could do with that team, and just tried to go about things the right way. I just thought the way they went about it was classless; they didn't let me know anything. That's a thing of the past right now, that's something I put behind me and I'm looking forward to embarking on this journey."

Nawet nie pamiętałem, że oni tego kierownika intencjonalnie pogonili za free. 

19 godzin temu, BMeF napisał(a):

słabo wygląda w statsach jak na DPOTY-winnera. 

No i eMeS wygrał nie posiadając tak naprawdę żadnego defensive anchora i dwie dziury w osobach drazena i Barkleya, w sumie to Pablo albo Rappar mogliby bronić tezy, że mają lepszą obronę mając odpowiednio Nasha i Amare z Mutombo (lepszy niż Camby) i Hardena z Mingiem.