Skocz do zawartości

[BeGM Play-offs'26 ECF] #1 Atlanta Hawks (58-24) - #2 Orlando Magic (57-25)

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli tylko wg mnie hawks maja o Wiele lepiej dopasowany support do wembyego niż real Spurs? Nasi hawks mają o Wiele lepszy shooting no i maja camare jako elitarny w obronie forward, a RL Spurs na skrzydlach, zwłaszcza w obronie raczej c***a mają 

natomiast kat u nas dużo gorszy support niż w realu. 

proponuje glosujacym zamiast brać pod uwagę co się dzieje w realu w finale spojrzec może też na to jak Wemby zagral w realu w finałach konferencji, bo to była serio elitarna seria w jego wykonaniu 

hawks w 5 lub 6. 

Edytowane przez RonnieArtestics

19 godzin temu, Alonzo napisał(a):

@24kobe8

Camara w tym sezonie bronił KATa w rl 1min. i 25sek i KAT miał przeciwko niemu 1/2 FG (50%)

Natomiast w poprzednim sezonie było to 10min. i 54sek. i KAT miał 5/9 (55,6%) i 2/3 3P (66,7%).

Twoje złośliwości pominę, bo to Twoja pierwsza poważna seria w playoffs;) 

Mialem juz zakończyć ale to muszę wrzucić tak jak Ci Alonzo pisałem na priv:

Draymond Green vs Wembanyama

4 mecze reg sezon 2025/26:

25 minut (najdłuższy meczap VW co ciekawe w regularze)

DG 9/30 z gry [30%]

DG 4 / 18 za trzy [22%]

Takze 28min z nim na parkiecie nie wyglada wesoło dla Magic w ataku

14 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Mialem juz zakończyć ale to muszę wrzucić tak jak Ci Alonzo pisałem na priv:

Draymond Green vs Wembanyama

4 mecze reg sezon 2025/26:

25 minut (najdłuższy meczap VW co ciekawe w regularze)

DG 9/30 z gry [30%]

DG 4 / 18 za trzy [22%]

Takze 28min z nim na parkiecie nie wyglada wesoło dla Magic w ataku

Widzę, że dałeś się podpuścić.;)  Dwaj powyżsi GMowie nie są znani z przychylności dla moich Orlando Magic, więc nie kierowałbym się głosem  Ronniego Artesticsa, bo i tak jestem pozytywnie zaskoczony, że w seriach z Nets i Celtics głosował na mój team. Chyba nawet pierwszy raz w historii BeGM głosował na moich w II rundzie playoffs.

Nie oczekiwałbym też od Draymonda głupich rzutów spod wyciągniętych rąk Wembyego, bardziej kreowania innych i zastawiania Twojego lidera ( o czym zresztą napisałem w odp. na Twój matchup) - chyba że nie doceniasz jego boiskowego IQ. Zresztą Draymond nie jest moją istotną opcją do zdobywania punktów, więc tu wytężona obrona Wembyego niewiele zdziała, a narażasz się za to na flagranty i zawieszenia swojego lidera - bo tu będziemy mieć psychologiczne pojedynki pomiędzy nimi. Draymond w tegorocznych playinach najpierw genialnie bronił Kawhi Leonarda, a później już po 6 faulu w pyskówce wyeliminował przez wyrzucenie z boiska Bookera. Po tych playoffs w rl widać jak psychicznie by go tutaj cały czas atakowali i wyprowadzali z równowagi moi Dray i Beef Stew. 

W regularze przez 25,5min. Dray bronił Wembyego na 17/35 FG (48,6%) i 3/9 3P (33,3%), a w playoffs raczej byłyby to niższe procenty. 

Natomiast Beef Stew w swoje 6,5min. bronił Wembyego na 4/10 FG (40%) i 2/5 3P (40%).

Przy takim zestawie + KAT, mam na Wembyego chyba najlepszy matchup w naszej grze;) 

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

w playoffs raczej byłyby to niższe procenty

zakładając powyższe, Draymond robi vs Wemby jakieś 20% z Gry i 10% za trzy w naszej serii

dałeś się podpuścić ;) 

Wemby z pomocy zamyka 4 Twoich na 5 , a Dray niech sobie rzuca

Skoro obaj wzięliście challenge Green & Wemby. Dam wam po nocnym obejrzeniu spotkań znać co myślę i zapewne gdzieś w wyniku końcowym będzie to odzwierciedlone. 
Niestety @lewy ma rację że tu też będzie 4:3 

Lub 3:4 

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

na razie to Ty najbardziej zmęczyłeś Denver tym 4-3 😅

Staram się Wam pomóc w roli Fostera i Silvera aby finały były bardziej wyrównane. Robię to dla pieniędzy i oglądalności czyli pieniędzy. 

Głos możliwe że nonszalancki tyle co niezłośliwy i patrząc na wyniki serii całkowicie nieszkodliwy dla Denver. Jedynie gm się zdenerwował ale On nerwowy już od maja czy kwietnia. Mylę te daty ciągle ;) 

Anyway tam zagłosowałem na Denver które bierze serię a tu nie wiem. 

Metodologicznie powinniśmy odrzucić finały ale mamy tam materiał poglądowy cenny. 

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

pierwsze o co zaapelowałem w opisie

nie bierzmy pod uwagę finałów

ale niestety większość pewnie się tym pokieruje 

Ogólnie pilnujemy się aby nie mylić dyspozycji innych rund. Ale tu mamy niestety ten wyjątek że możemy bez gdybania częściowo podpatrzyć co oni sobie potrafią zrobić. I to że RL spurs dostaje baty gdy Wemby siedzi albo gra z Foxem zamiast Harperem wcale nie skazuje Ciebie na porażkę. Kat miał swoje 5 minut ale czy go w czymś przeskoczył? A strefę podkoszową w porównaniu do tego co oglądamy w tv masz przepotężna. 

Iskrzy na linii Kąt vs Wemby ale nie tu spurs przegrywa mecze. 

Niesamowite wyniki. nie wiem czy wiecie ale lider Magic dostał sweepa w ECF w realu i był beznadziejny. Natomiast lider Hawks był najlepszym graczem ligi w conference finals. Ja wiem że Towns zagrał fajne conference finals ale bez przesady, on tu ma raka donovana zamiast genialnego brunsona. 

4 godziny temu, Alonzo napisał(a):

nie kierowałbym się głosem  Ronniego Artesticsa, bo i tak jestem pozytywnie zaskoczony, że w seriach z Nets i Celtics głosował na mój team. Chyba nawet pierwszy raz w historii BeGM głosował na moich w II rundzie playoffs.

Tak, bo moim zdaniem pierwszy raz w historii begm Magic zasłużyli na awans do ECF. 

Natomiast team Hawks jest super dopasowany do wembyego, nie zasługujesz na pewno na finały tylko dlatego że KAT zagrał dobre playoffs pierwszy raz w karierze. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Dzięki @24kobe8 za serię. :)

Masz przy Wembym potencjał na zdominowanie ligi w najbliższych latach. Już w ostatnim sezonie wykonałeś mnóstwo bardzo dobrych ruchów kadrowych, a mając teraz doświadczenia w walce o wynik i w playoffs, a przed sobą całe offseason, można spokojnie założyć, że Twoi Hawks będą jeszcze mocniejsi.  

• january odpiął/ęła ten temat