Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, DRK napisał(a):

ydaje się, takie byłoby gdyby zażądał transferu. 

Nie napisałem ,że zażadał transferu . Pojawiły się tylko informacje ,ze ma dośc i chce out ale to moim zdaniem oznacza ,że rok gra w Pistons i za rok jako wolny agent podpisze z kim chce. Moim zdaniem na dzień dzisiiejszy nie ma opcji wymiany

Ale może to tez być strategia agenta by Detroit dało jeszcze trochę więcej 

Jeśli podpiszą finalnie Durena za mniej niż maks to Detroit przynajmniej obroni swój status. 

16 minut temu, ely3 napisał(a):

Moim zdaniem na dzień dzisiiejszy nie ma opcji wymiany

Ale może to tez być strategia agenta by Detroit dało jeszcze trochę więcej 

Przychylam się do tej opinii.

Sądzę, że progiem granicznym przy którym Duren może jednak wybrać QO jest 30 mln. 

Pistons wytrejdowało Stewarta więc Langdon da więcej niż te 30 mln. Będzie 35 mln przynajmniej lub może ciut więcej, coś na kształt tego co dostał Sengün - 185/5  i player option w ostatnim roku.

Edytowane przez DRK

13 godzin temu, ely3 napisał(a):

Wystarczy jeden pracownik obecny przy tego typu rozmowah , który uzna ,że woli mówić prawdę 

Nawet nie, CBA bardzo luźno opisuje te kryteria 'salary cap circumvention', tam jest m.in. napisane o tym, że dowodem może być, że kontrakt nie jest możliwy racjonalnie do wytłumaczenia poza oszustwem - dlatego te sprawy Kawhiego i Trenta będą tak ciekawe z perspektywy tego jak zareaguje liga. 

(i to idzie szerzej niż same sprawy Kawhiego i Gary'ego Peta Jr, bo w krótkim odstępie czasu dwóch 'contenderów' złamało dwa podstawowe możliwe sposoby dokonania salary cap-wałków opisane w CBA ;] )

Przewidywalnie Thunder, oddali nieprzydatnych Joe, Wigginsa i ofensywnego cancera Dorta, żadne osłabienia, mnóstwo oszczędności, trochę więcej sympatii ze strony kibiców innych ekip po skasowaniu śmiecia Dorta.

Fajny ruch Mavs, dalej może być dobry roles z tego Risachera.

Trade dobry przede wszystkim dla Risachera. Nie będzie tak napiętnowany za to ze został wybrany jako 1ka. A wiadomo ze najgorzej maja zawodnicy z tymi co ich za wysoko wybrali i bazą ich kibiców. A Atlanta no cóż zamienił stryjek.... nr 1 draftu na Dorta. Mogli Sara brać. 

Edytowane przez marceli73

Pomijając już Le Brona bo on ma swój teatrzyk to nadal mnie zastanawia czemu Detroit nie podpisali z Durenem. Zrobili sobie 48 mln przestrzeni  pod podatkiem więc gdyby mieli podpisać za 40 mln to by już podpisali. Fischer pisał tydzien temu ,ze rozmowy są bardzo zaawansowane a w realiach nadal nic się nie zmieniło 

Z drugiej chyba dla Kumingi zamknęło się okienko tzn nadal ktoś go może za MLe albo część MLE podpisać tylko ,ze znowu gdyby ktoś chciał to już by się dogadali wiec albo Kuminga nadal chce dużo albo nikt nie chce podpisać z nim na rok .Clippers z Mathurinem to pewnie czekają czy w końću będzie wymiana z Raptors czy nie. 

Ale kto w ogóle jeszcze może podpisać

Golden ma 11 na umowach ale zakładam ,ze Draymond będzie 12 i Payton 13

12 zawodników ma Heat, Nuggets. Cavs 

123 ma Rockets i niby Clippers no ale oni mają Mathurina i nie do końca wiadomo czy mają tylko Kawhi czy jednak Dicka z Ingramem i Sota

Więc pytanie kto by miał miejsce i chęci na Kuminge 

Z drugiej strony Lakersi mają 16 gwarantowanych umów a Memphis 19 plus jeszcze musza podpisać Lopeza bo to ich pierwszorundowy wybór

Oni albo będa zwalniać albo oddawać komuś za druga rundę Hronets mają 18 Hawks 17  Bucks 16

Ogólnie to dziwne, że Hawks non stop przyjmuje zawodnikó i już ma ich za dużo. 

Zstanawiam sie jaki plan B ma Golden bo sporo dziur . jak nie podpisze  Le Bron z nimi to muszą szybko uzupełnic skład a już nie za bardzo jest kim. 

35 minut temu, ely3 napisał(a):

Pomijając już Le Brona bo on ma swój teatrzyk to nadal mnie zastanawia czemu Detroit nie podpisali z Durenem. Zrobili sobie 48 mln przestrzeni  pod podatkiem więc gdyby mieli podpisać za 40 mln to by już podpisali. Fischer pisał tydzien temu ,ze rozmowy są bardzo zaawansowane a w realiach nadal nic się nie zmieniło

LeBron pójdzie do Detroit. Na pewno nie oprze się urokowi aglomeracji z jakże pięknym krajobrazem  postindustrialnym, jest też jezioro jako zamiennik oceanu. Oto poszlaki :)

1. Jego zaprzysięgły nieprzyjaciel Beef Stew wytrejdowany.

2. Priorytetowy  cel Pistons - odciążyć Cade'a na rozegraniu - tym samym zostaje zrealizowany. Cały rok Langdon szuka kogoś takiego.

3.Zamiast wujka Harrisa  dziadek James zostanie mentorem i inicjatorem tradycyjnego ,,Play tyle song". 

4. Nie na darmo Pistons zrobili tyle miejsca pod podatkiem. 

5. Detroit ma doświadczenie w takich specyficznych strzałach (Iverson)

W sumie strach się bać bo teraz patrzę na kursy u buków i spadły z 100 na 75. 

Trochę bardziej serio to wydaje mi się, że Pistons zrobili sobie przestrzeń pod podatkiem, ale nie po to aby 100% przetracić na Durena. Tam ma jakaś konkretna część zostać na podpisanie Ausara 

12 minut temu, antek napisał(a):

Zawsze mogą wziąć Kuminge za minimum :)

Ja wiem ale Kuminga i jego agent mają inne wyobrażenie o swojej wartości. Co nie zmienia faktu ,że najpewniej to się skończy na jakieś 10mln/2 z opcją zawodnika

Z tym ,że akurat Golden i Kuminga mają za soba sporo spalonych mostów

1 minutę temu, ely3 napisał(a):

Ja wiem ale Kuminga i jego agent mają inne wyobrażenie o swojej wartości. Co nie zmienia faktu ,że najpewniej to się skończy na jakieś 10mln/2 z opcją zawodnika

Raczej nie będzie tu jak w Biblii i miłosierny ojciec nie przyjmie syna marnotrawnego :)

10 minut temu, antek napisał(a):

Raczej nie będzie tu jak w Biblii i miłosierny ojciec nie przyjmie syna marnotrawnego :)

Brdziej mi chodziło o to ,że syn marnotrawny nie bedzie chciał wejśc drugi raz do tej samej rzeki która już raz go wypluła na brzeg a po drodze z dwa razy próbowała utopić