Skocz do zawartości

[2050] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

No właśnie po jednych campach może być w TOP15

Wspominany tutaj LaMelo znalazł się w TOP15 po trzech sezonach (I to na 15 miejscu)

Niech to da delikatnie do myślenia.

Ale która #1 ostatnimi czasy po campach zachowała przewagę z draftu jaka miała? Mikan i Fulks zaliczyli słabe campy do tej pory, Castle, VW, mehh

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

No właśnie po jednych campach może być w TOP15

Wspominany tutaj LaMelo znalazł się w TOP15 po trzech sezonach (I to na 15 miejscu)

Niech to da delikatnie do myślenia.

no nie

LaMelo już w drugim sezonie zadebiutował w top15

a jednak RL Cousy >>>> RL Melo

55 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

brawo, dokładnie tak powinno to wyglądać, ale tankerzy ciągle krzyczą żeby na starcie dostać gotowe produkty. 

Dlatego CambyDrafty były najlepszymi w tej grze, bo zachowywały spójność i realizm, a nie robienie z Cousyego czy Arizina top15 gracza na swojej pozycji z 100 potencjału przed 1 campami..

Jprd co za bzdury :) Przecież MC robił dużo silniejsze drafty. Fajnie zrewolucjonizował klasy, gdzie nawet late 1st zaczęły mieć wartość (na, nawet 2ndy), ale zawodnicy na starcie karier w naszej grze byli mocniejsi (Edey). 

I skąd porownywanie do Lamelo, jak to Haliburton był zdecydowaną #1 i był lepszy niż Cooz.

A gdzie Cousy a gdzie Hali sprzed runu Pacers w PO?

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Po dwóch latach Haliburton Playoff MVP :) Tyle w temacie.

A żaden wysoki ze sarych czasów nawet nie stał obok Edeya, który jest jakimś tam rolesem obecnie, a tam tabuny HOFòw. O czym dyskusja?

Hofow którzy rozwozili pizzę przed meczami. 

Edey ma po prostu super skillsy pod silnik simki i od początku było wiadomo, że zrobi lepszą karierę od Jokicia np. a chyba nie chcesz porównywać ich karier w rl? 

Kolejną rzecz, to Lamelo też ma przecież wykurwiste skillsy pod simke - elitarna ofensywa + dobry atletyzm + elitarną zbiórkę i bardzo dobry rzut. 

Campy niech tworzą potworów i Hofow, a nie komisze na starcie. 

4 godziny temu, kuba2419 napisał(a):

Ale która #1 ostatnimi czasy po campach zachowała przewagę z draftu jaka miała? Mikan i Fulks zaliczyli słabe campy do tej pory, Castle, VW, mehh

no i zostawmy takie rzeczy dalej w rękach campów, a nie komiszy. VW wciąż jest top2? centrem ligi, Mikan czy Fulks na rc też  się ocierają o top10 na swoich pozycjach - czy to nie o to chodzi? żeby gracze dorastali w tempie jak w czasach gdy simka powstawała? 

NIE DLA POTWORÓW Z DRAFTU, Na pohybel tankerom. 

32 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Hofow którzy rozwozili pizzę przed meczami. 

Edey ma po prostu super skillsy pod silnik simki i od początku było wiadomo, że zrobi lepszą karierę od Jokicia np. a chyba nie chcesz porównywać ich karier w rl? 

Kolejną rzecz, to Lamelo też ma przecież wykurwiste skillsy pod simke - elitarna ofensywa + dobry atletyzm + elitarną zbiórkę i bardzo dobry rzut. 

Campy niech tworzą potworów i Hofow, a nie komisze na starcie. 

no i zostawmy takie rzeczy dalej w rękach campów, a nie komiszy. VW wciąż jest top2? centrem ligi, Mikan czy Fulks na rc też  się ocierają o top10 na swoich pozycjach - czy to nie o to chodzi? żeby gracze dorastali w tempie jak w czasach gdy simka powstawała? 

NIE DLA POTWORÓW Z DRAFTU, Na pohybel tankerom. 

:)

Edey miał zajebisty ovr jak i skille. No ale nie rozdawał pizzy przed meczami, więc po dyskusji. Koronny argument w dyskusji.

A tak serio, to wiadomo o co chodzi - tankowales, to drafty miały być dobre, nie masz picku to mają być słabe. Do których lat będzie trzeba czytać, że jakiś hof ma być słaby, bo liga była słaba? To pytanie retoryczne przecież, bo jak w naturalny sposób wrócisz do tanku, to drafty będą znowu musiały być mocne.

W dniu 31.03.2026 o 19:39, Qcin_69 napisał(a):

no ten draft powinien byc mega mocny w czołówce (tak 10 pierwszych pickow)

Oto opinia, jak Hawks mają picki :)

Ale przecież Ty Pablo robiłeś dokładnie to samo, kiedy Spurs grali o najwyższe laury by nerfować drafty, a teraz zupełnie inna narracja. Także przyganiał kocioł garnkowi :)

Tylko Hornets nigdy nie tankowali, a jeszcze mam za sobą równą dekadę tworzenia draftów, więc co nie co wiem i widzę :)

I nie wiem skąd porównania do Edeya, po pierwsze inaczej się tworzy na niemal zerowej próbce historycznej, gdzie puszczamy sporą wodzę fantazji. I tak sądzę, że jest to dużo lepiej zrobiona robota niż czyjeś fanowskie spekulacje i kariery Oj Mayo czy Michael Beasley. Po za tym Edey wchodził bardzo dobry, ale miał wysoki wiek i taki sobie potencjał, więc tu dużo zależało od campów i te póki co miał bardzo mocne. Trochę podobny przypadek Ed Sadowski, nie chcę tu wypominać, ale Cichy twierdził że to będzie maksymalnie MLE Player, a obecnie gra w Heat i raczej blisko mu TOP15 :P Tu akurat uważałem, że jest przeceniony i był podbijany w różnych aspektach kilkakrotnie w górę.

Po za tym Cousy to raczej powinniśmy porównywać jak już do Castle, też jedynka draftu. A Cousy wchodzi na poziomie Castle w czwartym sezonie. RL NBA to miała być tylko podkładka do tworzenia, a nie rzucanie tekstami o HOFach. Już przerabialiśmy ten temat z Andy Phillipem. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale przecież Ty Pablo robiłeś dokładnie to samo, kiedy Spurs grali o najwyższe laury by nerfować drafty, a teraz zupełnie inna narracja. Także przyganiał kocioł garnkowi :)

Tylko Hornets nigdy nie tankowali, a jeszcze mam za sobą równą dekadę tworzenia draftów, więc co nie co wiem i widzę :)

I nie wiem skąd porównania do Edeya, po pierwsze inaczej się tworzy na niemal zerowej próbce historycznej, gdzie puszczamy sporą wodzę fantazji. I tak sądzę, że jest to dużo lepiej zrobiona robota niż czyjeś fanowskie spekulacje i kariery Oj Mayo czy Michael Beasley. Po za tym Edey wchodził bardzo dobry, ale miał wysoki wiek i taki sobie potencjał, więc tu dużo zależało od campów i te póki co miał bardzo mocne. Trochę podobny przypadek Ed Sadowski, nie chcę tu wypominać, ale Cichy twierdził że to będzie maksymalnie MLE Player, a obecnie gra w Heat i raczej blisko mu TOP15 :P Tu akurat uważałem, że jest przeceniony i był podbijany w różnych aspektach kilkakrotnie w górę.

Po za tym Cousy to raczej powinniśmy porównywać jak już do Castle, też jedynka draftu. A Cousy wchodzi na poziomie Castle w czwartym sezonie. RL NBA to miała być tylko podkładka do tworzenia, a nie rzucanie tekstami o HOFach. Już przerabialiśmy ten temat z Andy Phillipem. 

Stworzyłeś Haliburtona, który w realu był chyba sophomorem lepszego niż krytykowany przez Ciebie Cousy i piszesz, że to campy mają kreować gwiazdy, a nie autor draftu :) Mało to spójne.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Stworzyłeś Haliburtona, który w realu był chyba sophomorem lepszego niż krytykowany przez Ciebie Cousy i piszesz, że to campy mają kreować gwiazdy, a nie autor draftu :) Mało to spójne.

Halilburton był przeciętnym scorerem, co było mu ciężko poprawić bo czasem pozycje startowe są tak niskie, że potrzeba cudu by się przebić i chociaż Tyrese miał momenty na campach to jednak został scorerem-średniakiem i nie obrażając tutaj rankingów Julka to jednak jest tylko rich man wersją Jrue Holidaya/Tyus Jonesa. I przypomnij sobie co o Nim pisałem przy drafcie wskazując wyżej Edwardsa czy LaMelo. Ty wyciągasz narracje o byciu MVP w drugim sezonie, gdzie MVP dostawał Brunson jako rookie (a nigdy nie był TOP15 na swojej pozycji) czy Earl Watson tylko dlatego, że grali na PG. No naciągasz tutaj mocno pod tezy :)

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Halilburton był przeciętnym scorerem, co było mu ciężko poprawić bo czasem pozycje startowe są tak niskie, że potrzeba cudu by się przebić i chociaż Tyrese miał momenty na campach to jednak został scorerem-średniakiem i nie obrażając tutaj rankingów Julka to jednak jest tylko rich man wersją Jrue Holidaya/Tyus Jonesa. I przypomnij sobie co o Nim pisałem przy drafcie wskazując wyżej Edwardsa czy LaMelo. Ty wyciągasz narracje o byciu MVP w drugim sezonie, gdzie MVP dostawał Brunson jako rookie (a nigdy nie był TOP15 na swojej pozycji) czy Earl Watson tylko dlatego, że grali na PG. No naciągasz tutaj mocno pod tezy :)

214 scoringu Haliego vs 206 Cooza.

Poproszę o komentarz :)

Obaj oczywiście w momencie wejścia do ligii.

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale legendy Wizards to proszę szanować! 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

A co ja w sądzie jestem? 

Ty się się jakoś do Earl Watsona, Brunsona i Castle nie odniosłeś :)

Gdybyś był w sądzie jako oskarżony, to prokurator zadałby pytanie: "Dlaczego, tworząc Haliburtona, kreował Pan gwiazdy ligi, zamiast dać działać mechanizmowi campów?" :)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Gdybyś był w sądzie jako oskarżony, to prokurator zadałby pytanie: "Dlaczego, tworząc Haliburtona, kreował Pan gwiazdy ligi, zamiast dać działać mechanizmowi campów?" :)

Nie był żadną gwiazdą, tylko typowym pure PG z podejrzanym scoringiem.

A powoływanie się na overall to też bardzo brzydka manipulacja, bo z +10 inside to wart jest pewnie z +30 na 3P :P

Mam nadzieję, że Julek tam dojebał mocno w dół na inside i sile, bo to mógł być topowy rozgrywający z skillami ofensywnymi mocnego SG.

Cousy wyszedł dużo potężniejszy niż Mikan. Kto go wylosuje i nie będzie jakiejś mega wtopy na campach to ustawi sobie organizacje na LATA!

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie był żadną gwiazdą, tylko typowym pure PG z podejrzanym scoringiem.

A powoływanie się na overall to też bardzo brzydka manipulacja, bo z +10 inside to wart jest pewnie z +30 na 3P :P

Mam nadzieję, że Julek tam dojebał mocno w dół na inside i sile, bo to mógł być topowy rozgrywający z skillami ofensywnymi mocnego SG.

Cousy wyszedł dużo potężniejszy niż Mikan. Kto go wylosuje i nie będzie jakiejś mega wtopy na campach to ustawi sobie organizacje na LATA!

Przed chwilą powoływałeś się na scoring, który u Cooza jest słabszy aż o 8. A wiadomo, że zdobywanie punktów u obwodowego jest bardzo ważne. 

19 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Halilburton był przeciętnym scorerem, co było mu ciężko poprawić bo czasem pozycje startowe są tak niskie, że potrzeba cudu by się przebić 

Cooz -8 w scoringu. 

Gość z 206 scoringu - potwór, Gość z 214 scoringu - pure PG ze sporym redflagiem w postaci... scoringu :)

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

No, a Shuan Livingston, 8 pick draftu miał 900 overalla i wypadł z ligi po rookie contracie.

Andy Philipp słaby, chociaż był TOP3 overall draftu.

Teksty o overallach ty Ty zostaw, sam wiesz komu do negocjacyjnego stołu :P

Ostatnie kilka postów pisze o scoringu. Do żadnego się nie odniosłeś. Szkoda :(

Czyli zostajemy przy tym, że Hali miał ograniczenia rzutowe przy 214, a Cousy jest potworem przy 206?