january Opublikowano Czwartek o 08:44 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:44 Ale Wy nie łapiecie, że po rzuceniu maxa przez Lakers Kesslerowi Jazz by wyrównać to musieliby już teraz wskoczyć w podatek. A za rok czeka ich nowa umowa dla Keyonte i astronomiczne kwoty na zespół by były z 45 plus mln dla Kesslera. W erze 2nd appronow. Gdzie gracze na maxach z poziomu All-NBA chodzą tanio (vide juz nawet nie Luka, ale Davis, Brown, LaMelo, Kawhi, Butler), a ci o renomie wyzszej niz Kessler na granicy by do nich nie dopłacać (Young, Morant, Randle). Nie dowiemy się już czy by wyrównali czy nie, imo szanse na to byłyby znikome. Ja już nie piszę o samej decyzji pójścia w Kesslera. Ale Pelinka dał za friko do Jazz ogromna zapłatę w tak oszczędzanych całe lata assetach, blokując możliwości na lata. To jest koszmar ten deal, nawet jak Walker będzie fenomenalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Czwartek o 09:05 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:05 Lakers mają w tym momencie jeden trejdowalny swap, minima, straszne dziury w składzie (brak PoA obrońców) i wciąż daleko im do 1 tieru contenderów. Mavs 2024 mieli raczej lepszy roster, a to finalny produkt dla Lakers. Nie wierzę, że ktoś w maju popatrzyłby na to i powiedział “ej, cool”. Ale mogą być całkiem fun to watch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano Czwartek o 09:06 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:06 20 minut temu, january napisał(a): To jest koszmar ten deal, nawet jak Walker będzie fenomenalny. nie no jak będzie fenomenalny to się 1. spłaci 2. będzie zajebistym assetem za te pieniądze 3. nastepca Pelinki to wykorzysta tylko jakie prawdopodobieństwo ze bedzie fenomenalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Czwartek o 10:09 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:09 Pozyskanie Kesslera to był niejako mus dla Lakers, cena którą zapłacili pickami jest za wysoka (zwłaszcza, że nie zrzucili kontraktu Vanderbilta) ale to nawet nie jest w połowie tak kuriozalna sytuacja, jak podpisanie Sandro 52/4 i Grimesa 60/4 z player option na 4 rok. To jest ten sam case co w 2016 gdzie Kupczak licytował się z nikim o Denga i Mozgova i wywalił cały hajs do pieca lol był jakiś zespół, który mógłby zaproponować Grimesowi i Mamucośtam choćby zbliżone umowy? Pelinka przyszedł i dał dosłownie wszystko o co agenci poprosili. Max dla Reavesa z opcją zawodnika to też jest nieśmieszny żart. a jak dodamy do tego, że Smart&Kennard odeszli na dwuletnie umowy po 6-7 mln na rok to robi się niepoważnie jak się spojrzy na roster to skrzydle mamy obsadę Mamu, Laravia, Vanderbilt xd jak przykładowy Thierro nie wejdzie nagle na poziom gracza rotacji PO teamu to będzie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Czwartek o 12:29 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 12:29 3 godziny temu, january napisał(a): Nie dowiemy się już czy by wyrównali czy nie, imo szanse na to byłyby znikome. Jazz oficjalnie zaoferowali 140/5, od Lakers dostał 130/4 średnio, 4 bańki na rok więcej, tam na pewno Ainge by tego nie zdecydował się wyrównać i pozwolił mu odejść do Lakers Nie wiem dlaczego wymieniasz tych wszystkich starszych od Kesslera graczy i piszesz za ile chodzą. Rok temu Desmond Bane poszedł za 4 picki. Lakers po kilkunastu latach bez centra pozyskali takiego, który ma szanse być najbliższe lata rok w rok drugim w DPOTY i nie będącego kompletnym drewnem w ataku i ma parę lat do swojego prime. Cena też dla mnie mogłaby być niższa, ale poziom dramatu jaki z tego próbujesz robić jest zadziwiający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Czwartek o 12:53 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 12:53 4 godziny temu, fluber napisał(a): Pelinka zapłacił maxa za Reavesa - to jest kwota powyżej jego wartości i nie bardzo była tu duża konkurencja Nie zgadzam się. Po pierwsze : Cytat Austin Reaves' contract is NOT a max contract. He was eligible for 5 years and $240m. His contract is worth slightly more than what other teams could offer him at 4yrs $185m. His agents claim it was a max contract to make it seem like they got a better deal than they did for marketing reasons. Do tego to jest 3+1, wprawdzie z PO, ale można z góry założyć, że bez kontuzji to Reaves zrezygnuje z tej opcji, żeby podpisać swoją ostatnia 4-5 letnią. Po drugie - wystarczy 1 czy 2 team chętny dać maxa... Po trzecie - tak jak pisałem - ona zarabiał poniżej swojej wartości w ost. latach i ten kontrakt to wyrównuje. Lakers tu nie mieli wielu opcji. 4 godziny temu, fluber napisał(a): Zapłacił Kesslerowi jakby był topowym (2 tier) centrem w NBA, którym być może będzie, ale po tym jak zagrał 4 mecze i dał za to 2 picki w 1 rundzie Zapłacili bo był jednym z 2 dostępnych. I nie bo zagrał 4 mecze, bo zagrał b.solidny sezon wcześniej i w kolejnym pokazał postęp (nikt nie bierze 75% za 3 na poważnie). A picki dali, żeby zaoszczędzic na tax w przyszłości i mieć flexibility. Czy dużo? Niech każdy sam oceni. 4 godziny temu, january napisał(a): Kesslera to nie wiem na którym miejscu jako centra bym ustawił w lidze. Top10, top15? I cały czas pomijasz, że Jazz go nie chciało na nawet takiej umowie. Jak już Pelinka się na niego uparł to trzeba było dać 3y max i spytać tylko czy Jazz chcą coś dołożyć do Lakers za SnT (za stworzenie trade exception). To, że go nie chciało, nie znaczy, że nie wyrównaliby oferty.. 4 godziny temu, fluber napisał(a): Zapłacił Sextonowi, co wydaje się chyba najmniej kontrowersyjnym ruchem, ale to też kolejny ruch z cyklu "być może" - nic pewnego 9 mln za rok Sextona to nic pewnego? A czego oczekujesz za 9? 4 godziny temu, fluber napisał(a): Zapłacił Sandro, który jest wysoko oceniany przez wszystkich koszykarskich geekow ale to też unproven rezerwowy, który dostał hajsu jakby był 5-6 graczem rotacji w po teamie. Być może nim będzie. Chyba nie oglądałeś Raptors... Poniżej "unproven rezerwowy": BTW. On był 6 graczem w rotacji Toronto, a przez sporą część sezonu 5... per36 na poziomie 20/9/3/1/1 więc potencjał naprawdę duży. Podobnie unproven rezerwowym był Brunson w 20/21 w Dallas czy NAW rok temu 5 godzin temu, fluber napisał(a): Zapłacił Grimesowi, który w ubiegłym sezonie był rezerwowym jakby był legitnym starterem w NBA, którym być może będzie Legitny starter za 13,9 mln wg dzisiejszego CS? LOL Rok temu z podpisanych umów, porównywalnie niską jako potencjalny starter podpisał NAW przy SC niższym o 10,5 mln (jego wynagrodzenie średnie było 10% powyżej NT-MLE, Grimesa jest poniżej). I dla wszystkich, była to bdb umowa, a wyszedł steal. Cała reszta "legitnych starterów" podpisała umowy blizej 20-25 (nie licząc rookie umów). 5 godzin temu, fluber napisał(a): Lakers zapłaciło kasę której będą być może warci. Być może. Tak więc Lakers zapłacili jeden "mus" z nadwyżką za historyczne lata, jeden gambling wynikający z braku C na rynku (Kessler) i same bdb umowy (średnia poniżej ich wartości, bliska adekwatnej) - więc tak naprawdę nie ma tu nikogo "być może" poza Kesslerem, a Ty próbujesz pisać rzeczy pasujące pod Twoją teorię, ale niekoniecznie zgodne z prawdą (co pokazałem wyżej). I jednocześnie biadolisz, że nie podpisali dziadków/połamańców, którzy równiez wbrew Twojej tezie oczekiwali większych pieniędzy od Lakers niż dostali w innych miejscach. LBJ musiał odejść. Ten okres się skończył. 5 godzin temu, fluber napisał(a): Jedno z najgorszych offseason spośród wszystkich zespołów w NBA. Czuję, że to zdanie się źle zestarzeje. I nie twierdzę, że to będzie contender - bo przy OKC, SAS, MIN, DEN czy HOU to i tak byłoby ciężkie, ale ciekawy jestem jak ta ekipa się rozwinie i czy za 2-3 lata jak obecni contenderzy wpadną w problemy finansowe jak DEN nie będą mieli swojego momentum zakładając potencjalny deal Reavesa za bardziej 2way obwodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Czwartek o 13:01 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:01 8 godzin temu, Van napisał(a): Ten związek nawet zostawiając na bok aspekty finansowe trzeba było zakończyć lepiej rok za wcześnie niż rok za późno. Inaczej mielibyśmy ciągle sytuację gdzie wokół Lebrona chodzą wszyscy na palcach, jest na parkiecie niezależnie od tego jak gra i kolejnego lata znowu szopka i to zakładając optymistyczny scenariusz, że ciągle będzie grał na wysokim poziomie. Van - nikt nie miałby problemu gdyby mu podziękowali i dali ten hajs na młodszego bardziej pasującego gracza. Problem w tym że nie chcieli dać hajsu LBJ a zamiast tego mamy mamu i grimes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Czwartek o 13:13 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:13 5 minut temu, blackmagic napisał(a): Problem w tym że nie chcieli dać hajsu LBJ a zamiast tego mamy mamu i grimes Możesz napisać jakiego to młodszego i bardziej pasującego gracza tu byś widział z FA za te 25 mln? Może niech reszta malkontentów napisze swoje typy - bardzo mnie, ale chyba nie tylko one ciekawią. @fluber @KubaS @january @memento1984 @Mich@lik @BMeF wasze typy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Czwartek o 13:15 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:15 1 minutę temu, dannygd napisał(a): Możesz napisać jakiego to młodszego i bardziej pasującego gracza tu byś widział z FA za te 25 mln? Może niech reszta malkontentów napisze swoje typy - bardzo mnie, ale chyba nie tylko one ciekawią. @fluber @KubaS @january @memento1984 @Mich@lik @BMeF wasze typy? Patrząc na to co się wydarzyło w ciągu 24h to wolałbym te paczka co poszła za Kesslera wysłać do Bostonu za Browna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Czwartek o 13:22 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:22 47 minut temu, Van napisał(a): Jazz oficjalnie zaoferowali 140/5, od Lakers dostał 130/4 średnio, 4 bańki na rok więcej, tam na pewno Ainge by tego nie zdecydował się wyrównać i pozwolił mu odejść do Lakers (...) Cena też dla mnie mogłaby być niższa, ale poziom dramatu jaki z tego próbujesz robić jest zadziwiający. Ale czytaj proszę dokładniej to co napisałem. Ja napisałem, że jak Lakers się na Kesslera uparli to trza mu było rzucić najkrótszego maxa, czyli 15 mln rocznie więcej. Więc nie widzę powodów do uśmieszkow:) To tylko NBA. Ale pod kątem oceny ruchu/offseason? Dramat totalny jak najbardziej. 30 minut temu, dannygd napisał(a): To, że go nie chciało, nie znaczy, że nie wyrównaliby oferty.. Napisałem wyżej dlaczego uważam, że nie wyrownaliby maxa (ponad 40 mln rocznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Czwartek o 13:24 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:24 10 minut temu, dannygd napisał(a): Możesz napisać jakiego to młodszego i bardziej pasującego gracza tu byś widział z FA za te 25 mln? Może niech reszta malkontentów napisze swoje typy - bardzo mnie, ale chyba nie tylko one ciekawią. @fluber @KubaS @january @memento1984 @Mich@lik @BMeF wasze typy? Serio zadajesz takie pytania w sytuacji w której Kennard i Smart łącznie podpisali na rynku za mniej niż Mamukelashvili? 33 minuty temu, dannygd napisał(a): Chyba nie oglądałeś Raptors... Poniżej "unproven rezerwowy": BTW. On był 6 graczem w rotacji Toronto, a przez sporą część sezonu 5... per36 na poziomie 20/9/3/1/1 więc potencjał naprawdę duży. Nie w sezonie regularnym. Natomiast w playoffs był w rotacji i za Murray-Bowlesem i za Poeltlem grając niecałe 15 minut i rzucając po 5 punktów. Zresztą play-offs są też powodem mojej niechęci do Grimesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Czwartek o 13:34 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:34 5 minut temu, fluber napisał(a): Nie w sezonie regularnym. Natomiast w playoffs był w rotacji i za Murray-Bowlesem i za Poeltlem grając niecałe 15 minut i rzucając po 5 punktów. Pamiętam jak oglądałem Spurs gdy jeszcze byli tankerami/semi-tankerami to dziwiłem się, że Mamukelaszwili nie dostaje więcej minut: typ ma skilla i aurę kaukaskiego drwala, więc nie zdziwiło mnie, że miał dobry sezon gdy dostał miejsce w rotacji - ale on grał 15mpg w playoffach dla Raptors, aż tak fajny nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Czwartek o 13:38 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:38 1 minutę temu, BMeF napisał(a): ale on grał 15mpg w playoffach dla Raptors, aż tak fajny nie jest. i z meczu na mecz grał coraz mniej, kończąc w game7 z 8 minutami i 9 miejscem w rotacji Raptors Nie licząc Doncica, Reavesa i Kesslera, czy Lakers mają na ten moment w rosterze chociaż jednego zawodnika na poziomie startera w semi poważnej playoffowej drużynie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Czwartek o 13:54 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:54 Grimes też ciekawy ruch, bo raz, robienie z niego mocnego obrońcy to baaardzo wątpliwe, dwa, mocno streaky shooter z niego, trzy, jak dostał piłkę to miał mocne momenty, ale jak Sixers grali w pełnym składzie z PeeG13 to był mocno meh. Ale może Lakers chcą zrobić faktycznie jakiś stretch Vanderscruba i coś tam mają jeszcze dogadane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Czwartek o 14:04 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:04 30 minut temu, january napisał(a): Ale czytaj proszę dokładniej to co napisałem. Ja napisałem, że jak Lakers się na Kesslera uparli to trza mu było rzucić najkrótszego maxa, czyli 15 mln rocznie więcej. Więc nie widzę powodów do uśmieszkow:) A to zwracam honor, nie doczytałem dokładnie. Zgadzam się, że przy max jest sporo szansa, że Jazz by nie wyrównało. Tylko 100% pewności mieć nie można jednak nigdy, wtedy prawie cała wolna kasa Lakers uwiązana aż Ainge by łaskawie się zdecydował. Lakers podjęli decyzję, że wolą mniej płacić rocznie Kesslerowi i dorzucić jeszcze kogoś. Zobaczymy jak te ruchy się obronią o czasie, ja jednak dostrzegam switcha w podejściu, o którym mówiłem. Wspomniałeś, że te assety Pelinka zbierał od 1.5 roku, tak naprawdę to całą swoją kadencję nie zrobił tak agresywnego ruchu z udziałem wyborów w drafcie, kontraktu 4 letnie, dlatego też mówię, że moim zdaniem to już nie są decyzje samego Pelinki. Czas pokaże jak to się skończy, zgadam się brakuje POA chociaż Grimes wydaje mi się niedoceniany w tym aspekcie trochę i atletyzmu na skrzydle - tutaj nawet Kuminga by mi wszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kndz_ Opublikowano Czwartek o 14:58 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:58 Naprawdę jestem w szoku że nie rzucili mu większego maxa bo Jazz nie ma opcji by to zmatchowali ,a z assetami jakie im zostały mogliby pójść po jakiegoś dobrego winga (Trey Murphy?) plus smart i kennard na małych kontraktach. Przeciez wted to zespół który na spokojnie moze walczyć o coś w P/O ,a teraz no nie widze takiej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano Czwartek o 17:19 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:19 W temacie "Miami Heat 2026/27" ktoś napisał, " To ma olbrzymi potencjał na niewypał ". Uważam, że tutaj sytuacja jest taka sama, albo nawet gorsza. Władowali się w ogromne kontrakty o łącznej wartości 480 milionów dla Doncic'a, Reaves'a i Kessler'a, czy ktoś widzi w tych nazwiskach trzon zespołu mistrzowskiego, lub chociaż walczącego o najwyższe cele? Ja nie widzę. Trzech białych mało atletycznych kolesi, którzy będą mieli wątpliwej jakości wsparcie, bo ławka wygląda naprawdę słabo. Jak zdrowie im dopisze to do play off pewnie się załapią, a jak będą mieli problemy z kontuzjami to powalczą o wysoki pick w drafcie. Sorry, jakim drafcie, przecież pozbyli się wszystkich wyborów na "milion" lat do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 17:31 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:31 Dajmy może czas i zobaczmy jak to będzie wyglądać? Taki rynek jak LA wyskakanych Adonisów w razie czego uzupełni sobie jeszcze. To są akurat gracza z koszykarskim IQ więc dla przeciwwagi jakiś Kuminga zawita z pewnością. Rozumiem ciśnięcie osób rozczarowanych ale ja chętnie tych krytykowanych graczy obejrzę. Dałbym kredyt jak to mawia Gortat. Jazz niby z sukcesem pozbyli się gracza którego nie chcieli przepłacać co można zrozumieć ale w zamian dostali pick/i który może zamienić się ale nie musi w gracza którego trzeba będzie przepłacać. Lub nie trafia i nic z tego nie będzie. Ostrożnie bym podszedł do tych kwestii bo gracze jazz byli under radar. A ja Kesslera lubię. Limitu możliwości jednak nie znam. Grając z Donkiem limit ten można przesuwać w obie strony. Potrafię sobie wyobrazić mocny pozytywny scenariusz dla lakers. A luka chciał. Luka dostał. Top 5 ligi happy? Happy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Czwartek o 17:38 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:38 4 godziny temu, fluber napisał(a): Serio zadajesz takie pytania w sytuacji w której Kennard i Smart łącznie podpisali na rynku za mniej niż Mamukelashvili? Serio i jakoś nie widze odpowiedzi... Kennard za 6 starszy i gorszy od Sextona za 9, Smart już pisałem chciał min. 3 letniej umowy, wyższej niż 21/3 bo (niby) taką miał ofertę z rynku... dla której zrezygnował z opcji, a podpisał HOU za te same pieniądze. Jakby Laker mieli mu dać np. 30/3 to wolę Grimesa. Natomiast dalej nie widzę propozycji tych lepszych, młodszych i lepiej pasujących do Lakers. 4 godziny temu, fluber napisał(a): Natomiast w playoffs był w rotacji i za Murray-Bowlesem i za Poeltlem grając niecałe 15 minut i rzucając po 5 punktów. LOL jedna seria ze specyficznym matchupem (gdzie lepiej pasował CMB i który ma też większy potecjał) jako "dowód" vs 2 dobre RS, to ciekawa analiza. 4 godziny temu, blackmagic napisał(a): Patrząc na to co się wydarzyło w ciągu 24h to wolałbym te paczka co poszła za Kesslera wysłać do Bostonu za Browna Nie odpowiedziałeś na pytanie dot. postawionej przez Ciebie tezy. Swoją drogą Brown + Luka... masakra duo. Gorzej jak Broda z Mitchellem. 4 godziny temu, airmax napisał(a): i z meczu na mecz grał coraz mniej, kończąc w game7 z 8 minutami i 9 miejscem w rotacji Raptors @BMeF - to tylko jeden favorable matchup. Gdzie wyglądał porównywalnie do Poeltla. 2 godziny temu, kndz_ napisał(a): Naprawdę jestem w szoku że nie rzucili mu większego maxa bo Jazz nie ma opcji by to zmatchowali ,a z assetami jakie im zostały mogliby pójść po jakiegoś dobrego winga (Trey Murphy?) plus smart i kennard na małych kontraktach. Ile można przewijać - Murphy nieosiągalny asetami w pickach, Kennard naprawdę jest mało istotnym graczem, Smart NIE CHCIAŁ grać za 6 mln w Lakers. EOT 3 godziny temu, BMeF napisał(a): Grimes też ciekawy ruch, bo raz, robienie z niego mocnego obrońcy to baaardzo wątpliwe, dwa, mocno streaky shooter z niego, trzy, jak dostał piłkę to miał mocne momenty, ale jak Sixers grali w pełnym składzie z PeeG13 to był mocno meh. Polecam + coś co może tu umknęło Wam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Czwartek o 18:22 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:22 38 minut temu, dannygd napisał(a): Polecam + coś co może tu umknęło Wam: thx, wiedziałem, że sobie nie wymyśliłem tego, że gość dobrze potrafi bronić chociaż za bardzo go w ostatnim sezonie nie śledziłem, ale gdzieś mi w pamięci się zapisał. Tak jak pisałem dla mnie Grimes i Mamu to nie są Pelinka style ruchy i kontrakty, tam ktoś jeszcze teraz moim zdaniem działa i była jakaś wizja na ten offseason, można się spierać czy dobra czy zła, czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi