airmax Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Jak zobaczyli max kontrakt Reavesa to wszyscy uciekli heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 1 godzinę temu, Van napisał(a): Nie wiem dlaczego powtarzacie ciągle, że Ainge by nie wyrównał tej oferty, maxa może nie, ale taki kontrakt jestem pewny, że by wyrównał chociażby po to żeby nie stracić go za darmo, zwłaszcza dla Lakers. Co do wartości Aytona czy Knechta mają spadające kontrakty, Lakers zaczęli patrzeć ewidentnie dalej niż na rok do przodu więc nie wykluczałbym wzięcia dłuższego kontraktu jakiego, któryś zespół może chcieć się pozbyć dla oszczędności. Lepiej było mu dać Maxa i zostawić picki niż wydać ten hajs na mamu i grimesa. Not even close. Not even in the same planet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Powiem szczerze, że kuriozalnie Lakers być może zrobili najlepsze ruchy od kilku lat (nie licząc dealu po Lukę). Dlaczego? 1. Każdy z podpisanych graczy na na swój sposób dobrą umowę: Austin miał sporo chętnych i trudno było dać mu mniej, tym bardziej, że wcześniej już grał ponad zarobki. Smart zagrał 116 meczów w 3 sezony a po tym oczekiwał min. 3-4 letniego kontraktu na poziomie Grimesa, którego rynek mu nie dał... więc idzie do HOU udowodnić że zasługuje jeszcze na więcej. Słabo, ale ja też nie dałbym mu 60 w opcji 3+1. Grimes nie jest może dziś poziomem All-D (Smart już też nie), ale ma potencjał i może grać PoA, a do tego est dużo lepszy i uniwersalny w ataku. Do tego mimo braku stabilizacji (4 ekipy w 3 lat i różne role) to rzuca na 37% za 3 (spotup 39%). Może nigdzie nie dostał pełnej szansy i jak ją tu dostanie, to będzie "Mikalem" Lakers... Sandro od 2 lat gra b.solidną koszykówkę, świetny na zbiórce ofensywnej, dobre podanie/ruch piłki, od 2 lat rzuca na 38% za 3 (nie mając żadnego elitarnego Point obok siebie). Defensywnie średni, ale na pewno pasuje do Kesslera i/lub Vanderbilta. Średnio tu widzę Strona, który nie wiem czy nie jest lepszym assetem do handlu z tym niskim kontraktem. Sexton od kilku lat rzuca 41% za 3, blisko 61% TS i od 2 lat pogodził się z rolą 6th. Za te pieniądze, jeden z najlepszych kontraktów... Kessler jako jeden z nielicznych dostępnych C musiał być przepłacony, ale ta umowa też nie jest zła, pytanie jakiego Kesslera zobaczymy? Trochę gambling, ale jaka inna opcja byłaby lepsza? Każdy z tych graczy wchodzi w prime, każdy ma coś do udowodnienia i każdy zagra pierwszy raz z tak dobrym Point jak Luka. W ekipie obecnie nie ma postprime czy bardzo łamliwych graczy (może Kessler), choć moim zdaniem przydałby się ktoś doświadczony na Point (nie mam pojęcia kto) i do frontcourtu (niestety Harris już niedostępny, a byłby super, może Ktoś?) oraz jakiś dodatkowy perimiter defender na obwód (Andre Jackson Jr/Brown?) Może to jest właśnie jedyny sposób na zbudowanie dobrej ekipy wokół Luki? Jest jeden lider, jest jego Robin i jest masa rolsów, czy jest sens podpisywać Hachimurę? Zależy za ile... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balech Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca (edytowane) Najlepsze jest to, że Lakersi będą mieli lepszy skład niż rok temu, co za płaczki. Może przemawia przeze mnie fan Kesslera, ale to może być fajna ekipa. PS Mamu jest spoko, polecam oglądać mecze. Grimes też swoje da. Edytowane 1 Lipca przez balech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 5 minut temu, balech napisał(a): Najlepsze jest to, że Lakersi będą mieli lepszy skład niż rok temu, co za płaczki. Może przemawia przeze mnie fan Kesslera, ale to może być fajna ekipa. PS Mamu jest spoko, polecam oglądać mecze. Grimes też swoje da. Lakers mieliby lepszy skład niż rok temu gdyby został LeBron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Lebron to mial nosa, po tym jak go sprobowali wydymac: ”bron wez znizke (10-15m/rok), mamy dogadanych zajebistych graczy” podpisuja 3 smieciakow na gwarantowane ~200mln/4lata i jakiegos elitarnego bialego Mozgova bez barku i pickow w najblizszych 7 sezonach. ten smieszny D Wade wzial 39/4 od 76syfers a to wygladaloby jak diament tutaj lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Środa o 21:00 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:00 Reaves jest najstarszym graczem w druzynie 28 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuseppe Opublikowano Czwartek o 00:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 00:14 Kessler droższy od Jalena Browna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Czwartek o 04:11 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 04:11 7 godzin temu, fluber napisał(a): Lakers mieliby lepszy skład niż rok temu gdyby został LeBron. Ile jeszcze będzie płaczu za Lebronem? starałem się nie walić w niego po odejściu, ale jak czytam takie teksty u Kubbasa praktycznie w każdym poście to nie mogę. Naprawdę nie widzicie, że Lebron strzelił focha bo pierszy raz nie mógł kontrolować sytuacji? Nie był najważniejszy jak się zaczynało lato? Przecież gdyby chciał to Lakers okolice MLE mu na pewno by dali, ale nie, on wiedział, że jako jedyni mają kasę i chciał więcej- to była ta jego inna wizja budowy mistrzowskiego zespołu. Teraz oczywiście można puszczać przez gadające głowy bajeczki jak to nie zdecydują finanse o tym gdzie pójdzie, ale szansa walki o tytuł bo kasy mu i tak więcej ni MLE kilt nie da, więc może teraz nawet podpisać za minimum i opowiadać jak to nigdy nie chodziło o kasę, a ja będę wtedy czytał tutaj jak to Lakers mogli mieć Lebrona za niskie pieniądze. Mozna mówić, że Lakers tego lata w kilku sprawach dali się wydymać, ale przynajmniej nie w sprawie Lebrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Czwartek o 04:15 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 04:15 (edytowane) 6 minut temu, Van napisał(a): Ile jeszcze będzie płaczu za Lebronem? starałem się nie walić w niego po odejściu, ale jak czytam takie teksty u Kubbasa praktycznie w każdym poście to nie mogę. Naprawdę nie widzicie, że Lebron strzelił focha bo pierszy raz nie mógł kontrolować sytuacji? Nie był najważniejszy jak się zaczynało lato? Przecież gdyby chciał to Lakers okolice MLE mu na pewno by dali, ale nie, on wiedział, że jako jedyni mają kasę i chciał więcej- to była ta jego inna wizja budowy mistrzowskiego zespołu. Teraz oczywiście można puszczać przez gadające głowy bajeczki jak to nie zdecydują finanse o tym gdzie pójdzie, ale szansa walki o tytuł bo kasy mu i tak więcej ni MLE kilt nie da, więc może teraz nawet podpisać za minimum i opowiadać jak to nigdy nie chodziło o kasę, a ja będę wtedy czytał tutaj jak to Lakers mogli mieć Lebrona za niskie pieniądze. Mozna mówić, że Lakers tego lata w kilku sprawach dali się wydymać, ale przynajmniej nie w sprawie Lebrona. Ja tam tego nie neguję czemu strzelił focha sam to wyżej napisałem w jednym z postów Ale Lebron to jest Lebron powinni go polechtac tam gdzie trzeba wystarczająco żeby ich nie odpalił i na tym etapie powiedzieć ej no Lebron zobacz tutaj całkiem fajnie to wygląda no nie? Mamy centra nowych rolesow A takto przejebalismy jako jedyni w lidze w przedbiegach Dalej czekam co z Ruim, Luka cały sezon za nim lobbował, ta cisza jest dziwna liczę na jakiś Trade żeby zrobić dla niego te 20 mln co jest możliwe Żeby nie było co do Lebrona też uważam że był pazernym dziadem do samego końca i teraz pali Jana jak nikt nie ma pieniędzy że szczęście go interesuje Pierwszy raz w karierze został z Richem Paulem rozegrany co już pisałem wyżej ale nasz wąż Pelinka jest od tego specem Edytowane Czwartek o 04:18 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Czwartek o 04:50 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 04:50 29 minut temu, Kubbas napisał(a): Ja tam tego nie neguję czemu strzelił focha sam to wyżej napisałem w jednym z postów Ale Lebron to jest Lebron powinni go polechtac tam gdzie trzeba wystarczająco żeby ich nie odpalił i na tym etapie powiedzieć ej no Lebron zobacz tutaj całkiem fajnie to wygląda no nie? Mamy centra nowych rolesow A takto przejebalismy jako jedyni w lidze w przedbiegach Dalej czekam co z Ruim, Luka cały sezon za nim lobbował, ta cisza jest dziwna liczę na jakiś Trade żeby zrobić dla niego te 20 mln co jest możliwe Żeby nie było co do Lebrona też uważam że był pazernym dziadem do samego końca i teraz pali Jana jak nikt nie ma pieniędzy że szczęście go interesuje Pierwszy raz w karierze został z Richem Paulem rozegrany co już pisałem wyżej ale nasz wąż Pelinka jest od tego specem Ten związek nawet zostawiając na bok aspekty finansowe trzeba było zakończyć lepiej rok za wcześnie niż rok za późno. Inaczej mielibyśmy ciągle sytuację gdzie wokół Lebrona chodzą wszyscy na palcach, jest na parkiecie niezależnie od tego jak gra i kolejnego lata znowu szopka i to zakładając optymistyczny scenariusz, że ciągle będzie grał na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano Czwartek o 04:55 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 04:55 36 minut temu, Kubbas napisał(a): teraz pali Jana jak nikt nie ma pieniędzy że szczęście go interesuje Przecież duża część ekip moze mu dać full MLE czyli 31 mln na 2 lata. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Czwartek o 05:31 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:31 36 minut temu, ely3 napisał(a): Przecież duża część ekip moze mu dać full MLE czyli 31 mln na 2 lata. . Przecież Lakers też mogli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@lik Opublikowano Czwartek o 05:32 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:32 Godzinę temu, Van napisał(a): Ile jeszcze będzie płaczu za Lebronem? starałem się nie walić w niego po odejściu, ale jak czytam takie teksty u Kubbasa praktycznie w każdym poście to nie mogę. Naprawdę nie widzicie, że Lebron strzelił focha bo pierszy raz nie mógł kontrolować sytuacji? Nie był najważniejszy jak się zaczynało lato? Przecież gdyby chciał to Lakers okolice MLE mu na pewno by dali, ale nie, on wiedział, że jako jedyni mają kasę i chciał więcej- to była ta jego inna wizja budowy mistrzowskiego zespołu. Teraz oczywiście można puszczać przez gadające głowy bajeczki jak to nie zdecydują finanse o tym gdzie pójdzie, ale szansa walki o tytuł bo kasy mu i tak więcej ni MLE kilt nie da, więc może teraz nawet podpisać za minimum i opowiadać jak to nigdy nie chodziło o kasę, a ja będę wtedy czytał tutaj jak to Lakers mogli mieć Lebrona za niskie pieniądze. Mozna mówić, że Lakers tego lata w kilku sprawach dali się wydymać, ale przynajmniej nie w sprawie Lebrona. Uważam tak samo. Zapędził się, chciał kasę a Lakersi go olali. Teraz jak na Króla przystało chce pokazać, że na tym mu nie zależy i on dyktuje warunki. To był w jego wykonaniu dobry ostatni rok i niech sobie idzie gdzie chce nawet niech dopłaci. Lepszy już nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Czwartek o 05:33 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:33 41 minut temu, Van napisał(a): Ten związek nawet zostawiając na bok aspekty finansowe trzeba było zakończyć lepiej rok za wcześnie niż rok za późno. Inaczej mielibyśmy ciągle sytuację gdzie wokół Lebrona chodzą wszyscy na palcach, jest na parkiecie niezależnie od tego jak gra i kolejnego lata znowu szopka i to zakładając optymistyczny scenariusz, że ciągle będzie grał na wysokim poziomie. Może tak może nie ale sportowo będzie to duża dziura Ten roster teraz wygląda w ogóle jakby był robiony z myślą że Lebron dalej tu będzie Szkoda w ogóle że do Jazz nie wynegocjonowal nasz geniusz przynajmniej zrzucenia Knechta, Larevi czy Vando Dalej liczę że uda się z nich zejsc jakoś, głównie z Knechta i Vando Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Czwartek o 05:33 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:33 (edytowane) 2 minuty temu, Kubbas napisał(a): Przecież Lakers też mogli Nie jestem specjalistą, ale operując chyba w capspace nie masz full MLE Edytowane Czwartek o 05:33 przez 24kobe8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Czwartek o 05:34 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:34 Teraz, 24kobe8 napisał(a): Nie jestem specjalistą, ale operując chyba w capspace nie masz full MLE 15 mln dalej mogli tak czy inaczej dali przecież je innym plackom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Czwartek o 06:57 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:57 Reasumując w tym off wymieniliście Jamesa , Smarta i Luke na Grimesa, Manu, Kesslera i Colina. A może jeszcze uciec wam Rui. Czy coś pominąłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Czwartek o 07:12 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:12 12 minut temu, LAF napisał(a): Reasumując w tym off wymieniliście Jamesa , Smarta i Luke na Grimesa, Manu, Kesslera i Colina. A może jeszcze uciec wam Rui. Czy coś pominąłem ? Yup, oddanie za SnT Kesslera na czysto 2x unprotected 1st, 2x swapów (czyli poszedl drozej niz Kawhi czy Jaylen Brown), braku dorzucenia tam jakichś umow i to że Lakers zrobili takie ruchy majac 50 mln cap space. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano Czwartek o 07:13 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:13 (edytowane) 16 minut temu, LAF napisał(a): Reasumując w tym off wymieniliście Jamesa , Smarta i Luke na Grimesa, Manu, Kesslera i Colina. A może jeszcze uciec wam Rui. Czy coś pominąłem ? Oddane picki. Imo LeBron musiał odejść. Luka ma budować swoją historię, a nie oglądać się na Last season Pappy. Co do zasady ja same nazwiska nawet lubię (wolałbym Smart > Sexton z uwagi na D). Jestem też świadomy ze tego smarta rok temu nikt nie chciał i kolo rozegrał przed LA jakieś 40 meczy w 3 sezony więc może to też zaważyło na takiej a nie innej decyzji. A jest jakaś opcja przejęcia Cama Johnsona z Denver, w sensie finansowo da się to spiąć ? Oni są też raczej zdesperowani więc może Pelinka odzyskałby jakiegoś first roundera ; ) Edytowane Czwartek o 07:16 przez evitacre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi