Skocz do zawartości

[BeGM 1st Round Play-offs'26 West] #2 Los Angeles Lakers (55-27) - #7 Portland Trail Blazers (44-38)

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie no nie wiem, może zakładam jak zawsze optymistycznie, że wszyscy mocno śledzą NBA i brakło wrzucania peanów na temat Collina Murraya-Boylesa, defensywy Wallace'a... Nawet Queta w G7 się stawił w rl Celtics jako niemal jedyny gracz (+9 w przegranym 9 pkt meczu i 17/12).

Naprawdę lud już zapomniał o CMB nawalającym się z Mobleyem :( ? 

4 minuty temu, january napisał(a):

Lakers mają wyższy skład od Blazers

O to ciekawe, bo wydaje mi się, że ustawienie Curry - Reaves i Cason Wallace na trójce, który bardziej ma warunki pod PG niż na skrzydło to jednak wygląda ubogo. Może za bardzo skupiłem się na atletyzmie, ale zweryfikuje to :)

6 minut temu, january napisał(a):

A czyta je ktoś jeszcze :P ?

Ja zacząłem czytać dzisiaj :)

4 minuty temu, january napisał(a):

A czyta je ktoś jeszcze :P ? Skoro @Reikai mi kasuje świetne G1-G3 Donte, Reavesa na G5 (grał), Duranta na G2 i G7 i pisze, że jestem bez Lively'ego, który od 3 miesięcy się leczy w Charlotte :D 

No z tym Livelim to nie wiem co dojebalem.

Ale Durant na g7 to takie so so, tak jak ta niby kontuzja dloni Murraya, gdy akurat przypadkiem Fearsa ogrywali.

Tu 2 mecze gral ten, tu jeden ten, a tu pincent tamten.

Faktem jest, ze Lakers nie mają rotacji w tej serii i muszą ratować się freaking Paytonem, Queta lapie 5 fauli na mecz, no ja nie widze tego kompletnie.

15 minut temu, Reikai napisał(a):

Faktem jest, ze Lakers nie mają rotacji w tej serii i muszą ratować się freaking Paytonem, Queta lapie 5 fauli na mecz, no ja nie widze tego kompletnie.

No nie wiem, ja tam rotację dokładnie tam rozpisałem mecz po meczu, by nie było i nawet mpg liderów nie musiałem zawyżać;) Freaking Payton (świetny w GSW w ostatnich miesiącach) jest be, ale Jarace Walkery w s5 są cacy... Ba nawet u Quety foul trouble uwzględniłem zniżając mu mpg.

Z tym, że ciężko mi się pogodzić, iż brane jest z PO to co złe w Lakers (gorszy niż w RS Reaves, problemy z faulami Quety), a to co złe z Blazers nie (Suggs, Green, Kispert, Vucević byli koszmarni w ataku, a nawet zaczęli zbierać DNP-CD). + no jednak interpretacja jednoczesna na niekorzyść KD i ewentualnej gry w g7, a na korzyść DeJounte Murraya, że gra całą serię też tak trochę dla mnie jest nie fair :) 

Edytowane przez january

24 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

O to ciekawe, bo wydaje mi się, że ustawienie Curry - Reaves i Cason Wallace na trójce, który bardziej ma warunki pod PG niż na skrzydło to jednak wygląda ubogo. Może za bardzo skupiłem się na atletyzmie, ale zweryfikuje to :)

Przesadziłem, ale ogólnie chodziło mi o to, że na tablicach Blazers nie mogą grać Vuceviciem (nie jest playable na pullup3 Curry) i zostają z samym Holmgrenem przeciw moim wysokim, gdzie CMB i Queta, a nawet Big Kalk, żyją na ofensywnej zbiórce. Dlatego zarzut braku centymetrów po tym jak CMB się napierdzielał z Mobleyem i Allenem w 1R mnie zabolał ;) 

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

zastanawiam sie tylko czemu trzeba Cie prowadzic za rączke i wystawiac do pustej

ode mnie minus za brak komptencji i ide w kierunku blazers

Kuźwa, znowu gubi mnie to, że zakładam z marszu, że wszyscy ogarną, że Wallace by fantastycznie bronił Avdiję :( ?

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nowi GM nie głosują? I mają Radę z okresem ochronnym. Ten nowy to chodzi mi o Kujcina czy jak mu tam. 

Czy głosują ale trzeba im podpowiedzieć. 

jako goat i najwiekszy autorytet BEGM zaręczam za nowegoo uzytkownika @Qcin_69 i jego wiedze

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nowi GM nie głosują? I mają Radę z okresem ochronnym. Ten nowy to chodzi mi o Kujcina czy jak mu tam. 

Czy głosują ale trzeba im podpowiedzieć. 

po tygodniu mojej gry chalapales Millsapa jak Reksio przysmaczek

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

jako goat i najwiekszy autorytet BEGM zaręczam za nowegoo uzytkownika @Qcin_69 i jego wiedze

goat goatowi GOATem

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Jak qcin jeszcze nie jest oficjalnie GMem, chyba że coś przeoczyłem 😉

mogłeś przeoczyć jak i czas handlowania Giannisem