Skocz do zawartości

Dallas Mavs 26/27

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Jakby nie spojrzeć to MAvs wybrało sobie na trenera gościa z Michigan co na dzień dobry po znajomości im wybrał z 9 swojego dawnego podopiecznego. JAk dla mnie Morez poszedł za wysoko ale z drugiej strony on znał całą trójkę najlepiej i jeśli brał go ponad Marę czy Lendeborga to może rzeczywiście widzi w nim największy potencjał. Mavs jeszcze łatwo pozyskali nr 25 i z nim poszedł de LArrega

Pytanie co dalej

Moim zdaniem po pierwsze już w tym roku spróbują przedłużyć Nemharda bo za rok będzie wolnym agentem i mogą nie dać rady.

Po drugie - ich skład jest nadal pełny zbędnych im weteranów ale oni z drugiej strony tankować nie mogą bo...

wybór z 27 jest tylko TOP2 chroniony

Wybór z 28 mają swapa z Thunder ( no tu mozemy raczej na 100% założyć ,że do tego nie dojdzie)

W 29 mają nagorszy z trio - własny-Rockets-Nets więc prawie dostaną coś ok 20-25 miejsca

w 30 maj jakiś dziwaczny układ z Sotą i Spurs i do nich trafi najgorszy z tej trójki ale chyba bo to jest trochę zagmatwane z tego co pamiętam 

Jest duży pobyt na Naji Marschalla ale czy dla Mavs to ma jakiś sens?  Mavs nie ma swoich wyborow albo ich kompletnie nie kontroluje do 2031 .. Wiec nikogo praktycznie nie pozyskają . Flagg pokazywał momentami niesamowita koszykówkę po obu stronach parkietu wiec przyszłosć jest całkiem niezła ale na tą chwilę nie za bardzo widze kto tam miałby być ich opcją nr 2 na przyszłosć

Większość składu jest ok 30tki. Poniżej 25 sensowny tylko Nemhard bo z tym Lively to ja nie wiem czy coś będzie. DEbiutancki sezon super. Potem kontuzje i cieżko mi jakoś go ocenić. O ile ten Morez nie zaskoczy nas wszystkich to MAvs pomimo posiadania Flagga nie będzie  w stanie wskoczyć na poziom PO dość długo 

19 minut temu, january napisał(a):

Offseason 2028 Dallas Mavericks z FA ściągają do Flagga z powrotem Lukę Doncicia, tak to widzę.

:)  a Luka wie cos o tym? Nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki tzn scieku. Wprawdzie Leonard wszedł ale to nie Toronto bylo w tej parze sciekiem. 

Edytowane przez marceli73

W dniu 25.06.2026 o 15:19, ely3 napisał(a):

Jakby nie spojrzeć to MAvs wybrało sobie na trenera gościa z Michigan co na dzień dobry po znajomości im wybrał z 9 swojego dawnego podopiecznego. JAk dla mnie Morez poszedł za wysoko ale z drugiej strony on znał całą trójkę najlepiej i jeśli brał go ponad Marę czy Lendeborga to może rzeczywiście widzi w nim największy potencjał. Mavs jeszcze łatwo pozyskali nr 25 i z nim poszedł de LArrega

Faktycznie troche dziwny zbieg okolicznosci... i moze to wygladac bardzo zle skoro jego 2 inni gracze poszli doslownie w nastepnych pickach.

P.S. Ktos ze sledzacych NCAA cos powie o stylu trenowania/grania, ktorego mozna sie spodziewac od Maya?

Chyba jednak trener wiedział lepiej kto jest najlepszy w jego Michigań. Dziś był pojedynek Morez vs Yaxel i Morez zrobił lepsze wrażenie choć obaj byli rewelacyjni

Na plus Morez jest silny . Ciezko go przestawić. Dobrze roluje do kosza. Ma dobry rzut choc trochę jak na mój gust za wolno idzie w górę. Tu to nie jest kłopot ale w NBA może się kilka razy nadziać na blok . Ciekawe czy to tylko taki debiut czy naprawe tak to będzie wygladać . Ale na zbiórce będzie dobry . Dobre czucie co do stawiania zasłon. 

Mogę być nudny ale ta klasa draftu może być TOP3 w historii. Obejrzałem sobie skróty Memphis- Dallas i ten Hiszpan jest fenomenalny w kreowaniu

Mavs wybrało dwa razy dobrze  ai tak widziałem dyskusje czy na pewno bo wybrany zaraz po Morezie Burries wygląda reelacyjnie. 

Ciekawy ruch Dalls. Nembhard wyglądał momentami całkiem nieżle w zeszłym sezonie niemniej Risacher nawet jeśli zawodzi to jednak lepszy gracz. Pytanie czy zagra u broku Flagga na miarę swojego potencjału. Na razie ciazy na nim brzmenie najgorszej 1 dekady bo nawet Ayton ma lepsza karierę i lepsze pierwsze dwa lata. Ale teraz będzie grał dla ekipy , który go nie wybierała wiec jest inna presja inne oczekiwania i może to go odblokuje.