Skocz do zawartości

Eastern Conference Semi Finals : (3) Knicks (53-29) - (7) 76ers (45-37)

Koelner

Kto?  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Knicks w 4
      0
    • Knicks w 5
      5
    • Knicks w 6
      13
    • Knicks w 7
      4
    • 76 ers w 4
      0
    • 76 ers w 5
      0
    • 76 ers w 6
      7
    • 76 ers w 7
      4

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.05.2026 o 23:59

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Pan A. napisał(a):

chyba jeszcze urazu kolana doznał, po tym jak wpadł na niego Maxey.

ta akcja to nie wiadomo czy 6ers meczu nie wygrała, bo po niej postawili Biida w rogu i Maxey wziął piłkę do rąk i przeprowadził kilka kluczowych akcji (w momencie tej kontuzji to nie jestem pewny ale chyba +1 tylko dla 6ers było)

W dniu 3.05.2026 o 15:43, Kubbas napisał(a):

Paul George jest kluczem u Philly

on sprawia ze kazdy sie przesuwa do wlasciwej roli, jak PG bedzie dobry i Embiid zagra swoje to jebna Knicksow

Mam dziwne przeczucie, że jak dojdzie do meczu decydującego o wyniku serii to wylosuje się Playoff P i słaby Embiid skoro teraz wylosowali się dobrzy. 

21 godzin temu, rw30 napisał(a):

ta akcja to nie wiadomo czy 6ers meczu nie wygrała, bo po niej postawili Biida w rogu i Maxey wziął piłkę do rąk i przeprowadził kilka kluczowych akcji (w momencie tej kontuzji to nie jestem pewny ale chyba +1 tylko dla 6ers było)

Dziś Joel skutecznie zatrzymał atak 76ers swoimi post-upami - niby fajnie to wygląda jak się z nim dość nieporadnie masuje KAT ale realnie pożytku nie ma z tego żadnego, koledzy stojo i paczą.

Co by nie mówić o Knicks to jednak w tych playoffs robią wszystko by wzmacniać przyjaźń polsko-amerykańską. Tylu blowoutów by dać pograć naszemu rodzynkowi to chyba nikt się nie spodziewał. Co zrobić, jak na Jeremiaszek woli się kontuzjować, niż walczyć o swoją przyszłość w nba. Swoją drogą jeżeli gość nie wychodzący na więcej niż kilka minut co kilka meczy, kontuzjuje się na treningach(?) to sporo o nim mówi.

Jak Knicks będą dalej tak lać rywali to Brunson nie poprawi swojego licznika meczy 40+, a szkoda, bo dzisiaj ewidentnie szedł na >50 :)

Ps. Embiid wygląda jak dziadek 90 letni, który tydzień temu zmarł. Dlaczego Maxey  nie przejmuje meczu, jak olbrzym ledwo kuśtyka to nie wiem, ale to nie mój problem. Co prawda dzisiaj na początku mu nie szło, ale z s5 tylko Oubre oddał mniej rzutów. 

PS2. Mówiłem, że ostatni mecz z hawks (celowo małą literą) to może być przełamanie Bridgesa. Oby nie zniknął już do czerwca, bo nie wymagam od niego 30+ pkt, ale te 17 co dzisiaj na b.dobrej skuteczności to niezbędne minimum, żeby zamknąć hejterom ten płacz o 5 pickach :)

2 godziny temu, cwikson napisał(a):

Co by nie mówić o Knicks to jednak w tych playoffs robią wszystko by wzmacniać przyjaźń polsko-amerykańską. Tylu blowoutów by dać pograć naszemu rodzynkowi to chyba nikt się nie spodziewał. Co zrobić, jak na Jeremiaszek woli się kontuzjować, niż walczyć o swoją przyszłość w nba. Swoją drogą jeżeli gość nie wychodzący na więcej niż kilka minut co kilka meczy, kontuzjuje się na treningach(?) to sporo o nim mówi.

Jeremi nie zagrał bo kontuzja?? Oj to cieniutko mu to wrozy. Fatalna sprawa. tyle szans zeby wyjsc pograc i sie pokazac a tu zonk. Chyba musi zmienic model żywieniowy ale czy to nie za poźno bo rzut tez za 5-iec dwunasta zmieniał. 

Edytowane przez marceli73

ja w sumie zapomniałem przed serią, a miałem przebłysk przed PO przy ocenie 76ers, gdy ich obserwowałem, że oni to w gruncie rzeczy gówno w obronie i tu jest ich pies pogrzebany.

Embiid jakkolwiek w ataku dalej może dominować, tak w obronie po prostu nie nadąża i często tworzy się autostrada przy penetracjach. Knicks z kolei powinni bardziej niż Celtics mieć jak to karać (mamy więcej opcji). Łatwo to gubić, rozrzucić etc.

Także jestem jakoś dziwnie spokojny, bo ten mecz to potwierdził.

Edytowane przez człowiek...morza