Skocz do zawartości

NBA nagrody - E-NBA edition

BMeF

MVP  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. MVP

2. 2. COTY

3. 3. DPOY

4. 4. MIP

5. 5. ROTY

Rekomendowane odpowiedzi

Tak naprawdę kto by z tej czwórki nie wygrał raczej nikt nie powinien mówić, że nie zasłużenie. Ostatnie wrażenie będzie miało też na pewno znaczenie więc ciekawe co się wydarzy w dwóch mec, ach OKC-Lakers i dwóch meczach Den-SA. Kto wie czy nawet ostatni mecz sezonu między Spurs a Nuggets nie będzie miał dla jednych i drugich znaczenia również że względu na to gdzie w tabeli skończą. 

Dawno chyba nie było już więcej niż dwóch poważnych kandydatów do wygrania MVP na tym etapie sezonu co niezależnie od tego, który ostatecznie wygra sprawia, że te PO na zachodzie tym ciekawiej się zapowiadają (oby tylko wszyscy w zdrowiu dojechali) 

58 minut temu, lorak napisał(a):

jasne, trudno się w tym często doszukiwać logiki, ale taki urok MVP. głosujący nie opierają się tylko na danych, ale zawsze narracje też odgrywają dużą rolę i nie będzie żadnym zaskoczeniem jeśli wygra Doncic lub Wembanyama, mimo że obiektywnie (w sensie impact stats ;]) SGA lub Jokic bardziej zasługują.

ale czemu usprawiedliwiamy tałatajstwo? naprawdę aż tyle wysiłku to wymaga, by zrobić to przejrzyście i chociażby uargumentować zmiany w rankingu? wrzuciłeś tego Reavesa, i ten sam Reaves teraz patrzy na ten ranking, że sobie robią z Donkiem co chcą i niby co on sobie o tym myśli?

17 godzin temu, rw30 napisał(a):

Gdzie te głosy? 

Nie bierzesz w ogóle pod uwagę, że akcja wywołuje reakcję. Wemby powiedział co powiedział, więc dali go na 1-sze miejsce. Gdyby siedział cicho być może na 1-szym dalej byłby Shai a na 2-gim Luka. A głosy masz na Twitterze. Przecież jak Central podał nowy race to ludzie się zastanawiali czy to nie jest Centel czasem, więc wcale to nie zostało odebrane tak jednostronnie zajebiście.

Edytowane przez Pepis21

5 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Nie bierzesz w ogóle pod uwagę, że akcja wywołuje reakcję.

nie wiem skąd wniosek, że nie biorę, zwłaszcza że zdanie później piszesz że

Wemby powiedział co powiedział, więc dali go na 1-sze miejsce.

.....czyli że ocena jego wypowiedzi jest pozytywna, i nie słyszałem za bardzo negatywnej przy czym mało śledzę twittera i szeroko pojęte rumory z NBA.

Teraz jeśli Ty czy Biodro myślicie, że ja się przejmę każdym komentarzem na twitterze od Janusza z Waliszewa to trochę mnie przeceniacie (i w ogóle co to za sugestie żeby się wczytywać w komentarze randomów w internecie, pewnie geografowie czy astronomowie nie dyskutują między sobą nt tego czy ziemia jest okrągła dlatego, że ktoś tam na twitterze pod którymś odcinkiem Joe Rogana napisał że jest płaska), ale jeśli będzie kilka głosów od jakichś ludzi z branży, typu ważni dziennikarze / zawodnicy / ktokolwiek opiniotwórczy etc to spoko, możecie mieć rację. Także dajcie znać jakby co, i jeśli będzie tego sporo to możecie automatycznie sobie dopisać że rw30 się mylił a ja miałem rację, victoria, mi nie za bardzo zależy na tym, po prostu znając mental ludzi w US & widząć kilka pierwszych reakcji (typu vet ligi Dray Green chwalący & progress w ladderze) można się pokusić o opinię że nikogo ważnego wypowiedź Wembyego nie zabolała. 

Edytowane przez rw30

nie, ani w pasmanterii też nic

ale jeśli jakieś uznane w community postacie krytykujo, no to podrzuć, poczytamy / posłuchamy

a jeśli tylko Janusz z Waliszewa i Grażyna z Sosnowca, i Pepis z Biodrem na forum, to ja jednak uznam że to raczej ciekawostka & hipsterka niż głosy znacznej i / lub uznanej części community

a na dziale rybnym byłeś?

Draymond nie jest nikim ważnym, od dłuższego czasu jest na szczycie rankingów najbardziej overrated graczy w lidze, gdyby nie to, że za plecami Dubs są już tylko Pelicans, to swoim mitycznym lidearshipem i postawą na parkiecie spuściłby by ich poza PO w pojedynkę

6 minut temu, rw30 napisał(a):

jeśli tylko Janusz z Waliszewa i Grażyna z Sosnowca, i Pepis z Biodrem na forum, to ja jednak uznam że to raczej ciekawostka & hipsterka niż głosy znacznej i / lub uznanej części community

i Ty serio myślisz, że userzy z x'a biorą do serca opinie każdego pojedyńczego wacka, przecież ja praktycznie comentów nie czytam, bo gdyby tak było, to bym pewnie z 3/4 mniej fejków wrzucał

to dasz przyklad kogoś wreszcie kto skrytykował Wembyego, czy tyko będziesz pisał po raz nty jak to Drayowi kiepsko idzie w tym sezonie (co nijak nie wpływa na to jak odbierane jest to co mówi w mediach, bo gdyby tak było to tylko wielokrotni All-NBA 1st members & MVPs byli by w mediach, ale tak nie jest jakbyś nie zauważył)

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ty serio myślisz, że userzy z x'a biorą do serca opinie każdego pojedyńczego wacka

nie wiem, ale może tak być:

A głosy masz na Twitterze. Przecież jak Central podał nowy race to ludzie się zastanawiali czy to nie jest Centel czasem, więc wcale to nie zostało odebrane tak jednostronnie zajebiście.

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a na dziale rybnym byłeś?

byłem, niby spoko (ja osobiście ryby bardzo lubię) ale zapachy to  takie sobie

Wartość sportowa Greena spada. Ale jest uznanym komentatorem wydarzeń z NBA. Przez lata zastanawiałem się nad fenomenem tego jak trafienie i dosyć głęboko potrafił komentować robiąc dobry kontent. Niejako w sprzeczności widziałem te wszystkie jego krzywe akcje negujące niby to za co szanowano go gdy zabierał głos. Mimo niechęci wielu do jego rozbójniczej działaności na boisku ( z liścia w kroczę czy łapanie za łydkę) nie kwestionowano jego poziomu komentatorskiego. I czy nam się podoba Drey czy nie były głosy jeżeli nie zachwytu to zrozumienia i uznania gracza. Z resztą w NBA gość ma wysoką pozycję i w hierarchi ugruntowaną renomę. Można mu oczywiście zarzucić upadek sportowy ale mimo wszystko jest istotnym głosem.  Z ostatnich wpisów @LeweBiodroSmoka mimo że widzę powody dla których tak piszesz moje ( i nie tylko moje zdanie) zdanie jest wręcz odwrotne do Twoich tejkow. W swojej uporczywości Alonzujesz i to coraz grubiej. 
Co gorsze koledzy w sposób logiczny zbijają twoje twierdzenia więc alonzujesz jeszcze bardziej. 
Sa rzeczy które istnieją  w rzeczywistości mimo że nam się mogą nie podobać. I pomyliłeś po prostu odbiór amerykański z twoim. Tak się zdarzyło. Coś co Tobie nie przypadło do gustu ( odezwanie się Wemby) w dziwny sposób nie pokrywa się z odbiorem za oceanem. Mam w sumie podobnie bo pierwsza moja myśl to „co ten Wemby się odzywa o tym MVP”. I mimo że nie każdy z nim się zgadza ( w szczególności osoby ceniące albo SGA albo Doncica albo Joka) afery nie było.  A jedyna reakcja którą możemy zauważyć obiektywnie to ten awans w rankingu. Jest to dla mnie zaskakujące ale nie tworzę przez to teorii które są twojego autorstwa. 

A Wemby na dziś raczej ma pozycję miłego chłopaka. Jeszcze mu kiedyś kibice naplują do zupy znudzeni dominacją. Na razie to piękna romantyczna opowieść o miłości do koszykówki z wysokich lotów.  Krytyka przyjdzie w swoim czasie. 

Ludzie z nudów potrafią pocisnąć. 

Szczecin śledzie szlamem jedzie ;) 

44 minuty temu, ignazz napisał(a):

Z resztą w NBA gość ma wysoką pozycję i w hierarchi ugruntowaną renomę.

ale skąd te wnioski, bo jak stąd, że rok temu gdy był w konwersacji do dpoty i rzeczywiście jego wypowiedzi czy podcasty dało się słuchać, no to w tym rs pałka się przegła w drugą mańkę jakby, chcesz m powiedzieć, że wyssałem sobie z palca to co piszę, czytałeś post Jaśka w temacie GSW, widziałeś co sądzą o jego grze kibice Dubs? aktualnie mam średnio z czasem, ale mam w pamięci przynajmniej 3-4 wypowiedzi z tego sezonu gdy się kompromituje lub jego wypowiedzi z biegiem sezonu zestarzały się jak mleko

nie wiem wrzucać to, czy udowodnisz mi, że jest zupełnie inaczej

w ogóle narracja o tym, że jedna wypowiedź Żyrafa zmieniła komletnie narracje w wyścigu o MVP patrząc tylko na to co powiedział jest dla mnie takim matrixem, a no i nie miejcie mi za złe, jednak wolę podejśćie tego koniarza, co basket ma w dupie niż takie wywyższanie się typka, który nic jesszcze nie udowodnił i jeszcze mówi to siedząc centralnie na bombie, bo jeden niefortunny nawet mały uraz może go z całej zabawy wykolegować

mam się czegoś wstydzić, bo mam inne zdanie niż matoły z ESPN i Draymond Green?

3 godziny temu, rw30 napisał(a):

czyli że ocena jego wypowiedzi jest pozytywna

Czyli nagonka na Jokicia w 2023 też była pozytywnie odebrana skoro Embiid dostał MVP. 

3 godziny temu, rw30 napisał(a):

czym mało śledzę twittera i szeroko pojęte rumory z NBA.

image.gif.9d27484a920513afba27dec25cc2f68e.gif

Na tym w sumie zakończmy tę dyskusję.