Skocz do zawartości

NBA nagrody - E-NBA edition

BMeF

MVP  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. MVP

2. 2. COTY

3. 3. DPOY

• Wemby
    • Chet
      0
    • Gobert
      0
    • Mobley
      0
    • Ausar
    • Ktoś inny
  4. 4. MIP

5. 5. ROTY

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

piszę Tobie, że może warto byłoby spojrzeć jakie Doncic ma wspracie, bo podobno ma mało graczy z NBA w składzie

- nie no ciężko znaleźć argument żeby w ogóle mógł być, ma pace na 50W tyle mial rok temu

- ale patrz, ile spotkań opuściły gwiazdy Lakers w porównaniu do poprzedniego sezonu, a oni i tak robią wynik ponad stan

- nie, bo tu masz adv stats z całego roku i Doncic jest najgorszy

Spojrzałem jakie Doncic ma wsparcie i miałbym go na 4. miejscu w MVP voting, niech się cieszy. 

Nie mam wielkiej potrzeby odnoszenia się do wszystkiego co piszesz, bo zasadniczo nie napisałeś żadnego argumentu dlaczego miałby mieć realne szanse na MVP. Napisałeś kilka dlaczego 'jest zajebisty', ale nie polemizuję z tym, że 'jest zajebisty'. Np. doprowadzenie Lakers do HCA to będzie duży sukces, taki na top4 w MVP voting właśnie, doprowadzenie Spurs do drugiego bilansu w lidze to np. dużo większy sukces, a sam Wembanyama ma i tak niewielkie szanse na MVP i nikt tutaj nie pisze jaki to skandal.

Ty najpierw wrzuciłeś tweeta, że w sumie ma lepsze statsy od SGA (nie ma), potem zacząłeś polemizować z opinią, że ma niewiele argumentów w MVP wyścigu (jakie?), teraz piszesz, że chodzi o jakieś typowania buków, a buki to chyba stawiają kursy wg szans na triumf, więc raz, whatever, dwa, 4-5 gość w MVP ladderze ma bardzo małe szanse na nagrodę. 

Meh.

W dniu 18.03.2026 o 16:19, BMeF napisał(a):

Nie mam wielkiej potrzeby odnoszenia się do wszystkiego co piszesz, bo zasadniczo nie napisałeś żadnego argumentu dlaczego miałby mieć realne szanse na MVP

bo błędnie założyłeś, że ja w ogóle brałem pod uwagę jego - zresztą każdego innego - kandydaturę do MVP, na obecną chwilę chyba tylko jakaś totalna katastrofa mogłaby odebrać SGA nagrodę, zresztą tak sam zagłosowałem i dziwię się każdemu jednemu głosowi na inną kandydaturę

zwłaszcza głosom na Joka, no niestety, ale Andrzej absolutnie nie zasługuje na to aby być choćby w top3 i ta dzisiejsza porażka z Grizz nic w tym nie zmienia, jedynie to potwierdza

https://www.nba.com/stats/player/203999/advanced?SeasonSegment=Post+All-Star&Period=4

tu staty z czwartych kwart po asg

4-7 bilans, nawet nie wiem nad czym tu dyskutować, dlatego zdziwiłem się, że wrzuciłeś te zbiorcze staty jako koronny argument, skoro nie od dziś wiadomo, że to wszystko rozgrywa się w marcu-kwietniu zwykle, co z tego, że są średnie TD skoro na nic się to nie przekłada, tak samo uważam, że - jak pisałem wcześniej zresztą - że Wemby ma mega szczęście, że Spurs tak dobrze zagrali bez niego, bo bankowo nie byłby teraz tak wysoko, a podawanie bilansu Spurs w kontekście jego kandydatury nie jest do końca miarodajne

no i już widzimy, że Donek jest bardzo blisko bycia top2 u buków, także no, zobaczymy jak się skończy, niemniej Luka robi wszystko by być na koniec sezonu bardzo wysoko i staty nie będą miały tu większego znaczenia, o ile utrzyma 3 seed

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no i już widzimy, że Donek jest bardzo blisko bycia top2 u buków, także no, zobaczymy jak się skończy, niemniej Luka robi wszystko by być na koniec sezonu bardzo wysoko i staty nie będą miały tu większego znaczenia, o ile utrzyma 3 seed

Nom, dlatego na wstępie pisałem, że jak Lakers skończą mocno regular to wtedy Doncic będzie miał jakieś argumenty w tym wyścigu. 

Jokic za to faktycznie zaczyna zdychać, ale taki już urok predykcji. 

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Jokic za to faktycznie zaczyna zdychać, ale taki już urok predykcji. 

on generalnie po kontuzji jakby stracił tą niewidzialną zbroję od której każdy zbyt zuchwały wacek się odbijał, to jak mu ostatnio wyciągają piłkę jest już czasem niesmaczne, on się nie zdążył zacząć po tej kontuzji, pojedyncze zrywy niewiele tu wnoszą, a że kręci przy tym TD na 28ppg to już inna kwestia, ale no nie zamażesz tym wyników

5 minut temu, BMeF napisał(a):

Nom, dlatego na wstępie pisałem, że jak Lakers skończą mocno regular to wtedy Doncic będzie miał jakieś argumenty w tym wyścigu. 

chwilę, przecież co może Donek zrobić więcej na tą moment, oceniamy szanse na tu i teraz czy jak? to Joka stawiałeś wyżej niewiadomo w zasadzie dlaczego, a na niego trzeba czekać?

Najlepsze net ratingi w karierze:

image.png.bf54689b4e4001d28e4ed9fdb07f232d.png

Tak myślałem, że tak to będzie wyglądać, dzięki temu 20-1 od lutego z Wembanyamą - Wemby ma po 70 meczach lepszy net rating niż LeBron/Jokic kiedykolwiek / podobny do wymiataczy z super teamów (Curry, Duncan, Garnett, SGA), tyle, że robi to w 3 sezonie w lidze. ;] 

2 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Nie, żeby to było jakieś mega istotne, ale dlaczego nie ma Browna, a jest Kawhi który chyba nawet nie kręci dodatniego bilansu na tę chwilę?

Bilanse to tu mocno uproszczony jednak argument, bo:

Clippers są +6,51/100 z Kawhim na parkiecie, Celtics +5,24/100 z Brownem.

Tylko LAC są -6,27/100 bez Leonarda, a Boston +11,93/100 bez Jaylena.

Edytowane przez january