Skocz do zawartości

podcasty, wywiady i inne takie - polskie, amerykańskie, izraelskie i jakie tylko

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no sam napisałeś, że zacząłeś i napiszesz, to mnie zaciekawiło, nie ma tu drugiego dna lol

moje opinie:

KeepTheBeat - gość przyjemny, dobry głos, dobrze opowiada, robi wyjazdy do NBA, fajne offtopiki, przyjemna oprawa..... tylko nic tam ani szczególnie ciekawego, ani odkrywczego, po paru odcinkach z których nie dowiedziałem się nic nowego mam wrażenie, że już nie ma po co włączać i że ludzie tacy jak tu na forum zupełnie nie są jego targetem. Ale z drugiej strony jak chodzi o popularyzowanie / podtrzymywanie popularności u nie-hardcore'ów (ludzi dla których NBA to jedno z wielu hobby, bez wchodzenia w weak side awareness & salay cap exceptions) to myślę że spoko robota.

Karol Mówi - gość średnio dla mnie przyjemny, dziwna mimika, taki sobie wystrój..... ale widać że gość żyje koszykówką i ma 'dojścia' choć też częścią informacji które posiada nie wie / nie może się dzielić (co na minus ogólnie, bo robi nadzieje ale potem się wycofuje, ale po ludzku go rozumiem), ma jakieś swoje ciekawe uwagi i ogólnie informacyjnie to chyba najlepsze co słuchałem ( i pewnie wrócę)

PostPrime - tam ci kolesie się zmieniajo, ja ich nie znam, do tego czasem jest Gortat który ogólnie wiadomo, Gortaci, ale czasem zarzuci perełkę jakąś insiderską. Ogólnie też już chyba przestałem słuchać.

co do tych o PLK to Chanasa słuchałem parę lat temu kilka odcinków, chyba na starcie podCastu, z legendami śląska które pamiętam z młodości, ale na dłuższą metę ciężko się słucha bo w ogóle nie ogarniam teraźniejszości w PLK / FIBA poza występami repry (a i to słabo). Dla mnie on się średnio nadaje do prowadzenia podcastu (nie że całkiem nie ale też daleko od super), ma średni głos & niemoje poczucie humoru, ale gość się BARDZO stara, lata grał więc ma masę znajomosci & insiderskiego info i ogólnie to ten podCast mocno na plus i życzę mocno powodzenia mimo że ja fanem wielkim nie jestem

Gielo & Michalak też wysłuchałem kilka odcinków jakiś dobry rok temu, też fajnie ale ja się długo zastanawiałem kim ci goście w ogóle są (+ nie ma tego w opisie kanału)  + mało orientuję się w świecie który opisują, więc też odpuściłem, ale dla insiderów to chyba bardzo ok. Puszczę sobie te odcinki sobie co Lorak linkował.

wiadomo, jak się jakiś ciekawy headLine trafi (typu HARDEN KRÓLEM czy coś), to chętnie wysłucham każdego z ww. ale ogólnie to tak jak napisałem

aha, kiedyś na spotiFy leciał też ten pod z Noculakiem, ale chyba już go ponad rok jak nie 2 nie ma. Noculak to zjawisko w PL koszykówce, gość robi super wrażenie entuzjasty i pasjonata + ma świetny głos, więc lubiłem słuchać, też nie żeby tamten podCast był wielce odkrywczy ale był ok.

aha, o NBA jeszcze takiego niskobudżetowego gościa słuchałem (jakiś Marcin czy Maciej? nie pamiętam) co gdzieś w grudniu styczniu skomentował krytycznie wypowiedź Gortata w PP (za co go potem Gortat pojechał w kolejnym z odcinków, no bo byle youtuber nie będzie sie nie zgadzał z POLSKIM MŁOTEM przecież, no bez przesady!!!!), ale to chyb neutralna ocena i nic ciekawego bo też już rzadko włączam

Edytowane przez rw30

11 minut temu, rw30 napisał(a):

KeepTheBeat - gość przyjemny, dobry głos, dobrze opowiada, robi wyjazdy do NBA, fajne offtopiki, przyjemna oprawa..... tylko nic tam ani szczególnie ciekawego, ani odkrywczego, po paru odcinkach z których nie dowiedziałem się nic nowego mam wrażenie, że już nie ma po co włączać i że ludzie tacy jak tu na forum zupełnie nie są jego targetem. Ale z drugiej strony jak chodzi o popularyzowanie / podtrzymywanie popularności u nie-hardcore'ów (ludzi dla których NBA to jedno z wielu hobby, bez wchodzenia w weak side awareness & salay cap exceptions) to myślę że spoko robota.

Karol Mówi - gość średnio dla mnie przyjemny, dziwna mimika, taki sobie wystrój..... ale widać że gość żyje koszykówką i ma 'dojścia' choć też częścią informacji które posiada nie wie / nie może się dzielić (co na minus ogólnie, bo robi zajawkę ale potem się wycofuję, ale po ludzku go rozumiem), ma jakieś swoje ciekawe uwagi i ogólnie informacyjnie to chyba najlepsze co słuchałem ( i pewnie wrócę)

PostPrime - tam ci kolesie się zmieniajo, ja ich nie znam, do tego czasem jest Gortat który ogólnie wiadomo, Gortaci, ale czasem zarzuci perełkę jakąś insiderską. Ogólnie też już chyba przestałem słuchać.

nom

no ja tego nie słucham w ogóle, bo to nic ciekawego, tak jak piszesz o ile Śliwa może czasem rzucić ciekawym tejkiem, to ma mocno odpychającą aurę i to nie przypadkowo, bo generalnie gość jest taki w realu, zresztą pany z postprime cierpią na to samo

ogólnie niezmiennie polecam Tobie i wszystkim Między Rondem a Palma na Spotify

oraz oczywiście Kapisznów z Airballa, którzy nagrywają rzadko, ale podcastu na takim luzie i z takim klimatem nie ma i nie będzie

od 9:40 orędzie Przemka nt. Sochana, a chwilę później piękny rant Kryspina, z którym nawet nie za bardzo się zgadzam, ale to nie o to chodzi by słuchać takich treści, które są tylko tobie bliskie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

Karol Mówi - gość średnio dla mnie przyjemny, dziwna mimika, taki sobie wystrój.....

nie słucham zupełnie Śliwy - mi koleś podpadł mocno w czasie około-covidowym będąc w stanowisku raczej mocno kontrowersyjnym i miał w tamtym okresie vibe płaskoziemcy. nieprzyjemny 

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

aha, o NBA jeszcze takiego niskobudżetowego gościa słuchałem (jakiś Marcin czy Maciej? nie pamiętam)

Krzysztof Sendecki? on czasem komentuje mecze w TVP

w polskim internecie NBA zdecydowanie numero uno Palma z 6G, ktorą można do 10 odcinków wstecz łapać na Spotify i apkach z podcastami. 1500 odcinków, legends

lubię czasem przy okazji meczów kadry czy jakichś wydarzeń większych zobaczyć studio live, ktore Gortat postawił Woodenowi. wiadomo Gortat jest jaki jest i tak jak o bieżączce z NBA raczej nie ma zupełnie nic ciekawego do powiedzenia to lubię go słuchać gdy nawija o insides z szatni czy zaprasza kontakty do rozmów na kanale jak Dwight czy Ryan Anderson któregoś razu. a no i na kanale PostPrime swoje pasmo ma Przemek Kujawiński, który nagrywa audycje o historii NBA (tak jak kiedyś w MVP Magazyn) i np. ostatnie odcinki o lidze ABA naprawdę props.

i w sumie to tyle. o cotygodniowych newsach z PLK to jednak krok za daleko, kiedyś jednak lubiłem podcast Chanasa, ktory teraz to wgl się chyba skupia na pierwszej lidze polskiej, ale ma na kanale kilka wywiadów evergreenów z postaciami polskiej koszykówki, które warto nadrobić choć były nagrane już pewnie z 5-6 lat temu (Ignerski, sędzia Zych, Szymon Szewczyk chyba też był)

a co z amerykańskich treści polecacie?

e; spojrzałem sobie na te konto Chanasa i zostawiam props, myślałem ze po takiej pierwszej fali popularności kanału (gdy skończyły się polskie postacie do rozmów) kanał trochę obumarł i nie wrócił na tamten poziom, a widzę ze jednak gość leci w miarę bez przerwy z dobrą regularnością w ostatnich miesiącach i łapie te pare tysięcy wyświetleń pod każdym z nagrań, bez clickbaitów, z bardzo niszowymi tematami, szacun. 

https://youtu.be/IAwZ2rzjitc?si=cxb0BXD28Nd7ZYQC

Edytowane przez Mizter

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

od 9:40 orędzie Przemka nt. Sochana,

jak  pisałem tu na forum z grubsza to samo w listopadzie to odpowiadałeś, że hejtuję

47 minut temu, Mizter napisał(a):

mi koleś podpadł mocno w czasie około-covidowym będąc w stanowisku raczej mocno kontrowersyjnym i miał w tamtym okresie vibe płaskoziemcy.

szczerze to dla mnie wyjebka, dopóki ktoś nie męczy psów i nie nabija się z chorych dzieci to dla mnie nevermind, tak długo jak ma dla mnie interesujący w danej dziedzinie kątęt

50 minut temu, Mizter napisał(a):

Krzysztof Sendecki?

chyba tak

Edytowane przez rw30

Teraz, rw30 napisał(a):

jak  pisałem tu na forum z grubsza to samo w listopadzie to odpowiadałeś, że hejtuję

ale czy ja Ci w tym przeszkadzałem, zresztą, moje teksty o tym żebyś Ty i reszta zdali paszporty też brałeś na serio?

teza Kryspina o tym, że Sochana łączy z Polską, to, że ma paszport i lubi pierogi jest nieprawdziwa, ale jest to jego opinia, a przy tym podana z humorem przynajmniej

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

moje teksty o tym żebyś Ty i reszta zdali paszporty też brałeś na serio?

nie, choć w pewnym momencie już zacząłem mieć wątpliwości bo tyle razy to powtarzałeś, na końcu myślałem że to jest takie kwaśne podsumowanie mojego niby-hejtowanie

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale czy ja Ci w tym przeszkadzałem

no nie, nie siedzisz koło mnie jak piszę posty na forum, co nie zmienia faktu że nie zgadzałeś się prawie z każdym jednym

jeszcze mi zarzuciłeś że hejtuję Sochana bo Ignazz mu kibicuje :P 

Teraz, rw30 napisał(a):

nie, choć w pewnym momencie już zacząłem mieć wątpliwości bo tyle razy to powtarzałeś, na końcu myślałem że to jest takie kwaśne podsumowanie mojego niby-hejtowanie

no bo to niby-hejtowanie, ciężko było odebrać jako rzeczową krytykę w momencie gdy już od Eurobasketu - absolutnie niesłusznie zresztą - powtarzałeś plotę, że Sochan olał kadrę i fejkował kontuzje, a w rezultacie ta sama kontuzja przyczyniła się potem do jego kłopotów z minutami w tym sezonie, a Ty mimo to dalej byłeś pierwszy żeby o nim pisać w negatywnym świetle, to jak to odbierać, zaraz mi napiszesz, że tak naprawdę to od zawsze mu kibicowałeś i zarywałeś nocki na jego mecze? :)

Godzinę temu, Mizter napisał(a):

a no i na kanale PostPrime swoje pasmo ma Przemek Kujawiński, który nagrywa audycje o historii NBA (tak jak kiedyś w MVP Magazyn) i np. ostatnie odcinki o lidze ABA naprawdę props.

ostatnio nawet z Orłem o tym gadałem, że najbardziej w polskich podcastach brakuje Kujawińskiego, gość w PNŻ był totalnym sztosem, zresztą tam cały skład był legendarny, Gruba Lady jest bardzo spoko, ale brakuje mi Przemka opowiadającego o aktualnych wydarzeniach

Godzinę temu, Mizter napisał(a):

w polskim internecie NBA zdecydowanie numero uno Palma z 6G, ktorą można do 10 odcinków wstecz łapać na Spotify i apkach z podcastami. 1500 odcinków, legends

Mi się ich trudno słucha. Na 6G zdecydowanie wolę bardziej merytoryczny nowy format Kwiatkowski/Szczepański.

Z innych polskich o NBA najlepiej mi się słucha Podcastu Specjalnego w odcinkach z udziałem Marty z Loża NBA, której opinie cenię w sumie najbardziej w polskiej podcastosferze o NBA.

Z PLK, tak jak pisałem, Basket w Liczbach i w sumie mimo, że sto razy wolę NBA od PLK to z polskich podcastów o koszu tego słucha mi się najlepiej.

O NBA po angielsku glównie The Lowe Post i Game Theory Podcast i do nich sięgam częściej niż do tych polskich.

Edytowane przez Behemot

Teraz, Behemot napisał(a):

Z innych polskich o NBA najlepiej mi się słucha Podcastu Specjalnego w odcinkach z udziałem Marty z Loża NBA, której opinie cenie w sumie najbardziej w polskiej podcastosferze o NBA.

Marta zawsze spoko, wiadomo, ale w duecie z Michałem Górnym i Mikołajem, to jest czasem taka sypialnia, ale niemniej na pewno też warte sprawdzenia, na pewno imo lepsze niż wszystko co podał wcześniej RW