Skocz do zawartości

NBA Playoffs For Fun Typer! - 10th Anniversary!

Raven2156

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! :D Do stworzenia tego tematu przymierzałem się już od dłuższego czasu a sama inspiracja zainspirowana była pomysłem @DRK z poprzedniej edycji Typera. Już wtedy wiedziałem, że ten wątek powstanie tylko najzwyczajniej w świecie brakowało mi czasu...

Koszykówka i NBA ma w moim życiu wyjątkowe miejsce i już na zawsze pozostanie dla mnie najważniejszym sportem. Oczywiście jak większość mam również inne pasje jednak ten sport fascynuje, zaskakuje i cieszy mnie przez już ponad 20 lat z czego jestem bardzo dumny!

Nie ukrywam, że jest to post wyjątkowy, ponieważ to mój 3-tysięczny na tym forum post! Mój pierwszy pojawił się już ponad 10 lat temu - 21 stycznia 2016 roku (jak ten czas leci!). Rok 2016 to również rok w którym po raz pierwszy zdecydowałem się zorganizować forumowy Typer, nie wiedząc tym samym jak się przyjmie i czy w ogóle to wypali. Po 10 edycjach mogę śmiało powiedzieć - wypaliło to za mało powiedziane! Rok w rok mamy kolejnych, nowych uczestników ale i regularnych "typerów" co bardzo cieszy! :)

Będąc z Wami szczery przygotowanie tego zestawienia zajęło mi bardzo, bardzo dużo czasu. Okazało się, że pliki z danymi które przetrzymywałem na dysku nie zachowały się w formacie który umożliwiał stosunkową łatwą edycję oraz przetwarzanie danych i finalnie najlepszym (i w sumie jedynym) rozwiązaniem okazało się wprowadzanie wszystkich Waszych głosów, ze wszystkich 10 edycji Typera ręcznie... A uwierzcie - były to tysiące rekordów! Jak to mówią, lepiej późno niż wcale stąd ze sporym opóźnieniem ale mam dla Was zestawienie tych wszystkich 10 lat wspólnej zabawy na forum! :D

Zanim jednak przejdziemy do długiej listy chciałem podziękować osobom wyjątkowym, elitarnej grupie użytkowników które w Typerze brały udział w co najmniej 8 edycjach (aż 80% obecności) i często wiązało się to po prostu z późniejszym zarejestrowaniem na forum. :) Tych wszystkich użytkowników pragnę wymienić z ksywy a są to kolejno:

- 8 udziałów: @memento1984 @Stryder @iglo13 @fluber

- 9 udziałów: @Mailman @Lal78 mario8718 @Tecu

Uhonorować koniecznie muszę jeszcze jedną osobę. Na najważniejsze wyróżnienie i moje ogromne gratulacje zasługuje nie kto inny jak @vero1897 który jako jedyny użytkownik na forum (poza oczywiście mną jak organizatorem) wziął udział we WSZYSTKICH DZIESIĘCIU edycjach For Fun Typera!! Poza tym vero wielokrotnie zasiadał na podium (o czym trochę później)! :)

Jako, że głosy oddawane są "ręcznie" często w nickach pojawiały się literówki które musiałem ręcznie przypisywać konkretnym osobom. Niektórzy zmienili w międzyczasie konto na forum i jeśli nick był ewidentnie podobny - łączyłem te rekordy. Nie jestem jednak w stanie wszystkiego wyłapać więc jeśli jakiejś relacji nie zauważyłem to najmocniej przepraszam i proszę o informację na PW! :) We wszystkich głosowaniach wzięło udział aż 261 osób! Wiadomo, że wliczamy w to "troll" głosy ale "it is what it is". :P 

Nie trzymając Was dłużej w niepewności przechodzimy do listy osób które wzięły udział w głosowaniu na przestrzeni tych 10 lat z podziałem na rok oraz ilość punktów które finalnie uzyskali!

x05tjqy.png

V6YgdDV.png

tjTu5sS.png

IVcBhmD.png

2vlAvsx.png

dgosBmE.png

t7nwpHf.png

EK4bshw.png

Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim z osobna za ten liczny udział! Jesteście niesamowici!!! :) 

Poza samym rankingiem wypadałoby jeszcze wspomnieć o wszystkich osobach które w 10-letniej historii Typera zasiadały na podium. Co ciekawe - niektórym z Was udało się Wam to niejednokrotnie co zasługuje na podziw! Poniżej zestawienie w formie tabeli oraz wymienieni z nicku wszyscy zwycięzcy!

W5nyVzt.png

- 1-krotni medaliści (brąz): @Maju @lukasz406 duszynka @Ledley @karl @Tecu Przemek_Orliński @Lal78 @LONGER01 @STACHOO @Qbajag @enbijejowski

- 1-krotni medaliści (srebro): @fluber @Regis Szyszmon @Jackoso @Stryder @falcao @Tomek @kuba2419 @Zimny

- 1-krotni medaliści (złoto): @kao chen @Masud MC @mSala @haribo @Eld Nick4Fun @Szulim @Yooka @Fudzi

- 2-krotni medaliści: @Dydymusik (złoto oraz brąz), @montana (2x brąz)

- 3-krotni medaliści: @vero1897 (3x srebro), @fluber (złoto, srebro oraz brąz)

To by było na tyle jeśli chodzi o podsumowanie tych bardzo ambitnych 10 lat! Wierzę, że kolejne będzie równie owocne a Wy chętnie dołączycie do forumowej zabawy! Jeszcze raz najmocniej Wam za wszystko dziękuje - jesteście najlepsi!

Raven out!

Edytowane przez Raven2156

Widzę że jestem szósty w klasyfikacji generalnej a bez żadnego medalu, chyba dwa razy czwarty byłem z tego co pamiętam. Czyli jestem tu jak cp3, nigdy nic nie wygrałem, ale hall of fame się należy jak psu buda. 

nie rozumiem czemu nie dostał wyróżnienia @człowiek...morza jako goat zabawy. 

Kawal dobrej roboty @Raven2156 przez te 10lat. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Generalna docenia po prostu systematyczność w głosowaniu w każdym sezonie. 

podpisano 

AC Green 

Podoba mi się pozycja #21. Świetny koszykarski numer. 

@fluber gratulacje za medale. 

@Tecu za punktowanie regularne 

@Raven2156 za koncept. 

I niesamowita jakość obsługi konkursów. 

Zgłoś się na PM proszę

19 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Widzę że jestem szósty w klasyfikacji generalnej a bez żadnego medalu, chyba dwa razy czwarty byłem z tego co pamiętam. Czyli jestem tu jak cp3, nigdy nic nie wygrałem, ale hall of fame się należy jak psu buda. 

nie rozumiem czemu nie dostał wyróżnienia @człowiek...morza jako goat zabawy. 

Kawal dobrej roboty @Raven2156 przez te 10lat. 

Dzięki wielkie! 

Jak mogłem zapomnieć o człowieku morza… Mea culpa. Tworząc tabele rozbawił mnie sezon 22-23 który okazał się tak nieprzewidywalny że nawet tytułowy GOAT usilnie próbując pudłować skończył finalnie z dodatnim wynikiem 10 punktów 😂