Skocz do zawartości

Moda męska

Życie_to_mem

Która koszula najgorsza?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która koszula najgorsza?

• Pierwsza
      1
    • Druga
      2
    • Trzecia
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 01.03.2026 o 19:40

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, jack napisał(a):

Tylko po co płacić za koszulę z krótkim rękawem 250 zł skoro można za tyle kupić koszulę bardziej uniwersalną, lepiej wyglądającą i nie narażać się na zasłużone uśmiechy politowania fanów Tomasz Milera. 

image.jpeg.fe36987b8663d87c4ed123c159bbbbe8.jpeg

Masz na myśli tego sprzedawcę?

26 minut temu, fluber napisał(a):

Te kwiatowe motywy (pomijając drugi motyw) funkcjonują od dobrej dekady.

Podobnie jak kolorowe skarpetki to już trwały trend w męskiej modzie 

Kojarzę dwie osoby, które chodzą w kwiatowych motywach Cejrowski  i Mazurek. Innych mój mózg nie odnotował. Jeśli funkcjonują od dekady to nie zmienia to nic w mojej ocenie, są ujowe. Podobno ocenę mam na temat seledynowych koszul, które pierwszy raz chyba odpaliły się w 2007.

2 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Podobny również stylistycznie. To że ktoś coś nosi nie znaczy że to dobre. Większość ludzi chodzi strasznie źle ubrana

Ja zupełnie nie oceniam tego w tych kategoriach - wygoda uzytkownika jest istotniejsza niż pewne standardy piękna. 

Na swoim przykładzie - jak wiedziałem we wtorek, że będę dawał setkę do telewizji, to ubieram klasycznie koszulę z długim rękawem i marynarkę, jak w czwartek miałem spotkanie z prezydentem miasta to też, jak dziś jadę do teatru po pracy tak samo, ale jak w poniedziałek musiałem być w laboratorium i na konsultacjach ze studentami to ubrałem krótki rękaw bo jest po prostu wygodny. Okazja determinuje to jak się ubieramy i nie ma co wykluczać żadnego sposobu. A już szczególnie w przypadku faceta przykładać do tego taka uwagę jak Miller i stroić się jak nie powiem kto 

4 minuty temu, Mirwir napisał(a):

Kojarzę dwie osoby, które chodzą w kwiatowych motywach Cejrowski  i Mazurek. Innych mój mózg nie odnotował. Jeśli funkcjonują od dekady to nie zmienia to nic w mojej ocenie, są ujowe. Podobno ocenę mam na temat seledynowych koszul, które pierwszy raz chyba odpaliły się w 2007.

Mazurek nosi je znacznie dłużej, jeszcze długo zanim stały się powszechne. A w ostatnich latach to raczej odszedł od kwiatów i dużo bardziej szalał z wzorami. 

10 minut temu, fluber napisał(a):

ale jak w poniedziałek musiałem być w laboratorium i na konsultacjach ze studentami to ubrałem krótki rękaw bo jest po prostu wygodny

A gdyby coś tam niedaleko jebło i musiałbyś setkę dla telewizji nagrać to byś wygladał w TV jak Janusz 🤷

Makłowicz jest wielkim fanem koszul

https://www.well.pl/styl/135/skad_robert_maklowicz_ma_kolorowe_koszule_mr_vintage_odkryl_prawde,14067.html

12 godzin temu, fluber napisał(a):

No skoro wiosna, latem i jesienią regularnie widzę mnóstwo studentów tak ubranych to chyba jest jakiś sygnał, że jest to normalne żeby ubierać się w ten sposób.

Chyba nie skumalem dlaczego dzieci jednej osoby są bardziej miarodajną próba niż kilkanaście tysięcy osób różnych rodziców 

Tak z ciekawości - dużo osób ubiera sie jeszcze w koszule w kratę? Wydaje mi się, że jest tego mniej ale może to tylko złudzenie optyczne. Kiedyś to była plaga a każdy chuop w takiej koszuli miał vibe Janusza/Mariusza albo Wojtka Kowalczyka. :)

10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Tak z ciekawości - dużo osób ubiera sie jeszcze w koszule w kratę? Wydaje mi się, że jest tego mniej ale może to tylko złudzenie optyczne. Kiedyś to była plaga a każdy chuop w takiej koszuli miał vibe Janusza/Mariusza albo Wojtka Kowalczyka. :)

Teraz modne English Country więc krata jak najbardziej 😁

10 godzin temu, P_M napisał(a):

Ja mogę nawet polecić, bo brałem z promki w Reserved z bawełny egipskiej 

https://www.reserved.com/pl/pl/koszula-slim-z-bawelny-egipskiej-rj180-59p

https://www.reserved.com/pl/pl/koszula-slim-z-bawelny-egipskiej-200bk-99x

https://www.reserved.com/pl/pl/koszula-slim-z-bawelny-egipskiej-rj180-08p

Za śmieszne pieniądze przyzwoita jakość i wiadomo polskie LPP, więc odrobina patriotyzmu gospodarczego.

Ta ,,przyzwoita jakość" pewnie kończy sie po roku noszenia. Długie koszule lepiej kupować w Giacomo lub Van Graafie. Nawet po trzech latach wyglądają prawie jak nowe, niektórych nawet nie trzeba prasować. 

27 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Wykładowcy starszej daty często. I i tego Millera co wspomniał @jack jest tego masa 

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ta ,,przyzwoita jakość" pewnie kończy sie po roku noszenia. Długie koszule lepiej kupować w Giacomo lub Van Graafie. Nawet po trzech latach wyglądają prawie jak nowe, niektórych nawet nie trzeba prasować. 

A możliwe, tego nie neguję. Nie przykładam zbytniej uwagi do ciuchów, dla mnie najgorsze możliwe zakupy.

9 godzin temu, fluber napisał(a):

Ja zupełnie nie oceniam tego w tych kategoriach - wygoda uzytkownika jest istotniejsza niż pewne standardy piękna. 

Na swoim przykładzie - jak wiedziałem we wtorek, że będę dawał setkę do telewizji, to ubieram klasycznie koszulę z długim rękawem i marynarkę, jak w czwartek miałem spotkanie z prezydentem miasta to też, jak dziś jadę do teatru po pracy tak samo, ale jak w poniedziałek musiałem być w laboratorium i na konsultacjach ze studentami to ubrałem krótki rękaw bo jest po prostu wygodny. Okazja determinuje to jak się ubieramy i nie ma co wykluczać żadnego sposobu. A już szczególnie w przypadku faceta przykładać do tego taka uwagę jak Miller i stroić się jak nie powiem kto 

Mazurek nosi je znacznie dłużej, jeszcze długo zanim stały się powszechne. A w ostatnich latach to raczej odszedł od kwiatów i dużo bardziej szalał z wzorami. 

Jak masz dobrze dobrana koszulę to jest bardzo Wygodna. Problem jest ze ludzie nie wiedzieć czemu w większości mają za małe / za ciasne ubrania 

1 godzinę temu, blackmagic napisał(a):

Jak masz dobrze dobrana koszulę to jest bardzo Wygodna. Problem jest ze ludzie nie wiedzieć czemu w większości mają za małe / za ciasne ubrania 

Standardowe rozmiarowki kończą się na 1,88m. Także podejrzewam, że sporo z nas ma olbrzymi problem, żeby dobrać coś w pasującym rozmiarze 

9 minut temu, fluber napisał(a):

Standardowe rozmiarowki kończą się na 1,88m. Także podejrzewam, że sporo z nas ma olbrzymi problem, żeby dobrać coś w pasującym rozmiarze 

Bez przesady - ja mam ponad 1,9 i bez problemu się w takich mieszczę - nie wiem ile masz na forum osób >1,95 by to realnie był jakiś problem 

7 minut temu, fluber napisał(a):

No ja też mam powyżej i rękawy praktycznie zawsze są za krótkie 

To ciekawe - może ja mam krótkie ręce ;) jest kilka miejsc we Wro gdzie można uszyć koszulę na miarę i to też spoko opcja. Poza tym myślę ludzi którzy mają taki problem to jest pewnie 1% więc nie warto na tym budowie zasady 

W dniu 27.02.2026 o 13:15, RonnieArtestics napisał(a):

Ja bym na waszym miejscu lepiej sprawdził czy są jakieś koszule na sklep koszykarski pl, bo tam jest teraz ponoć wielkie czyszczenie magazynów. 

Czy mi się dobrze wydaje, że ten baner o czyszczeniu magazynów DO KOŃCA MIESIĄCA wisi tutaj już któryś rok? :)