Skocz do zawartości

[2049] Trade Request - Ostrzeżenia

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, julekstep napisał(a):

Tu już kolega @MarcusCamby tłumaczył jaka jest różnica między Murrayem a Simonsem

A co ma Murraye do Simonsa  jak ja porównuję rotacje. Jedni mogą wstawiać w rotacji zadaniowców nad zawodnikami lepszymi i inni już nie.  I jestm przekonany na 100 %, że jak by Simons miał taki status u mnie jak w Magic już dawno wylądował by na TR.

12 minut temu, julekstep napisał(a):

Tu już kolega @MarcusCamby tłumaczył jaka jest różnica między Murrayem a Simonsem

A co ma Murraye do Simonsa  jak ja porównuję rotacje. Jedni mogą wstawiać w rotacji zadaniowców nad zawodnikami lepszymi i inni już nie.  I jestm przekonany na 100 %, że jak by Simons miał taki status u mnie jak w Magic już dawno wylądował by na TR.

6 minut temu, SzuLcU napisał(a):

100%! 

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ale brednie :)

no ok

nie całe s5 a 4 z 5 graczy w s5 (Gallatina faktycznie można uznać za drugiego - po Bol Bolu - big mana w Spurs, więc on w s5 jest jak najbardziej git)

edit -> a jednak nie ok, bo on jednak gra na SF, gdzie jest masa lepszych opcji xDDD (czyli całe s5 jest ustawione tak żeby było jak najgorzej)

Edytowane przez julekstep

13 minut temu, julekstep napisał(a):

100%! 

no ok

nie całe s5 a 4 z 5 graczy w s5 (Gallatina faktycznie można uznać za drugiego - po Bol Bolu - big mana w Spurs, więc on w s5 jest jak najbardziej git)

edit -> a jednak nie ok, bo on jednak gra na SF, gdzie jest masa lepszych opcji xDDD (czyli całe s5 jest ustawione tak żeby było jak najgorzej)

Tak, tak :)

15 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jakich przywilejów? Pytam bo może zaaplikuje na posadę xD

Np wyznaczaniu graczy do TR. Jeżeli to obowiązek a nie przywilej to @elwariato chętnie się tego podejmie. 

Tego obowiązku 

Ale @julekstep nie odda tego przywileju bo gdyby to był obowiązek to pierwszy by o tym pisał. 

34 minuty temu, LAF napisał(a):

Np wyznaczaniu graczy do TR. Jeżeli to obowiązek a nie przywilej to @elwariato chętnie się tego podejmie. 

Tego obowiązku 

Ale @julekstep nie odda tego przywileju bo gdyby to był obowiązek to pierwszy by o tym pisał. 

@LAF na k̶r̶ó̶l̶a̶ cesarza simki! Jakby rozdawał przywileje szlacheckie to RON by istniał do dziś 💪💪💪

Edytowane przez agresywnychomik

11 godzin temu, julekstep napisał(a):

@Krzemo @Cichy zapraszam do wypowiedzi i oceny czy ostatnie działania Spurs podchodzą pod wszelkie anty-tankerskie paragrafy (z graczami wymienionymi w TR + Suggs, który też takowe zgłosi jak jeszcze raz będzie benchowany)

+ ew. Out of position (Scolari vs Zaslofsky)

Mam problem z tymi wszystkimi TR.

Bol - oczywiscie. IL dla niego kiedy w skladzie gra Nostrand i Mahnken (gracze na pograniczu IL i 11-12 pozycji w skladzie) to żart i gra nie fair wobec innych tankerow którzy albo już ucierpieli (Clippers) albo graja fair nie benc***ac takich graczy 

Lonzo Ball - j.w.

Dick/Podziemski/Jovic - w sumie moze i tak ale tu sytuacja jest bardziej dyskusyjna. Pablo ma 6 podkoszowych i 9 obwodowych, ktos musi trafic na IL, ktos musi byc 9-12 graczem. (albo nawet 5 i 10 zakladajac rozwoj gallatina na SF, ktory moze byc dyskusyjny)

Jesli Jovic ma miec TD to czemu nie Okoro? albo Toppin?

Kandydaci do IL to pewnie glownie Nostrand i Hoffman, moze sie okazac ze w taktyce ktora nie jest oszustwem wobec innych tankerow jakis z tych graczy trafi na IL... (a w takim wypadku dawanie TR, nie za niepotrzebne benchowanie ale za srednio zbudowany sklad raczej nie powinno miec miejsca).

I jeszcze taka jedna rzecz nie wstawianie gracza do skladu (tak jak w nowej taktyce Suggs) jest dla mnie tym samym czym IL.

Out of Possition:

To dla mnie tez jest dyskusjne, czemu PG nie moze grac na SG albo SG na PG. Przesuwanie o jedna pozycje w lewo albo w prawo nie jest out of position zgodnie z intencja przepisu ktory nie chcial by PG grali na C i PF jako PG. To samo z Gallatinem... gdyby gral Ball, Rocha to zrozumialbym nawet jego na SF (masa PF u nas w grze gra na SF i nie ma afery). Dodatkowo w przypadku rookiech da sie to jeszcze tym umotywowac ze to jest plan na rozwoj jak Krzema z Davisem.

4 minuty temu, Cichy napisał(a):

Out of Possition:

To dla mnie tez jest dyskusjne, czemu PG nie moze grac na SG albo SG na PG. Przesuwanie o jedna pozycje w lewo albo w prawo nie jest out of position zgodnie z intencja przepisu ktory nie chcial by PG grali na C i PF jako PG

Nurkic na SF to było spoko w zeszłym RS więc OOP tutaj jest takie se. 

33 minuty temu, Cichy napisał(a):

Mam problem z tymi wszystkimi TR.

Bol - oczywiscie. IL dla niego kiedy w skladzie gra Nostrand i Mahnken (gracze na pograniczu IL i 11-12 pozycji w skladzie) to żart i gra nie fair wobec innych tankerow którzy albo już ucierpieli (Clippers) albo graja fair nie benc***ac takich graczy 

Lonzo Ball - j.w.

to ze wszystkimi czy nie?

Dick/Podziemski/Jovic - w sumie moze i tak ale tu sytuacja jest bardziej dyskusyjna. Pablo ma 6 podkoszowych i 9 obwodowych, ktos musi trafic na IL, ktos musi byc 9-12 graczem. (albo nawet 5 i 10 zakladajac rozwoj gallatina na SF, ktory moze byc dyskusyjny)

Dick -> zdecydowanie najlepszy scorer w Spurs
Podziemski -> kolejny fajny scorer (bijący na głowę Zaslofskiego i Scolariego w tym temacie), który przy okazji - mimo bycia nominalnym SG - jest ich 3cim najlepszym PG
Jovic -> drugi najlepszy scorer Spurs, wyraźnie lepszy jako SF od Gallatina i o 5 klas lepszy jako SF od Nostranda

Jesli Jovic ma miec TD to czemu nie Okoro? albo Toppin?

To proste:

Toppin na tym kontrakcie jest praktycznie nietrejdowalny (więc trochę szkoda zachodu, kiedy i tak będzie ruch w interesie)
Okoro -> tu bardziej 50/50 (i faktycznie jak dobrze kojarzę jeden komisz sam zalecał zwrócić na niego uwagę w kontekście TR), ale - przy podobnej klasie overall - uznałem że ofensywny Jovic na ostatnim roku (czyli daje to więcej narzędzi do TR) to lepszy kandydat niż defensywny Okoro na średnim kontrakcie

Kandydaci do IL to pewnie glownie Nostrand i Hoffman, moze sie okazac ze w taktyce ktora nie jest oszustwem wobec innych tankerow jakis z tych graczy trafi na IL... (a w takim wypadku dawanie TR, nie za niepotrzebne benchowanie ale za srednio zbudowany sklad raczej nie powinno miec miejsca).

By far najgorsi gracze Spurs na ten moment to Nostrand, Hoffman, Mahnken i Zaslofsky -> czyli, w ostatnio używanej taktyce, 2 starterów + gracze nr 6 (Nostrand obstawiający 3 pozycje jako backup) i 7 (Hoffman obstawiający 2 pozycje jako backup).

Więc tu nie jest kwestia źle zbudowanego składu (bo piątka PG - Ball SG - Dick/Suggs SF - Suggs/Jovic PF - Gallatin C - Bol Bol, do tego na rezerwie Scolari, Podziemski, Dick/Jovic, Okoro, Toppin to ekipa od 1 rotacyjnego big mana od realnej walki o PO na zachodzie) a tanku z premedytacją. Trochę słabe że - jako komisz - de facto legalizujesz takie zachowania (plus jeszcze inna kwestia, której tutaj nie będę poruszał).

Out of Possition:

To dla mnie tez jest dyskusjne, czemu PG nie moze grac na SG albo SG na PG. Przesuwanie o jedna pozycje w lewo albo w prawo nie jest out of position zgodnie z intencja przepisu ktory nie chcial by PG grali na C i PF jako PG. To samo z Gallatinem... gdyby gral Ball, Rocha to zrozumialbym nawet jego na SF (masa PF u nas w grze gra na SF i nie ma afery). Dodatkowo w przypadku rookiech da sie to jeszcze tym umotywowac ze to jest plan na rozwoj jak Krzema z Davisem.

Krzemo Davisa zaczął katować jako SG dopiero wtedy jak ten zaczął się już zwijać (a on sam z siebie się rozwinął mocno w tweenera już na początku kariery -> więc po dojściu Giannisa i Embiida został już nominalnym SFem).

Co do kwestii Spurs -> mając do wyboru Scolariego i Zaslofskiego (abstahując od tego że taki Zaslofski to powinien być max 11 graczem w rotacji) dawanie ich jako SG i PG to działanie z premedytacją pod pogorszenie wyników -> Scolari to typowy PG a Zaslofski na PG się nie nadaje ze swoim brakiem passingu. 

Znowu -> słabe że takie działania legalizujesz jako komisz 🤷‍♂️

23 godziny temu, julekstep napisał(a):

Bol Bol, Brandin Podziemski, Nikola Jovic, Gradey Dick i Lonzo Ball wyrażają niezadowolenie

@Pablo81

tak więc do wesołej gromadki dołącza Jalen Suggs! Gratulacje! 💪

Podziemski i Bol o 1 mecz od TR

Edytowane przez julekstep