Skocz do zawartości

Hokej- Igrzyska Olimpijskie Mediolan 2026

antek

Preferencje  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komu kibicujesz na Igrzyskach Olimpijskich?

Rekomendowane odpowiedzi

USA;) a nie mówiłem...hehe jaram się piękny mecz, no i Jack Hughes grajek, którym obok Zegrasa jarałem się w ostatnich latach najmocniej i mocno martwiłem się o jego zdrowie:) przeszedł do historii, fajnie! Moment w którym McKinnon dostaje pluszaka od jakiegoś officjela, damn ale to jest mem i złamane serce...Avs chyba rozniosą wszystkich bazując na jego wściekłości teraz. Piękny obrazek z JG#13 i jego dziećmi na lodowisku. 

A to foto przejdzie do historii

image.thumb.png.d66d93479d1c394e8af77543eb1121b7.png

w NHL  tez sie dogrywki gra 3 on 3? czy to tylko taki wymysl w FIBA international games?

w ogole fajny ten hokej, pierwszy mecz od może 25 lat jaki oglądalem

bramkarz USA wygrał im mecz jak pisaliście wcześniej, mocno Kanada cisnęła w 3rd i w sumie zasłużyla na zwycięstwo

Ogólnie jestem team Kanada i mocno mnie wkurzył ten mecz, no ale dramaturgią godna finału. Nie lubię od zawsze zasady złotego gola i dzisiaj tylko się utwierdziłem w swojej niechęci do tej reguły. To jednak trochę zabija emocje... chętnie popatrzyłbym jeszcze na akrobacje Hellebuycka...

@rw30 tylko na igrzyskach 3v3. W NHL normalnie

W NHL 3 na 3 w regularnym sezonie 5 minut. Potem w razie jak nikt nie strzeli, to rzuty karne.

W play offach 5 na 5 przez 20 minut. I dalej, i dalej... do skutku. 

Oczywiscie w obu przypadkach dogrywek zasada zlotego gola. 

@Wujek Wójcik tez mi szkoda MacKinnona. Alez musi tam sie w mozgu kolotac i rozmyslac o tym niecelnym strzale. Co by bylo gdyby... 

Szkoda mi goscia, bo go bardzo lubie. 

Inna, związana z Cudem w Lake Placid, to fakt, że bieżące zwycięstwo zostało odniesione dokladnie w tym samym dniu, co Cud. 

Plus syn Johnny'ego. 22.02, w rocznice zdobycia zlota przez USA w 1980 w Lake Placid, Johnny Junior przyszedl na swiat. 4 lata pozniej, USA zdobylo znowu zloto. Oczywiscie 22.02.

2 minuty temu, Pepis21 napisał(a):

Najlepsze, że większość osób myśli iż Cud na Lodzie w Lake Placid był meczem finałowym tymczasem tam była faza grupowa i Usańce musieli potem jeszcze pokonać Finów aby wygrać złoto. 

Dodałbym jeszcze że zaraz przed olimpiadą ruscy wygrali z USA 10-3.