Skocz do zawartości

Hokej- Igrzyska Olimpijskie Mediolan 2026

antek

Preferencje  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komu kibicujesz na Igrzyskach Olimpijskich?

• Kanada
    • USA
    • Szwecja
    • Finlandia
    • Czechy
      0
    • Szwajcaria
      0
    • Inny zespół

Rekomendowane odpowiedzi

Kapitalny poziom meczów.

1. U Słowaków trzeba przyznać, że robotę zrobili dzisiaj gracze z drugiego szeregu. Zachowanie Kelemena przy pierwszych dwóch bramkach - kapitalne! Ogólnie podoba mi się fizyczność, intensywność i dyscyplina tego zespołu. 

2. Mogę powtórzyć, szkoda Czechów, bo grali świetny mecz i pokazali, że w sumie ta Kanada nie musi być taka straszna. Zaważyły ostatecznie błędy defensywne, w zasadzie takie trochę zlekceważenie sytuacji, które początkowo nie wydawały się groźne. Kilka sytuacji, gdzie lepiej było szukać bardziej strzału pod ladę. Crosby chyba coś z kolanem, pytanie jak poważny to uraz. Wiemy, że Fiala już koniec sezonu, oby z Sidem nie było podobnie.

3. Finlandia-Szwajcaria całego nie widziałem, bo się nałożyło z wcześniejszych meczem, ale odkąd włączyłem to Finowie przeważali (ponoć pierwszą tercję mieli mega słabą na tle Szwajcarów), wiele super akcji i Genoni co tam wyciągał to jego, chociaż szczęścia też trochę miał.

4. Zobaczymy jak USA-Szwecja, ale chyba można napisać, że Szwedzi od trzeciej tercji meczu grupowego ze Słowakami się obudzili. Wydaje się, że tu może być kolejny mecz, który się zakręci koło dogrywki.

No właśnie, a propos dogrywek. Wiem, mają swój urok te dogrywki 3v3, ale czy nie uważacie, że to trochę przesada, żeby mecze o takiej wadze były rozstrzygane w ten sposób? Trochę za dużo odkrytej przestrzeni i przypadku się robi, ciężko bronić. 

Edytowane przez Braveheart22

15 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

No właśnie, a propos dogrywek. Wiem, mają swój urok te dogrywki 3v3, ale czy nie uważacie, że to trochę przesada, żeby mecze o takiej wadze były rozstrzygane w ten sposób? Trochę za dużo odkrytej przestrzeni i przypadku się robi, ciężko bronić. 

Niby tak, ale dzisiaj wygrały drużyny mające większą 'inicjatywę' w przeciągu całego meczu, więc może ma to sens. 

Blisko upsetu -> comeback w końcówce -> wygrana dogrywka po pasjonującym meczu, zobaczymy czy Szwedzi będą w stanie zrobić coś więcej niż Czesi i Szwajcarzy, bo to oznaczałoby Słowację/Finlandię w finale. :) 

1 godzinę temu, BMeF napisał(a):

Niby tak, ale dzisiaj wygrały drużyny mające większą 'inicjatywę' w przeciągu całego meczu, więc może ma to sens. 

3/3 w tym względzie. :) 

Super mecze, ale awansowały rozstawione zespoły, a brak finału USA-Kanada będzie sensacją.