Skocz do zawartości

Trade Giannisa

24kobe8

Ankieta: Czy Giannis zostanie dziś wymieniony do 21:00 ? [Głosy do 18:00]  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Giannis zostanie wymieniony dziś do 21:00 ??

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 06.02.2026 o 17:00

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, ely3 napisał(a):

No i żaden z nich to młody zdolny na których Bucks zależy

Ma 28 lat i odrzucił 90/4 od Lakers więc pewnie by poszedł za jakieś 120/4 albo i wyżej. Nie wiem jaki to sens dla Bucks brać gorsze wybory i długą umowę na gracza który niczego im nie da długoterminowo

Wiadomo, Green > Reaves pod przebudowę 😉

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

Wiadomo, Green > Reaves pod przebudowę

To zastanów się czy oddałbyś Lukę za Reavesa i 3 wybory z czego ten 26 dość słaby?

Z punktu widzenia przebudowy to bierze się młodych poniżej 25 a nie Reavesa co ma 27 i za chwile będzie miał grub umowę. Jeden i drugi pakiet jest kiepski i ten LAkers nie ma żadnych przewage nad Warior. Nadal lepiej mieć ywobry Golden w przebudowanie niż Lakers z Luka w prime. Bo Golden po odejściu Currego nie ma nawet na kim opierać przebudowy 

Nie wiem dlaczego poruszasz temat Łuki. Mowa jest od samego poczatku ktora paczka Dray + 4x1st czy Reaves + 3×1st jest lepsza dla Bucks.

Przeceniasz wartosc wyborów, szczególnie tak odległych jak te za 5-6 lat.

Dostają spoko grajka wchodzacego właśnie w prime, ktory sie ciągle rozwija i poprawia grę. A Green to spadajacy kontrakt i nic więcej. Lepiej mieć Reaves niz capspace ktorym przeplacisz średnich role sów w Milwaukee bo gwiazdy nie ściągniesz do bagna.

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Nie wiem dlaczego poruszasz temat Łuki. Mowa jest od samego poczatku ktora paczka Dray + 4x1st czy Reaves + 3×1st jest lepsza dla Bucks.

Przeceniasz wartosc wyborów, szczególnie tak odległych jak te za 5-6 lat.

Dostają spoko grajka wchodzacego właśnie w prime, ktory sie ciągle rozwija i poprawia grę. A Green to spadajacy kontrakt i nic więcej. Lepiej mieć Reaves niz capspace ktorym przeplacisz średnich role sów w Milwaukee bo gwiazdy nie ściągniesz do bagna.

Poruszam w tym kontekście czy gdybyś miał oddać Doncica to czy byś uznał takie pakiet za ciekawy

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Mowa jest od samego poczatku ktora paczka Dray + 4x1st czy Reaves + 3×1st jest lepsza dla Bucks.

Od pocżątku mówię ,ze obie są złe i nie widze żadnych przewag tej Lakers nad ta Golden a ta Golden została odrzucana od razu przez Bucks

Biorąc pod uwage czego oczekuje Milwaukee jako zwrot to uważam ,że Lakers ani Golden ani Miami nie mają co zaoferować . Najbliżej byłoby Spurs czy 76ers 

Eeeee 😉

Jak patrzymy globalnie to jasne, ze zadna nie jest ok dla Bucks.

ale próbowałem dowieść, że z tych dwóch majac pistolet przy skroni wybierasz Reavesa i od początku tego sie trzymałem, tylko porównanie 1 do 1 tych dwóch propozycji

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

To zastanów się czy oddałbyś Lukę za Reavesa i 3 wybory z czego ten 26 dość słaby?

Z punktu widzenia przebudowy to bierze się młodych poniżej 25 a nie Reavesa co ma 27 i za chwile będzie miał grub umowę. Jeden i drugi pakiet jest kiepski i ten LAkers nie ma żadnych przewage nad Warior. Nadal lepiej mieć ywobry Golden w przebudowanie niż Lakers z Luka w prime. Bo Golden po odejściu Currego nie ma nawet na kim opierać przebudowy 

No nie wiem, Reaves robił jakieś 35 ppg bez Luki i Lebrona w tym sezonie. Czy jest top20 ligi z tą obroną ? Wątpię, ale byłby na pewno top15 scorerem w lidze, a taki 27-latek to dobry start do przebudowy jak dla mnie. Można go zawsze przedłużyć i puścić pół roku później, gdy okaże się że przebudowa ma trwać parę lat dłużej. 

zubac poszedł za 2 picki + Mathurin, jaren jackson jr za trzy a desmond bane za cztery. Zwykli, solidni starterzy. To na ile wyceniamy Austina, że on + 3x1st to wg Ciebie jest bardzo mało?? 

Edytowane przez RonnieArtestics

Ewentualnie można go pchnąć dalej za więcej niż 1x1. I wtedy suma wyborów jest na korzyść. Tylko sam nie cenię wyborów lakers. Oni zawsze kogoś zdejmą z rynku i przebudowa u nich po prostu łatwiej wychodzi. Stąd picki są gorsze. 

3 godziny temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

A bierzecie w ogole taka mozliwosc ze z tego co będzie na stole, wcale Bucks nie wybiorą najlepszej paczki dla siebie, tylko ze wzgledu na lojalnosc Giannisa przez lata i to ile mu zawdzięczają, po prostu pojdą mu troche na rękę i on wybierze gdzie chce iść? 

Tak będzie. Nie ma innej opcji raczej. 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Ewentualnie można go pchnąć dalej za więcej niż 1x1. I wtedy suma wyborów jest na korzyść. Tylko sam nie cenię wyborów lakers. Oni zawsze kogoś zdejmą z rynku i przebudowa u nich po prostu łatwiej wychodzi. Stąd picki są gorsze. 

5 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

No ja właśnie o tym mówię, że łącznie taka paczka to jest równowartość z sześciu picków 1st. A za Reavesa ktoś dałby DOBRE picki myślę, Skoro nawet za dobrego solidnego startera Zubaca leci potencjalny #5 z 2026. 

Edytowane przez RonnieArtestics

4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

zubac poszedł za 2 picki + Mathurin, jaren jackson jr za trzy a desmond bane za cztery. Zwykli, solidni starterzy. To na ile wyceniamy Austina, że on + 3x1st to wg Ciebie jest bardzo mało??

Powtórze. Puściłbyś Haliburtona za taki pakiet? 

Z punktu widzenia Bucks to jest słaby wybór 26. Gracz który nie jest all nba i lepszy nie będzie a nie potrafi bronić .. To już wyżej mam Portera JR

Ale bardziej chodzi o typ wymiany. Bucks jasno się określiło ,ze chce młodziez i wybory. Nie interesuje ich sama młdozież ani same wybory. Nie interesuje ich pakier Soty oparty na solidnych średniakach.

Pacers oddało Mathurina i dwa ryzykowne wybory . Może być TOP 10 mocnego draftu. Giannis to jest TOP5 ligi wciąż nie oddasz go za bieda pakiet.. 

Bucks dlatego nie dokonali wymiany bo Gianis nie nacisk jakoś a skoro najlepszy pakiet to był o4 rzy 1 runda plus Draymond plus Podziemski to woleli nie robić nic.I ten pakiet Lakers się wpisuje właśnie w ten sam koncept 

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

3 minuty temu, ely3 napisał(a):

Powtórze. Puściłbyś Haliburtona za taki pakiet? 

Chyba zapominasz, że Giannis będzie w contract year i jak przestanie już robić z siebie pozera, powie 'mame, chce big marketełe', to pójdzie za niższą cenę niż się wydaje, że powinien. Czy Lakers będą tutaj faworytem? Nie wiem, ale Bucks zbyt długo przetrzymali Giannisa i teraz oddanie ~32-latka na rocznym kontrakcie raczej wielkiej licytacji o Giannisa nie zagwarantuje.