Skocz do zawartości

Zimowe Igrzyska Olimpijskie Milano Cortina 2026

jack

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, antek napisał(a):

No wiesz w NHL gra blisko 100 Rosjan, tam miłującym pokój Amerykanom nie przeszkadza ich gra. Ba, bardzo sowicie ich opłacają, a kilku z nich są absolutnymi gwiazdami ligi. Nagle Co sami goście, dwa dni później już są bee.

ale oczywiście, tak to przecież działa

btw jeszcze do niedawna (właśnie sprawdzałem, dziś zjawisko zanikające) czołowi amerykańscy siatkarze grali w rosyjskiej superlidze, i to nawet mimo tych dziwnych wydarzeń z zatrzymaniem amerykańskiej koszykarki już dobrych parę lat temu

15 minut temu, BMeF napisał(a):

GOAT-strzelec i top2 najlepszych scorerów swojego pokolenia poza turniejem, no jednak szkoda, zawsze to kilka pasjonujących meczów mniej do oglądnięcia.

Ovieczkin- Malkin- Kaprizow- Kuczerov- Panarin grająca piątka w power plays jakby Rosjanie gonili wynik to byłoby coś pięknego.

Ja standardowo jestem za Finami, ale u nich brak Lainea (zdrowego i przede wszystkim w przewagach) oraz przede wszystkim Barkova to może być za dużo by powalczyć.

Potencjalnie, Crosby vs Owieczkin na olimpijskiej scenie jako takie zwieńczenie karier obu zawodników i pewnej ery hokeja, to przecież byłoby coś pięknego dla każdego, kto interesuje się tym sportem. Kosmicznie to by się mogło sprzedać, gdyby do tego doszło.

A Ruscy bardzo możliwe, że z reszty drużyn mieliby najlepsze karty po swojej stronie (chyba nawet lepsze niż USA czy Szwecja), żeby postawić się Kanadyjczykom. Mają zawodników bardzo jakościowych i doświadczonych jednocześnie. Atak top, w obronie może bez wybitnych nazwisk (chociaż np. taki Siergaczow od kilku sezonów to już w sumie uznana marka), ale za to bramkarzami deklasują całą konkurencję, a wiemy, ile znaczy pozycja bramkarza.

Mnie tam jednak szkoda, że nie będzie szansy tego zobaczyć.

Godzinę temu, antek napisał(a):

Barkova

No Barkov (nie licząc całej reprezentacji Rosji) to pewnie największy nieobecny turnieju.

Edytowane przez Braveheart22

2 godziny temu, antek napisał(a):

No wiesz w NHL gra blisko 100 Rosjan, tam miłującym pokój Amerykanom nie przeszkadza ich gra. Ba, bardzo sowicie ich opłacają, a kilku z nich są absolutnymi gwiazdami ligi. Nagle Co sami goście, dwa dni później już są bee.

Jeśli chodzi o politykę, to oczywiście rozumiem temat, ale jak coś to bądźmy już w jakiś sposób konsekwentni. Przykładowo w żużlu nie mogli wrócić do jazdy jako Rosjanie, musieli mieć inne obywatelstwo. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale chociaż jest w tym jakąś konsekwencją. Niektórzy rosyjscy żużlowcy, którzy popierają Putina nie chcieli zmienić obywatelstwa i nie jeżdżą dalej (Grisza Laguta).

PS, nie chce wyjść na ruska onuce, więc jeśli to możliwe to nie przyklejajcie mi ten latki :)

Kazdy ma swoje zdanie. Uwazasz, ze to sport, co oni maja do tego itp. Rozumiem. Tak to rozumiem, ze mam mniej argumentow na obrone mojego zdania :) Nie bo nie, nie trzeba bylo atakowac. Dobrze wam dziady.

A Rosjanje w NHL? Byly glosy za wywaleniem ich (jeden najglosniejszych i najostrzejszych to Dominator Hašek). Przkrzyczany przez wiekszosc. Show must go on.

P.S. Czego tak malo sie w watku NHL udzielacie?