Skocz do zawartości

Zimowe Igrzyska Olimpijskie Milano Cortina 2026

jack

Rekomendowane odpowiedzi

Tik-tok zalewany jest powoli prezentacjami zestawów strojów, które otrzymali sportowcy z poszczególnych krajów. Polacy prezentują się zdecydowanie najgorzej. Adidas to jakaś totalna bieda a w naszym wypadku jest najgorzej nawet w wśród drużyn związanych z Adidasem. 

USA jak zawsze na bogato, furorę robi Mongolia. Kanada bardzo miło, widać, że można nie ograniczać się do palety kolorów występujących z barwach narodowych. Właściwie wszyscy na plus poza Adidasem. Ktoś musiał u nas niezła kasę przytulić, że związali się z tym bazarowym badziewiem zamiast z 4f. 

Szanse medalowe mamy podobno w panczenach i snowboardzie. 

2 godziny temu, jack napisał(a):

Ktoś musiał u nas niezła kasę przytulić, że związali się z tym bazarowym badziewiem zamiast z 4f. 

Z tego co pamiętam to do zmiany doszło, bo adidas daje nam kasę a w przypadku 4F to związek musiał dawać kasę im. Swoją drogą umowa jest tylko na ciuchy reprezentacyjne, poszczególne konkurencję będą miały stroje od tych, którzy są sponsorem danego związku (dlatego np. w Paryżu Lekka czy Kosz byli w 4F a nie w adidasie).

Godzinę temu, antek napisał(a):

4F było takie super, że jak był EuroBasket w kosza w Polsce to nie można było kupić koszulki Polaków w ich sklepie, więc po za tym że to polska firma plusów innych nie widzę współpracy z nią.

jesteś przekonany, że wina leżała po stronie 4F a nie PzKosz?

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jesteś przekonany, że wina leżała po stronie 4F a nie PzKosz?

Nie mam pojęcia gdzie leżała wina, ale wiem że finalnie nie można było kupić koszulki Polaków na ME rozgrywanych w Polsce. 

9 minut temu, antek napisał(a):

Nie mam pojęcia gdzie leżała wina, ale wiem że finalnie nie można było kupić koszulki Polaków na ME rozgrywanych w Polsce. 

Też nie wiem, ale znając ten zwiazek to może być różnie, a tu rancik na firmę poszedł jednak srogi ;)

może @Pepis21 wiesz coś więcej

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Też nie wiem, ale znając ten zwiazek to może być różnie, a tu rancik na firmę poszedł jednak srogi ;)

może @Pepis21 wiesz coś więcej

Tu raczej wina po stronie 4F jest. Oni ogólnie mocno zjebali tę współpracę z PZKosz, nic nigdy nie było dostępne w stacjonarkach (może gdzieś w Wwa jedynie), zero jakieś większej kolekcji poza koszulką (gdzie dopiero przy tej ostatniej pojawiła się opcja personalizacji), mocne opóźnienie we wprowadzaniu towaru (PLK). Podobnie jest z siatką zresztą czy nożną. 4F ma duży potencjał, który sam przez swój brak wyczucia rynku marnuje

Wczoraj oglądałem eliminacje mężczyzn w snowboardowym Big Air. Zajebista dyscyplina. Typy skaczą ze skoczni na odległość ponad 25 metrów co już jest grube ale do tego kręcą w locie fiflaki często przez głowę, lądują tyłem i takie tam. Te nasze chudziny od grzecznego lotu i telemarka to leszcze. 

Finały w sobotę o 19:30

Edytowane przez jack

W dniu 1.02.2026 o 15:47, jack napisał(a):

Polacy prezentują się zdecydowanie najgorzej. Adidas to jakaś totalna bieda a w naszym wypadku jest najgorzej nawet w wśród drużyn związanych z Adidasem. 

Powiedziałbym, że i tak jest zdecydowanie lepiej niż na letniej.

A o powodach, dlaczego nie 4F, to już koledzy wyżej chyba wyjaśnili.

Btw, jakie szanse medalowe? Panczeny? Może ta dziewczyna snowboardzistka? Tu to dopiero może być bieda...

Najważniejsze, że NHL wraca na ZIO!

Ja tam ich nie zaluje. Niech skoncza wojne, ktora zaczeli, to z mila checia sie ich pooglada na MS czy ZIO. 

Wiem, ze przez to, ze nie graja Ukrainy szanse na wygrana w wojnie nie sa wcale wieksze, ale mimo wszystko moim zdaniem niech spadaja.

38 minut temu, antek napisał(a):

W TVP Sport pewnie komentowac będą Laskowski , ale czy też z ekspertów Rokicki czy Ruszel? Jak z transmisjami meczów hokeja ? 

PS, szkoda że nie ma kamratów że Wschodu, taki mamy klimat.

39 minut temu, antek napisał(a):

PS, szkoda że nie ma kamratów że Wschodu, taki mamy klimat.

Kamratów? 

Słowo kamraci często kojarzy się z Rosjanami. Nie oceniam ich ani pozytywnie ani negatywnie. Oglądamy NHL na amerykańskiej (!) ziemii i tam nikomu nie zabroniono grać, wręcz przeciwnie w to lato najlepiej opłacanym zawodnikiem w NHL został Rosjanin.

Wiele państw prowadziło lub prowadzi wojny a wykluczane są tylko wybiórcze państwa. 

A już po za tematem politycznym, chyba nie ma osoby która by nie potwierdziła faktu, że brak Rosjan w hokeju na imprezach mistrzowskich obniża ich poziom (zamiast ich awansuje potencjalnie słabsza ekipa). 

Jakby byli na Igrzyskach to i tak bym im nie kibicował, ale powinni mieć szansę tam zagrać.

7 godzin temu, jack napisał(a):

Wczoraj oglądałem eliminacje mężczyzn w snowboardowym Big Air. Zajebista dyscyplina. Typy skaczą ze skoczni na odległość ponad 25 metrów co już jest grube ale do tego kręcą w locie fiflaki często przez głowę, lądują tyłem i takie tam. Te nasze chudziny od grzecznego lotu i telemarka to leszcze. 

Finały w sobotę o 19:30

też fchooi polecam, zayebiste sprawa

4 godziny temu, antek napisał(a):

Jakby byli na Igrzyskach to i tak bym im nie kibicował, ale powinni mieć szansę tam zagrać.

mam podobnie odnośnie siatkówki, i halowej i plażowej, ale potrafię jakoś zrozumieć czemu jest tak jak jest, choć co by nie powiedzieć - dla samych zawodów sportowych jest to jakaś tam strata

4 godziny temu, antek napisał(a):

Wiele państw prowadziło lub prowadzi wojny a wykluczane są tylko wybiórcze państwa. 

jakby to rosja i jej sojusznicy zarządzali w MKOL czy tych federacjach dla poszczgólnych dyscyplin, to pewnie by Amerykanów na kilku olimpiadach / mistrzostwach zabrakło. Co zrobisz, tak to działa.

Edytowane przez rw30

12 minut temu, rw30 napisał(a):

mam podobnie odnośnie siatkówki, i halowej i plażowej, ale potrafię jakoś zrozumieć czemu jest tak jak jest, choć co by nie powiedzieć - dla samych zawodów sportowych jest to jakaś tam strata

jakby to rosja i jej sojusznicy zarządzali w MKOL czy tych federacjach dla poszczgólnych dyscyplin, to pewnie by Amerykanów na kilku olimpiadach / mistrzostwach zabrakło. Co zrobisz, tak to działa.

No wiesz w NHL gra blisko 100 Rosjan, tam miłującym pokój Amerykanom nie przeszkadza ich gra. Ba, bardzo sowicie ich opłacają, a kilku z nich są absolutnymi gwiazdami ligi. Nagle Co sami goście, dwa dni później już są bee.

Jeśli chodzi o politykę, to oczywiście rozumiem temat, ale jak coś to bądźmy już w jakiś sposób konsekwentni. Przykładowo w żużlu nie mogli wrócić do jazdy jako Rosjanie, musieli mieć inne obywatelstwo. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale chociaż jest w tym jakąś konsekwencją. Niektórzy rosyjscy żużlowcy, którzy popierają Putina nie chcieli zmienić obywatelstwa i nie jeżdżą dalej (Grisza Laguta).

PS, nie chce wyjść na ruska onuce, więc jeśli to możliwe to nie przyklejajcie mi ten latki :)