Skocz do zawartości

GIANNIS - TRADE REQUEST

ernie9005

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Jak Lakers to można już szukać GMa Pelicans i Hornets :)

A czemu tak, z ciekawości? 😛

Ja nie mam za bardzo jak złożyć oferty z NTC Lebrona, dlatego zdziwiły mnie zarzuty o interesowne poparcie TR Giannisa z mej strony, kiedy mi się nie opłaca jego TR teraz:)

Złożenie samego wniosku nie jest przecież równoznaczne z trade request, bo będzie przecież dopiero głosowanie.

Sam jeszcze nie wiem, jak bym ostatecznie zagłosował. Na pewno są przesłanki, by to rozpatrzyć. Warto trochę temat rozwinąć, wymienić się argumentami, poznać też plan Kuby na to wszystko. Zatem jestem zdania, że do szerszej dyskusji i głosowania powinno dojść.

Popieram wniosek @ernie9005

Edytowane przez Braveheart22

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Złożenie samego wniosku nie jest przecież równoznaczne z trade request, bo będzie przecież dopiero głosowanie.

Sam jeszcze nie wiem, jak bym ostatecznie zagłosował. Na pewno są przesłanki, by to rozpatrzyć. Warto trochę temat rozwinąć, wymienić się argumentami, poznać też plan Kuby na to wszystko. Zatem jestem zdania, że do szerszej dyskusji i głosowania powinno dojść.

Popieram wniosek @ernie9005

Przegłosowanie trade request to jednoznaczne podjęcie decyzji o jego realizacji.

W tym momencie to będzie spory błąd, bo w trakcie sezonu brakuje narzędzi do złożenia dealu (ograniczenia apron), a najlepsza oferta po prostu wchodzi w życie.

Zresztą kuba ogłosił podobnie jak RL Bucks, że klub słucha ofert za Giannisa. Nie ma sensu iść z tym dalej do przodu.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

W tym momencie to będzie spory błąd, bo w trakcie sezonu brakuje narzędzi do złożenia dealu (ograniczenia apron)

A w przerwie będą nowe hardcapy. Raczej nigdy nie będzie idealnego momentu.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Przegłosowanie trade request to jednoznaczne podjęcie decyzji o jego realizacji.

Ale przegłosować takie coś nie jest łatwo. A pewnie sporo osób ma jakieś wątpliwości.

Ja też bym poczekał do lata i do draft lottery, wtedy Grizz będą mieć większe pole manewru. Obecnie sporo zespołów jest na skraju hardcapów albo apronów(w tym sami Grizzlies) co praktycznie uniemożliwia handel z połową ligi.

Po drugie, u nas Grizzlies po 1T są o dwa zwycięstwa od czwartego miejsca na Zachodzie, to co innego niż obecnie Bucks, którzy na playiny już mają nikłe szanse.

Po trzecie, Giannis dopiero co podpisał extension - co było błędem, więc wiedział na co się pisze.

2 godziny temu, LONGER01 napisał(a):

Po drugie, u nas Grizzlies po 1T są o dwa zwycięstwa od czwartego miejsca na Zachodzie, to co innego niż obecnie Bucks, którzy na playiny już mają nikłe szanse.

Byłem o 2 zwycięstwa, ale Giannis zagrał tylko 13 męczy w tym trymestrze wiec raczej na pewno awans bezpośredni do PO odpłynął wraz z kontuzja greka....

2 godziny temu, LONGER01 napisał(a):

Ja też bym poczekał do lata i do draft lottery, wtedy Grizz będą mieć większe pole manewru. Obecnie sporo zespołów jest na skraju hardcapów albo apronów(w tym sami Grizzlies) co praktycznie uniemożliwia handel z połową ligi.

Po trzecie, Giannis dopiero co podpisał extension - co było błędem, więc wiedział na co się pisze.

Głos rozsądku, nie będę się powtarzał jak ktoś napisał praktycznie to co ja chciałem napisać.

10 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Wedlug regulaminu potrzeba 6 osob plus Ernie, zeby w ogole zaczac temat glosowania. Nastepnie odbywa sie glosowanie, gdzie na tak musi byc 68% glosow(xD kto to pisal).

Ja bylbym za tym, zeby przeprowadzic glosowanie, ale skoro Kuba sam nim handluje&tyle osob jest na nie, to chyba nie ma sensu.

Ja bym był za wersją, że Giannis zaczyna puszczać przecieki, że nie jest zadowolony i daje czas drużynie do offseason na wzmocnienia inaczej yrade request. Oczywiście sam Giannis dementuje wszystko i ogłasza, że jest happy 😉

Czyli, Memphis mogą nim handlować ale Giannis chce iść do ekipy gdzie będzie miał realne szanse na walkę o mistrza a nie o play offy.

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Ja bym był za wersją, że Giannis zaczyna puszczać przecieki, że nie jest zadowolony i daje czas drużynie do offseason na wzmocnienia inaczej yrade request. Oczywiście sam Giannis dementuje wszystko i ogłasza, że jest happy 😉

Czyli, Memphis mogą nim handlować ale Giannis chce iść do ekipy gdzie będzie miał realne szanse na walkę o mistrza a nie o play offy.

A jak pójdzie do zespołu który nie ma realnych szans na walkę o mistrza od początku?