ernie9005 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Jako, że zostałem wywołany do tablicy, to zakładam temat. Może to ożywi dyskusję w wątku beGM przed trade deadline. Byłem zwolennikiem i kibicem Giannisa w Grizzlies, ale dzisiaj już uważam, że z tej mąki nie będzie finałów NBA, a nawet 2 rundy PO. Myślę, że jeśli spojrzeć na chłodno i logicznie, a nie przez pryzmat lojalności (wobec gracza czy Kuby) czy sentymentu, to argumenty za odejściem Giannisa z Grizzlies są niebagatelne. Zespół kręci się w miejscu od czasu pozyskania Giannisa i jednak zbyt wcześnie odpada z PO. Zarządzanie assetami przez GMa pozostawia dużo do życzenia. Brak poważnej drugiej opcji jest bezdyskusyjny, brak guardów z prawdziwego zdarzenia, rezerwowych potrafiących utrzymać fajny poziom gry. Uderza także brak możliwości realnego wzmocnienia zespołu i odwrócenia trendu obsuwania się w coraz to większy marazm i średniactwo. Anunoby i Turner, choć ewidentnie przepłaceni, mogą stanowiś trzon mocnego zespołu. Ale to chyba za mało w lidze, w której jest coraz więcej młodego, wyskakanego talentu. Połowa składu Grizzlies to w najlepszym wypadku rolesi, mogący grać co najwyżej ogony w poważnym meczu. Z perspektywy gracza to już chyba ostatni dzwonek - końcówka prime'u - żeby coś ugrać w grze, zwłaszcza, że kontuzje go nie oszczędzają. Jeśli te przepisy o trade request mają mieć jakiś sens, to chyba mamy tutaj podręcznikową sytuację, kiedy powinny mieć zastosowanie Z mojej strony głos za trade request...zapraszam do dyskusji. Edytowane 14 godzin temu przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Usunalem ankiete w temacie, bo wedlug regulaminu najpierw dodatkowe 6 osob musi zgodzic sie z wnioskiem. Dopiero wtedy powstanie ankieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Zgadzam się z wnioskiem TR. Nie wiem jak Giannis rok temu machnal extension w Memphis, ale to był niewiarygodnie duży prezent dla GMa Grizzlies, który dzięki temu zgarnie zwrot za Greka w wymianie. Kariera Giannisa w begm jest koszmarna, na pewno chce walki o tytuł w swym prime, w Grizz nie ma niczego co zachęca do pozostania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu W obecnej sytuacji nie widzę powodów do ww wniosku. Podpisał to podpisał. Teraz oczekuje może wzmocnień. Jego sytuacja u nas nie jest aż takim zgliszczem jak MIL PO wymianie po Lillarda. Nawet te info z RL są mocno wyważone i podsycane przez pismaków i agentów. Pazerne i toksyczne środowisko. OG a Kuźma to różnica. Jak mamy z automatu ładować w MEM bo to Mem To zamykajmy grę. I zagrajmy w bierki. Znowu big Markets którego u nas nie miało być mają wzód. To może wróćmy do dyskusji o podatkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Jezeli Giannis teafilby do realnego contendera to bylbym na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, bogans2 napisał(a): Jezeli Giannis teafilby do realnego contendera to bylbym na tak U nas to tak nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, kuba2419 napisał(a): U nas to tak nie działa dzięki, to miłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 100000000000000000000000000000000000000000 % NA TAK GIANNIS wyraził się jadno. chce grac o mistrzostwo, a my jestesmy Giannisem, wiec naszym psim obowiazkiem jest mu to dac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Każdy gracz chce grać o mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu ja jestem na NIE Byłem przeciwko trade request Davisa z Knicks i tu również jestem konsekwentny. Inna sprawa jak GM (Kuba) i Giannis dojdą do porozumienia że ta współpraca faktycznie do niczego już nie doprowadzi - ale nie przez przymus. Kuba - co by nie mówić próbował obudowywać Giannisa. Nawet cap space pod LeBrona zrobił (LeBron nie wziął chyba nawet wtedy maxa od Lakers ). Wybrał też w drafcie poświęcając cenny 1st pick Bronnyego. Ściągnął Anunobyego, McColluma, Turnera, a teraz z FA podpisał Westbrooka. Nie wszystkie decyzje GMa Grizzlies pochwalam - ale te były najlepsze jakie był w stanie pod wzmocnienie Giannisa zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Alonzo napisał(a): a teraz z FA podpisał Westbrooka. zajebisty argument rotfl niestety w tym przypadku rak nie jest rybą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 minut temu Udostępnij Opublikowano 26 minut temu Sam Giannis powiedział, że nigdy by nie złożył trade request. Dlatego jestem na NIE, bo uważam że mogą być jakieś sugestie ewentualnie do GMa, a nie oficjalny TR który skończy się licytacją bez możliwości odrzucenia oferty. W dodatku broniłbym Kuby, bo warto zwrócić uwagę też na dobre ruchy i fakt, że ten team głównie rozwalają kontuzje z samym Giannisem na czele. Przykładowo Sam Merrill podpisany jest na dużo lepszy kontrakt niż w RL NBA i w rankingu EPM jest na 26 miejscu. Bardzo dobrze wygląda też na ten moment strzał z Jordanem Millerem, piąty najlepszy gracz Clippers wg rankingu Baileya. Clippers traktują go jako mocny asset do potencjalnej wymiany na kontrakcie two-way, ale jeśli zostanie to ma podpisać kontrakt. Oczywiście martwi, że Grizzlies nie kontrolują ani jednego swojego picku do 2031 roku, szczerze to nie wiem za co to poszło. Dobrze, by było też wstrzymać decyzje do lata, bo obecne restrykcje z powodów finansów, apronów bardzo mocno ograniczają ruchy do złożenia sensownej oferty. Wymuszenie TR teraz może się wiązać z ogromnym wypaczeniem rynku. I trochę się zapomina, gdzie tradycyjnie przekłamuje historie January (jak zawsze zresztą w swoim interesie), ale Giannis pierwsze lata w Bucks pod wodzą @SlaKB miał dużo lepsze niż w RL NBA. Dwa finały konferencji zamiast wypadów w pierwszej rundzie. Ok, nie ma mistrzostwa, ale nazywanie kariery Giannisa koszmarną to jakiś żart, bo nie licząc runu z 2021 większość sezonów była lepsza lub podobna. Także na DZISIAJ - ZDECYDOWANIE NIE Latem - Można wrócić do rozmów. Póki co mamy spokojną sytuacje, że możemy obserwować co się wydarzy podczas TD w RL NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi