Skocz do zawartości

Trade Deadline 26

LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, ely3 napisał(a):

To oczywiste ale za plecami będzie miał dwójkę JJJ i Kessler. Trudno o lepszy zestaw obrońców pod koszem..

No ale obecnie inaczej to wszystko się dzieje. To nie lata 90’ gdzie pod koszem jedli gwoździe i przepychali się z mamutami. 

18 minut temu, ely3 napisał(a):

drugiej strony kto będzie go bronił

No i już odchodzi się od obrony 1vs1

Edytowane przez LAF

Teraz, LAF napisał(a):

No ale obecnie inaczej to wszytsko się dzieje. To nie lata 90’ gdzie pod koszem jedli gwoździe i przepychali się z mamutami

Ale nadal liga zdobywa gro punktów spod kosza albo z obwodu . Mniej więcej 45 % wszystkich rzutów w NBA to są rzuty z pola 3 sekund .. A na dodatek zarówno JJJ jak i Kessler dobrze bronią również na obwodzie. 

4 godziny temu, LAF napisał(a):

Nie rozumiem tego trade Porzingisa

robia co moga zeby o cos powalczyc czego tu nie rozumiec

Porzingis jesli zdrowy wiadomo klasycznie trzeba to dodac fituje im idealnie bo graja wtedy jednym non shooterem na parkiecie Draymondem

przykre ale nie mozna miec caly czas farta

chcial miec Steph greka dali mu lotysza

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

robia co moga zeby o cos powalczyc czego tu nie rozumiec

A dla Atlanty jaki to ma sens jak on spada po sezonie ? A wzięli 4 SG ( i to nie jest wcale lepszy od tych co mają ) i kogoś , którego sporo zespołów nie chciało ? 

3 minuty temu, LAF napisał(a):

A dla Atlanty jaki to ma sens jak on spada po sezonie ? A wzięli 4 SG ( i to nie jest wcale lepszy od tych co mają ) i kogoś , którego sporo zespołów nie chciało ? 

pewnie chca zobaczyc czy Kerr tak ograniczal Kuminge

czy Kuminga jest ograniczony umyslowo

jak to 1 to sobie go przedluza i sie okazalo ze trafili zajebisty talent po taniosci

jak to 2 bardziej prawdopodobne to sobie go przeczekaja az spadnie

13 godzin temu, Kubbas napisał(a):

zrobic lekki retool dookola core Flagg Davis Kyrie Gafford albo Lively jednego z nich wyjebac

ale że w 2k26 przeczytam, że Davis-Kyrie-Gafford/Lively maja być core'em czegokolwiek to nie myślałem :P 

AD od trade'u zagrał w Dallas 29 meczów... na pierwszy rzut oka widać, że spasł się, chyba już zwyczajnie koszykówka spadła niżej na liście priorytetów. Został wymieniony z LA, w nowym miejscu pierwsze skojarzenie z nim to był Doncic, na tym etapie mam wrażenie, że relacja Mavs-Davis nie miała prawa zadziałać. 

13 godzin temu, Kubbas napisał(a):

a nie wyslac all stara za frytki

29 meczów w Dallas na jakieś 80(?) jak nie więcej możliwych. Nie wiem, Davis zjechał okrutnie w ostatnich 12 miesiącach, i tak tbh nie dziwi mnie, że go pogonili. A że za frytki? Gość ma 32 lata i w zasadzie od roku nie gra, ma (nie licząc tego sezonu) 2 lata kontraktu na 120mln (opcja gracza na ostatni sezon)

Godzinę temu, airmax napisał(a):

ale że w 2k26 przeczytam, że Davis-Kyrie-Gafford/Lively maja być core'em czegokolwiek to nie myślałem :P 

Przeciez to zajebisty core, wiadomo ze z naklejona latka "jak beda zdrowi"

ale to chyba jest oczywiste, lepsze to niz wymienic Davisa za frytki

Cytat

AD od trade'u zagrał w Dallas 29 meczów... na pierwszy rzut oka widać, że spasł się, chyba już zwyczajnie koszykówka spadła niżej na liście priorytetów. Został wymieniony z LA, w nowym miejscu pierwsze skojarzenie z nim to był Doncic, na tym etapie mam wrażenie, że relacja Mavs-Davis nie miała prawa zadziałać. 

29 meczów w Dallas na jakieś 80(?) jak nie więcej możliwych. Nie wiem, Davis zjechał okrutnie w ostatnich 12 miesiącach, i tak tbh nie dziwi mnie, że go pogonili. A że za frytki? Gość ma 32 lata i w zasadzie od roku nie gra, ma (nie licząc tego sezonu) 2 lata kontraktu na 120mln (opcja gracza na ostatni sezon)

dalej, nie wymieniasz takiego goscia za frytki

@Kubbas ma rację, mają tego Coopera, który już wymiata, kiedyś wróci Irving, zadaniowcy nie są tacy najgorsi, można spróbować z tym coś szarpnać, a nie rozmienać za szrot i jeszcze większego emeryta/połamańca Middletona

A bilans już i tak chyba za dobry, plus Flagg swoje sam wygra, żeby tu konkretnie przytankować w tym roku i wziąć kogoś potężnego z draftu

5 minut temu, Kubbas napisał(a):

Przeciez to zajebisty core, wiadomo ze z naklejona latka "jak beda zdrowi"

zajebisty core to byłby 2-3 lata temu. 34 letni Kyrie po ACLu, 33 letni Davis który jest Davisem, z Lively'em to nawet nie wiem co jest, że gość od startu poprzedniego sezonu zagrał całą 1/3 możliwych spotkań, panie daj pan spokój z takim corem

i to nie "łatka", to płachta wielka jak sam Teksas 

9 minut temu, Kubbas napisał(a):

dalej, nie wymieniasz takiego goscia za frytki

takiego, to znaczy jakiego? Mam wrażenie, że patrzysz na niego jeszcze z perspektywy ostatniego 1,5 sezonu w Lakers, gdzie grał wtedy praktycznie wszystko. Jakby wypadł w Lakers post trade deadline i ten sezon też miał już z głowy, to w temacie Lakers też wszyscy by go wywalali w cholere 

zobaczymy jak Davis będzie wyglądał na start następnego sezonu, bo chyba jasne, że na ten sezon ma już wolne :) btw w trakcie pracy włączyłem sobie jakiś podcast, to nie słuchając jakoś mocno dokładnie, to tam było przedstawione ile kasy na tym dealu zaoszczędzają Mavs, i tak w sumie, to jest zdecydowanie za dużo, żeby tą kasę stawiać na to, że moooooże Davis nie rozpadnie się za szybko w przyszłym sezonie

11 minut temu, ely3 napisał(a):

Ani nie chcesz mu płacić 170 mln przez te 3 sezony

Dokładnie. 

@Kubbas - ja też jak chyba każdy kibic Lakers mam sentyment do AD i po ludzku mi go szkoda (na tyle na ile może być szkoda gościa, który za te niedogodności i tak dostaje 60mln za sezon czy gra czy nie) jednak z punktu widzenia Mavs będzie już zawsze kojarzony z tą wymiana w jakiej stracili Doncica. Kolejki chętnych na ten kontrakt przy poziomie ryzyka raczej też nie bylo więc jak ktoś chciał go wziąć i rzucił jakieś picki i krótsze kontrakty to słusznie zrobili, że na to poszli.