Skocz do zawartości

Trade Deadline 26

LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, january napisał(a):

Czyli tak jak pisałem- dramat dla końcówki karier legend NBA:) Lakers się budują wokół Luki, to zrozumiałe jeszcze, ale co budują Rockets czy Warriors by czekać z 38 letnimi wciąż superstarami w rosterach;)?

GSW musieliby iść bardzo mocno, ale Rox serio mogli lekko uderzyć po brakującego guarda (wystarczy zerknąć na cenę Coby'ego), a olali temat de facto poddając sezon.

moze maja jakies przecieki ze bedzie dobry buy out market 

15 minut temu, january napisał(a):

Rox serio mogli lekko uderzyć po brakującego guarda (wystarczy zerknąć na cenę Coby'ego), a olali temat de facto poddając sezon.

Rockets są przegrani. Widać ich problem od momentu kontuzji Adamsa. Potrzebowali kogoś z dobrą zbiórka na atakowanej tablicy albo kogoś kto może im kreować grę. Coby był tani do pozyskania. Choć nie jestem pewien czy mieliby kogo oddać. Nie pamiętam ich finansów. Ale np Easona plus Tate mogliby ruszyć za kogoś ze zbiórką. NP Nurkica. Nurkic u nich byłby idealny w tym momencie Houston są w złej sytuacji i nie wiem jak sobie poradzą .A Durant naprawdę gra rewelacyjnie 

43 minuty temu, LAF napisał(a):

Nie no Tari za Nurkicia to jakiś żart. Raczej DSF i jakieś picki. Coś w ten deseń. 

nie ma znaczeia jaki pakiet. Mogli zrobić cokowliek by wzmocnić zbiórkę albo kreownie. A nie zrobili nic. 

JAzz nie wzieliby dłuższej umowy DSF. A z kolei Nurkic nie jest wart oddania jakiegoś cennego wyboru typu Mavs 28 

• 4 tygodnie później...

Oglądając debiut Trae tak mnie naszło ,że po miesiącu niektóre wymiany się już inaczej ocenia

Najgorzej wyszli ( i moje oceny tych ruchów sa gorze niż oceniałem to miesiąc temu)

1- Warriors - początkowo uważałem ,że zrobili dobry ruch. Porzi dobrze wyglądał z Horforfem. Łotysz zazwyczaj był kontuzjowany albo w pierwszej albo drugiej częsci sezonu. Ale wyszlo na to ,że Golden chyba w ogóle nie sprawdzało stanu zdrowia. Bo trudno wyobrazić sobie ,że zrobili wymianę choć Łotysz na razie nie jest nawet blisko powrotu . Jednak mogli lepiej oddać swoje jedyne cenne klocki.. I choć wciąz uważam, że Kuminga by i tak nie grali i nie chcieli nim grać to wysżło na to ,że robili szopkę z jego podpisniem tylko po to by i tak go oddać za darmo. 

2 - 76ers- od miesiąca mają kiepski bilans dużo kontuzji i wyglda na to ,że oddanie McCaina było sporym błędem. McCain gra dobrze w Thunder a 76ers muszą się posiłkować naprawdę dziwnymi graczami. Ok dostali w zamian wybór Houston więc może w następnym sezonie z tym wyborem znajda porównywalnego albo nawet lepszego gracza ale obecnie to są na dobrej drodze do wypadnięcia z TOP6 i właśnie to jest ten kamyczek

3- Wizards - ja wiem ,że cięzko to ocenić po jednym meczu le choć pozyskali obu graczy darmo na dziś to jednak długoterminowo mog to być kosztowne ruchy. Davis od momentu odejścia z Lakers to praktycznie nie jest w stanie być zdrowy a nadal ma ok 120 mln wypłaty. Trae cały sezon wygląda jakby go kontuzje przeorały a juz chce przedłużeni .. Wizards sportowo są tam gdzie byli ale finansowo moga się ugotowć na lata .. Chciałbym się mylić i za pół roku odszczekać swoje słowa ale obecnie wygląda to ,że oni nadal są tam gdzie sa tyle ,że prze kolejne 2 lata będą mieć bardzo drogi zespół walczący o TOP5 draftu

4- Kings- no tych oceniałem mega źle miesiac temu i zdania nie zmieniam. Nie jestem w stanie pojąc po co oni brali umowę Huntera na siebie przez co grozi im drugi Apron więc najpewniej latem zrzucą De Rozana zamiast go wymienić za cokolwiek .Do tego pewnie będą musieli dopłacać by zrzucić czy to Sabonisa czy LaVine'a .. O ile rozumiem czemu oddali Ellisa czy Dennisa to nie wiem po co brali na siebie kolejne pieniądze na przyszły rok

Kto wyszedł lepiej

Cavs- mimo wszystko nie myślłem ,że Harden będzie u nich aż tak mocno na plus. 

Jazz tu podobnie - wiadomo ,że JJJ zagrał raptem 49 minut z czego mecz z Kings trudno nazwać meczem na poziomie NBA ale wyglądało to bardzo dobrze na dodatek zarówno Konchar jak Wiliams Jr do momentu kontuzji był świetnym zadaniowcem. A zawodnicy których oddali nadal nie przekonują choć Hendricks niewątpliwie wygląda ciut lepiej niż w Jazz 

Sota - no cóż Ayo to był naprawdę brakujacy element. Od wymiany sa bodajże 8-3 co jest 3 najlepszym bilnsem w lidze w tym okresie. Tylko Spurs i Thunder sa lepsi. 

Resztę oceniam mniej więcej tak samo jak wtedy albo to były na tyle nieistotne ruchy ,że nie mam zdania