Skocz do zawartości

[2049] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Cichy napisał(a):

To jest zgloszenie na waivers? 

Pj hall wchodzi, ale na oso bedzie trzeba poczekać na inne zgloszenie

1. Czy okres waivers ma jakieś ramy tzn czy trwa podobnie jak Etap FA I kończy się dokładnie jakiegoś dnia o jakiejś godzinie?

2. Czy następujący po waivers okres zwykłego FA zaczyna się automatycznie, czy jest ogłaszane kiedy się zaczyna, czy trzeba sepic i odświeżać forum w oczekiwaniu na temat xD ? 

Edytowane przez agresywnychomik

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

1. Czy okres waivers ma jakieś ramy tzn czy trwa podobnie jak Etap FA I kończy się dokładnie jakiegoś dnia o jakiejś godzinie?

2. Czy następujący po waivers okres zwykłego FA zaczyna się automatycznie, czy jest ogłaszane kiedy się zaczyna, czy trzeba sepic i odświeżać forum w oczekiwaniu na temat xD ? 

DZIS ZOBACZYSZ!

4 godziny temu, profesora napisał(a):

Heat 

Wszyscy na sprzedaż - na pewno oddam Seymoura - wybór męża w drafcie wiedziałam żeby go nie brać 🤡 

Prosze Wysokiego Sadu i - co najgorsze - zle podpowiadal mi w simce!

🤣

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Ale co zobaczę? Wielkich Magicks? Nie sądzę xD

A tak serio zaraz wychodzę z dzieciakami na większość dnia więc chciałbym wiedzieć.

Bedzie temat do waivers, pewnie z deadlinem za 2 dni

Potem FA, kto pierwszy ten lepszy

Edytowane przez julekstep

Campy w Dumnych SuperSonics bez szału, ale nie jest źle. 

Na lekki plus - KAT, Malaki, Kira, DSJ i Cam Spencer.

Reszta neutralnie lub lekki minus. To -31 DeRozana to raczej tylko do statystyk - bo u niego liczy się to, że właśnie rozpoczyna @MarcusCamby w Seattle swój 10 sezon i zostanie Hometown. 💪

Celtics mi jeszcze na FA podebrali Anfernee Simonsa, ale w sumie mam Cama Spencera - więc looz.

Miłym zaskoczeniem są udane campy KATa na +8. Poprawił JumpShot, Drivey, Zbiórkę, Blok czy Strength. A przy tym tylko -1 Potencjału.  Mój lider stracił niestety -3 przy i tak takim sobie PostD. Nie miałem tyle szczęścia przy moim floor generale Dennisie Schroderze, który zleciał -11. Tu boli -4 Inside Scoring, -5 Quickness i -4 Stealing. Ostało mu już tylko 26 Potencjału - więc tu szału nie ma.. ale na szczęście jest Kira Lewis na wypadek konelnych urazów Slavie Schrodera.

Jestem umiarkowanie zadowolony z campów Malaki Branhama. +8 szału nie robi, ale jak spojrzymy na to tak, że miał +10 Stealing, +9 PerD i +5 DriveD to już wygląda to zupełnie inaczej. Najbardziej szkoda -4 Quickness i -2 InsScor. ale ogólnie Malaki mi się fajnie profiluje na dobrego sg i moja 3 opcję ofensywną w tym sezonie.  Myślę, że te regularne 17-18pkt. jest w jego zasięgu już w tym sezonie. 

U Okongwu to niestety były zmarnowane campy - a to właśnie z jego powodu zmniejszyłem swoje szanse przed trade deadline na playoffs w poprzednim sezonie robiąc ten deal. Szkoda -4 Strength i -2 Blocking oraz DReb. Niemniej jednak, obaczymy od początku sezonu jak to ustawienie z KATem i Fernando z ławki będzie funkcjonowało.

Kto z trójki - Grant Williams, Okoro i Royce O'Neale będzie startującym sf - decyzja jeszcze nie zapadła. Jednak szkoda zwłaszcza -17 Granta po tym jak zdecydowałem się dać mu ten kontrakt, który sobie zażyczył. On ma na tyle wszechstronne skille, że mimo tej liczby -17 nie są to jakoś szczególnie bolesne campy. Fajnie, że dodał +3 do Ins.Scor. i po +2 do DriveD i Strength, a szkoda chyba najbardziej tej zbiórki - choć nie wiem, czy to będzie miało jakiś większy wpływ na jego grę. Okoro za to się fajnie ofensywnie rozwinął - i jest moim wczesnym faworytem do s5 po Day 20. Dodał solidne +5 do InsScor. poprawił i tak solidne 3P również o +5, do tego JumpShot o +2, a w def +4 do PerD zbliżając się już do 100. Szkoda -3 Quickness, -5 DriveD i -4 Stealing. Całościowo na minus też Royce O'Neale, ale tu spadki były minimalne, a poprawił o +1 PerD, DriveD, czy Ins.Scor. i Jumping. 

Plusowe campy miał też Kira Lewis poprawiając fajnie +4 DriveD i +3 PerD oraz +2 Jumping. Niespodziewanie mój trzeci pg wreszcie mi 3P i Handling solidnie poprawił. DSJ miał +7 3P i +6 Handling. Do tego +3 DriveD i lekkie poprawy Quickness, Passing i Strength. Szkoda -5 PerD i -4 Stealing - ale ogólnie na plus.Powinien być bardziej grywalny ofensywnie. 

Zmarnowane campy miał Jaquez Jr. niestety. Gdzieś tam minimalnie na plus i minus - ale ogólnie bez zmian. Nadal jest przeciętny. 

Na minus też Fernando - tu szkoda -4 i tak już przeciętnego PostD, -3 Blocking i po -1 DReb i Strength. Chociaż symbolicznie poprawił Jumping i JumpShot. 

Najlepsze campy +23 miał Cam Spencer i możliwe, że gdzieś tam z ławki będzie dostawał jakieś swoje szanse. 

Wstępnie rotacja powinna wyglądać tak:

Schroder/Branham/G. Williams lub O'Neale/KAT/Okongwu

ławka Lewis/Grant lub Royce/Fernando

Po Day 20 Okoro do s5 na sf

Czy jest to wreszcie drużyna na playoffs? Czas pokaże, ale mam nadzieję, że wreszcie TAK.

Go Dumni SuperSonics! Przebijamy się wreszcie do playoffs! 💪

edit. Zapomniałem, że jeszcze mam Toppina do Day 20 - to może on się nada do s5 na sf na początku sezonu. Muszę sprawdzić jego skille :P 

25 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To gdzie zgubiłeś Hendersona, Brunsona, Kembę, Portera Jr, Fultza, Brogdona, Castle? o_O

Henderson -> byłby 18, scoring i passing super ale ta obrona i - przede wszystkim - handling ciężko przeskoczyć
Brunson -> Morant bez obrony, słabizna (on chyba nigdy się u mnie do top15 nie załapał)
Kemba -> ten to zdziadział potwornie (dalej ok starter, ale żadna topka)
Porter Jr -> byłby 19, podobny case co Henderson -> 57 handlingu u PG to dramat
Brogdon -> to samo co Kemba, ok starter ale żaden top (i nie jest nawet blisko)
Castle -> z tym playmakingiem to niech do PLK idzie

edit -> Futlz -> kolejny ok starter, bez szału (taka bieda wersja Paytona)

21 minut temu, Koelner napisał(a):

fun fact -> zespół nie tankujący cutuje top15 PG 😆😆😆😆😆😆

śmieszy Cię dotrzymywanie umów handlowych klepniętych na PMach?

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Henderson -> byłby 18, scoring i passing super ale ta obrona i - przede wszystkim - handling ciężko przeskoczyć
Brunson -> Morant bez obrony, słabizna (on chyba nigdy się u mnie do top15 nie załapał)
Kemba -> ten to zdziadział potwornie (dalej ok starter, ale żadna topka)
Porter Jr -> byłby 19, podobny case co Henderson -> 57 handlingu u PG to dramat
Brogdon -> to samo co Kemba, ok starter ale żaden top (i nie jest nawet blisko)
Castle -> z tym playmakingiem to niech do PLK idzie

Tradycyjnie będzie sporo różnic między Nami ;)

Mój rusza od jutra, wstrzymam się ze spoilerami :D

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Tradycyjnie będzie sporo różnic między Nami ;)

Mój rusza od jutra, wstrzymam się ze spoilerami :D

ważne że u mnie u PGs między pozycjami 5 a 9 różnice były na prawdę minimalne (w sumie nawet między 2 a 9 nie były jakoś wielkie, tylko Melo się mocno wybił przed peleton :P ) potem Curry mocno na miejscu 10 (daleko do 9 ale też daleko przed 11) i znów małe różnice między 11 a 14, Lillard to z grubsza to co Kira/Schroder, ale dostał boosta scoringowego :P 

39 minut temu, julekstep napisał(a):

Ta słabizna to Cię robiła na miękko w finałach :P

Ogólnie tak z moich obserwacji. Przeceniasz obronę na tej pozycji, zdecydowanie nie doceniasz atletyzmu i lekceważysz inside scoring. No i imo ważniejszy handling niż passing, ot lepiej mieć handling +90 i passing +70 niż odwrotnie.

Jakieś wytłumaczenie musi być na to, że Brunson jest w gierce wyraźnie lepszy niż w tych Twoich rankingach. Za to taki CP3 był przeceniany. 

13 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Ta słabizna to Cię robiła na miękko w finałach :P

Ogólnie tak z moich obserwacji. Przeceniasz obronę na tej pozycji, zdecydowanie nie doceniasz atletyzmu i lekceważysz inside scoring. No i imo ważniejszy handling niż passing, ot lepiej mieć handling +90 i passing +70 niż odwrotnie.

Jakieś wytłumaczenie musi być na to, że Brunson jest w gierce wyraźnie lepszy niż w tych Twoich rankingach. Za to taki CP3 był przeceniany. 

IQ saying hellołu