Cichy Opublikowano Poniedziałek o 20:41 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:41 23 minuty temu, julekstep napisał(a): @Cichy @Krzemo -> dajcie znać jak to widzicie (dostałem PM 1-2 min po wklepaniu CPU picków ) Jak dla mnie druga rundę bym darował i i tak jako ze zabrałeś sie później uznał Aaa. Niedoczytalem. Wklepaniu cpu. Nie uznalbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano Wtorek o 18:15 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:15 @kolader wygral juz konkurs na najdluzej niewybierajacego w drafcie GM-a simki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano Wtorek o 18:47 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:47 30 minut temu, Cichy napisał(a): @kolader wygral juz konkurs na najdluzej niewybierajacego w drafcie GM-a simki Dziękuję za laury. Jak mówiłem wtorki i piątki są dla mnie katastrofą. Teraz będę szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano Wtorek o 19:23 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:23 Tak czekałem kto dostanie od mnie łatkę forumowego Pana Swackhammera i wychodzi, że sam sobie mogę ją przyznać. Mam nadzieję, że cytat z kultowego filmu każdy wyłapał Trzeba będzie wrzucić Frankiego jako bonus, mimo dalekiego picku do historii opisowej. Myślę, że jutro akurat przed FA zrobię kilka nazwisk na pożegnanie serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano Wtorek o 21:20 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:20 Godzinę temu, julekstep napisał(a): Wizards -> Leo Mogus Raptors -> Jim Seminoff Rockets -> Art Hillhouse (CPU) Grizzlies -> Coulby Gunther 76ers -> Jimmy Darden (CPU) Pistons -> Chink Crossin Cavaliers -> Angelo Musi (CPU) Blazers -> Mike Bloom (CPU) @MarcusCambyx2 @Braveheart22 @Sylvinho. @kahR @Pablo81 @kuba2419 @geniuz czas -> jutro do 21 Jak nie mam kasy na Pick, to skip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Wtorek o 21:27 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:27 6 minut temu, Pablo81 napisał(a): Jak nie mam kasy na Pick, to skip? CPU i bezkosztowy cut z miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano Wtorek o 22:03 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:03 36 minut temu, julekstep napisał(a): CPU i bezkosztowy cut z miejsca A co z zasadą @Cichy, że w żadnym momencie nie można przekroczyć 80kk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano Wtorek o 22:08 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:08 4 minuty temu, Pablo81 napisał(a): A co z zasadą @Cichy, że w żadnym momencie nie można przekroczyć 80kk? QO wchodzi wraz z rozpoczęciem pierwszej tury FA. Także jeszcze środki masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano Wtorek o 22:11 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:11 2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): QO wchodzi wraz z rozpoczęciem pierwszej tury FA. Także jeszcze środki masz To ja od razu Cut proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano Wtorek o 23:17 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 23:17 4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a): Frankie Baumholtz "- Bo to baseballista... - Ale dla mnie wygląda jak koszykarz!" Żaden, a nawet żodyn, z nich nie wyglada jak koszykarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano Wtorek o 23:26 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 23:26 9 minut temu, elwariato napisał(a): Żaden, a nawet żodyn, z nich nie wyglada jak koszykarz Jak Pan tylko murzynów chcesz oglądać, to nie dziwota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano Środa o 00:09 Udostępnij Opublikowano Środa o 00:09 42 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Jak Pan tylko murzynów chcesz oglądać, to nie dziwota! Zeby chociaz jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MarcusCamby Opublikowano Środa o 12:56 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano Środa o 12:56 (edytowane) Na pożegnanie serii kilka nazwisk do opisania, bo wszyscy i tak już jesteście myślami przy FA. Mam nadzieję, że trochę jednak ułatwiłem zapoznanie się z realiami koszykówki tamtych czasów i będzie Wam ładniej utożsamiać się ze swoimi nowymi bohaterami i nie traktować ich jako newgenów. Zapraszam na ostatni post z tej serii zanim wejdziemy w fazę power rankingów. Bones McKinney - Showman i wojownik. Kolejna barwna postać tamtych lat. Na parkiecie słynął przed wszystkim ze świetnej obrony, był nieustępliwy, waleczny, stale wywierał presje na rywalach, nie tylko ruchami ciała, ale uwielbiał też trashtalk z rywalami. Pamiętacie historie z DeAndre Jordanem i zablokowaniem go w posesji przez graczy i działaczy Clippers? Bones ma podobną historie. Nie lubił latać, na mecze jeździł pociągami. Kiedy, więc musiał podpisać kontrakt z Chicago wybrał się koleją. Nie dojechał tam, legendarny Red Aurebach osobiście dopadł go w dworcowej toalecie i namówił do gry w Washington Capitols. Znany z jednej strony z ogromnej charyzmy, a z drugiej wyróżniał się tym, że siedząc na ławce oddawał się modlitwie... Dwukrotnie wyróżniony do all nba-team, a po zakończeniu kariery ceniony trener w NCAA. Howie Dallmar - Pan Profesor na parkiecie i w życiu. Grę w NBA łączył z studiowaniem. Elegancko grający skrzydłowy dający dużą jakość z obu stron parkietu. Jako wysoki dostał otrzymał nagrodę dla najlepszego podającego ligi co pokazuje jego inteligencje i uniwersalność. Członek mistrzowskiej ekipy Warriors z Fulksem, ale to właśnie Howie oddał game-winnera na mistrzostwo w zaciętej serii z Chicago. Miał możliwość zostać jedną z największych legend rodzącej się potęgi NBA, ale jest to kolejny przypadek gracza, który w wieku 26 lat zawiesił buty na kołku i wybrał pracę na uczelni. Mel Riebe - Jeden z najniższych graczy w drafcie, ale nie był kolejnym eleganckim guardem. Mimo, że nawet jak na tamte czasy miał wzrost odpowiadający pozycji PG, to często grywał nawet na skrzydle. Nic dziwnego, że wielu komentatorów nazywało go "Małym czołgiem", bo imponował swoją siłą. Atakował kosz z niezwykłą energią nie zważając na obecność dużo większych i silniejszych rywali. Bardzo ceniony scorer i obrońca, w latach przed powstaniem NBA był dwukrotnie królem strzelców NBL. W momencie dołączenia był już jednak weteranem, a oprócz wieku na jego karierę mocno wpłynęły problemy z hazardem. Znany niestety również z tego, że całą wypłatę potrafił stracić w jedną noc. Paul Hoffman - Pierwszy zdobywca nagrody dla najlepszego debiutującego ligi. Kolejny niski guard, ale z niezwykłą siłą. Gdyby Guy Ritchie kręcił film "Przekręt" w tamtych czasach nie musiałby sięgać po Vinnie Jonesa, bo prawdziwy "Tony pocisk" byłby pod ręką. Właśnie ksywa "Pocisk" ("The Bullet") przylgnęła do Niego podczas kariery na parkietach NBA i podobnie jak filmowy bohater słynął z niezwykłej twardości w grze. Zdobycie mistrzostwa w 1948 przez Washington Bullets było uznawane za ogromną sensacje, a Hoffman wszedł z buta i jako 22-latek był jednym z liderów zespołu ucierając nosa faworytom. I teraz wyobraźcie sobie, że zgarniacie nagrodę ROY, zdobywacie sensacyjne mistrzostwo ligi i... zawijacie żagle by dokończyć edukacje i spróbować baseballu. Hoffman uczynił to dwukrotnie przez co ta kariera jest pełna znaków zapytania kim by był jakby w pełni poświęcił się koszykówce. Spory potencjał daje mu możliwość napisać nową piękną karierę w simkowych realiach. Chick Reiser - Weteran i człowiek od brudnej roboty. Był klubowym partnerem tej mistrzowskiej układanki Bullets obok Hoffmana, ale tam gdzie Paul wnosił siłę i energię, tam Reiser dawał doświadczenie i świetną obronę. To właśnie Reiser był kluczem do tamtego niesamowitego mistrzostwa, bo odpowiadał za krycie wyższego i silniejszego Fulksa czyli absolutnej gwiazdy ligi. Wszedł do ligi mając już 33 lata, ale zdążył się w Niej zapisać złotymi literami. Mistrzostwo ligi, TOP20 lat czterdziestych i u Nas chociaż potencjał jest oczywiście niski to będzie z miejsca świetnym backupem. Chick szansę na rozwój ma zdecydowanie niższe niż jego koledzy z jednego draftu to przy mocnym strzale Reiser grając na rookie contract może ocierać się o impact TOP20 ligi jako SG w naszych wymagających realiach. Frankie Bauhmoltz - Przepraszam, że zamykam listę graczem poza kolejnością, ale wydaje mi się, że postać Frankie warta jest wspomnienia jako ukoronowanie listy. Złoty chłopiec łączący dwa wielkie światy NBA i MLB. Zagrał w koszykówkę tylko rok, nie błąkał się wcześniej po innych ligach jak większość wspominanych tutaj graczy zdobywając doświadczenie. Przed podjęciem sportowej kariery był w Marynarce Wojennej armii USA podczas Drugiej Wojny Światowej. Wszedł z buta, był topowym strzelcem ligi, otrzymał nominacje do all-team. I kiedy wydawało się, że liga będzie miała swoją nową gwiazdę Chicago Cubs wyłożyło na tamte czasy fortunę, by dołączył do ich zespołu i porzucił kosza dla baseballu. Frankie na parkiety wniósł powiew i świeżość. Dysponował niesamowitą kontrolą nad piłką i zwinnością, to był playmaker z instynktem killera. Dziękuje wszystkim za śledzenie serii! Edytowane Środa o 13:05 przez MarcusCamby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesora Opublikowano Środa o 16:34 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:34 Trzeba przyznać, że draft naprawdę bardzo fajnie wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Środa o 16:50 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:50 15 minut temu, profesora napisał(a): Trzeba przyznać, że draft naprawdę bardzo fajnie wyszedł Dziekuje! Lata szkolen nie poszly na marne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Środa o 16:54 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:54 4 minuty temu, julekstep napisał(a): Dziekuje! Lata szkolen nie poszly na marne! Może Ci pozwolą za rok xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano Środa o 18:44 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:44 W dniu 16.01.2026 o 23:08, julekstep napisał(a): 22. Hawks (via Kings) - Kleggie Hermensen 4. Spurs (via Heat) - Belusa Smawley Kleggie Hermsen Belus Smawley trzeba poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano Środa o 18:53 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:53 8 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Kleggie Hermsen Belus Smawley trzeba poprawić nie poprawia się finalisty konferencji Wschodniej 2046 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Środa o 20:11 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:11 lecimy z FA @matiwrona @kolader @LAF -> W WAS NADZIEJA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano Środa o 21:06 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:06 54 minuty temu, julekstep napisał(a): lecimy z FA @matiwrona @kolader @LAF -> W WAS NADZIEJA! Chłopaki musicie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi