Skocz do zawartości

[2049] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

@eMeS robił swego czasu testy karłów z tymi samymi parametrami co dla olbrzymów i wychodziło, że nie ma różnicy. Ma to znaczenie bardzo duże przy tworzeniu draftu przez system, ale dlatego proporcje zostały odpowiednio podbite.

@Principe I wagowo centrom dzisiejszych czasów nie ustępuje :P

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

@eMeS robił swego czasu testy karłów z tymi samymi parametrami co dla olbrzymów i wychodziło, że nie ma różnicy. Ma to znaczenie bardzo duże przy tworzeniu draftu przez system, ale dlatego proporcje zostały odpowiednio podbite.

@Principe I wagowo centrom dzisiejszych czasów nie ustępuje :P

14 minut temu, Krzemo napisał(a):

Wzrost nie jest u nas grywalnym skillem, nie wpływa na parametry gry (boost do bloku/zbiórki itp) 

Kurde, a to ciekawe w sumie. Zawsze miałem zupełnie inny feeling :D

Zawsze miałem wrażenie, że jak byli Muresan czy Boban, to przez warunki mieli jakiś ukryty benefit. 

Tak samo już dawno dawno temu, jakiś user grał jakimś freakiem na PG 6'8" czy 6'9", już nie pamiętam co to był za grajek i też odnosiło się wrażenie, że przez wzrost ruchał totalnie karłów na PG. 

W każdym razie dobrze, że otwieracie oczy :D

Teraz, Principe napisał(a):

Zawsze miałem wrażenie, że jak byli Muresan czy Boban, to przez warunki mieli jakiś ukryty benefit. 

Tak samo już dawno dawno temu, jakiś user grał jakimś freakiem na PG 6'8" czy 6'9", już nie pamiętam co to był za grajek i też odnosiło się wrażenie, że przez wzrost ruchał totalnie karłów na PG. 

Też tak uważałem, ale wychodzi że oni ruchali po prostu skillem zwanym siła :) Coraz częściej mi wychodzi, że to jest niedoceniany czynnik X.

26 minut temu, Principe napisał(a):

to nawet ten post:

W dniu 13.04.2023 o 23:12, eMeS napisał(a):

tak na szybko w okrojonej wersji - 2 pierwsze to boban kurdupel, 2 nastepne boban normalny

image.png.56bd66a53819eea32410395077824cee.png

image.png.e2569d525f432b42cc82c389c0fda675.png

image.png.00fdcc3a75151278f510a52bfa8cc35f.png

image.png.d5336faa9801ed2a9e1afc4df770ceef.png 

image.png.109f0f305f14e31fd1964c36df39bf02.png 

Choc pytanie czy przy campach moze miec to znaczenie, ale faktem jest ze do samego silnika meczowego wrost raczej nie ma za duzo

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Przecież Edey dostał potencjał za AllRookie. Edek też dostanie, ergo Sadowski ma 8 potencjału więcej :)

Edey startował jako młodszy i z wyższym potencjałem.

Edey przewazał tez zdecydowanie na stracie w zbiórce i strength (to co słabo rośnie na kampach, ale ma spory wplyw na zbiorki bloki i def)

Z tym nowym edeyem bym nie przesadzał ale trafił Ci sie dobry wysoki.

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

Edey startował jako młodszy i z wyższym potencjałem.

Edey przewazał tez zdecydowanie na stracie w zbiórce i strength (to co słabo rośnie na kampach, ale ma spory wplyw na zbiorki bloki i def)

Z tym nowym edeyem bym nie przesadzał ale trafił Ci sie dobry wysoki.

Odnoszę się do potencjału, kiedy J porównuje potencjał bez dodanych z potencjałem z już dodanymi. I zbiórka - ok, tu sie zgadza, ale u środkowego blok jest b ważny (inside też) i tu Edward ma szansę wyprzedzić Edeya.