Skocz do zawartości

Propozycje zmian - dyskusja

Cichy

Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "Zmiana QO na Rookie Scale Extension (RSE)"  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "Zmiana QO na Rookie Scale Extension (RSE)"

2. 2. Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "Zmiana co do zasady trade"

3. 3. Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "QO i zastrzeganie zawodników"

4. 4. Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "TPE"

5. 5. Jestem za rozpoczęciem prac, nad zmianą zasad obowiązujących w simce, w związku ze zgłoszoną propozycją "Kwestie organizacyjne na F.A / Draft"

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, LAF napisał(a):

Drużyna więc zastrzega go za 6M i traci cap space , ale gracz jest RFA ( to chyba wiesz @Cichy co to znaczy). 

Jednak gdyby gracz żaden nie dostał oferty w pierwszej turze a drużyna by chciała podpisać z FA zawodnika A za 6M to może to uczynić, ale wtedy gracz staje sie UFA.

Czyli to ma:

- utrudnic zmienianie ekip, bo jak wyrownasz oferte majac jakiegos RFA, to i tak ma podpisac z Toba, a nie silnik simki ma decydować?

- ulatwic uwalnianie sie od zgloszonych birdow?

Co jesli zawodnik otrzyma oferte (od swojego lub innego zespolu) w pierwszym etapie, ale jej nie podpisze? Wtedy juz nie ma szans na zrobienie z niego UFA?

-----

7 godzin temu, LAF napisał(a):

Adnotacja 4 

Drużyna A robi trade z drużyną E i bierze mniej niż daje czyli różnica to TPE, która drużyna A może dołączyć do kolejnego trade 

Albo drużyna A oddaje kogoś za cap space to też dostaje TPE 

Stworzysz jakis kalkulator na nasza strone, albo chocby cos google docs?

jak dlugo ma obowiazywac takie TPE? od trejdu do konca sezonu? 

ANKIETA WISI W PIERWSZYM POSCIE

2 godziny temu, Cichy napisał(a):

Czyli to ma:

- utrudnic zmienianie ekip, bo jak wyrownasz oferte majac jakiegos RFA, to i tak ma podpisac z Toba, a nie silnik simki ma decydować?

- ulatwic uwalnianie sie od zgloszonych birdow?

Co jesli zawodnik otrzyma oferte (od swojego lub innego zespolu) w pierwszym etapie, ale jej nie podpisze? Wtedy juz nie ma szans na zrobienie z niego UFA?

Jak ludzie wjeżdżają z maxami odrazu to raczej Ci zawodnicy pozostają w swoich zespołach. 

Oczywiście , że ma to swoje minusy jak to, że tacy graczy są pod ochroną , ale za to powoduje, że będzie taki GM się głowił czy wyrównać nie maxowego czy nie. Będzie też można podbijać. 

Tak to ułatwienie , ale też większe możliwości na FA. Tutaj jest raczej wszystko takie 0-1 na ten moment. 

No jak nie podpisze a klub dalej będzie go miał na QO to w kolejnym etapie jest RFA. UFA się staje jak klub rezygnuje z QO i może nawet być w I turze. 

2 godziny temu, Cichy napisał(a):

Stworzysz jakis kalkulator na nasza strone, albo chocby cos google docs?

jak dlugo ma obowiazywac takie TPE? od trejdu do konca sezonu? 

Juz napisałem. Aby było w miarę szybko i łatwo to ustalamy, że TPE się nalicza za wzięcie w cap space i trwa cały pełen sezon od wydarzenia. 

Drużyna A bierze w cap space Y w trakcie draftu to drużyna E otrzymuje do końca kolejnego draftu TPE