Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [P_M-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra to jedziemy z paszkwilem na @P_M

-> paszkwil będzie podzielony na 2 części (issues ogólne i problemy akurat w matchupie ze mną)
-> pewnie z czasem będę coś dopisywał (teraz kiepska wena)

Ogólne problemy P_M:

1. Neuer: z jakiegokolwiek sezonu LM nie byłby wybrany to - patrząc na to kiedy szli bramkarze - byłby tutaj bustem jako wybór 'pierwszorundowy' (no nie ma żadnej takiej epickiej kampanii gdzie robiłby różnicę z pozycji bramkarza, nawet jak dodać jego renomę/aurę). Tu dodatkowo P_Mowi udało się wybrać Neuera w jednym z gorszych swoich występów w tych rozgrywkach... Tak więc bust jest podwójny.

Trochę faktów:

-> łącznie obronił 28 strzałów (ponad dwukrotnie mniej niż Thibaut!)
-> bronił ze skutecznością 72% co jest bardzo słabym wynikiem jak na standardy atf
-> praktycznie nie neuerował (więc to co pisze PM o jego sweeper-keeperowaniu to po prostu jazda na renomie a w tej edycji LM grał wyjątkowo 'konserwatywnie') notując 0,6 wyjść na mecz (i to na meh skuteczności 89%, gdzie tutaj jednak oczekuje się wyniku zbliżonego do 100%)

dla zobrazowania:

heatmap Neuera z aktualnego sezonu Bundesligi (pierwszy który się wyświetla):

neuer1.png

heatmap Neuera z wybranego turnieju:

neuer2.png

-> brak jakiegoś jednego epickiego meczu, chyba tym najlepszym (na szczęście dla Manuela) jest tutaj finał gdzie puścił tylko karnego i grał bardzo dobrze....no ale akurat ze mną nikt raczej nie chce sobie mierzyć bramkarskich finałów :) 

2. Mascherano: sezon 10/11 był pierwszym sezonem kiedy Javiera zaczęto ustawiać na CB (i to dopiero w trakcie sezonu, on tutaj prawie połowę meczów w tej edycji LM grał jeszcze jako DM), więc można uznać że nie gra na swojej 'naturalnej' pozycji (w sumie nawet po przestawieniu na CB w Barcelonie to on swój największy higlight miał w reprze w 2014...jako DM). Trzeba przyznać że to przestawienie poszło dość fajnie i czasem nawet taki grający wyżej CB by był fajny...no ale nie w składzie z i tak operującymi głęboko Pirlo i Deschampsem. Tak więc o ile Mascherano okazał się fajnym CB o tyle w skali atf (i w tym konkretnym składzie) jest mocno meh.

3. Autostrada po lewej stronie: o ile prawa strona defensywnie wygląda bardzo fajnie (Terry, Thuram, Park) o tyle po lewej jest tu - w skali atf - słabiutko (Mascherano, Cole, Pires).

4. Kiepskie warunki fizyczne: może jestem biased ze względu na swoich 'królów genetyki' ale ekipa PMa wygląda jak banda gnomów...szczególnie z tyłu. Mascherano i Deschamps 1.74, Cole 1.78, Pirlo 1.77. Nawet ten Thuram nie imponuje (1.82). Oj będzie miał dużo roboty Terry (który też nie jest jakimś olbrzymem, ale ma te rozsądne 1.87.

5. Ofensywa nie robi szału: środek Iniesta+Drogba jest mocny, ale boki - w skali atf - szału nie robią. Dodatkowo poza Drogbą brakuje 'reliable' goal-scorera. Wyłączyć go i ekipa będzie miała spory problem.

Moje przewagi match-upowe:

1. Dominacja genetyczna: średnia wzrostu u PMa to 179...u mnie jeden grajek jest niższy niż ta średnia (Mbappe z 178). Straszne będzie spustoszenie przy dośrodkowaniach (a Beckham będzie miał po swojej stronie sporo luzu) o stałych fragmentach nie wspominając (tu to serio Drogba i Pires będą musieli się cofać we własne pole karne żeby nie było masakry....co rozwiązuje problem ewentualnych kontr)

2. Mam kim bronić Drogbę: mam dwóch koni na środku, którzy Didier nie zdominuje siłowo a dodatkowo Maldini może ich często wspomagać (szczególnie jak trzeba będzie się ścigać) bo po jego stronie gra Park -> więc - w skali atf - ofensywne zagrożenie na poziomie 2/10. Bez Drogby PM nie ma za bardzo kim strzelać.

3. Przewaga na skrzydłach: o ile w środku przewagę powinna mieć ekipa PMa (co z tego skoro będę robił wszystko żeby wyłączyć Drogbę) o tyle wydaje mi się że ja mam więcej opcji neutralizacji tego (wsparcie Zanettiego, cofnięcie się Mbappe, zejście Beckhama) niż PM opcji na neutralizacji mojej dominacji na skrzydłach, gdzie - szczególnie po prawej stronie - BĘDZIE SIĘ DZIAŁO.

cdn

Edytowane przez julekstep

Teraz, P_M napisał(a):

Zgadza się, to dotyczyło overall jego gry wyżej, tak ogólnie rzecz biorac z całej kariery.

Dziwny statement, zwłaszcza że Iniesta to modelowy przykład gościa z dużym impactem i stosunkowo marnymi cyferkami 

w Barcy 57 goli w 674 meczach. To już Xavi grający głębiej ma lepszą średnią 

Teraz, airmax napisał(a):

Dziwny statement, zwłaszcza że Iniesta to modelowy przykład gościa z dużym impactem i stosunkowo marnymi cyferkami 

oglądałem na transfermarkt, jak grał jako OPM i miał tam dużo wyższą średnią goli per mecz po prostu niż jako ŚPM, anyway no nie sprzedaję go tutaj jako CR7 czy innego Lewandowskiego w generowaniu bramek, główna reklama to nadal król asyst i genialna kontrola piłki i drybling ;)

5 minut temu, julekstep napisał(a):

ale to chyba normalne że piszemy na siebie wrzutki c'nie?

ja po prostu nie ukrywam tego pod passive-aggressive płaszczykiem tylko nazywam rzeczy po imieniu (rozważałem diss i paszkwil :P )

izi, po prostu bardziej chodzi o to do czego się doczepiasz i po prostu słabo zacząłeś - moja reakcja "zieeeeew" 

13 minut temu, julekstep napisał(a):

no ten Neuer to jest moim zdaniem bardzo duży problem, szczególnie jak obrona nie powala :P 

Bro lepsza niż twoja, a jak Neuer jest problemem to dobrze świadczy o moim zespole, skoro goat goalkeeper nim jest;) 

20 minut temu, airmax napisał(a):

No, słabo to P_M ujął, ale zacząłem sprawdzać i 1G+7A w 10 meczach, chyba mini-steal z tym Iniestą pod koniec trzeciej rundy. W kanadyjce jego ex eaquo najlepszy gracz. ;]

image.png.bdc9d20763b782c9725357453c4e0b57.png

2 minuty temu, P_M napisał(a):

Bro lepsza niż twoja, a jak Neuer jest problemem to dobrze świadczy o moim zespole, skoro goat goalkeeper nim jest;) 

GOAT goalkeeper z turniejem na poziomie Cześka-średniaka :) 

'lepsza niż twoja' -> brakuje 'stara' do dopełnienia argumentu!

Teraz, BMeF napisał(a):

No, słabo to P_M ujął, ale zacząłem sprawdzać i 1G+7A w 10 meczach, chyba mini-steal z tym Iniestą pod koniec trzeciej rundy. W kanadyjce jego ex eaquo najlepszy gracz. ;]

image.png.bdc9d20763b782c9725357453c4e0b57.png

@agresywnychomik coś pisałeś o moich 30 bramkach? :)