Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [P_M-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

@P_M

• Manuel Neuer (GK), Bayern Monachium - 12/13
  • Didier Drogba, Chelsea - 11/12
  • Andres Iniesta, Barcelona - 10/11
  • Ashley Cole, Chelsea - 11/12
  • Andrea Pirlo, Milan - 06/07
  • John Terry, Chelsea - 04/05
  • Lilian Thuram, Juventus - 02/03
  • Javier Mascherano, Barcelona - 10/11
  • Didier Deschamps, Juventus - 96/97
  • Roberto Pires, Arsenal - 03/04
  • Park Ji-sung, PSV - 04/05

@julekstep

• Paolo Maldini, Milan - 93/94
  • Steven Gerrard, Liverpool - 04/05
  • David Beckham, Manchester United - 98/99
  • Jude Bellingham, Real Madryt - 23/24
  • Jaap Stam, Manchester United - 98/99
  • Thibaut Courtois (GK), Real Madryt - 21/22
  • Kylian Mbappe, PSG - 23/24
  • Ryan Giggs, Manchester United - 06/07
  • Sami Hyypia, Liverpool - 04/05
  • Javier Zanetti, Inter Mediolan - 02/03
  • Mario Jardel, Porto - 99/00

...

Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Przypominam, że rozbudowane opisy nie są wymagane. Obowiązkowo proszę wrzucić grafikę z taktyką, która najlepiej zobrazuje Wasze zespoły. Ewentualnie jakieś podstawowe informacje, które Waszym zdaniem warto przedstawić, ale najważniejsza grafika.

Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do 1/4. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką).

Czas trwania tej rundy: Powiedzmy, że 1/8 potrwa do najbliższej środy 14 stycznia. Ponad 5 dni powinno wystarczyć. Jak będzie taka potrzeba to będziemy coś tam korygować, ale fajnie byłoby skończyć zabawę w weekend za 2 tygodnie, a mamy 4 rundy do przeprowadzenia.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Również osoby spoza zabawy mogą brać udział w głosowaniu, jeśli czują się na siłach. Jednak proszę w tym przypadku chociaż o krótką argumentację głosu z ich strony.

Powodzenia!

Krótki opis:

Paolo Maldini - Najlepszy obrońca historii w swoim peaku jako LB, ciekawostką jest że w finale grał CB z musu (kartki Baresiego i Costacurty) i był jedną z przyczyn wpierdolu (4-0) jaki dostała Barcelona z Romario i Stoichkovem w składzie. Zagrał na tyle dobrze że potem selekcjoner repry (jak znowu przyszła potrzeba) nie miał problemu z ustawieniem go na środku jak i tam Baresi się popsuł. 3ci w ZP za ten sezon (co u obrońcy zawsze jest sporą sprawą).

Steven Gerrard - Główny aktor najpiękniejszego widowiska w historii całej ligi mistrzów. Absolutnie czołowy pomocnik swojej generacji. Podawał, strzelał, bronił - zapierdalał jak na elitarnego b2b przystało. Kapitan i absolutne serce tamtego Liverpoolu (tutaj warto zaznaczyć że poza pamiętnym finałem to on strzelił bramkę w 86 minucie ostatniego meczu grupowego, która w ogóle pozwoliła im przejść do fazy pucharowej -> potem w fazie pucharowej też absolutnie kluczowa postać). Mimo słabiutkiej formy Liverpoolu w lidze jego występ w Lidze Mistrzów został doceniony na tyle że był trzeci w głosowaniu na ZP.

David Beckham - Najpopularniejszy piłkarz swoich czasów...przez może nie wzbudzać sympatii w osobach które pamiętają jego aż przesadzony 'celebrity status' i bycie przez to nieco przecenianym w mainstreamie...jak to często bywa doprowadziło to że po latach jest on chyba niedoceniony a to dalej był wybitny pomocnik (2gi w głosowaniu na ZP) z arguably najlepszym skillem ever jeśli chodzi o dośrodkowania (czy to z gry czy ze stałych fragmentów). Dodatkowo absolutnie elitarny wykonawca rzutów wolnych.

Jude Bellingham - Cudowne dziecko angielskiej piłki, który na pełnej wszedł do składu Realu z miejsca stając się ich absolutnie kluczowym zawodnikiem (wg sofy to on był ich najlepszym grajkiem w tamtej, zwycięskiej edycji LM). Podobnie jak Gerrard jest w stanie robić na środku pola dosłownie wszystko -> strzelać, podawać, bronić, do tego jest nie do zajechania. Po pierwszym sezonie w Realu przyszedł spadek formy (choć to dalej absolutnie czołowy piłkarz ekipu), ale w tym pierwszym sezonie był absolutnym kotem, co zostało docenione 3cim miejscem w ZP.

Jaap Stam - Bezkompromisowy cham, jeden z najlepszych obrońców swoich czasów z rzadką kombinacją siły, szybkości, umiejętności defensywnych i 'aury' w absolutnym szczycie formy uznawany wtedy przez 2 lata z rzędu za najlepszego klubowego obrońcę przez UEFA.

Thibaut Courtois - Najlepszy występ bramkarza w meczu finałowym Ligi Mistrzów wszechczasów. Cały turniej również wybitny (nie licząc pierwszego meczu z Man City...ale w rewanżu się zrehabilitował konkretnie), gdzie pobił rekord ilości interwencji w jednej edycji. Dodatkowo uznane nazwisko z wieloma sukcesami a nie bohater małej próbki jak kilku noł-nejmów wybieranych w tym drafcie :P

Kylian Mbappe - Jeden z najlepszych graczy ostatnich ~10 lat. Fakt że nie ma jednej wybitnej (i zwycięskiej) edycji LM (tak jak np. ma z Mundialem) sprawił że mogłem sobie na niego pozwolić w 7mej rundzie. To dalej wybitny grajek z bardzo dobrym turniejem (7,69 na sofie, więc dość zajebiście) mogący grać na kilku ofensywnych pozycjach -> u mnie będzie secondary strikerem pomiędzy linią pomocy a Jardelem Łowcą Bramek.

Ryan Giggs - Trochę podobny case jak Mbappe, czyli wybitny grajek bez tej jednej 'ikonicznej' dla niego edycji Ligi Mistrzów. Wybór tutaj był między zwycięskim 98/99 a 06/07 gdzie Giggs był liderem klasyfikacji asyst (+ mega występ przeciwko Romie gdzie notując 4 asysty w 30 min poprowadził ich do zwycięstwa i awansu do dalszej rundy).

Sami Hyypia - Tak Sami był wolny jak na atfowe standardy. To też jego jedyna realna wada, szczególnie w kontekście tego atfa bo w zwycięskiej dla Liverpoolu edycji LM był fenomenalny. Świetna gra głową, świetny zmysł defensywny (lepiej dobrze stać niż głupio biegać) a dodatkowo gol na miarę awansu do półfinału (o dziwo strzelił z nogi!)

Javier Zanetti - O ile Hyppia ma mądrze stać o tyle Javier ma zapierdalać (ale też mądrze!). Ikona Interu z 90-00's, typowy utility-player, maszyna nie do zdarcia i gość od czarnej roboty - i to u mnie będzie robił. Dodatkowo uznałem za wesołe sparowanie na obu bokach obrony Maldiniego i Zanettiego. CAŁY MEDIOLAN MUREM ZA JULKIEM!

Mario Jardel - Przez kilka lat czołowy snajpier w Europie (2x złoty but lig europejskich). Tutaj ktoś by mógł napisać że grał w tych gorszych ligach (Portugalia i Turcja), sęk w tym że on też seryjnie strzelał w pucharach największym europejskim potęgom. W wybranej edycji zdobył 10 bramek z czego 7 vs największe kluby (Real, Barca i Bayern). Skoro strzelał tyle goli potentatom grając generalnie z gówno-składem to strach pomyśleć co będzie wyczyniał tutaj. Pamiętany głównie ze swojej all-timerskiej gry głową (Beckham lubi to!) ale potrafił też przymierzyć z nogi.

Statsy (zgapione od BMF, jedna rzecz którą zrobił dobrze w tym drafcie!):

Gracz Mecze Gole Asysty Wynik
Jardel 13 10 0 QF
Mbappe 12 8 0 SF
Bellingham 11 4 5 W
Gerrard 8 2 2 W
Beckham 10 2 8 W
Giggs 8 2 8 SF
Stam 11 0 0 W
Hyypia 13 1 0 W
Maldini 10 1 1 W
Zanetti 16 0 1 SF

Courtois 13 59 obron W

Formacja:

lineup-1.png

Podstawowe założenia taktyczne:

-> obaj CB grają nisko, praktycznie nie odwiedzając - poza stałymi fragmentami) - połowy rywala.
-> jeśli chodzi o moich FB to Zanetti ma zdecydowanie więcej funkcji ofensywnych czy to wspierając Bellinghama i Gerrarda na środku czy Beckhama na prawej, nie powinien mieć problemu z powrotem na wypadek kontry, ale w razie w Maldini może przejść trochę w prawo i możemy grać na 3 CBs.
-> jeśli chodzi o CM to tutaj chłopaki mają generalnie sporą wymienność zadań, ale co do zasady Jude jest bardziej nastawiony ofensywnie a Gerrard defensywnie.
-> Atak dość zbalansowany z lekką przewagą na grę skrzydłami żeby wykorzystać kombinację moich klasowych wingerów i świetną grę głową Jardela. Chociaż jak trzeba będzie iść środkiem to tutaj gra kombinacyjna Jude'a, Gerrarda i Mbappe powinna dawać radę -> szczególnie że do środka na pomoc mogą zejść czy to Beckham (grał - z powodzeniem - jako CM w meczu finałowym), czy Zanetti.
-> Przy stałych fragmentach w pole karne rywala idą moje konie z obrony -> Maldini, Stam i Hyypia a Zanetti jest tym zabezpieczającym tyły.
-> Wykonawcą stałych fragmentów jest oczywiście Beckham, z wyjątkiem karnych gdzie pierwszym wyborem jest Mbappe (no nie odważę się ustawić angola jako defaultowego wykonawcę karnych :) )

Atuty ekipy:

-> Bardzo mocna defensywa, gdzie każdy z obrońców jest absolutnym szefem jeśli chodzi o zadania defensywne. Za nimi bardzo pewny Thibaut z historycznym turniejem a przed nimi 4 pomocników którzy też są mocni po tej stronie (nawet Giggs i Becks byli całkiem ok jak na skrzydłowych).
-> Dużo możliwości ofensywnych (gra oboma skrzydłami, środkiem -> każdy pomocnik potrafi dobrze kreować (gdzie zarówno Beckham, Giggs jak i Bellingham byli liderami jeśli chodzi o asysty w swoich edycjach LM), więc nie ma u mnie problemu z tym że jak 1-2 graczy zostanie wyłączonych przez rywala to nie mam już kompletnie co grać
-> Warunki fizyczne, którymi powinienem dominować w większości match-upów. Średnio ponad 184 cm wzrostu u graczy z pola i 2 metrowy Thibaut. ROBI WRAŻENIE.
-> Mentalnie też topka, gdzie Maldini, Gerrard czy Zanetti to ikony w tym temacie.
-> Wszyscy gracze są w swoim peaku, zagrali świetny turniej i nie ma tu wyborów 'za nazwisko'. Nawet ten kontrowersyjny Mbappe, zagrał - wedle dostępnych zaawansowanych metryk - dość zajebisty turniej.
-> Bardzo duże zagrożenie przy stałych fragmentach gry: tamten Beckham był absolutnym fenomenem jeśli chodzi o stałe fragmenty gry, tutaj ma kilku koni (Hyypia i Stam ponad 1,90 każdy), fenomenalnie grającego głową Jardela i kilku innych rosłych grajków (główka Gerrarda w finale <3), więc powinien mieć w czym rzeźbić.
-> Wszyscy w linii pomocy mówią po angielsku więc nie będę miał language barriers tam gdzie się to liczy najbardziej!

Edytowane przez julekstep

Drużyna przygotowana z myślą o pojedynkach turniejowych, z graczami, którzy byli wiodącymi postaciami w swoich drużynach ciągnących je ku zwycięstwom bądź dalekim etapom Ligi Mistrzów.

lineup (2).png

lineup (3).png

Na bramce Manuel Neuer - wybrany w swoim peak czasie czyli ogólnie uznane lata 2012-2014. U mnie w sezonie 12/13 z wygraną w LM, do której jako kapitan przyłożył swoją część. Wiadomo, sweeper-keeper. Wybitna gra nogami, dla wielu GOAT na swojej pozycji.
W obronie duet Mascherano i Terry czyli prawdopodobnie najbardziej charakterny duet środkowych obrońców w zabawie. John dokłada świetną grę głową z 4 bramkami w tamtej edycji ligi mistrzów i to kolejny kapitan swojej drużyny.
Po bokach - wielu tu pisało o prawdopodobnie najlepszym zestawie bocznych obrońców, ale chyba zapomnieliście, że to właśnie u mnie jest Ashley Cole zwycięzca Ligi Mistrzów, przeciwko któremu Lionel Messi w swoich 5 starciach z nim nigdy nie strzelił gola, a Christiano Ronaldo ta sztuka udała się tylko raz w 2008 roku. Na drugiej stronie z kolei Liliam Thuram, czyli finalista, gdzie przegrali z Milanem po karnych (Trezeguet wiadomka) i był jak wszędzie jedną z wiodących postaci w swojej ekipie.

Pomoc - na szóstce Didier Deschamps gość nie do zdarcia urodzony zwycięzca, tutaj mój idealny ubezpieczyciel bloku pomocy zapewniający balans, pressing, zabezpieczenie.

Kolejno Pirlo i Iniesta. Pierwszy w roli bardziej defensywno registowego pomocnika (mózg gry, tempo, zmiana strony), a drugi w ulubionej dla siebie roli bardziej ofensywnego pomocnika, gdzie może czarować z piłką (progresja piłki, przewaga w półprzestrzeniach), rozdawać asysty (król asyst w Lidze Mistrzów). Z kolei Pirlo niejednokrotnie będzie uruchamiał ofensywę swoimi podaniami, z których jest znany.

Skrzydła Pires i Ji Sung Park - ten pierwszy z 4 gola i 2 asystami na koncie lubiący zejśc do środka i uderzyć z dystansu. Z kolei Park, to kryptonit Pirlo i pokazał być może najlepszy i najbardziej zapamiętany man-marking w historii ligi mistrzów, więc musiałem go tu wybrać, ze względu na jego nieustającą presję, niekończącą się energię i będzie tutaj oprócz zadań ofensywnych od samego początku budował presję na graczach rozpoczynających ofensywę. Także Pirlo ma w swoim otoczeniu trójkę Deschamps Thuram i Park, zabezpieczający go z każdej strony. 

W ataku na szczycie Drogba - nie bez powodu nazywany "the ultimate big game player", który miał być może jedne z najbardziej clutch performance w lidze mistrzów i ciągnął w ataku Chelsea, mając mocno so-so partnerów po tej stronie boiska. Dodatkowo Drogba pracował także mocno w pressingu, także od samego początku moja drużyna nie pozwoli łatwo zacząć.

Z highlightów:

Półfinał vs Barcelona:

gol na 1:0 (jedyny Chelsea)

Finał vs Bayern:

gol w 88’ doprowadzający do dogrywki

strzelony decydujący karny

Generalnie 8 spotkań 6 bramek i 2 asysty, więc w każdym spotkaniu ma udział w golu.

2 ustawienia, w tym pierwszy chciałem rozrysować pewną asymetrię pomiędzy trójką środkowych pomocników, ale pewnie oficjalnie wyglądałoby to jak w tym drugim.  Ogólnie nie jestem najlepszy w rozrysowaniu tego, ale wydaje mi się, że mój team ma przede wszystkim high iq graczy, cholernie mocną defensywę bez słabych punktów, sprawdzoną w bojach przeciwko najlepszym. Pomoc, która zapewni posiadanie piłki, kontrolę, idealne podania i obsługę graczy wyżej, są pracusie, są magicy, jest idealny fizyczny napastnik pełniący rolę combo finishera-strikera, bo potrafi zarówno odnaleźć się w polu karnym jak Inzaghi i wypracować sobie gola jak Messi.

Jeżeli chodzi o matchup to nie bardzo widzę przewagi julka - Hyypia i Stam to dość średni duet na moją szybką, kombinacyjną grę, a ja mam idealne narzędzia by powstrzymać jego skrzydła i duet Mbappe i Jardel, którzy będą kryci odpowiednio przez Mascherano i Terry'ego, perfekcyjny duet warunków fizycznych, szybkości i waleczności. Walka o środek pola będzie niezwykle ciekawa, ale uważam, że Deschamps tutaj przeważy szalę, bo kogoś zapewniający taki pressing i możliwości odbioru zwyczajnie brakuje w drużynie julka.
Nie mam statów od @BMeF jak julek, więc jak cos możesz wrzucić ;)
Jako bonus jeżeli chodzi o mądrą obronę polecam krótki filmik profesora Pirlo, bo trochę tu zarzucaliście, że nie broni czy coś ;) i pamiętajcie przy głosowaniu "Football is played with the head. Your feet are just the tools." -Andrea Pirlo 

Edytowane przez P_M

Środek pola ogromną przewagą @P_M.

Sam Gerrard tego nie pociągnie.

Co do Jardela to ja, podobnie jak Man UTD, Arsenal, Chelsea, Juve, Milan, Inter, Barcelona, Real czy Bayern nie kupuje tego zawodnika, pomijając że odpadł już w ćwierćfinale.

@julekstep ma jeszcze do dokończenia opis więc liczę na jakąś wizję gry szczególnie w środku.

38 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Środek pola ogromną przewagą @P_M.

Sam Gerrard tego nie pociągnie.

uff, to dobrze że nie jest sam (dość wesołe jest pomijanie gracza wybranego w trzeciej rundzie, który był ~najlepszym grajkiem zwycięskiej ekipy 🙃)

38 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Co do Jardela to ja, podobnie jak Man UTD, Arsenal, Chelsea, Juve, Milan, Inter, Barcelona, Real czy Bayern nie kupuje tego zawodnika, pomijając że odpadł już w ćwierćfinale.

masz do tego pełne prawo, dla mnie liczy się to że seryjnie strzelał tym ekipom bramki jak miał okazję (7 w wybranej edycji LM strzelił ekipom wymienionym przez Ciebie)

23 minuty temu, julekstep napisał(a):

uff, to dobrze że nie jest sam (dość wesołe jest pomijanie gracza wybranego w trzeciej rundzie, który był ~najlepszym grajkiem zwycięskiej ekipy 🙃)

Nigdzie nikogo nie pomijam,czekam aż opiszesz jak chcesz grać środkiem, przeciwko Iniesta, Deschamps, Pirlo.

Giggs I Beckham to nie są zawodnicy do takiej gry i w UTD mieli zawsze obok jakiegoś Fletchera, Carricka, Keana, Verona, Scholsa, czy innego Butta, tu masz jednego Gerrarda (Bellingham to nie ten profil) przeciw silnemu środkowi przeciwnika, dla mnie przegrywasz possession i o ile długa piłka na KM na sens bo jest szybki tak kloc Jardel mi nie pasuje do takiej gry. No ale czekam na opis jak używasz swoich zawodnikow bo nie wiem za bardzo gdzie widzisz swoje przewagi.

Edytowane przez agresywnychomik

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Beckham to nie są zawodnicy do takiej gry i w UTD

o tu taki przykład

Ferguson uważał inaczej i potrafił go wystawić na środku w finale 🙃

no ale skoro chomik  pisze że nie to nie!

zresztą już nie zawracaj mi głowy bo czekam aż minie time delay do tworzenia nowego posta i chcę wrzucić paszkwil na @P_M (a nie chcę żeby mi się złączył z postem gdzie kłócę się z jakimiś randomami)

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

No ale czekam na opis jak używasz swoich zawodnikow

na pewno nie tak jak grali irl. Bellingham miał za plecami 3 pomocników - Kross, Tchouameni, Valverde/Camavinga - a Mbappe grał jako 9 i nikt tam mu się pod nogami nie plątał. imo trochę szkoda, że zamiast Jardela @julekstep nie wybrał jakiegoś pomocnika typu Ajaxowy De Jong, Vidal z Juve czy ktokolwiek o tym profilu, kto pozwoliłby Bellinghamowi iść wyżej 

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Keane palzowal za żółte kartki, dlatego.

Scholes'a też nie było i jakoś sobie poradzili :) 

5 minut temu, airmax napisał(a):

imo trochę szkoda, że zamiast Jardela @julekstep nie wybrał jakiegoś pomocnika typu Ajaxowy De Jong, Vidal z Juve czy ktokolwiek o tym profilu, kto pozwoliłby Bellinghamowi iść wyżej 

to by była narracja że nikt u mnie nie umie strzelać i że nie wykorzystuję możliwości swoich skrzydłowych (już takie coś się pojawiało przecież w trakcie draftu lol) :)

11 minut temu, julekstep napisał(a):

Scholes'a też nie było i jakoś sobie poradzili :) 

Też za kartki z tego co pamiętam, to nie było normalne ustawienie UTD i tak poradzili sobie ledwo... :)

Edytowane przez agresywnychomik
Pozatym 30 bramek strzelonych to chyba słaby wynik na tle innych drużyn.

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

(dość wesołe jest pomijanie gracza wybranego w trzeciej rundzie, który był ~najlepszym grajkiem zwycięskiej ekipy 🙃)

Ale bez takich xd

Bellingham owszem był najlepszy, ale na jesień. Wiosnę miał sporo słabszą. Reasumując, najlepszy grajek tamtego Realu jest w innej drużynie! :)

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Ale bez takich xd

Bellingham owszem był najlepszy, ale na jesień. Wiosnę miał sporo słabszą. Reasumując, najlepszy grajek tamtego Realu jest w innej drużynie! :)

Goal.com uważa inaczej 🤷‍♂️

https://www.goal.com/en/lists/real-madrid-player-of-the-season-2023-24-power-rankings/blt7aea1b75e351c40e

Ciekawy matchup, z jednej strony julekstep ma star power w ataku, ale ten team całościowo tartak w skali all-time + so-so fit (z jakiegoś powodu 4-4-2 odeszło do lamusa, potem brakuje jednego pomocnika w środku), z drugiej strony P_M ma fajny balans i top pomoc (Pirlo-Deschamps-Iniesta), ale ten potencjał w przodzie dosyć słabiutki (tercet Drogba-Park-Pires to nawet w swoich czasach nie robiłby efektu wow).

9 minut temu, BMeF napisał(a):

z jakiegoś powodu 4-4-2 odeszło do lamusa, potem brakuje jednego pomocnika w środku

Simeone z powodzeniem grał 4-4-2 (czy nawet jakieś 4-2-2-2). Po prostu wtedy lepiej jako podwieszonego napadziora brać jakiegoś Rooneya, Griezmanna, Firmino itp.

Leicester w sumie majstra robiło też 4-4-2. 

Edytowane przez Braveheart22

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Simeone z powodzeniem grał 4-4-2 (czy nawet jakieś 4-2-2-2). Po prostu wtedy lepiej jako podwieszonego napadziora brać jakiegoś Rooneya, Griezmanna, Firmino itp.

W Atletico tam często było czterech środkowych pomocników po prostu, takie typowe 4-4-2 z dwoma skrzydłowymi i dwoma napastnikami to turborzadkość.

Ale star power dużo lepszy niż u P_M, a obrona mocna, więc ciężki wybór.

15 minut temu, BMeF napisał(a):

Ciekawy matchup, z jednej strony julekstep ma star power w ataku, ale ten team całościowo tartak w skali all-time + so-so fit (z jakiegoś powodu 4-4-2 odeszło do lamusa, potem brakuje jednego pomocnika w środku), z drugiej strony P_M ma fajny balans i top pomoc (Pirlo-Deschamps-Iniesta), ale ten potencjał w przodzie dosyć słabiutki (tercet Drogba-Park-Pires to nawet w swoich czasach nie robiłby efektu wow).

Nawet pisałem wcześniej, że do samego końca myślałem czy jednak Milito dołożyć jako drugiego napastnika i pójść w bardziej klasyczne 4-4-2, ale jakoś, nie widziałem ich dobrze działających razem. Drogba w 11/12 miał Bertranda i Kalou. Tutaj też o wiele lepsza pomoc. Zwłaszcza Iniesta, który grając wyżej też pokazywał, że może być mocno bramkostrzelny :) Także mimo, że może na papierze nie wygląda to na team strzelający 5 bramek co mecz w lidze, tak wierzę, że w formacie turniejowym po prostu trudno będzie mnie przejść ze względu właśnie na ten balans i kontrolę i zwyczajnie dam radę wcisnąć jedną bramkę więcej niż rywal. Widać duch Mourinho i tamtej Chelsea najwyraźniej pokutuje, co dziwne, bo bardzo ich nie lubiłem wtedy xD