Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [The Game 85-blackmagic]

Rekomendowane odpowiedzi

Pogrzebałem trochę i ten wywołany do tablicy przez Marcusa Cannavaro, imho nie wypada tak dobrze (Saviola pozdrawia!). Wychodzi mi, że w tamtym sezonie nie był wyróżniającą się postacią, a stawianie go obok Nesty to bluźnierstwo ;)

Niemniej, bardzo ciekawie skonstruowany zespół. Środek dobrany tak, że Muller czy Seedorf z powodzeniem mogą wspierać boki. Muller to, w ogóle chyba trochę niedoceniany.

Jakimś Alby fanem nigdy nie byłem, ale to tak bardziej na marginesie, osobiste sympatie. O Haalandzie wypowiadałem się w czasie draftu. Wiadomo, że to maszyna, ale powtórzę, on prawie połowę swoich bramek nastukał w jednym meczu z Lipskiem, w najważniejszych spotkaniach nie zachwycał, trochę średnio.

Jestem dużym fanem tego przodu Del Piero-Morientes. Vitinha to był przekocur, rządził środkiem. Ok, ktoś powie, że jest trochę osamotniony, bo Eriksen rzeczywiście za dużo w obronie nie prezentuje, ale trochę się tu zapomina jakim graczem był Mendieta. Nie słynął on z szybkości, dynamiki, niesamowitych dryblingów, ale do biegania to miał żelazne płuca. Zawsze zdyscyplinowany taktycznie. On tu zdecydowanie może być, kiedy trzeba, wsparciem dla Portugalczyka.

Pedro może nie robi finalnie wrażenia i szło wybrać lepiej, ale bronią go chyba bramki w kluczowych meczach (półfinał, finał). 

Ciężka decyzja, ale chyba sympatia do niektórych grajków minimalnie zadecyduje.

Awans: @The Game 85

W dniu 16.01.2026 o 16:33, Braveheart22 napisał(a):

Pogrzebałem trochę i ten wywołany do tablicy przez Marcusa Cannavaro, imho nie wypada tak dobrze (Saviola pozdrawia!). Wychodzi mi, że w tamtym sezonie nie był wyróżniającą się postacią, a stawianie go obok Nesty to bluźnierstwo ;)

Niemniej, bardzo ciekawie skonstruowany zespół. Środek dobrany tak, że Muller czy Seedorf z powodzeniem mogą wspierać boki. Muller to, w ogóle chyba trochę niedoceniany.

Zupełnie nie rozumiem fenomenu Millera, przecież to był drewniany gracz, a nie jakiś artysta. Mam wrażenie, że jego mit mocno urósł po latach ze względu na liczby i sukcesy drużynowe. A już zupełnie nie wyobrażam sobie go jako architekta ofensywy. Przecież on sam o sobie mówił jako "Raumdeuter" czyli ktoś kto wykorzystuje wolne przestrzenie i najlepiej gra bez piłki. Wolałbym takiego Riquelme, który w ogóle nie poszedł.

8 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Zupełnie nie rozumiem fenomenu Millera, przecież to był drewniany gracz, a nie jakiś artysta. Mam wrażenie, że jego mit mocno urósł po latach ze względu na liczby i sukcesy drużynowe. A już zupełnie nie wyobrażam sobie go jako architekta ofensywy. Przecież on sam o sobie mówił jako "Raumdeuter" czyli ktoś kto wykorzystuje wolne przestrzenie i najlepiej gra bez piłki. Wolałbym takiego Riquelme, który w ogóle nie poszedł.

wszechstronny, mega pracowity, inteligentny + sam zauważyłeś, że dokładał liczby. Nikt za piękne oczy nie dostaje miejsca przez tyle lat w top zespole. Nie każdy musi być artystą. Z drugiej strony, czy ci artyści to czasem nie są troszkę przeceniani mimo wszystko?

Wątpię, że Muller ma tu być u blackmagica architektem ofensywy. Raczej liczy, że duet napastnikow to pociągnie, a Muller bardzo dobrze z nimi współgra. Ja zwróciłem uwagę, że powinien dobrze uzupełnieniać ten system bez nominalnych skrzydłowych.

20 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak to jest jak się nie czyta opisu. Wyraźnie zaznaczyłem że Müller często gra bez piłki wbiegając w drugie tempo (czyli dokładnie tak jak grał w rzeczywistości) wykorzystując skupienie obrony na Haalandzie. 

W dniu 12.01.2026 o 15:28, blackmagic napisał(a):

Muller - najbardziej wysunięty pomocnik, łamiący schematy, często bez piłki, świetnie grający głową, zawsze w odpowiednim czasie i miejscu (8 bramek i 2 asysty)