Skocz do zawartości

Washington Wizards 2025/26 - tabula rasa

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bylo zalozonego watku druzynowego bo niewiele sie dzialo poza dumnym kroczeniem sciezka tankowania
[choc IMO godne wzmianki, ze Sarr i Kyshawn zrobili krok do przodu, a Bilal i Bub do tylu].

Ale wczoraj to sie zmienilo bo pozyskali Trae Younga za paczke frytek.
Z jednej strony ladne buy-low i okazja by mlodzi pograli z dobrym PG, ale z drugiej...
czy wlasciciel/GM bedzie mial samodyscypline by sie nie wpakowac w jakis glupi mega kontrakt?

Chwilowo sklad wyglada tak... 

PG Trae / Bub
SG Tre Johnsnon / Champagnie
SF Kyshawn / Riley / Middleton
PF Coulibaly / Whitmore
C Sarr / Bagley / Vukcevic

... czyli slabo. Ale watpliwe, ze to koniec ruchow i moze dzieki Trae beda bardziej sie nadawali do codzinnego ogladania?

Z tego co widzę to Waszyngton nie ma swojego tematu. czasem ich oglądam bo to konkurent do tanku i miałem wrażenie ,że mają najgorszy skład w lidze

Jest Sarr , który się nawet rozwija. Jest Kyshawn i to chyba na tyle. Czasem wyskoczy Bilal czasem młodziak Tre

Wizards mają ogrom guardów i słaby obwód i teraz biora sobie Trae??? Po co im . Czemu teraz skoro nie mają żadnego sensownego trzonu a jeszcze zabiorą rozwój Kyshawnowi i Tre

Dla mnie Wizards są 2 lata od tego by za 2 lata walczyć o coś w NBA a teraz robią ruch po gwiazdę która nota bene może za pół roku wykupić sobie umowe i pójść grać do poukładanego zespołu

Trae poszedł za darmo ale czy ogólnie Wizards robią dobre ruchy? Najpierw oddali Poole i Beya za właściwie szrot. Olynyk McCollum i jeszcze ten Cam . Dla mnie to nie dziwne, że spadł tak nisko w drafcie i ,że Rockets się tak szybko go pozbyli

Potem oddali Olynyka do Spurs za jeszcze większy szrot. I pozyskali jakies drugie rundy

I teraz nagle bum . Trae. Po co im ten ruch właśnie teraz? Ja tego nie kupuje 

Nie wiem czy są tu jeszcze fani Wizards ale ciekaw jestem co sądzicie o tej ich młodziezy i tej wymianie

2 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Od 8 minut juz ma, wiec chyba trzeba je polaczyc

Dzięki 

A przy okazji kto tam poza Sarrem i Kyshawnem jest dobry? Tre jakiś potencjał ma ale przyście Younga zabierze mu piłkę . Tak samo Kyshawn którego gra bez piłki moim zdaniem na razie jest taka sobie

2 minuty temu, ely3 napisał(a):

Wizards mają ogrom guardów i słaby obwód i teraz biora sobie Trae??? Po co im . Czemu teraz skoro nie mają żadnego sensownego trzonu a jeszcze zabiorą rozwój Kyshawnowi i Tre

Chwila, chwila. Mieliby sie rozwijac na PG? Akurat wingom i wysokim przyda sie do rozwoju ktos kto umie im podawac w odpowiednie miejsce i czasie.

3 minuty temu, ely3 napisał(a):

Trae poszedł za darmo ale czy ogólnie Wizards robią dobre ruchy? Najpierw oddali Poole i Beya za właściwie szrot. Olynyk McCollum i jeszcze ten Cam . Dla mnie to nie dziwne, że spadł tak nisko w drafcie i ,że Rockets się tak szybko go pozbyli

Potem oddali Olynyka do Spurs za jeszcze większy szrot. I pozyskali jakies drugie rundy

I teraz nagle bum . Trae. Po co im ten ruch właśnie teraz? Ja tego nie kupuje 

Bo teraz byl bardzo tanio? Nawet jak odejdzie za nic to byla szansa, ze bedzie warty wiecej niz CJ.

Z powodu naszej gierki mocno kibicuje Wizz w osobie Tre i Bilala. Oni obecnie mają kryzys formy ale po części widzialnym tu winę w słabości klubu. Z jednej strony zobaczymy teraz czy młodym będzie łatwiej czy Trae robiąc autopromocje zabierze im piłkę już przed halą i tyle go widzieli. Klub powinien być budowany w oparciu o kulturę bronienia jak młode Pistons nawet kosztem wygranych to sprowadzają sobie konia trojańskiego defensywy. To USA. Czyli ruch pod sprzedaż biletów.