Skocz do zawartości

Jeremy So-so ...chan

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Thomas napisał(a):

A ja mu życzę, żeby trafił do zespołu który da mu szansę. Jaki to zespół będzie to już nie istotne, ważne, żeby utrzymał się w lidze, a w przyszłości zagrał mecz przeciwko spurs na poziomie 20/10/5.

Większość mu pewnie tego życzy ale realnie patrząc to on idzie droga Wisemana  czy Knoxa i może się będzie pałętał przez następne 3-4 lata grając jakies końcówki na niegwaranatowanych umowach i jakiś 10 dniowych ale realnie jeśli ktoś w 4 roku nie łapie sie na rotacje to znaczy ,że nigdzie sie nie załapie

54 minuty temu, Koelner napisał(a):

no nawet z pacers nie dali mu pograć 

Przy mocno ujemnym HB i robiącym błędy Carterze to dziwne.  W wygranym spotkaniu HB wykręcił zacne -15 i 1/7 sobie rzucił.  

Wygląda na to że spurs użyją go w wymianie z Olynikiem  jako spadające kontrakty. 

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Przy mocno ujemnym HB i robiącym błędy Carterze to dziwne.  W wygranym spotkaniu HB wykręcił zacne -15 i 1/7 sobie rzucił.  

Wygląda na to że spurs użyją go w wymianie z Olynikiem  jako spadające kontrakty. 

Nie  z tym trenerem. Sam przyznal kiedys w  wywiadzie ze nie ma na niego zadnego pomysłu. Posrednio!.  Zdradzając sie przy tym. Zreszta Jeremy jako ulatwiajacy rozegranie/ i scinajacy do kosza juz nie ma racji bytu w tych Spurs. Trzeba tylko zyczyc Jeremiemu jak najszybszej wymiany. Co do postepu Jeremiego nie zgadzam sie z wiekszościa specjalistów  z tego forum. Jeremy zrobil postepy ale nie załapał sie czasowo z forma w tych spurs. Jego rzut zostal tak bardzo zmieniony ze potrzebuje  rzuciać zeby nawyki utrwalic i złąpać pewnośc siebie. Nie dostal tego bo po jednym bledzie byl sadzany na ławke. Jak trener chce to zawsze znajdzie pretekst by go posadzić. 

Obawiam sie tylko że jak spurs go wymienia to w PO nie bedzie miał kto grac na PF w wielu ustawieniach. HB i Keldon raczej sie obsraja a Jeremy  w PO w ataku gorszy nie bedzie a w obronie mógłby pomóc znacznie. Oczywiście jest opcja Victor + Kornet ale nie na wszystkie ustawienia i nie na cały czas. 

Edytowane przez marceli73

1 godzinę temu, Ivergs napisał(a):

@ignazz dziwne ze o Olynyka sie bie boją i dają mu grać...

Jedno nie przeczy drugiemu. Nie pisałem że powodem ławki jest wymiana tylko że taki jest plan. Kelly w tym systemie funkcjonuje więc jemu lekko podbijają wartość i dali 20 minut. Sochan w tym graniu to jeszcze bardziej traci. 
Z resztą nigdy nie będziemy znali prawdy. Może coś na śniadaniu firmowym powiedział, nie podzielił się opłatkiem, podrywał siostrę lub córkę trenera. Powody mogą być koszykarskie ale i małostkowe. Sochan jest sadzany aby nie szkodził wartości w taki sposób że idzie jedynie narracja że nie dostaje minut. W tym samym czasie grający dobrze na obwodzie Kelly gra. Co ważne w szatni KO jest lubiany i może ta interakcja też mu pomaga.  

15 godzin temu, ignazz napisał(a):

Kelly w tym systemie funkcjonuje więc jemu lekko podbijają wartość i dali 20 minut. Sochan w tym graniu to jeszcze bardziej traci. 

Normalnie jakbym czytał pierwsze transfery LAFA... A niby kto ma coś dac za Olynyka czy Sochana. Przecięż Olynyk to od dwóch lat jest worek pyr przerzucany z Raptors do Pelicans potem do Wizards a finalnei do spurs. Zarabia 13,5 mln a już nie wnosi wiele. Za 3 ma coś ok 29% a właśnie ma 0/5 w dzisiejszym meczu więc nie wiem gdzie Ty widzisz podbicie wartości. JAkby Spurs chciał zrzucić  Olynyka to obecnie musi do niego dorzucić z jedną pierwszą rundę I raczej w druga stronę pójdzie podobny szrot tylko ,że może młodszy

@ely3 eh to zrozumienie i zanim się zrozumie wytaczanie dział  … 

Przecież tu chodzi o to że są to spadające kontrakty które w połączeniu z pickami mogą być brane przez ekipę która po nieudanej połowie sezonu postanowi przebudować się. Wielokrotnie ekipa z kontuzjami czy zmiana kierunku rozwoju robi w lutym takie ruchy i właśnie spadające kontrakty są wtedy bezcenne bo nikt nie chce brać w drugą stronę  balastu na wiele lat. W tych spadających kontraktach nazwiska które idą w zamian dobrze jak mimo wszystko mają jakąś minimalną wartość do grania bo klub pozyskujący takiego gracza z rotacji może jeszcze raz podmienić go na kogoś z kontuzją. 
Więc dla tankera im gorszy gracz tym lepiej dla tanku a im lepszy ale spadający kontrakt też tragedii nie ma bo ostatecznie w wymianie 1:1 można jakieś 2rd przytulić. 
Spurs kiedyś szli drogą po drugiej stronie barykady czyli dobrze oddawali graczy aby pozyskiwać kapitał ( który nota bene jeszcze ze skutkiem pchali dalej). 
Co ważne spurs mogą tu wcale nie być graczem głównym tylko w tych spadających kontraktach tylko pomocnikiem. 

Jakbym czytał twojego kolegę w temacie kobiet ;) 

Wartością KO jest fakt że to w połączeniu z Sochanem Kontrakt i spadający i na poziomie już świetnego gracza. To od strony kupującej lepszego idą dopłaty ( np od spurs którzy mogą dopłacić lub tylko pomagać komuś) np wysyłając te kontrakty do jazz. Jak rozumiem jazz akurat chyba by przyjęli dopłatę za Markanena a to ze by może ostatniego dnia oddali za 2rd KO aby brać kogoś out of season to chyba ok? No i im lepszy ten KO tym tych picków 2rd może i więcej. Sochan dziś nie gra co nie znaczy że ktoś za niego trzebi z racji 22 lat nie dodałby czegoś ekstra. 

Stąd moje słowo o podbijaniu wartości. Aby móc jeszcze zdarzyć zrobić drugi ruch. Takie jazz już czasu na promowanie KO nie miałoby w lutym stąd robi to spurs jeżeli może oczywiście. 

To że dziś są to tylko wypełniacze do głównej przystawki czyli wyborów draftowych każdy wie. No chyba że się o 5 pisze na forum ;) 

Nie zmienia to faktu że mniej picków oddasz im lepszym graczem jest ten wypełniacz. Lub w drugim scenariuszu lepszy pick dostaniesz gdy pomagając utylizować wymianę zespołom trzecim oddajesz kogoś ciut lepszego, znanego, wartego obrócenia  w lutym jeszcze raz. Praktycznie za ten potencjał obrócenia negocjujesz rekompensatę. 

To są może detale taki KO i wartość 1x2rd za pomoc ale akurat spurs wielokrotnie w wymianach np z Bulls BOS czy Kings ta precyzja w detalach błysnęli. 

I nie upieram że to oni będą szli po gwiazdę bo chyba idą już swoim torem. 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

np wysyłając te kontrakty do jazz. Jak rozumiem jazz akurat chyba by przyjęli dopłatę za Markanena

takiej wymianie nie ma znaczenia jaką wartość ma Olynyk czy Sochan tylko to ile pierwszych rund spurs się pozbędzie. Jeśli Ty liczysz ,że w takiej wymianie ze względu na Olynyk Jazz by brało 1 pierwsza rundę mniej to chyba żyjesz złudzeniem

Spadające umowy przestały mieć wartość jakiś czas temu. A ja nadal nie wiem jak niby Olynyk podbija swoją wartośc pokazując w każdym meczu ,że jest już stary powolny i minusowy w obronie a za 3 rzuca poniżej 29 %. To ,że Olynyk jest w rotacji przed Sochanem pokazuje tylko ,że musimy już raczej pożegnać Jeremiego w NBA i zastanawiać się czy i jak sobie poradzi w lidze tureckiej

Nigdzie nie napisałem że KO oszczędzi spurs 1rd. W dużych wymianach liczy się danie główne ale jako zespół dodatkowy szczegóły są ważne. Czasem detal decyduje czy deal się zepnie. I z tym Kelly nie jest aż tak źle jak piszesz. 

Czytam po prostu że spurs planuje wykorzystać ten spadający kontrakt jako aset. I tyle. I czy ja wiem czy dziś spadający kontrakt jest mało wartościowy? Gdzie liga podbiła koszty przekraczania salary? 

A jazz tylko wspomniałem w kontekście że lepiej po otrzymaniu tego co się chce zostać z takim KO niż szrotem z wieloletnim kontraktem. I to wcale nie w kontekście że Laurii idzie do spurs  bo tu ochoty już nie widzę  

No i na koniec przy szerokiej kadrze spurs te spadające to jest 12 i 15 gracz rotacji więc nie ma o co Kruszyć kopii. Nie widzę nic złego w tym że trochę mu te wartość może podbija. 

Spurs szli po KO właśnie ze względu na taką układankę kontraktu. Mogą teraz handlować tym jako assetem lub przeczekać aż spadnie. I o tych opcjach pomyślano jak go ściągano. To że gra wyprzedziła oczekiwania sprawia że spurs pewnie nie zrobią ruchu po kolejną gwiazdę. Ale o tej lepszej grze nie wiedzieli jak sprowadzali KO. Więc rezygnując z planowanego ruchu ( np dajemy wszystko za Giannisa) nic się nie dzieje. Ale taka wymiana to kontrakt KO byłby bezwzględnie potrzebny. I to miałem na myśli „chwaląc” fajny przewidujący koncept spurs. Tak się po prostu planuje wydatki. 

I jako kibic spurs zauważam dbałość i chwale. 

Zarządzanie finansami klubu nie szastającym forsa. 

Edytowane przez ignazz

Też mówią o Phoenix za ONeala. Wydaje mi ze ze te ploteczki transferowe to od tych z go widzieli 2 razy jak gra w tym sezonie ale życzę mu zwłaszcza Phoenix ze względu na sztab medyczny. Jescze jakby dobrego trenera mentalnego mieli to może by zrobili z niego gracza rotacyjnego. 

Chociaz widziałem ostatnio na reddicie komentarze że na meczach juz nawet mało na ławce siedzi tylko kręci na rowerku i okłada kolana lodem wiec słabo to wyglada.