Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Dobry zawodnik. Patrząc na runde kiedy został wybrany to może nawet steal ale i tak płakać mi się chcę jak widzę jak został Messi obudowany.

Na pewno się nie sprawdzi w zespole, w którym każdy zawodnik potrafi grać z piłką przy nodze i bedzie bazował na krótkich podaniach i posiadaniu. Na pewno nie sprawdzi się w vertical tici tace :)

Ale doceniam prowo :)

Edytowane przez Pablo81

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Ja jestem ciekaw jak zostanie oceniony Eduardo Mendy. 31 interwencji. W 12 meczach tylko 3 wpuszczone gole.  W zasadzie ciężko cokolwiek więcej od bramkarza wymagać i nie bardzo widzę zeby któryś bramkarz mial nad nim przewage. Nic więcej już nie mógł zrobic. A to ze miał świetną obronę przed sobą to też fakt.

Dobry pick, ale brakuje imho trochę przysłowiowej kropki nad i. Dlatego nie poszedł wcześniej. W finale miał jeden strzał na bramkę, wcześniej też były mecze, gdy nie musiał praktycznie interweniować. Jak się poogląda highlightsy to w zasadzie jedynie ta interwencja po strzale głową Benzemy w półfinale rzeczywiście daje efekt wow. Co nie zmienia faktu, że był pewnym punktem w tamtym sezonie.

Oczywiście będą ciut lepsi/gorsi, ale ogólnie do bramkarzy chyba ciężko się przyczepić, poza Schmeichelem i Casillasem.

@agresywnychomik za te grafiki co dałeś to mecz zaczyna się od stanu 1-0 dla DRK lol

w sumie cały format tego posta aż się prosi o walkowera :P 

co do drugiej pary to śmiechłem z tymi 'najlepszymi bocznymi obrońcami w zabawie'

no i Anderlecht w strachu!

ale chociaż format taki że można to czytać

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

co do drugiej pary to śmiechłem z tymi 'najlepszymi bocznymi obrońcami w zabawie'

17 minut temu, julekstep napisał(a):

Krótki opis:

Paolo Maldini (...) 3ci w ZP za ten sezon (co u obrońcy zawsze jest sporą sprawą).

Jaap Stam (...) w absolutnym szczycie formy uznawany wtedy przez 2 lata z rzędu za najlepszego klubowego obrońcę przez UEFA.

Genialne argumenty, nie ująłbym tego lepiej! Roberto Carlos był w głosowaniu na ZP nawet drugi za swój sezon (gdy byli gracze z całego świata, a nie tylko z Europy jak w przypadku Maldiniego) i był dwukrotnie z rzędu wybierany najlepszym klubowym obrońcą przez UEFA, do tego Kimmich też był wybierany najlepszym klubowym obrońcą przez UEFA w wybranym sezonie. 

Więc chyba jednak się nie myliłem, aczkolwiek para Lahm-Davies także bardzo fajna, Marcelo-TAA również (tutaj w defensywie może być różnie, ale w ofensywie na pewno porównywalnie).

15 minut temu, BMeF napisał(a):

Genialne argumenty, nie ująłbym tego lepiej! Roberto Carlos był w głosowaniu na ZP nawet drugi za swój sezon (gdy byli gracze z całego świata, a nie tylko z Europy jak w przypadku Maldiniego)

spytajmy eksperta:

no i faktycznie szkoda że Maldini nie dostał za sezon 93/94 nagrody przyznawanej od sezonu 97/98 :( -> potężny argument za wyższością Roberto Carlosa! xD

aha i ofc szczerze gratuluję Roberto 2giego miejsca w głosowaniu na Złotą Piłkę w nagrodę za świetną formę na wygranym mundialu! mega gracz, pewnie top3-5 na swojej pozycji!

17 minut temu, BMeF napisał(a):

Marcelo-TAA również (tutaj w defensywie może być różnie, ale w ofensywie na pewno porównywalnie).

Trent jeden mecz w fazie pucharowej opuścił, to Liverpool dostał w mazak 3-0, tylko wrócił to wygrali 4-0 (niestety). Trent trzymał obronę za mordę a nie jakiś Van Dajk na kiju :) 

8 minut temu, julekstep napisał(a):

no i faktycznie szkoda że Maldini nie dostał za sezon 93/94 nagrody przyznawanej od sezonu 97/98 :( -> potężny argument za wyższością Roberto Carlosa! xD

A nie wiem, nigdzie nie pisałem o wyższości Carlosa nad Maldinim*, to według Twojej argumentacji mam chyba najlepszy duet bocznych obrońców, więc śmiesznie wyszło, musisz przyznać. xd 

* Maldini tier lepszy gracz od Carlosa overall (ŚO + lepsze longevity), za jeden sezon peaku do czteromeczowej symulacji tylko jako lewy obrońca to pewnie coin toss, jak ktoś minimalnie woli Maldiniego to zasadniczo mi nie przeszkadza, większej różnicy tutaj nie ma, bo chyba się zgodzisz, że 2. miejsce w głosowaniu na ZP jako boczny obrońca to bardzo spora sprawa, hehe. 

5 minut temu, BMeF napisał(a):

bo chyba się zgodzisz, że 2. miejsce w głosowaniu na ZP jako boczny obrońca to bardzo spora sprawa, hehe. 

przecież już mu pogratulowałem formy na zwycięskim mundialu

46 minut temu, julekstep napisał(a):

aha i ofc szczerze gratuluję Roberto 2giego miejsca w głosowaniu na Złotą Piłkę w nagrodę za świetną formę na wygranym mundialu! mega gracz, pewnie top3-5 na swojej pozycji!

5 minut temu, BMeF napisał(a):

A nie wiem, nigdzie nie pisałem o wyższości Carlosa nad Maldinim*, to według Twojej argumentacji mam chyba najlepszy duet bocznych obrońców, więc śmiesznie wyszło, musisz przyznać. xd 

można się było zasugerować czytając te GOAT dopiski i teksty o najlepszych bocznych obrońcach zabawy 🙃