Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo chyba nie uraz, więc nie wiem czy na pewno powinniśmy tu liczyć absencje

well można coś pewnie kombinować w przypadku opuszczenia ostatniego meczu grupowego jak awans jest klepnięty (przykład -> Twój Ronaldo poza kadrą vs Genk)

ale jak opuszczasz pierwszy mecz fazy grupowej vs najsilniejszy rywal (też Twój Ronaldo vs Milan) to już przypał, niezależnie od okoliczności

chyba nie ma drugiego gracza w players pool tej zabawy, który łapiąc się na swój peak w latach wyboru tak dużo traci względem 'nazwiska'

bo sorry ale...

30 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ronaldo w absolutnym prime niespełna rok po epickich MŚ

o ile comback Ronaldo na WC 2002 to była najpiękniejsza futbolowa historia o tyle nazywanie okresu po ponad 3 latach ciągłych kontuzji 'absolutnym prime' to strasznie wesoły mindfuck beGM style lol

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Serio, kto by sie spodziewal ? Napewno nie @julekstep xD

well nawet jak to jest prawda to zawsze można wybrać sobie kolejnego lewego obrońcę a Maldiniego wstawić na środek, gdzie dalej daje GOAT lvl poziom

ULTIMATE 1st FLEX PICK

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

well nawet jak to jest prawda to zawsze można wybrać sobie kolejnego lewego obrońcę a Maldiniego wstawić na środek, gdzie dalej daje GOAT lvl poziom

ULTIMATE 1st FLEX PICK

serio jestem zaskoczony tym ze LB jest wiecej, anyway chyba nie za bardzo go wstawisz do srodka w wybranym sezonie, TM pkazuje 2 mecze na srodku vs 43 lewej...

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

serio jestem zaskoczony tym ze LB jest wiecej, anyway chyba nie za bardzo go wstawisz do srodka w wybranym sezonie, TM pkazuje 2 mecze na srodku vs 43 lewej...

no wtedy był nominalnie LB... (i tak będzie grał u mnie na 99% :P)

ale! w finale wypadli Baresi i Costacurta i z musiku grał CB..gdzie Milan zniszczył bardzo mocną Barcę  a Paolo zagrał super

więc skoro na CB - w najważniejszym meczu - 'rozwalił' duet top3 napastników tamtego okresu to imho narracja jest spokojnie do sprzedania :) 

Edytowane przez julekstep

Teraz, julekstep napisał(a):

no wtedy był nominalnie LB... (i tak będzie grał u mnie na 99% :P)

ale! w finale wypadli Baresi i Costacurta i z musiku grał CB..gdzie Milan zniszczył bardzo mocną Barcę  a Paolo zagrał super

spokojnie do sprzedania narracja :) 

bez spoilerow !!! nie wiem kto kupi xD 2 mecze chyba za malo zeby z niego robic FLEX pick.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

bez spoilerow !!! nie wiem kto kupi xD 2 mecze chyba za malo zeby z niego robic FLEX pick.

dopisane dla kontekstu!:

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

więc skoro na CB - w najważniejszym meczu - 'rozwalił' duet top3 napastników tamtego okresu to imho narracja jest spokojnie do sprzedania :) 

Edytowane przez julekstep

16 minut temu, julekstep napisał(a):

ale jak opuszczasz pierwszy mecz fazy grupowej vs najsilniejszy rywal (też Twój Ronaldo vs Milan) to już przypał, niezależnie od okoliczności

to jakiś żart z takimi wyliczeniami? jeśli absencja w pierwszych meczach grupowych to przypał, to z tym Twoim Gerrardem powinieneś rzucić ręcznik minutę po picku

16 minut temu, julekstep napisał(a):

o ile comback Ronaldo na WC 2002 to była najpiękniejsza futbolowa historia o tyle nazywanie okresu po ponad 3 latach ciągłych kontuzji 'absolutnym prime' to strasznie wesoły mindfuck beGM style lol

gość po MŚ zagrał niemal 90 spotkań w dwa sezony, będąc wciąż pewnie top3 snajperio na świecie, może użycie słowa absolutny jest na wyrost, ale na pewno nie ma czegoś takiego jak koniec prime Ronaldo podczas gry w Realu

37 minut temu, airmax napisał(a):

Ronaldo to w zasadzie jeden ikoniczny mecz vs United, poza tym to tak skromnie bym powiedział 

no jak gol co 68 minut w ostatnich 8 meczach LM, to skromnie, to chyba jednak nieliczni mogą sobie na taką skromność jednak pozwolić 

(mam nadzieję, że to dobrze policzyłem xd)

27 minut temu, BMeF napisał(a):

Swoją drogą topowych lewych obrońców jest więcej niż prawych jak sobie wypisywałem na szybko, ciekawe. ;] 

w ogóle legitnych bocznych jest od ciula, to jest ponad 30 lat rozgrywek

to jakiś żart z takimi wyliczeniami? jeśli absencja w pierwszych meczach grupowych to przypał, to z tym Twoim Gerrardem powinieneś rzucić ręcznik minutę po picku

lol, przecież cały czas piszę że w kontekście Gerrarda jedyny sensowny zarzut to opuszczone mecze, a nie próbuję kombinować jak Ty

43 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

muszę sprawdzić, co było tego powodem, bo chyba nie uraz, więc nie wiem czy na pewno powinniśmy tu liczyć absencje

xD

już nie mówiąc o tym że u Ronaldo problemem nie są same absencje, ale też to że on 90 minut to zagrał w dwóch meczach (a w obu meczach półfinałowych to nawet łącznie nie zagrał 90 minut)

gość po MŚ zagrał niemal 90 spotkań w dwa sezony, będąc wciąż pewnie top3 snajperio na świecie, może użycie słowa absolutny jest na wyrost, ale na pewno nie ma czegoś takiego jak koniec prime Ronaldo podczas gry w Realu

przed Relam:

2 x złota piłka (ta z 2002 to przecież typowo za WC, bo chyba nie za te 5 goli w 13 występach jakie nazbierał w Madrycie w 2002) + 1x 2gie miejsce w głosowaniu i 1x 3cie

w Realu:

1x 11ste miejsce, koniec

jak to nie jest 'koniec prime' to nie wiem czym jest 'koniec prime' 🙃

podsumowując -> to dalej jest dobry napadziar (chociaż te niedograne mecze mocno kłują w oczy)...ale to nie jest żaden FENOMEN 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

ol, przecież cały czas piszę że w kontekście Gerrarda jedyny sensowny zarzut to opuszczone mecze, a nie próbuję kombinować jak Ty

a gdzie ja kombinuje? dla mnie najważniejsze było, że był dostępny niemal przez całą fazę pucharową, a jak się zastanawiam dlaczego był poza kadrą to chyba mogę czy nie mogę?

9 minut temu, julekstep napisał(a):

ż nie mówiąc o tym że u Ronaldo problemem nie są same absencje, ale też to że on 90 minut to zagrał w dwóch meczach (a w obu meczach półfinałowych to nawet łącznie nie zagrał 90 minut)

już nie wymyślaj jakiś bzdur, każdy u nas gra po 90 minut, jeśli mógł zagrać w rewanżu, to sobie jakoś ten półfinał doczłapie z mojej perspektywy najważniejsze jest to, że całe otoczenie będzie pracować na jego dobre sytuacje jednocześnie będąc wielkim zagrożeniem samym w sobie

14 minut temu, julekstep napisał(a):

przed Relam:

2 x złota piłka (ta z 2002 to przecież typowo za WC, bo chyba nie za te 5 goli w 13 występach jakie nazbierał w Madrycie w 2002) + 1x 2gie miejsce w głosowaniu i 1x 3cie

w Realu:

1x 11ste miejsce, koniec

jak to nie jest 'koniec prime' to nie wiem czym jest 'koniec prime'

a co miał dostać złotą piłkę za Copa America? czy Ty normalny jesteś?

w 02/03 zdobył majstra i miał półfinał LM

w 03/04 król strzelców LaLiga

oba te sezony w niczym nie ustępowały liczbom, które kręcił w Interze w FCB miał wcześniej tylko jeden alltimerski sezon, wg tego prime Ronaldo skończył się w 97

nie wiem po co ten atak na tak szanowanego grajka, nie robię z niego żadnego gamechangera, zwracam jedynie uwagę, że na tle większości picków imo nie odbiega w ogóle o ile nie jest po prostu lepszy samym skillem i imo jest to still jak c***

w ogóle gość wziął Embapie i mi się do Grubego pruje, trochę pomyślunku

28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no jak gol co 68 minut w ostatnich 8 meczach LM, to skromnie, to chyba jednak nieliczni mogą sobie na taką skromność jednak pozwolić 

(mam nadzieję, że to dobrze policzyłem xd)

Real zagrał wtedy 16 meczów, Ronaldo wystąpił w 11 i (za transfermarkt) uzbierał 762 minuty co daje ~ 53% możliwych minut. To jest po prostu mocno średni pick (moim skromnym zdaniem), który oczywiście można próbować argumentować narracją o golu co x minut, tylko znowu, tą średnią ratuje JEDEN występ na TOP poziomie 

2 minuty temu, airmax napisał(a):

al zagrał wtedy 16 meczów, Ronaldo wystąpił w 11 i (za transfermarkt) uzbierał 762 minuty co daje ~ 53% możliwych minut.

dajcie mi może wybrać co?

jeśli fakt, że ktoś opuścił kilka spotkań fazy grupowej ma rzutować na ogólny odbiór graczy o takich umiejętnościach, to nie wiem czy ta zabawa ma w ogóle sens, mało mnie obchodzi ile to jest % możliwych minut dla mnie liczy się szansa na wygranie spotkania i zmaksymalizowanie talentu 

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a gdzie ja kombinuje? dla mnie najważniejsze było, że był dostępny niemal przez całą fazę pucharową, a jak się zastanawiam dlaczego był poza kadrą to chyba mogę czy nie mogę?

zastanawiać się możesz, ale Ty pisałeś tak:

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

więc nie wiem czy na pewno powinniśmy tu liczyć absencje

więc tu kombinujesz xDDD

już nie wymyślaj jakiś bzdur, każdy u nas gra po 90 minut, jeśli mógł zagrać w rewanżu, to sobie jakoś ten półfinał doczłapie z mojej perspektywy najważniejsze jest to, że całe otoczenie będzie pracować na jego dobre sytuacje jednocześnie będąc wielkim zagrożeniem samym w sobie

ależ ja nic nie wymyślam -> stwierdzam tylko fakty opisane cyferkami, skoro co dla Ciebie 'bzdury' to nic nie poradzę

a co miał dostać złotą piłkę za Copa America? czy Ty normalny jesteś?

o czym Ty piszesz? xDDD

w 96 i 97 był top2 i top1 w głosowaniu bez bonusu za kadrę

w 98 (top3) i 2002 (top1) na pewno występy w kadrze mu pomogły (zdecydowanie bardziej w 2002 ofc)

w 2003 (po pełnym roku w Realu) był 11 i to jego ostatnie głosy jakie dostał

i w sensie że ja jestem nienormalny pisząc że 'absolutny prime' Ronaldo to 96-98? Nie nadążam :( 

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w 02/03 zdobył majstra i miał półfinał LM

w 03/04 król strzelców LaLiga

oba te sezony w niczym nie ustępowały liczbom, które kręcił w Interze w FCB miał wcześniej tylko jeden alltimerski sezon, wg tego prime Ronaldo skończył się w 97

Ronaldo w Realu to dalej był bardzo fajny grajek z super startem do piłki (mimo że overall fizycznie nie był już tym samym grajkiem co przed kontuzjami) i instynktem

po prostu to już nie był ten Fenomen który oczarował świat kilka lat wcześniej - i tyle

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem po co ten atak na tak szanowanego grajka, nie robię z niego żadnego gamechangera, zwracam jedynie uwagę, że na tle większości picków imo nie odbiega w ogóle o ile nie jest po prostu lepszy samym skillem i imo jest to still jak c***

raczej wszyscy lubią Ronaldo -> atak jest na Ciebie po tym jak (SAM Z SIEBIE) zacząłeś pisać teksty o absolutnym prime 🙃

15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w ogóle gość wziął Embapie i mi się do Grubego pruje, trochę pomyślunku

to jakie masz konkretnie zarzuty do Mbappe w sezonie 23/24 w LM?

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jeśli fakt, że ktoś opuścił kilka spotkań fazy grupowej ma rzutować na ogólny odbiór graczy o takich umiejętnościach, to nie wiem czy ta zabawa ma w ogóle sens, mało mnie obchodzi ile to jest % możliwych minut dla mnie liczy się szansa na wygranie spotkania i zmaksymalizowanie talentu 

czyli dalej nie widzisz problemu w tym że ktoś w półfinałach (ostatni etap w tym sezonie dla jego ekipy) gra 49 i 38 minut?

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

więc tu kombinujesz xDDD

Geymar sobie leciał na uro siostry w środku sezonu, o taki rodzaj absencji mi chodzi, czasem daje się zawodnikom odpocząć, jak są kontuzje, to są one często wymieniane, Cb nie zastanawia dlaczego Gerrard był poza kadrą skoro nie ma wpisanego urazu?

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

w 2003 (po pełnym roku w Realu) był 11 i to jego ostatnie głosy jakie dostał

serio jesteśmy w tym miejscu, gdzie głosowanie na ZP poza sezonem mundialowym jest wyznacznikiem czyjegoś skilla i przydatności do drużyny formatu ATF?

6 minut temu, julekstep napisał(a):

raczej wszyscy lubią Ronaldo -> atak jest na Ciebie po tym jak (SAM Z SIEBIE) zacząłeś pisać teksty o absolutnym prime

napisałem, że absolutny prime być może napisane na wyrost, still - jesteśmy niespełna rok gdzie zaorał MŚ a potem gra dwa pełne sezony z sukcesami w klubie i jednej całkiem dobrej kampanii w LM (jak nie dwóch) 

wciąż wg cyfr jest mega zagrożeniem, jeśli moją alternatywą jest go nie wybierać, a zamiast tego wziąć kogoś pokroju Morientesa (bdb pick imo) to mimo wszystko wolę Ronaldo i to nie jest nic odkrywczego

jeśli jedynym zarzutem dla tego picku jest wątplie zdrowie w półfinale i to, że mam inne postrzeganie jego prime, to w sumie spoko i tak bym to zrobił po fakcie

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

to jakie masz konkretnie zarzuty do Mbappe w sezonie 23/24 w LM?

Typ strzelił 5 bramek z gry, z czego 3 z Realem Sociedad, z superior supportem przejebał se z Borussią Dortmund będąc grubym faworytem, gdzie z grubsza nic nie pokazał, odszedł z PSG, w jego miejsce przyszły fajne ziutki, ale takie, które nie mają szans być tutaj wybrane - i PSG zanotowało najlepszy sezon w historii, a tak w ogóle do tego półfinału awansował, bo Ronald Araujo zrobił terrorystę i dostał idiotyczne czerwo, bo w dwumeczu z Barceloną do tego momentu też c***a grał - mocny pick za nazwisko tbh. ;] 

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Typ strzelił 5 bramek z gry, z czego 3 z Realem Sociedad, z superior supportem przejebał se z Borussią Dortmund będąc grubym faworytem, gdzie z grubsza nic nie pokazał, odszedł z PSG, w jego miejsce przyszły fajne ziutki, ale takie, które nie mają szans być tutaj wybrane - i PSG zanotowało najlepszy sezon w historii, a tak w ogóle do tego półfinału awansował, bo Ronald Araujo zrobił terrorystę i dostał idiotyczne czerwo, bo w dwumeczu z Barceloną do tego momentu też c***a grał - mocny pick za nazwisko tbh. ;] 

o dzięki, ja bym napisał, że to nie zazdrość i go po prostu nie lubię

18 minut temu, julekstep napisał(a):

zyli dalej nie widzisz problemu w tym że ktoś w półfinałach (ostatni etap w tym sezonie dla jego ekipy) gra 49 i 38 minut?

chłopie, Twoim mózgiem jest, typ który się ledwo łapie na limit, czemu akurat Ty to wiercisz?