Skocz do zawartości

Chytruz nie żyje

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Znałem, lubiłem i naprawdę za wiele kwestii podziwiałem. Nie spotyka się często osób tak inteligentnych. Jego zaangażowanie w oglądanie NBA i umiejętność analizy tego co się dzieje na boisku to coś naprawdę unikalnego. No i do tego ten jego wysublimowany sarkazm oraz umiejętność trafnej i zabawnej riposty w dyskusji...

Nigdy mu nie podziękowałem, a przecież przez te ok. 20 lat zawsze był blisko na forach koszykarskich - czy w "Szatni" na e-baskecie, czy w Fantasy Basketball, czy w dyskusjach o koszykówce. Żałuję bardzo, że w ostatnim roku ten kontakt był dużo mniejszy. Trudno pogodzić się z tym co się wydarzyło. Odpoczywaj w pokoju, Kolego 😪😪😪

trochę mnie nachodzi takie przemyślenie że dziwne / inne są te znajomości z neta, niby 'znasz' kogoś 20+ lat (jeśli dobrze kojarzę to Chytruz dołączył do e-basketu ~2005 ), znasz dobrze jego zdanie w kilku tematach a jednocześnie nic o nim nie wiesz jako o człowieku

taki off-topic, sorry jeśli ktoś uzna że to nie czas & miejsce

i może znowu nie czas i miejsce, ale że to nie był bot któremu odcięto zasilanie - to czy ktoś wie & chce ujawnić co właściwie się stało?

@rw30

Już o tym pisałem - wiem tyle ile Wam przekazałem i na ten moment ta wiedza musi nam wystarczyć.

Jestem w kontakcie z bratem Chytrego i jeśli będę wiedział coś nowego i będzie wola ze strony rodziny na przekazanie jakiś dodatkowych informacji, to na pewno Wam tą wiedzę przekażę.

To był użytkownik, którego najbardziej chciałem poznać na żywo z forum i boli mnie, że to się już nigdy nie stanie.

Jak ktoś stwierdził, że forum wymiera i użytkownicy, którzy się nie logują, to po prostu cicho umarli, uznałem to żart, jesteśmy w końcu na to wszystko za młodzi.
A jednak nasze pokolenie też umiera, szybciej niż by się człowiek spowiedział.

Jest mi naprawdę smutno, jak się nie spodziewałem, że będzie mi smutno po człowieku, którego nigdy nie spotkałem.

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

trochę mnie nachodzi takie przemyślenie że dziwne / inne są te znajomości z neta, niby 'znasz' kogoś 20+ lat (jeśli dobrze kojarzę to Chytruz dołączył do e-basketu ~2005 ), znasz dobrze jego zdanie w kilku tematach a jednocześnie nic o nim nie wiesz jako o człowieku

taki off-topic, sorry jeśli ktoś uzna że to nie czas & miejsce

i może znowu nie czas i miejsce, ale że to nie był bot któremu odcięto zasilanie - to czy ktoś wie & chce ujawnić co właściwie się stało?

Dlatego tak dobrze się czasem spotkać na żywo i móc się poznać lepiej. Szczególnie że po 2 zlotach muszę przyznać że na żywo ludzie są dużo ciekawsi i fajniejsi niż tylko z wpisów wygląda 

45 minut temu, RappaR napisał(a):

To był użytkownik, którego najbardziej chciałem poznać na żywo z forum i boli mnie, że to się już nigdy nie stanie.

Jak ktoś stwierdził, że forum wymiera i użytkownicy, którzy się nie logują, to po prostu cicho umarli, uznałem to żart, jesteśmy w końcu na to wszystko za młodzi.

Jest mi naprawdę smutno, jak się nie spodziewałem, że będzie mi smutno po człowieku, którego nigdy nie spotkałem.

Pomyślałem to samo jak rano przeczytałem 

2 godziny temu, lorak napisał(a):

86 lub 88 rocznik.

miałem szczęście go poznać, bo od lat z chłopakami z ebasketu gramy w fantasy i co roku Chytry przylatywał na live draft, a potem regularnie nas ogrywał, często mając Currego w składzie. jeszcze w październiku się z nim widzieliśmy, a teraz taki szok. brak słów aby to wyrazić.

PS
gdyby ktoś chciał powiązać nick z twarzą, to filmik zrobiony przez niego:

@lorak 
image.thumb.png.d2b39413ba1b999edf9fe10030c1be02.png

piękne i jak na ironię losu oddajesz najgorszą z możliwych long 2 ;) 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

reminder zeby sie spotykac jak najczesciej, zwlaszcza jak obejrzalem ten mix Chytruza z waszego wypadu

w koncu juz x lat tworzymy ta spolecznosc

ja raz na jeden meet up nie pojechalem, @badboys2 i @Jendras chyba organizowali ktos mial mnie zgarnac z Wloclawka za malolata, zaluje, moze wlasnie poznalbym Chytruza.

34 minuty temu, P_M napisał(a):

@lorak 
image.thumb.png.d2b39413ba1b999edf9fe10030c1be02.png

piękne i jak na ironię losu oddajesz najgorszą z możliwych long 2 ;) 

jeszcze wtedy nie wiedzial, jak kobe

----

@Roger informuj tez jak to rozegramy z wiencem, do kogo blik wyslac itd.

Dzięki rekomendacji Buły (dziękuję) i akceptacji pozostałych kolegów z grupy mogłem dołączyć kilka lat temu do rozgrywki H2H fantasy i poznać Chytrego na żywo na naszych draftach. A znaliśmy się wirtualnie od czasów e-basketu, to będzie minimum 20 lat. Nie będąc duszą towarzystwa posiadał wyróżniający się intelekt i poczucie humoru, którym wszystkim odpowiadały. Jego różne żarty, docinki, a w kwestii NBA cenne analizy i wnioski były z mojej perspektywy jego elementami charakterystycznymi. Nawet miał pomysł żebyśmy rozważyli jakiś wyjazd, bo podzielaliśmy pasje do podróży (przynajmniej tam, gdzie ciepło Chytremu), ale niestety to się nie wydarzy 😕

Od momentu jak Roger nam tę informację przekazał to Chytry kilkanaście razy w ciągu dnia przypomina mi o sobie. To wszystko są miłe wspomnienia, bo mimo skrycia mam przekonanie, że był dobrym facetem. A jeszcze niedawno draftowaliśmy we Wrocławiu... Dziękuję Ci Chytry i do zobaczenia w innym uniwersum. Wielka szkoda, ale z pewnością Cię zapamiętałem do końca życia.

PS. Nie będę oryginalny: odnośnie postów na e-nba to w każdym temacie był must-read.

Edytowane przez Dunk Fan

w ogole moze zrobilibysmy jakas grupke na messengerze, taka do pogadanki na biezaco?

jazda jazda juz nie jest taka popularna jak kiedys, mielibysmy jakas alternatywe gdzie sie lapac

z tego co pamietam mam chyba @lorak i @RonnieArtestics na messie, plus kilku weteranow ktorzy juz nie pisza na forum

@ely3 nie uzywa fejsa mamy siebie na whatsappie

Teraz, Kubbas napisał(a):

Dobilem, nie wiem czy wiadomosci dochodza, oznacz mnie czy cos jak mozesz

admin moze tam nicki poustawiac?

Nie, każdy sam siebie może oznaczyć jak widzą go inni i potem po prostu się przedstawić. Nie ma tej społeczności dużej, w chwilę się to ogarnie, a jak raz się zrobi, potem już nie trzeba nic kolejny raz ustawić. 

12 minut temu, Kubbas napisał(a):

a mozesz stworzyc osobny watek pt nicki? i kazdy tam napisze swoj bedzie mozna pozmieniac jesli ktos bedzie chcial

ja ze spamietywaniem imion mam duzy problem przy wiekszej ilosci ludzi

tez bedzie wiadomo odrazu kto dolaczyl

Stworzyłem podgrupę na whatsappie nicki i tam będę aktuaalizowal i dopisywał kto jest i będzie taka baza dla każdego