RappaR Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 11 minut temu, memento1984 napisał(a): Gdzie byly po milionie? na jakims blurbie z LLMa gdzie byla mowa o przyszlej wartosci tej nieruchomosci (w domysle LLMa ze przecietny amerykanin inwestuje w medianowe dzisiaj ~$400k)? Jak Ty tak czytasz ze zrozumieniem to nie dziwie sie ze net worth w Polsce maleje z wiekiem Przyznaję szczerze, piszesz takie bzdury, że ciężko się połapać, które są Twoje, a które LLM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 1 godzinę temu, memento1984 napisał(a): Ja mowie o medianowym mieszkaniu dla calej Polski Ty odpowiadasz “w miastach nie z topu masz sporo pomiedzy 5-8” No tak, nie moja wina, że nie rozumiesz czym jest mediana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 14 minut temu, P_M napisał(a): No tak, nie moja wina, że nie rozumiesz czym jest mediana... Piszesz o medianie a podajesz zakres 5-8 to chyba Ty nie masz zielonego pojecia czym jest mediana. podaj zrodlo gdzie w 2026 mediana m2 nieruchomosci jest ~8k pln/m2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 3 minuty temu, memento1984 napisał(a): Piszesz o medianie a podajesz zakres 5-8 to chyba Ty nie masz zielonego pojecia czym jest mediana. podaj zrodlo gdzie w 2026 mediana m2 nieruchomosci jest ~8k pln/m2 Ostatnie pełne szczegółowe dane z GUS dla całej Polski są za 2023 rok Rynek pierwotny: Mediana ceny wynosiła 7 751 zł/m². Rynek wtórny: Mediana ceny wynosiła 6 750 zł/m². Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 12 minut temu, memento1984 napisał(a): Piszesz o medianie a podajesz zakres 5-8 to chyba Ty nie masz zielonego pojecia czym jest mediana. podaj zrodlo gdzie w 2026 mediana m2 nieruchomosci jest ~8k pln/m2 https://adresowo.pl/ceny-mieszkan/ Proszę bardzo w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k Więc no ewidentnie ktoś ma tu problem z medianą, ale to nie jestem ja. A i podałem przedział 5-8k bo medianie bliżej do średnich miast, a nie topowych, czego z jakiegoś powodu nie widzisz/nie przyjmujesz do wiadomości, a fiksujesz się na topowych miastach i cenach w PL. Edytowane 8 godzin temu przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 20 minut temu, RappaR napisał(a): Przyznaję szczerze, piszesz takie bzdury, że ciężko się połapać, które są Twoje, a które LLM. Nadal nie zrozumiales tego $1mln w tekscie od LLMa czy Ci glupio? 14 minut temu, fluber napisał(a): Ostatnie pełne szczegółowe dane z GUS dla całej Polski są za 2023 rok Rynek pierwotny: Mediana ceny wynosiła 7 751 zł/m². Rynek wtórny: Mediana ceny wynosiła 6 750 zł/m². Dziwnie ze obecnie zapytanie o medianowa cene zwraca 12k/m2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Teraz, memento1984 napisał(a): Nadal nie zrozumiales tego $1mln w tekscie od LLMa czy Ci glupio? Chłopie, wyśmiałem Ciebie, a Ty prosisz, bym Ci rozrysował żart, bo nie jesteś w stanie puenty zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 4 minuty temu, memento1984 napisał(a): Dziwnie ze obecnie zapytanie o medianowa cene zwraca 12k/m2 Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 5 minut temu, RappaR napisał(a): Chłopie, wyśmiałem Ciebie, a Ty prosisz, bym Ci rozrysował żart, bo nie jesteś w stanie puenty zrozumieć. Ja podobnie wysmialem Ciebie a Ty piszes o puencie, gdzie nie mozesz sie przyznac do babola o 75% rozrzucie. 13 minut temu, fluber napisał(a): Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset 26 minut temu, P_M napisał(a): https://adresowo.pl/ceny-mieszkan/ Proszę bardzo w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k Więc no ewidentnie ktoś ma tu problem z medianą, ale to nie jestem ja. A i podałem przedział 5-8k bo medianie bliżej do średnich miast, a nie topowych, czego z jakiegoś powodu nie widzisz/nie przyjmujesz do wiadomości, a fiksujesz się na topowych miastach i cenach w PL. https://www.properstar.mu/poland/house-price 41% nieruchomosci w pl to mieszkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 13 minut temu, memento1984 napisał(a): https://www.properstar.mu/poland/house-price 41% nieruchomosci w pl to mieszkania Za twoim linkiem... + podejrzewam, że te ceny to i tak są ceny ofertowe, a nie transakcyjne. Nie wiem co chcesz udowadniać, ale to już kolejna samorka w twoim wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 32 minuty temu, P_M napisał(a): w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k Hej moglbys mi sprzedac mieszkanie po cenie z 2021? 2 minuty temu, P_M napisał(a): Za twoim linkiem... + podejrzewam, że te ceny to i tak są ceny ofertowe, a nie transakcyjne. Nie wiem co chcesz udowadniać, ale to już kolejna samorka w twoim wykonaniu. To ze jak usrednisz cene mieszkan i domow to jestes ~10k/m2 wiec nie wiem kto sie samo-zaoral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, memento1984 napisał(a): Hej moglbys mi sprzedac mieszkanie po cenie z 2021? To ze jak usrednisz cene mieszkan i domow to jestes ~10k/m2 wiec nie wiem kto sie samo-zaoral Ty, bo nie widziałeś zakładki tutaj z domami+ https://adresowo.pl/ceny-domow/ 5800 zł za M2 domu obecnie+9k za mieszkania. Więc uśredniając pewnie coś koło 7-7,5k. W ogóle to bardzo zabawne, że najpierw wyśmiewałes, że Polacy mieszkają w mieszkaniach a w Stanach w domach ergo lepiej, a jak wychodzi, że mieszkania droższe niż dom to nie widzisz w ogóle swojego błędu w myśleniu i hipokryzji xD Edytowane 7 godzin temu przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 31 minut temu, fluber napisał(a): Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset Znowu blad poznawczy - jak trwoga do tabel i srednich dla 330mln, jak rozmowa o sobie “bzdura! u mnie w miescie…” tak to nie podyskutujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, memento1984 napisał(a): Znowu blad poznawczy - jak trwoga do tabel i srednich dla 330mln, jak rozmowa o sobie “bzdura! u mnie w miescie…” tak to nie podyskutujemy No ale te 12k to jest bzdura. Podałem oficjalne dane z GUS przecież, które olałeś. https://www.otodom.pl/pl/wyniki/sprzedaz/mieszkanie/lodzkie/lodz/lodz/lodz?limit=36&ownerTypeSingleSelect=ALL&by=DEFAULT&direction=DESC Weź sobie wpisz w otodom Łódź (3 miasto w Polsce pod względem liczby mieszkańców) i ustaw same mieszkania - masz 7200 ofert. Wrzuć w filtr limit ceny do 12k.za metr i zostaje ponad 5600 mieszkań. Ale na pewno mediana dla całego kraju to 12k. Na bank. Wrzucasz kretyńskie dane z jakiejś strony krzak i ignorujesz jak ludzie, którzy tu mieszkają próbują dać Ci dom zrozumienia, że pierdolisz od rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 9 minut temu, P_M napisał(a): Ty, bo nie widziałeś zakładki tutaj z domami+ https://adresowo.pl/ceny-domow/ 5800 zł za M2 domu obecnie+9k za mieszkania. Więc uśredniając pewnie coś koło 7-7,5k. W ogóle to bardzo zabawne, że najpierw wyśmiewałes, że Polacy mieszkają w mieszkaniach a w Stanach w domach ergo lepiej, a jak wychodzi, że mieszkania droższe niż dom to nie widzisz w ogóle swojego błędu w myśleniu i hipokryzji xD 47 minut temu, fluber napisał(a): Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset Dochodzimy do clue programu: median single worker salary in Ohio $59k, miesieczny take home pay $3.8k 1m2 dla calego kraju $2250, dla Ohio ~$1500/m2. GUS sierpien 2025 median singiel salary na UOPie (~80% pracujacych) ~7300pln, miesieczny take home pay ~4500pln 1m2 12k/m2 mieszkanie, 7k/m2 dom wiecie juz dlaczego zyjecie na demograficznym smietniku, ale za LLM “leja jeszcze szampana na titaniku w luksusowej kajucie na b2b” ha ha ha ha do zobaczenia w 2040! *fluber nikt nie chce zyc w twojej okolicy za 3k/m2 bo tam bieda i nie ma medianowej placy. 8 minut temu, fluber napisał(a): Wrzucasz kretyńskie dane z jakiejś strony krzak i ignorujesz jak ludzie, którzy tu mieszkają próbują dać Ci dom zrozumienia, że pierdolisz od rzeczy. Moja strona krzak jest taka sama strona krzak jaka wy tu wrzucacie. Tez wam “daje do zrozumienia od czlowieka ktory tu mieszka ze pierdolicie od rzeczy biorac srednie z 50 stanow i 330mln ludzi” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, memento1984 napisał(a): Dochodzimy do clue programu: median single worker salary in Ohio $59k, miesieczny take home pay $3.8k 1m2 dla calego kraju $2250, dla Ohio ~$1500/m2. GUS sierpien 2025 median singiel salary na UOPie (~80% pracujacych) ~7300pln, miesieczny take home pay ~4500pln 1m2 12k/m2 mieszkanie, 7k/m2 dom wiecie juz dlaczego zyjecie na demograficznym smietniku, ale za LLM “leja jeszcze szampana na titaniku w luksusowej kajucie na b2b” ha ha ha ha do zobaczenia w 2040! *fluber nikt nie chce zyc w twojej okolicy za 3k/m2 bo tam bieda i nie ma medianowej placy. Moja strona krzak jest taka sama strona krzak jaka wy tu wrzucacie. Tez wam “daje do zrozumienia od czlowieka ktory tu mieszka ze pierdolicie od rzeczy biorac srednie z 50 stanow i 330mln ludzi” i bez wody xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, memento1984 napisał(a): Moja strona krzak jest taka sama strona krzak jaka wy tu wrzucacie. Tez wam “daje do zrozumienia od czlowieka ktory tu mieszka ze pierdolicie od rzeczy biorac srednie z 50 stanow i 330mln ludzi” Wejdź sobie na otodom i wpisz dla całej Polski domy bez limitu ceny (47k ofert) i z limitem 7k za metr (25k ofert) i pomyśl jakim k**** cudem mediana miałaby wynosić 12k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): Wejdź sobie na otodom i wpisz dla całej Polski domy bez limitu ceny (47k ofert) i z limitem 7k za metr (25k ofert) i pomyśl jakim k**** cudem mediana miałaby wynosić 12k. i weź pod uwagę, że to ceny ofertowe, a nie transakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Nie wiem, nie znam sie za bardzo na tych waszych rozkminkach ale moze powinniscie porownac Polske z jakims stanem ktory ma PKB podobne do naszego kraju ? Nie wiem moze Washington (ten na zachodzie) Georgia, Ohio wlasnie, Pennsylwania, to chyba rozmiarowo nasze odpowiedniki. Albo calkiem po bandzie i jakies Mississippi (jedno xD) czy inne Arkansas per capita do Polski. zapytalbym pajeeta ale nie mam zetonow i tu widze moze byc ciekawiej Edytowane 6 godzin temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Nie wiem, nie znam sie za bardzo na tych waszych rozkminkach ale moze powinniscie porownac Polske z jakims stanem ktory ma PKB podobne do naszego kraju ? Nie wiem moze Washington (ten na zachodzie) Georgia, Ohio wlasnie, Pennsylwania, to chyba rozmiarowo nasze odpowiedniki. Albo calkiem po bandzie i jakies Mississippi (jedno xD) czy inne Arkansas per capita do Polski. zapytalbym pajeeta ale nie mam zetonow i tu widze moze byc ciekawiej Nie wiem czy ma to sens, czy w pojedynczym stanie też mają taki rozjazd jak my pomiędzy Warszawą a Pcimiem Dolnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi