Skocz do zawartości

Problemy sluzby zdrowia - analiza, przyczyny, skutki

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, memento1984 napisał(a):

Gdzie byly po milionie? na jakims blurbie z LLMa gdzie byla mowa o przyszlej wartosci tej nieruchomosci (w domysle LLMa ze przecietny amerykanin inwestuje w  medianowe dzisiaj ~$400k)? Jak Ty tak czytasz ze zrozumieniem to nie dziwie sie ze net worth w Polsce maleje z wiekiem ;) 

Przyznaję szczerze, piszesz takie bzdury, że ciężko się połapać, które są Twoje, a które LLM. 

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Piszesz o medianie a podajesz zakres 5-8 to chyba Ty nie masz zielonego pojecia czym jest mediana.

podaj zrodlo gdzie w 2026 mediana m2 nieruchomosci jest ~8k pln/m2

Ostatnie pełne szczegółowe dane z GUS dla całej Polski są za 2023 rok

Rynek pierwotny: Mediana ceny wynosiła 7 751 zł/m².

Rynek wtórny: Mediana ceny wynosiła 6 750 zł/m².

12 minut temu, memento1984 napisał(a):

Piszesz o medianie a podajesz zakres 5-8 to chyba Ty nie masz zielonego pojecia czym jest mediana.

podaj zrodlo gdzie w 2026 mediana m2 nieruchomosci jest ~8k pln/m2

https://adresowo.pl/ceny-mieszkan/

Proszę bardzo w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k

Więc no ewidentnie ktoś ma tu problem z medianą, ale to nie jestem ja.

A i podałem przedział 5-8k bo medianie bliżej do średnich miast, a nie topowych, czego z jakiegoś powodu nie widzisz/nie przyjmujesz do wiadomości, a fiksujesz się na topowych miastach i cenach w PL.

Edytowane przez P_M

20 minut temu, RappaR napisał(a):

Przyznaję szczerze, piszesz takie bzdury, że ciężko się połapać, które są Twoje, a które LLM. 

Nadal nie zrozumiales tego $1mln w tekscie od LLMa czy Ci glupio?

14 minut temu, fluber napisał(a):

Ostatnie pełne szczegółowe dane z GUS dla całej Polski są za 2023 rok

Rynek pierwotny: Mediana ceny wynosiła 7 751 zł/m².

Rynek wtórny: Mediana ceny wynosiła 6 750 zł/m².

Dziwnie ze obecnie zapytanie o medianowa cene zwraca 12k/m2

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Dziwnie ze obecnie zapytanie o medianowa cene zwraca 12k/m2

Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Chłopie, wyśmiałem Ciebie, a Ty prosisz, bym Ci rozrysował żart, bo nie jesteś w stanie puenty zrozumieć. 

Ja podobnie wysmialem Ciebie a Ty piszes o puencie, gdzie nie mozesz sie przyznac do babola o 75% rozrzucie.

13 minut temu, fluber napisał(a):

Dziwne, bo to bzdura. Taka mediana może wyjść z top 8 ale nie z Polski. Średnia cena wszystkich wystawionych na sprzedaż nieruchomości mieszkalnych w moim mieście to poniżej 3700 za metr a takich miast w Polsce jest kilkaset 

26 minut temu, P_M napisał(a):

https://adresowo.pl/ceny-mieszkan/

Proszę bardzo w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k

Więc no ewidentnie ktoś ma tu problem z medianą, ale to nie jestem ja.

A i podałem przedział 5-8k bo medianie bliżej do średnich miast, a nie topowych, czego z jakiegoś powodu nie widzisz/nie przyjmujesz do wiadomości, a fiksujesz się na topowych miastach i cenach w PL.

https://www.properstar.mu/poland/house-price

41% nieruchomosci w pl to mieszkania

32 minuty temu, P_M napisał(a):

w ostatnich 5 latach mediana kształtowała się na poziomie od 6,5k-9k

Hej moglbys mi sprzedac mieszkanie po cenie z 2021?

2 minuty temu, P_M napisał(a):

image.png.3a0142697b10f2c3116ac8e24fba2dd1.png
Za twoim linkiem...

+ podejrzewam, że te ceny to i tak są ceny ofertowe, a nie transakcyjne.
Nie wiem co chcesz udowadniać, ale to już kolejna samorka w twoim wykonaniu.

To ze jak usrednisz cene mieszkan i domow to jestes ~10k/m2 wiec nie wiem kto sie samo-zaoral

7 minut temu, memento1984 napisał(a):

Hej moglbys mi sprzedac mieszkanie po cenie z 2021?

To ze jak usrednisz cene mieszkan i domow to jestes ~10k/m2 wiec nie wiem kto sie samo-zaoral

Ty, bo nie widziałeś zakładki tutaj z domami+ https://adresowo.pl/ceny-domow/

5800 zł za M2 domu obecnie+9k za mieszkania. 

Więc uśredniając pewnie coś koło 7-7,5k.

W ogóle to bardzo zabawne, że najpierw wyśmiewałes, że Polacy mieszkają w mieszkaniach a w Stanach w domach ergo lepiej, a jak wychodzi, że mieszkania droższe niż dom to nie widzisz w ogóle swojego błędu w myśleniu i hipokryzji xD 

Edytowane przez P_M

31 minut temu, fluber napisał(a):

Znowu blad poznawczy - jak trwoga do tabel i srednich dla 330mln, jak rozmowa o sobie “bzdura! u mnie w miescie…” tak to nie podyskutujemy

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Znowu blad poznawczy - jak trwoga do tabel i srednich dla 330mln, jak rozmowa o sobie “bzdura! u mnie w miescie…” tak to nie podyskutujemy

No ale te 12k to jest bzdura. Podałem oficjalne dane z GUS przecież, które olałeś.

https://www.otodom.pl/pl/wyniki/sprzedaz/mieszkanie/lodzkie/lodz/lodz/lodz?limit=36&ownerTypeSingleSelect=ALL&by=DEFAULT&direction=DESC

Weź sobie wpisz w otodom Łódź (3 miasto w Polsce pod względem liczby mieszkańców) i ustaw same mieszkania - masz 7200 ofert. Wrzuć w filtr limit ceny do 12k.za metr i zostaje ponad 5600 mieszkań. Ale na pewno mediana dla całego kraju to 12k. Na bank.

Wrzucasz kretyńskie dane z jakiejś strony krzak i ignorujesz jak ludzie, którzy tu mieszkają próbują dać Ci dom zrozumienia, że pierdolisz od rzeczy.

9 minut temu, P_M napisał(a):

Ty, bo nie widziałeś zakładki tutaj z domami+ https://adresowo.pl/ceny-domow/

5800 zł za M2 domu obecnie+9k za mieszkania. 

Więc uśredniając pewnie coś koło 7-7,5k.

W ogóle to bardzo zabawne, że najpierw wyśmiewałes, że Polacy mieszkają w mieszkaniach a w Stanach w domach ergo lepiej, a jak wychodzi, że mieszkania droższe niż dom to nie widzisz w ogóle swojego błędu w myśleniu i hipokryzji xD 

47 minut temu, fluber napisał(a):

Dochodzimy do clue programu:

median single worker salary in Ohio $59k, miesieczny take home pay $3.8k

1m2 dla calego kraju $2250, dla Ohio ~$1500/m2.

GUS sierpien 2025

median singiel salary na UOPie (~80% pracujacych) ~7300pln, miesieczny take home pay ~4500pln

1m2 12k/m2 mieszkanie, 7k/m2 dom

wiecie juz dlaczego zyjecie na demograficznym smietniku, ale za LLM “leja jeszcze szampana na titaniku w luksusowej kajucie na b2b” 

ha ha ha ha

do zobaczenia w 2040!

*fluber nikt nie chce zyc w twojej okolicy za 3k/m2 bo tam bieda i nie ma medianowej placy.

8 minut temu, fluber napisał(a):

Wrzucasz kretyńskie dane z jakiejś strony krzak i ignorujesz jak ludzie, którzy tu mieszkają próbują dać Ci dom zrozumienia, że pierdolisz od rzeczy.

Moja strona krzak jest taka sama strona krzak jaka wy tu wrzucacie. Tez wam “daje do zrozumienia od czlowieka ktory tu mieszka ze pierdolicie od rzeczy biorac srednie z 50 stanow i 330mln ludzi”

2 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Dochodzimy do clue programu:

median single worker salary in Ohio $59k, miesieczny take home pay $3.8k

1m2 dla calego kraju $2250, dla Ohio ~$1500/m2.

GUS sierpien 2025

median singiel salary na UOPie (~80% pracujacych) ~7300pln, miesieczny take home pay ~4500pln

1m2 12k/m2 mieszkanie, 7k/m2 dom

wiecie juz dlaczego zyjecie na demograficznym smietniku, ale za LLM “leja jeszcze szampana na titaniku w luksusowej kajucie na b2b” 

ha ha ha ha

do zobaczenia w 2040!

*fluber nikt nie chce zyc w twojej okolicy za 3k/m2 bo tam bieda i nie ma medianowej placy.

Moja strona krzak jest taka sama strona krzak jaka wy tu wrzucacie. Tez wam “daje do zrozumienia od czlowieka ktory tu mieszka ze pierdolicie od rzeczy biorac srednie z 50 stanow i 330mln ludzi”

i bez wody xD

2 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Wejdź sobie na otodom i wpisz dla całej Polski domy bez limitu ceny (47k ofert) i z limitem 7k za metr (25k ofert) i pomyśl jakim k**** cudem mediana miałaby wynosić 12k. 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Wejdź sobie na otodom i wpisz dla całej Polski domy bez limitu ceny (47k ofert) i z limitem 7k za metr (25k ofert) i pomyśl jakim k**** cudem mediana miałaby wynosić 12k. 

i weź pod uwagę, że to ceny ofertowe, a nie transakcyjne.

Nie wiem, nie znam sie za bardzo na tych waszych rozkminkach ale moze powinniscie porownac Polske z jakims stanem ktory ma PKB podobne do naszego kraju ? Nie wiem moze Washington (ten na zachodzie) Georgia, Ohio wlasnie, Pennsylwania, to chyba rozmiarowo nasze odpowiedniki. Albo calkiem po bandzie i jakies Mississippi (jedno xD) czy inne Arkansas per capita do Polski.

zapytalbym pajeeta ale nie mam zetonow i tu widze moze byc ciekawiej :P

Edytowane przez agresywnychomik

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie wiem, nie znam sie za bardzo na tych waszych rozkminkach ale moze powinniscie porownac Polske z jakims stanem ktory ma PKB podobne do naszego kraju ? Nie wiem moze Washington (ten na zachodzie) Georgia, Ohio wlasnie, Pennsylwania, to chyba rozmiarowo nasze odpowiedniki. Albo calkiem po bandzie i jakies Mississippi (jedno xD) czy inne Arkansas per capita do Polski.

zapytalbym pajeeta ale nie mam zetonow i tu widze moze byc ciekawiej :P

Nie wiem czy ma to sens, czy w pojedynczym stanie też mają taki rozjazd jak my pomiędzy Warszawą a Pcimiem Dolnym?