Skocz do zawartości

Problemy sluzby zdrowia - analiza, przyczyny, skutki

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

ide jutro zabulić 500 zeta za 10 minut wizyty u ortpody i usg stopy.

czy to uczciwa moralnie cena? 

Szczerze dziwi mnie to, bo nawet prywatnie ceny są po 2-3 razy mniejsze plus terminy do ortopedy na NFZ takie długie nie są plus to USG stopy c***a znaczy i już lepiej zrobić rezonans.

Czy to moralnie uczciwa cena? Oczywiście, popieram akcję charytatywne z Twojej strony 

11 minut temu, RappaR napisał(a):

Szczerze dziwi mnie to, bo nawet prywatnie ceny są po 2-3 razy mniejsze plus terminy do ortopedy na NFZ takie długie nie są plus to USG stopy c***a znaczy i już lepiej zrobić rezonans.

Czy to moralnie uczciwa cena? Oczywiście, popieram akcję charytatywne z Twojej strony 

wszedzie konsltacja ortopedyczna 300 zeta minimum, + do tego doliczyc usg.

https://www.znanylekarz.pl/ortopeda/gdynia

rezonans waidomo jakie ceny

no a mi zalezy na czasie, bo chce jak najszybciej wrocic do sprawnosci, wiec czekanie na wizyte z nfz nie wchodzi w gre

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

jesli np razem z zona pracuja i uczciwie odprowadzaja 9% od razem ~20k pln+ brutto/miesiac (~$480/miesiac skladki), to ja bym powiedzial ze nie jest to moralnie uczciwa cena.

ja mam podobna skladke dla calej rodziny ($430/miesiac) i wizyta u ortopedy jest od reki (max 48h) z rezonansem za $30.

Godzinę temu, memento1984 napisał(a):

jesli np razem z zona pracuja i uczciwie odprowadzaja 9% od razem ~20k pln+ brutto/miesiac (~$480/miesiac skladki), to ja bym powiedzial ze nie jest to moralnie uczciwa cena.

ja mam podobna skladke dla calej rodziny ($430/miesiac) i wizyta u ortopedy jest od reki (max 48h) z rezonansem za $30.

Dasz dowód?

Generalnie prędzej uwierzę Fluberowi, niż w tą Twoją bajkę

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Dasz dowód?

Generalnie prędzej uwierzę Fluberowi, niż w tą Twoją bajkę

Sprawdzilem dzisiaj, skladka placona co dwa tygodnie, 4 okresy i $830 od poczatku roku.

plan jest mega januszowy (np federalni maja duzo lepszy i jeszcze troche tanszy dla skladkowiczow) ale akurat mialem podobna potrzebe (wizyta i skierowanie na skan kolana)

Teraz, memento1984 napisał(a):

Sprawdzilem dzisiaj, skladka placona co dwa tygodnie, 4 okresy i $830 od poczatku roku.

plan jest mega januszowy (np federalni maja duzo lepszy i jeszcze troche tanszy dla skladkowiczow) ale akurat mialem podobna potrzebe (wizyta i skierowanie na skan kolana)

Okej. U nas na Śląsku składka to 2 złote rocznie, czas oczekiwani na MRI na ortopedę i MRi 2 min

Śląsk>>>>>>>USA

Teraz, RappaR napisał(a):

Okej. U nas na Śląsku składka to 2 złote rocznie, czas oczekiwani na MRI na ortopedę i MRi 2 min

Śląsk>>>>>>>USA

Brawo, trzeba bylo od razu czlowiekowimorza zaproponowac takie rozwiazanie

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Śląsk>>>>>>>USA

Ogolnie inflacja spowodowala ze ta skladka przez 5 lat poszybowala z ~$350/miesiac na rodzine do tych ~$430/miesiac

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Brawo, trzeba bylo od razu czlowiekowimorza zaproponowac takie rozwiazanie

On Ślązak, to nie może. 

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Ogolnie inflacja spowodowala ze ta skladka przez 5 lat poszybowala z ~$350/miesiac na rodzine do tych ~$430/miesiac

U nas zmalała z 3 złotych do 2 złotych.