Skocz do zawartości

MVP Campaign 2025/2026

P_M

Twój MVP Października i Listopada  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto twoim MVP w tych dwóch miesiącach

• Shai
      6
    • Luka
      8
    • Giannis
      1
    • Jokic
      5
    • Curry
      1
    • Wembanyama
      14
    • Brunson
      2
    • Edwards
      0
    • inny
      2
    • Reaves
      1

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 03.12.2025 o 19:19

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, rw30 napisał(a):

Luka zagrał w 17 z 23 meczy

a jego średnia z kariery to 58,3 gier na sezon, faktycznie nie ma się czym przejmować skoro na teraz może opuścić 11 na ostatnie 59 gier, gdzie po 1/4 sezonu wyczerpał już ponad 1/3 limitu

4 godziny temu, P_M napisał(a):

Weźcie proszę przejdźcie do nowego wątku. Ten jest zamknięty już.

przecież możesz poprzenosić posty samemu ;)

37 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a jego średnia z kariery to 58,3 gier na sezon, faktycznie nie ma się czym przejmować skoro na teraz może opuścić 11 na ostatnie 59 gier, gdzie po 1/4 sezonu wyczerpał już ponad 1/3 limitu

przecież możesz poprzenosić posty samemu ;)

No właśnie nie mogę...

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jego średnia z kariery to 58,3 gier na sezon

Jak ci wyszło 58? Jak tylko raz Doncic zagrał mniej niz 61 meczów (dwa razy mniej 65) 

już pomijam, że był tam też sezon covidowy 

Edytowane przez airmax

14 minut temu, airmax napisał(a):

Jak ci wyszło 58? Jak tylko raz Doncic zagrał mniej niz 61 meczów (dwa razy mniej 65) 

Podzieliłem przez 8 zamiast przez 7, wychodzi 64.28

wciąż uważam, że niewiele to zmienia, powinien mieć z 5 spotkań w zapasie na odpoczynek, a tak to już naprawdę nie ma za dużego marginesu na jakikolwiek nawet uraz

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Podzieliłem przez 8 zamiast przez 7

Ehh ci Jokicowcy, trzeba was pilnować na każdym kroku :P 

Doncic jak dołączył do Lakers, to w zeszłym sezonie opuścił tylko 4 mecze na 32, z czego ostatni z uwagi na pewny 3 seed, jak się nie połamie to na nagrody powinien się załapać. Te 11 meczów zapasu jakie ma, to w zależności od terminarza tak lekko ponad 3 tygodnie wychodzi 

45 minut temu, airmax napisał(a):

Doncic jak dołączył do Lakers, to w zeszłym sezonie opuścił tylko 4 mecze na 32

no i jak wyglądał w PO? swieżynka był chłopak, nie?

51 minut temu, airmax napisał(a):

Ehh ci Jokicowcy, trzeba was pilnować na każdym kroku :P 

ja widzę, że opuścił 7 spotkań jako gracz Lakers, kogo tu trzeba pilnować?

9 godzin temu, airmax napisał(a):

lol a jakie to ma znaczenie w kontekście rozegranych meczów w regularze i załapania się na NBA awards? 

żartujesz czy udajesz? jeśli w marcu zostaną mu cztery mecze limitu w między czasie złapie mikrouraz i pomimo tego będzie grał by wypełnić limit, to chyba oczywiste, że ma to znaczenie, dlatego te Twoje 3 tygodnie w przeliczeniu na 11 spotkań jest spoko tylko wtedy gdy gracz jest zdrowy

29 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

grafika gdzie KAT jest umieszczony oboku Cheta nie wydaje się w 100% wiarygodna

Żadne takie wielkie zestawienie nie będzie 100% wiarygodne dla wszystkich. 

29 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

akurat SGA w tym kontekście nie neguję

Na tym etapie jakiekolwiek negowanie SGA i jego genialnej gry to przecież głupota. Nie piłem do Ciebie w ogóle, tylko wrzuciłem jako ciekawostkę :) 

Teraz, barcalover napisał(a):

a tym etapie jakiekolwiek negowanie SGA i jego genialnej gry to przecież głupota. Nie piłem do Ciebie w ogóle, tylko wrzuciłem jako ciekawostkę

na luzie, przecież ja się do Cb też nie odnosiłem, podkreśliłem jedynie, że Shai akurat jest w dobrym miejscu na tej grafice, no ale niestety pewne przykłady trochę taka formułę dyskredytują

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

żartujesz czy udajesz? jeśli w marcu zostaną mu cztery mecze limitu w między czasie złapie mikrouraz i pomimo tego będzie grał by wypełnić limit, to chyba oczywiste, że ma to znaczenie, dlatego te Twoje 3 tygodnie w przeliczeniu na 11 spotkań jest spoko tylko wtedy gdy gracz jest zdrowy

przecież Doncic w ostatnich play offach nie wyglądał jak "świeżynka" przez granie z urazami, tylko przez to, że był spasiony 

dziwną teorię próbujesz tu forsować 

2 godziny temu, airmax napisał(a):

przecież Doncic w ostatnich play offach nie wyglądał jak "świeżynka" przez granie z urazami, tylko przez to, że był spasiony 

w ostatnich 6 meczach rs kręcił 32/6/6 na 67TS, ale potem to był już spasiony?

no nie wiem, być może

W dniu 1.04.2025 o 12:40, airmax napisał(a):

Ciekawe czy/kiedy Doncic wróci do jakiejś chociaż przyzwoitej skuteczności z gry

a jak widać na początku tego miesiąca miałeś spore wątpliwości co do niego i co na koniec bałeś, że nie da rady bo jest spasiony? :) raczej wątpię, większość nie dawała Wolves większych szans

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w ostatnich 6 meczach rs kręcił 32/6/6 na 67TS, ale potem to był już spasiony?

no nie wiem, być może

czyli w ostatnich 6 meczach RS było elegancko, później miał tydzień wolnego i zjechał do momentu, gdzie nazywasz prześmiewczo jego formę "świeżynka". Jaki tu jest związek przyczynowo skutkowy?  

no nie wiem, być może jest 

6 minut temu, airmax napisał(a):

gdzie nazywasz prześmiewczo jego formę "świeżynka". Jaki tu jest związek przyczynowo skutkowy?  

no ja nie wykluczam, że on jednak nie był w 100% zdrowy, a już na pewno można postawić tezę, że przydałaby mu się dłuższa przerwa pod koniec sezonu

no chyba, że zakładamy, że w ten tydzień przed PO chłop spasł się na tyle, że nagle był totalnie wypruty w czwatych kwartach, można się przerzucać, ale tego nie wiemy, mój wniosek jest jedynie taki, że obecna sytuacja wcale nie jest taka sielankowa jak próbował to przedstawić @rw30 kilka postów wyżej

4 minuty temu, BMeF napisał(a):

Doncic w trakcie playoffow nie miał jeszcze jakiegoś mocnego zatrucia?

a próbowałeś kiedyś zjeść trzy duże zestawy tak szybko, żeby nikt Cię nie przypalilł?

Cytat

Luka Dončić experienced significant stomach problems, including vomiting and chills, before and during Game 3 of the Lakers-Timberwolves playoff series in April 2025, causing him to play poorly (17 points) despite battling the illness and receiving treatment. Lakers coach J.J. Redick confirmed Dončić was "vomiting all afternoon," and while he played through it, he was sapped of energy, though he recovered and played much better in Game 4. 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka