Skocz do zawartości

MVP Campaign 2025/2026

P_M

Twój MVP Października i Listopada  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto twoim MVP w tych dwóch miesiącach

• Shai
      3
    • Luka
      6
    • Giannis
      1
    • Jokic
      3
    • Curry
      1
    • Wembanyama
      14
    • Brunson
      2
    • Edwards
      0
    • inny
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Kto na misji po MVP w tym roku?
Niech to będzie taki trochę live thread, który będzie ciekawym materiałem do analizy, jak zmieniały się nasze nastroje i postrzeganie formy graczy.

Na początek mocne występy zaliczyli:

Shai
Luka
Wemby
Curry
Giannis

Gordona, trochę ciężko zamieścić pomimo jego 50-tki, bo raczej niemożliwym jest utrzymanie przez niego takiego poziomu.

Jakbym miał obstawiać to MVP zgarnie albo Luka albo Wemby, obaj wyglądają kosmicznie.

Wiadomo Jokic dołączy w trakcie sezonu, ale hej, jak wspomniałem to ma być live thread ;) także niech żyje każdym meczem i waszymi live rankingami :) 

Edit:Dodałem ankietę, którą zamknę na koniec Listopada, oddzielną zrobimy w Grudniu, spróbujemy potem jakąś średnią wyciągnąć z tych głosowań ;) 

Wrzuciłem 8 + other.

Edytowane przez P_M

• P_M zmienił(a) tytuł na MVP Campaign 2025/2026

Doncic może mieć zbyt słaby bilans, Lakers pewnie znowu się będą mordować w okołoplayinowych okolicach, gdy kupiec osobistych (;]) Shaisis będzie anchorować sobie 66W contendera. Spurs też mogą okazać się zbyt słabi, ale powinni mieć top3 obronę i Wemby z Foxem raczej dadzą dobry atak, więc tam widzę mocny regular. Murray na chodzie, Aar3n G3rd3n - Nuggets też mogą być bardziej legit niż w ostatnich sezonach jeśli Jokiciowi jeszcze będzie chciało się naparzać w regularze na jokiciowym poziomie. No i Giannis powinien dostać sporo miłości za marnowanie kariery w Wisconsin, a na Wschodzie mogą w sumie ugrać te +50W. 

Wemby > Jokic > Shai > Doncic > Giannis, tak to widzę ;] Nie wiem czy ktoś jeszcze może dołączyć do tego grona.

Edwards może jeszcze zrobić jakiś leap, ale idk. 

Edytowane przez BMeF

4 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

@P_M przydałaby się jakaś ankietka.  Z 8-10 graczami do wyboru i „ktoś inny”

zapomnieliście jeszcze o Edwardsie, gada że sam sobie taki cel postawił na ten sezon więc też będzie na misji. 

Właśnie chciałem temat bez ankiety celowo, żeby było typowo opisowo z nastrojami wśród userów, a nie wyłącznie jako predykcja ;)

34 minuty temu, P_M napisał(a):

Właśnie chciałem temat bez ankiety celowo, żeby było typowo opisowo z nastrojami wśród userów, a nie wyłącznie jako predykcja ;)

Jeśli chciałbyś faktycznie śledzić nastroje ludzi to Mógłbyś raz w miesiącu dawać deadline na głosowanie i usuwać ankietę i robic od nowa.

a wyniki co miesiąc wrzucać jako post 

• P_M przypiął/eła ten temat
13 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Jak rozumieć ankietę?

Jako moją predykcję na następne 1,5 miesiąca, czy jednak zagłosować na koniec okresu październik-listopad kto najbardziej zasłużył? 

Myślę, że na koniec:) ale tu możemy sobie graczy na bieżąco oceniać, co kolejkę, co mecz czy jak kto chce:)

Edytowane przez P_M

historycznie musisz mieć przynajmniej jeden, dwa sezony w topce głosowania zanim staniesz się głównym kandydatem do MVP, stąd też nie wierzę za bardzo w Wemby'go

no chyba, że będzie miał taki sezon jak te dwa mecze, a Spurs zrobią top5 konfy, to w sumie może nie być wyjścia

• P_M odpiął/ęła ten temat
W dniu 25.10.2025 o 19:30, LeweBiodroSmoka napisał(a):

historycznie musisz mieć przynajmniej jeden, dwa sezony w topce głosowania zanim staniesz się głównym kandydatem do MVP, stąd też nie wierzę za bardzo w Wemby'go

no chyba, że będzie miał taki sezon jak te dwa mecze, a Spurs zrobią top5 konfy, to w sumie może nie być wyjścia

No... zobaczymy, Wemby dorzuca kolejny świetny mecz być może ten sezon będzie tym, który napisze historię:)

5 godzin temu, P_M napisał(a):

No... zobaczymy, Wemby dorzuca kolejny świetny mecz być może ten sezon będzie tym, który napisze historię:)

tak sobie to obejrzałem i już wiem, że żadne kanony czy inne przyzwyczajenia głosujących nie będą mieć znaczenia, to się w pale nie mieści, a typek ma dopiero 21 lat

najlepsza jest ta absolutne bezradność Davisa, który jest przecież drugim najlepszym obrońcą w ścisłej topce ligowej ze sporą przewagą nad następnymi

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

14 godzin temu, blackmagic napisał(a):

Brakuje reavesa z jego 35 pkt na mecz ciągnącego połamańców z lakers. A poważnie to wemby i jego 30-15-5 i bilans 5-0 wygląda na no brainer

W takim razie zamykamy temat :)

Na razie ja bym punktował

1. Wemby

2. SGA

Honorable mention- Josh Giddey.

Cała trójka gra bez swoich najlepszych sidekickow (Fox, JDub, Sub-zero).