Skocz do zawartości

[2048] Regular Season - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Was chyba pogięło. 
Przejmując zgliszcza czyli stare knicks bez picków nowy GM walczył jak potrafił oraz uczył się gry w momencie mocno niezobowiązującym. Błędy mogły wręcz musiały się zdarzyć i nawet rozumiem argument o nieużywanie szablonów.  Wyciągając takie kwity na knicks bez kontekstu rookie GM jest niepoważne. Po drugiej stronie mamy mimo wszystko weterana simki bardzo doświadczonego gracza z funkcją komisza w tle który otrzaskany w graniu łącznie z lepszym zrozumieniem mechaniki gry z dużo gorszymi wynikami. Mi tu się nie klei. Ktoś pali głupa. 

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

czyli JAPA TANKERZE 😁

i gdybyś tę linię obrony przyjął od razu zamiast zastępować jedne kłamstwa drugimi w celu ratowania fałszywego wizerunku to miałbyś dużo lepszy odbiór opinii publicznej

Reportaże śledcze redakcji Simbasket News nie mają wszak na celu nikogo piętnować, karać ani hejtować. One mają uczyć.

Pozdrawiam.

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

i gdybyś tę linię obrony przyjął od razu zamiast zastępować jedne kłamstwa drugimi w celu ratowania fałszywego wizerunku to miałbyś dużo lepszy odbiór opinii publicznej

Reportaże śledcze redakcji Simbasket News nie mają wszak na celu nikogo piętnować, karać ani hejtować. One mają uczyć.

Pozdrawiam.

JAPA TANKERZE

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Was chyba pogięło. 
Przejmując zgliszcza czyli stare knicks bez picków nowy GM walczył jak potrafił oraz uczył się gry w momencie mocno niezobowiązującym. Błędy mogły wręcz musiały się zdarzyć i nawet rozumiem argument o nieużywanie szablonów.  Wyciągając takie kwity na knicks bez kontekstu rookie GM jest niepoważne. Po drugiej stronie mamy mimo wszystko weterana simki bardzo doświadczonego gracza z funkcją komisza w tle który otrzaskany w graniu łącznie z lepszym zrozumieniem mechaniki gry z dużo gorszymi wynikami. Mi tu się nie klei. Ktoś pali głupa. 

Kwity zostały wyciągnięte głównie ze względu na to co GM Knicks ostatnimi czasy powtarzał jak mantrę ("nigdy nie miałem sezonu poniżej 30W") łącząc to z wytykaniem innych 'tankerów'

W reportażu jest wyraźnie napisane nawet który sezon jest najbardziej rażący -> i jest to sezon już po pierwszym awansie do PO.

Prawda Was wyzwoli.

I btw -> czemu sugerujesz że funkcja komisza pomaga w byciu GMem?

Jeśli mam x czasu na simkę to łącząc role mam dużo mniej czasu na testowanie różnych rozwiązań taktycznych itp (rzeczy, które pomogłyby w roli GMa)

Dziwna logika.

(szczególnie że za mojej kadencji liga poszła w pełną transparentność, gdzie każdy ma w zasadzie dostęp do wszystkiego -> włącznie z ligowym save. Komisz nie ma już żadnej przewagi)

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Kwity zostały wyciągnięte głównie ze względu na to co GM Knicks ostatnimi czasy powtarzał jak mantrę ("nigdy nie miałem sezonu poniżej 30W") łącząc to z wytykaniem innych 'tankerów'

W reportażu jest wyraźnie napisane nawet który sezon jest najbardziej rażący -> i jest to sezon już po pierwszym awansie do PO.

Prawda Was wyzwoli.

JAPA TANKERZE

Tu się zgodzę ale równocześnie rozgrzeszyłbym grzechy młodości bo sam wiesz że biorąc ekipę na minusie gra taki zespół „karze” na rynku wolnych agentów. A ja odrzucimy te wczesne knicks porównanie dla Ciebie wypada blado. Rozumiem że złapałeś „na słówko nigdy” ale nie kasuje to w porównaniu Twojej przegranej. Możesz się dalej skupiać na akcentowaniu tego słówka ale chyba czas zrobić dogłębny rachunek własnego sumienie. Belka w oku. 

Skrupulatnie przeleć siebie ( w znaczeniu Orlando;))) 

Teraz, ignazz napisał(a):

Tu się zgodzę ale równocześnie rozgrzeszyłbym grzechy młodości bo sam wiesz że biorąc ekipę na minusie gra taki zespół „karze” na rynku wolnych agentów. A ja odrzucimy te wczesne knicks porównanie dla Ciebie wypada blado. Rozumiem że złapałeś „na słówko nigdy” ale nie kasuje to w porównaniu Twojej przegranej. Możesz się dalej skupiać na akcentowaniu tego słówka ale chyba czas zrobić dogłębny rachunek własnego sumienie. Belka w oku. 

gdzie konkretnie masz to blado?

4 godziny temu, julekstep napisał(a):

wykres.png

poza tym że Knicks mieli więcej szczęścia do finałów (2/2 vs 1/4)

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Średnio pasuje przyjmowanie nauczycielskiej postawy u kogoś z takimi wynikami w grze. Gdzie nie podważałem nigdy twoich kompetencji i znajomości mechaniki gry. Powinno iść tobie łatwiej a wyniki przeczą. 

Powinieneś tu overkillowac 

żeby overkillować w grze opartej - do pewnego stopnia - na RNG trzeba mieć ponadprzeciętne szczęście

Sugerujesz że jestem Gogusiem z Kaczora Donalnda czy ocb?

Zajmujesz się gra sporo lat. Znasz co i jak. A bywali gm których sukcesem było się zalogowanie trzeźwym. 

Tu bym jednak widział przewagi. 

Taki Wariat to do teraz nie kuma o co chodzi w grze. 

Masz przewagi nad wieloma GM. Z racji samego cv 

Edytowane przez ignazz

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Jesteś bananiarzem simki. ;) 

? jakieś sensowne uzasadnienie poza kiepską próbą 'odgryzu'?

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Wiedzą niby jest a wyniki słabe jak na te okoliczności. 

w sensie jak na jakie okoliczności? istnienie RNG?

gram ok 30 sezonów -> uśredniając powinienem mieć 1 misia (check), 2 finały (są 4) i sporo gorsze W/L % w RS

i tak biję średnią, więc dla mnie spoko