Skocz do zawartości

Boston Celtic 25/26 czekjąć na Tatuma

ptak

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

wtf

elementarz

c***owa obrona na centrze>>>>>>>>>>c***owa obrona na guardzie pod katem wpływy na całość defensywy

W prozni to prawda, ale jaki to ma zwiazek z tym tematem?

Pozbywaja sie jednego slabego defensywnie guarda zastepujac jego minuty kims lepszym, a Vucek przeciez nie zastepuje mocnego defensywnie centra tylko totalna dziure [czyli brak centra i/lub ligowe ogony!]. IMO ta wymiana Celtics sie poprawia w obronie... oczywiscie zakladajac, ze Vucek nie wygryzie Quety z rotacji.

10 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

wtf

elementarz

c***owa obrona na centrze>>>>>>>>>>c***owa obrona na guardzie pod katem wpływy na całość defensywy

Pod koszem jest Queta, który ma problem zebrać i dobić piłkę nawet jak jest sam.

W obronie będzie White i Brown. Wiadomo, że przydałby się przyzwoity center ale za Simonsa (wiem, że TPE) nikogo lepszego byś nie dostał. Żeby był solidny center to musiałby polecieć Derrick. Mają 28 TPE które Stevens może wykorzystać latem

Edytowane przez ptak

10 godzin temu, ptak napisał(a):

Nikola Vucević w zamian za Anfernee Simonsa.

Chris Boucher do Jazz. Nic w zamian.

Josh Minott do Nets. Nic w zamian.

Xavier Tillman do Hornets. Nic w zamian.
Udało się też zejść pod próg podatkowy.

Brad zaoszczędził jakieś 250000000$?

Podobno ok 400M$ [liczac od offseason].

IMO nie ma co marudzic na te oszczednosci bo przy kontuzji Tatuma zejscie ponizej podatku bylo tam priorytetem #1.

Sumarycznie i tak bardzo ladnie to wyszlo Bostonowi bo... wciaz maja swoje picki i nadal sa dobra druzyna!

10 godzin temu, ptak napisał(a):

Chris Boucher do Jazz. Nic w zamian.

JAk to nic. Otrzymaliście Tonje

A poważnie to akurat od dwóch sezonów widać ,ze kluby sobie pomagają w zejściu z podatków za cenę drugich rund.. Cavs zeszli kosmicznie oddając jeszcze mniej niż Boston.. Myślę  że właściciele doszli do wniosku ,że dziś ja pomoge Tobie potem Ty mi i tak dalej. To już nie te czasy ,ze Thunder czy 76ers dostawło pierwsze rundy bo ktoś chciał zejść z umów

7 minut temu, ptak napisał(a):

okazuje się, że jako FM daje radę oo to bardzo. 

Tylko ,ze nadal największy problem Bostonu czyli dziura na centrze nie został rozwiązany

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Tylko ,ze nadal największy problem Bostonu czyli dziura na centrze nie został rozwiązany

Ale jak Ty to sobie wyobrażasz, że za takiego Simonsa dostaniesz centra na poziomie? Za TPE za Simonsa kupi się rezerwowego a na normalnego. centra pójdzie podatek.

43 minuty temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Ty jesteś pierdolnięty czy o co chodzi?

A w sumie to nie mam racji. Zasugerowałem się jedną statystyka i ostatnim meczem gdzie White bez Browna ograł dobry zespol na mocnym Zachodzie i to dość wyraźnie. 

Po weryfikacji pozostałych statystyk i patrząc  na małą próbkę danych ( taki mecz mógłby się zdarzyć gdyby było odwrotnie ) , wycofuje się z tej tezy. 

Cóż , jeblem głupotę. 

Edytowane przez LAF

7 minut temu, LAF napisał(a):

A w sumie to nie mam racji. Zasugerowałem się jedną statystyka i ostatnim meczem gdzie White bez Browna ograł dobry zespol na mocnym Zachodzie i to dość wyraźnie. 

Po weryfikacji pozostałych statystyk i patrząc  na małą próbkę danych ( taki mecz mógłby się zdarzyć gdyby było odwrotnie ) , wycofuje się z tej tezy. 

Cóż , jeblem głupotę. 

Szacunek 

W dniu 4.02.2026 o 22:42, ptak napisał(a):

Przecież Queta jest słaby

What? To jest ich najlepszy obrońca i w ty sezonie absolutne topka ligi. Nie zdziwię się jak wyląduje w All-D.

eUnPFvx.png

W dniu 4.02.2026 o 22:42, ptak napisał(a):

Vucevic wskoczy do S5

Wskoczenie Vucka do S5 (o ile nastąpi) to nie musi wykluczać Quety na benchu. Oddali Minnott + Tillmana więc, więc jest też szansa, że w niektórych matchupach pograją nimi razem.

Natomiast oni maja 12 graczy teraz na kontraktach, być może 1 z 2way skonwertują (Harper?), ale ja na ich miejscu wziąłbym z W Conleya na min. a nie jak gdzieniegdzie sie przebąkuje Lonzo Balla.

Ogladałem każdy mecz Celtics, statystyki nie grają. Jest słaby ale jest jedyny i tani. Szkoda, że nie udało się wyrwać Zubaca.

Podobno nie ma w planach przekraczanie progi skoro już udało im się zejść tak nisko z wypłatami. No chyba żeby Tatum wrócił w marcu, to wtedy można rozważać wzmocnienia. Tyle, że Tatum powiedział, że to nie jest jego drużyna i nie chce psuć tego co się udało stworzyć w tym sezonie zabierając pozycję Brownowi.

Ja (nie tylko ja) nastawiałem się bardziej na tank niż na szansę na ECF, więc jest dobrze. Za te 28 z TPE toteż będzie trudno o centra na poziomie.

16 godzin temu, ptak napisał(a):

Ogladałem każdy mecz Celtics, statystyki nie grają. Jest słaby ale jest jedyny i tani. Szkoda, że nie udało się wyrwać Zubaca.

To źle oglądasz, taki Queta wcale nie jest dużo gorszy od Zubaca, w dodatku tańszy i nie ma problemu jak się go usadzi, bo nie pasuje do matchupu albo dynamika meczu na to wskazuje 

Nie wiem, czy jakieś statystyki to bronią, ale jak tak oglądałam Clippers przez ostatnie sezony, to często gęsto odnosiłem wrażenie, że Zubac owszem - robi wiele dobrego, ale LAC najbardziej klikali gdy nie było go na parkiecie i grali niskimi piątkami czy teraz z tym Lopezem stojącym na obowdzie i robiącym miejsce na wjazdy reszcie 

19 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

To źle oglądasz, taki Queta wcale nie jest dużo gorszy od Zubaca, w dodatku tańszy i nie ma problemu jak się go usadzi, bo nie pasuje do matchupu albo dynamika meczu na to wskazuje 

Ja uważam, że Vucevic jest lepszy niż Queta. No i jest. Co do tego co napisałeś o Quecie to trudno się nie zgodzić. Gra za grosze, był 4 centrem i nie marudził. 

3 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Jest i nie jest, w próżni na pewno Vucevic, ale w warunkach Celtics chyba wolałbym grać Quetą

Niby dlaczego? Nie płacą podatku, mają lepszego centra, wyniki są ponad stan, na dobry pick nie ma szans.

Latem jak będzie wiadomo co z Tatumem to będzie można ogarnąć porządnego centra.

W dniu 7.02.2026 o 10:35, ptak napisał(a):

Ja uważam, że Vucevic jest lepszy niż Queta. No i jest. Co do tego co napisałeś o Quecie to trudno się nie zgodzić. Gra za grosze, był 4 centrem i nie marudził. 

policz sobie ile razy vuc w obronie po picku broni prożnie. dzieje sie to nagminnie. byly przyklady w debiucie, po wejsciu z knicks tez od razu.

w statsach ofc to nie wyjdzie 

ruchanie all day all night. sie puszcza barziej niż ta eskorta od @Denis Bad Boy Załęcki

Edytowane przez człowiek...morza