Skocz do zawartości

[2048] Power Rankingi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

4. Anthony Edwards (+3) - Słabo rozwija się Edwards, podejrzewam że w głowie Julka już kiełkuje myśl na deal w stylu wymiany go na nowe wcielenia Bol Bola, Reida i powrót do korzeni czyli tankowania po jakiś topowy asset. Wszak Magic najlepsze lata przeinwestowali i obecnie wyglądają na zespół, który będzie miał problem w ogóle wejść do Playoffs. W jakiejś części to też wina Edwardsa, chociaż moim zdaniem większość błędów leży po stronie GMa. Tak jak wspominałem już tutaj wcześniej, Anthony miał absolutnie wszystko byśmy dzisiaj nad Nim cmokali tak jak nad LaMelo, ale chłopak wciąż przegrywa karierę w fast-foodach. Młoda gwiazda Magic wygląda jak kalka SGA, wciąż ma tylko 23 lata i sporo potencjału. Na obecnych campach poprawił outside, bloki i przechwyty, ale nie ma tu spektakularnego rozwoju i jak na możliwości względem swojej klasy draftu odstaje.

ale bzdury

przed campami 2047 miałem drużynę z absolutnie najlepszymi perspektywami (na kolejne +/- 5 lat), to że zadziały się od tego czasu dwa absolutnie obrzydliwe kliki, które sprawiły że:

Tatum z gracza z 1050 overalla i 62 potencjału stał się graczem z 1044 overalla i 50 potencjału
Edwards z gracza z 955 overalla i 83 potencjału stał się graczem 969 overalla i 63 potencjału

+ Bismack który w tamtym momencie był jednym z przyjemniejszych kontraktów ligi dostał w pysk -29 (mimo 45 potencjału) (na szczęście w drugim campie zachował resztki godności)

a dodatkowo nikt jakoś pozytywnie nie zaskoczył (ok Dray na pierwszych campach był takim pojedynczym plusem a Dunn na drugich)

to już nie jest moja wina -> ot zdarza się

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

ale bzdury

przed campami 2047 miałem drużynę z absolutnie najlepszymi perspektywami (na kolejne +/- 5 lat), to że zadziały się od tego czasu dwa absolutnie obrzydliwe kliki, które sprawiły że:

Tatum z gracza z 1050 overalla i 62 potencjału stał się graczem z 1044 overalla i 50 potencjału
Edwards z gracza z 955 overalla i 83 potencjału stał się graczem 969 overalla i 63 potencjału

a dodatkowo Bismack który w tamtym momencie był jednym z przyjemniejszych kontraktów ligi dostał w pysk -29 (mimo 45 potencjału) (na szczęście w drugim campie zachował resztki godności)

a dodatkowo nikt jakoś pozytywnie nie zaskoczył (ok Dray na pierwszych campach był takim pojedynczym plusem a Dunn na drugich)

to już nie jest moja wina -> ot zdarza się

Mając potężne młode core inwestowałeś w nazwiska już po drugiej stronie rzeki - Josh Smith, Lillard, Biyombo, Draymond Green, Tadek Young. Ogólnie inwestowałeś w dziadków, grając mocno na już, nie szczędząc late assetów. I teoretycznie dobiłeś do miejsca, gdzie po za dwoma młodymi gwiazdami nie masz nic do zaoferowania. Większość simek próbnych wskazuje, że skończysz po za PO i to w momencie gdzie Tatum i Edwards są w peaku albo blisko Niego. I sam na początku pisałem, że masz dwuletnie okienko na mistrza, potencjalnie najlepszy zespół ligi, ale dwukrotnie obszedłeś się smakiem. Efekt taki, że obecnie masz niewielkie pole manewru.

Nie możesz zwalać też wszystkiego na campy. Draymond Green i Tadek Young będąc już grubo po "30" zanotowali potężne campy, które trudno nazwać inaczej niż anomaliami. 

Dodałbym do tego, że deal z oddaniem Lillarda był nieprzemyślany. Wciąż mógł pełnić rolę taką jak przykładowo Dejounte Murray w Bucks będąc srogo przepłacony, ale dając dużą jakość. Ty wymieniłeś go za fillery bez planu B czy nawet C i zostałeś z Krisem Dunnem na rozegraniu.

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Dzięki @MarcusCamby dobra robota mogę zobaczyc jakie skille się ceni na jakich pozycjach.

Przy okazji ciężko mi idzie ustawienie potencjalnego tanku (w simkach ciągle +- 0.500) może ktoś doświadczony pomoże? @julekstep

Nigdy nie tankowałem, więc nie pomogę

40 minut temu, LAF napisał(a):

Nie no co to ma być? DB sieka po 40 punktów a tutaj nie łapie się do TOP 15. Pokażcie mi lepszych scorerow a już o tym, że u mnie będzie all around to już nie wspomnę. 

Chyba, że jako SF 

Booker jest bardzo słaby

9 godzin temu, julekstep napisał(a):

ranking graczy skończony -> zapraszam do płaczu

Julek,

Nie widzę żadnego gracza Dumnych SuperSonics. Doceniam pracę, ale nie będzie lajka.. 

Każda z pozostałych drużyn musi mieć statystycznie po ponad 2,5 graczy lepszych od mojego najlepszego. To jest fizycznie niemożliwe. 

Edytowane przez Alonzo

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Julek,

Nie widzę żadnego gracza Dumnych SuperSonics. Doceniam pracę, ale nie będzie lajka.. 

Każda z pozostałych drużyn musi mieć statystycznie po ponad 2,5 graczy lepszych od mojego najlepszego. To jest fizycznie niemożliwe. 

U mnie jest Fox i Schroder, a też like nie ma :P

29 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Będzie ;) 👍

Dopiero będę czytał :P 

..ale już widać ,który z Rankingów prezentuje profesjonalizm! 

Julek kompletnie nie zwraca uwagi na dość istotny czynnik jakim jest rola graczy w drużynie - co mu próbowałem kilkakrotnie uzmysłowić z Goranem Dragiciem, który dwukrotnie był wg simki w top4 pg do ASG (czy jak ktoś woli top2 w Konferencji) - ale u Julka nie łapał się do top15. 

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

na 14 i 15 miejscu :D 

Przyjacielu Pelikanie, czy pick Sonicks w tym roku jest największym assetem nienależącym do swojego właściciela jaki jest na rynku? 

(i w przyszłym też) 

24 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Przyjacielu Pelikanie, czy pick Sonicks w tym roku jest największym assetem nienależącym do swojego właściciela jaki jest na rynku? 

(i w przyszłym też) 

Sonics. Bez K qurfa. Naucz się w końcu. :P 

Normalnie bym odpowiedział, że jesteś w mylnym błędzie - parafrazując klasyka - ale poprzedni sezon pokazał, że logika nie zawsze idzie w parze z faktycznymi wynikami drużyn. W Dumnych SuperSonics jest nowe rozdanie, zatem sam jestem ciekaw jak ta drużyna będzie wyglądała. Topowego picku bym się nie spodziewał na Twoim miejscu, szanse na playoffs oceniam 50/50, zatem raczej tylko korzystne losowanie w loterii draftowej może dać topowy pick. 

27 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

(i w przyszłym też) 

Raczej tak. Lakers na drugim miejscu. Wciąż na loterie wyglądają Sixers. 

Sleeperem może też być pick Cavs. Konferencja Wschodnia zrobiła się bardziej płaska i tu będą jakieś collapse, bo to jest nieuniknione przy tak równej stawce