Skocz do zawartości

[2048] Power Rankingi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

nie kojarzę sezonu w którym bym nie dostał się do PO nie mając własnego picku :) 

Masz naturę tankera więc po dobrym tanku  odpalasz bajdurzenie o Wielkich Magic z nowymi talentami z draftu żeby wrócić po czasie do strefy komfortu i kolejnych wysokich picków.

Natomiast Dumni SuperSonics właśnie bez tanku przeszli bez własnych picków swoją pierwszą przebudowę i rozpoczynają budowę swojego drugiego teamu po ponad dekadzie z duetem Goran Dragic/Brook Lopez. 

#kulturaorganizacji

to nie ja wybierałem w drafcie czołowe gwiazdy - Tatuma, Edwardsa, czy Ingrama Panie tanker! :P 

49 minut temu, Alonzo napisał(a):

Masz naturę tankera więc po dobrym tanku  odpalasz bajdurzenie o Wielkich Magic z nowymi talentami z draftu żeby wrócić po czasie do strefy komfortu i kolejnych wysokich picków.

Natomiast Dumni SuperSonics właśnie bez tanku przeszli bez własnych picków swoją pierwszą przebudowę i rozpoczynają budowę swojego drugiego teamu po ponad dekadzie z duetem Goran Dragic/Brook Lopez. 

#kulturaorganizacji

to nie ja wybierałem w drafcie czołowe gwiazdy - Tatuma, Edwardsa, czy Ingrama Panie tanker! :P 

jak tak ma wyglądać przebudowany zespół to ja już jednak wolę ten jeden sezon od czasu do czasu poogrywać młodzież xD

Edytowane przez julekstep

15 minut temu, julekstep napisał(a):

to ja już jednak wolę ten jeden sezon od czasu do czasu poogrywać młodzież xD

No wiem przecież :P 

O tym pisze. 🤣

Szkopuł w tym, że ja sobie teraz na spokojnie z czystą kartą mogę przeprowadzić ewaluację tego co robiłem dobrze, a co źle i budować od nowa drużynę na tym co aktualnie mam + możliwość wykorzystania cap space, a Ty już będziesz miał łatkę GMa idącego na łatwiznę i po nieudanym runie wyzerowanie się i pójściu w tank;)

ja dociągnąłem drużynę z Brookiem do samego końca walcząc na maxa na miarę możliwości tej drużyny i mimo że wiem, że mogłem też iść na skróty nie zrobiłem tego. 

I to są właśnie dwa różne podejścia budowania drużyny.

Przy teamie 1.0 miałem Brooka i zero doświadczenia. Teraz nie mam takiego gracza, ale chociaż mam plan na drużynę;) Picki to jest tylko dodatek - jak cap space, gdzie też można znaleźć Gwiazdę na FA. Teraz przy drużynie 2.0 chcę budować na ofensywnych guardach i obaczymy jak ta drużyna będzie się spisywała. 

8 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

no właśnie poza tankerami nikogo nie wyprzedziłeś :) 

?

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

No wiem przecież :P 

O tym pisze. 🤣

Szkopuł w tym, że ja sobie teraz na spokojnie z czystą kartą mogę przeprowadzić ewaluację tego co robiłem dobrze, a co źle i budować od nowa drużynę na tym co aktualnie mam + możliwość wykorzystania cap space, a Ty już będziesz miał łatkę GMa idącego na łatwiznę i po nieudanym runie wyzerowanie się i pójściu w tank;)

ja dociągnąłem drużynę z Brookiem do samego końca walcząc na maxa na miarę możliwości tej drużyny i mimo że wiem, że mogłem też iść na skróty nie zrobiłem tego. 

I to są właśnie dwa różne podejścia budowania drużyny.

Przy teamie 1.0 miałem Brooka i zero doświadczenia. Teraz nie mam takiego gracza, ale chociaż mam plan na drużynę;) Picki to jest tylko dodatek - jak cap space, gdzie też można znaleźć Gwiazdę na FA. Teraz przy drużynie 2.0 chcę budować na ofensywnych guardach i obaczymy jak ta drużyna będzie się spisywała. 

?

to miłe że tak dobrze wspominasz tego Brooka....którego ci wytankowałem :) 

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Czyli sam nie potankuje, ale z cudzego tanku pokorzystam :(

No taką mi drużynę daliście :P

Przecież nie mialem pojęcia co biorę - dopiero mi tłumaczyłeś wartość graczy których przejąłem;)

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Dla @Alonzo szacun, bo zakończył erę Mutantów z Denver heroicznym bojem w 1st rnd, a jego niezłomne zasady podbiją wartość mojego wyboru 1st Sonics 53.

Dla @julekstep szacun, bo sprzedał mi Edwardsa i Ingrama.

W '53 Dumni SuperSonics będą już solidną playoffową drużyną! 💪

A moim kryptonitem na Mutanty z Colorado był Ersna na sg na Davisie 💪 :P 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

A jeszcze trzymasz go za pysk posiadając jego picki, co w tym tempie rozkładu zespołu skończy się za dwa sezony nerwowym handlowaniem Tatuma.

Bardzo dobrze zauważyłeś wartość tych wyborów. Kiedyś za 1st Magic kupiłem top3 gracza ligi - Walla w prime, więc niewykluczone, że te wybory są bardzo cenne.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Pojawili się PF, jeśli ktoś jeszcze nie ma przesytu rankingów ;)

Biorę się za centrów, a potem...

creme de la creme wszystkich rankingów...

RANKING OGÓRÓW! 🥒

Mimo w sumie rozczarowujących campów (ten Inside na minus na tym etapie trochę boli) Edey jest w top15. To + size pokazuje, jaki potwór w tym sezonie wtargnął do ligi :)

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Mimo w sumie rozczarowujących campów (ten Inside na minus na tym etapie trochę boli) Edey jest w top15. To + size pokazuje, jaki potwór w tym sezonie wtargnął do ligi :)

Jako center by się nie załapał, ale skoro Julek go przesuwa to został wstawiony.

I też do końca nie byłem pewny czy jednak nie powinien być tutaj Jarrett Allen, ale GM Blazers chyba jednak będzie Nim grał na centrze.

Edey potwór, ale patrząc na wiek i potencjał to raczej nie będzie lepszym graczem niż Chet czy nawet Duren. Oczywiście bogowie campów nie takie cuda już widzieli, ale zakładając porównywalny rozwój. Teksty o nowym Shaqu można już w ogóle włożyć między bajki :P

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Jako center by się nie załapał, ale skoro Julek go przesuwa to został wstawiony.

I też do końca nie byłem pewny czy jednak nie powinien być tutaj Jarrett Allen, ale GM Blazers chyba jednak będzie Nim grał na centrze.

Edey potwór, ale patrząc na wiek i potencjał to raczej nie będzie lepszym graczem niż Chet czy nawet Duren. Oczywiście bogowie campów nie takie cuda już widzieli, ale zakładając porównywalny rozwój. Teksty o nowym Shaqu można już w ogóle włożyć między bajki :P

Bestia na desce - to pewne, ale tym minusem w Inside raczej przekreślił karierę 20+ PPG wysokiego.