Skocz do zawartości

FB#1 2025/2026

popeye

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

edycja bodajże 23, także Jordanowska 🤣.

Skład ligi wygląda następująco:

FB#1

1. popeye

2. GeDDo

3. p.super

4. rafalsupergun

5. szogo

6. Stromile

7. Mar

8. obi

9. kfl

10. blaugrana

Prosiłbym o info związane z formułą draftu (snake vs draft) oraz ograniczenia czasowe lub faworyzowane daty i godziny na sam draft!

Dobrej zabawy!

Edytowane przez Mar

Godzinę temu, Mar napisał(a):

Stro i blaugrana jeszcze nie potwierdzeni jakby co.

A co do formuły bylbym gotowy może zmienić i draftować nie moge w dniach 3 października, 10-11 października, 18 października

Blaugrana na forum odebrał wiadomość i zapisał się to ligi. Potraktowałem to jako „tak”.

Ja tradycyjnie jednak snake, czasowo pewnie się dostosuję. I tak pewnie wieczorem będzie. 

53 minuty temu, popeye napisał(a):

Blaugrana na forum odebrał wiadomość i zapisał się to ligi. Potraktowałem to jako „tak”.

Ok

@popeye

Dziary Rodmana(Popeye)22 hours ago

removed Suicide Squad from league - to będzie @obi , który będzie grał w FB#1

Generalnie to ja widzę skład ligi jakby z zeszłego sezonu..

W dniu 29.09.2025 o 11:18, Mar napisał(a):

Z tych terminów dostępnych to na weekendzie widzę to tak: albo 4 październik (sobota) albo 17 październik (piątek) począwszy od 21:30

Hej Mar,

4.10. chyba trochę na wariata. Możemy wstępnie zaproponować 17.10. g.21:30.

Z tego co widzę, to nikt jeszcze nie wykluczył również draftu w środku tygodnia więc mamy jeszcze parę opcji.

Komuś ten 17.10. nie pasuje?  

• 2 tygodnie później...

Suicide Squad 25/26

Men in the middle: Nikola Vucević/Mark Williams

Power Forwards: Evan Mobley/Pascal Siakam

Small Forwards: Cooper Flagg/Mikal Bridges/Cam Whitmore/Ace Bailey (FA pickup)

Shooting Guards: Desmond Bane/Coby White + Jalen Green (IL)

Point Guards: Shai Gilgeous-Alexander/Anfernee Simons

Jak na trzeci numer, to jestem bardzo zadowolony z draftu. Utrzymanie jest pewne, a trzeba oficjalnie oświadczyć, że będę walczył o jak najwyższe miejsce na podium.

Mój skład wygląda następująco:

PG: Cade Cunningham | Brandin Podziemski | Reed Sheppard

SG: Amen Thompson | Cam Thomas

SF: Brandon Miller | Shaedon Sharpe

PF: Jalen Williams | Ausar Thompson

😄 Ivica Zubac| Alex Sarr | Donovan Clingan

Założenie przed draftem: nie brać połamańców oraz wybierać głównie młodych rozwojowych. Myślę, że udało się te założenia spełnić, szczególnie to drugie 😊. Choć z draftu nie jestem zadowolony. Kilka wyborów mocno nieprzemyślanych. Wybierałem bo czas się kończył. No ale w kolejności:

1.       (6)          Cade Cunningham           PG,SG

Zaczęło się kiepsko. Nie ma to jak trafić 6 pick, gdzie masz pewne TOP5. Miałem więc 30 minut na przemyślenia. Jednak dość szybko uznałem, że wybór może być tylko jeden. Cade! W poprzednim mnie nie zawiódł. Liczę, że w tym roku będzie podobnie.

2.       (15)       Amen Thompson             PG,SG,SF

Celem podstawowym było szybkie zgarnięcie kogoś dobrego ze znaczkiem SF. Dlatego rozważałem tutaj tylko dwa wybory. Jalen Johnson albo Amen Thompson. Zdecydowałem się na tego drugiego, bo pewniejszy jeśli chodzi o zdrowie. Liczę, że zakręci się w okolicy 60 fp.

3.       (26)       Jalen Williams                    SF,PF

No i tutaj zaczęły się schody. Na liście miałem Jaylen Brown (poleciał z 22), Pascal Siakam (23), Paolo Banchero (24) oraz Scottie Barnes (25). Wielkie dzięki Panowie! No i zrobił się problem, bo kompletnie nie wiedziałem kogo brać. Pod koniec timera zobaczyłem Jalena Williamsa i padło na niego. Choć nie wiem jak tam ze zdrowiem (w preseason nie zagrał). Pocieszam się faktem, że rok temu też coś tam było i zagrał 69 spotkań.

4.       (35)       Ivica Zubac                         C

Obwód był teraz trzeba było szukać kogoś pod kosz, jednak brakowało pomysłu. Za szybko było na graczy z mojej listy. Więc padło na Zubaca. Każdego roku rozgrywa sporo spotkań. Każdego roku się poprawia. Wprawdzie spodziewam się gorszego sezonu niż poprzedni. Jednak liczę u niego na te 57 fp. Spokojnie na to go stać.

5.       (46)       Brandon Miller                  SF,PF

Z tym wyborem myślałem o Herro. Jednak dziwiłem się, że po udanym poprzednim sezonie był jeszcze dostępny. Więc zacząłem szukać jakiegoś info o nim. Straciłem niemal cały timer i trzeba było na szybko coś wybierać. Padło na Barndona Millera. Wiem, że miało nie być połamańców. Jednak liczę, że nic dwa razy się nie zdarza. Będzie zdrów, zanotuje kolejny postęp i wskoczy na poziom +50fp.

6.       (55)       Ausar Thompson             SF,PF

Chciałem Austina Reavesa, to poleciał wybór szybciej. Myślałem o Embiidzie (poleciał wybór po mnie), jednak gdy zobaczyłem jego książeczkę zdrowia, to się przeraziłem i szybko przypomniałem sobie o założeniach na draft (brak połamańców). Jednak innych pomysłów nie było. Tak sobie myślę, że na Ware’a jeszcze za wcześnie i błysnąłem wybierając Ausara Thompsona, który pewnie będzie gorszy od Ware’a. Nie wiem czy się mylę, ale pewnie Ausar do kolejnego mojego wyboru by się ostał. A nawet gdyby nie, to raczej dałbym radę z tym żyć. A tak nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać mocno kciuki, że zaskoczy ten Ausar. Mam go też w FBX, więc będę trzymał nawet podwójnie.

7.       (66)       Shaedon Sharpe               SG,SF

Chciałem Michael Porter Jr., ale poleciał z 61. Długo się zastanawiałem kogo wybrać i myślę sobie dobra pora na Ware. Więc skroluję listę w jego poszukiwaniu i słyszę timer (3 sekundy). Szybko rozmyślam, czy wpisywać słowo Ware czy nie. No ale jak przez przypadek wcisnę nie ten przycisk, to go nie wyszukam i będzie autopick. Wtedy przed oczami widzę na liście Shaedon Sharpe i mówię, jebać to i wybrałem właśnie jego. No po prostu genialnie.

8.       (75)       Alex Sarr                              C

Nie było zaskoczeniem, że do tego wyboru Ware mi już się nie ostał (70 pick). No ale potrzebowałem kogoś pod kosz. Widzę Isaiah Hartenstein (ostatecznie pick 81) ale sprawdzam, że PO miał bardzo słabe. Więc szukam dalej. Widzę Mark Williams  (ostatecznie pick 103), ale odzywają się założenia przed draftem. Więc szukam dalej. Alex Sarr i Donovan Clingan. No i wiedziałem, że jednego z nich wezmę. Nie wiedziałem tylko, na którego postawić. Padło na Sarra, bo nr 2 draftu, Wizards, itd.. Liczę, że wyraźnie podskoczy w produkcji. Yahoo prognozuje mu nawet 50fp. No a oni się przecież nie mylą.

9.       (86)       Donovan Clingan              C

Clingan się ostał do kolejnego mojego wyboru, więc nie zastanawiałem się dwa razy. Na wypadek przestrzelenia z Sarrem, to może Clingan zaskoczy. No i mam już pod kosz gości, szkoda tylko, że nikt z nich nie ma PF. No ale Ware kuźwa przecież miał se myślę. Ja pierdolę. 

10.   (95)       Cam Thomas                     SG,SF

Cam Thomas będzie walczył o nowy kontraktw NBA i dużo $$$. Więc ma powody, by dawać z siebie wszystko. Byłem nawet w stanie olać tutaj jego zdrowie. Po prostu liczę na produkcję w okolicy 47 fp w +60 spotkaniach. Choć przyznam się szczerze, że myślałem tutaj przez chwilę o Marku Williamsie, który był dostępny. No ale 4x C nie był mi potrzebny.

11.   (106)    Brandin Podziemski        PG,SG

Tak sobie myślę, że wiekowy Curry może nie być już taki zdrów. Więc ktoś musi tą pałeczkę tzn. piłeczkę przejąć. Zobaczymy czy wypali. Yahoo prognozuje nawet 47 fp. Ja trochę mniej. Zobaczymy kto będzie miał rację.

12.   (115)    Reed Sheppard                 PG,SG

Plan na ostatnią rundę był bardzo prosty. Wybieram tutaj Zacha Edeya, wrzucam go na INJ. No i szybko po drafcie biorę Shepparda (jak będzie dostępny), albo kogoś innego. Mamy 114 pick i kto poleciał? No przecież musiał Edey, kuźwa jego mać. Więc już nie szukałem nikogo innego z INJ. Po prostu wybrałem tego Shepparda. Zobaczymy czy pod nieobecność FVV wykorzysta swoją szansę tzn. na pewno wykorzysta, tylko czy wystarczy to na FB.

No jak sami widzicie, mam powody do niezadowolenia. Kilka wyborów nieprzemyślanych. Sami młodzi. Wiele będzie zależało, czy wejdą na wyższe poziomy czy nie. Jeśli patrzeć na prognozy yahoo, powinienem uzbierać ponad 36000. To dałoby mi miejsce w TOP3 (patrząc na poprzedni sezon). Mam też swoje prognozy (już nie tak optymistyczne co yahoo) i wtedy wychodzi mi jakieś 33500. No a to dawałoby mi utrzymanie (patrząc na poprzedni sezon). No a jak młodzi nie zaskoczą i się nie rozwiną, to spierdolę się z hukiem ligę niżej. Zobaczymy jak to się skończy. Najważniejsze aby zdrowie dopisało tzn. moim zawodnikom, waszym nie musi 😉

Edytowane przez GeDDo